Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@01:12:30 GMT

مکر مشترک ضد ایرانی ماکرون-ترامپ چگونه لو رفت؟

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۹۰۴۴

مکر مشترک ضد ایرانی ماکرون-ترامپ چگونه لو رفت؟

خبرگزاری تسینم: رسانه‌ها به نقل از منابع آگاه گزارش دادند که در اجلاس گروه هفت (G7) در فرانسه مسئله ایران مورد بررسی قرار گرفته و سران کشورها تصمیم گرفته‌اند از طریق ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه پیام‌هایی را برای ایران ارسال کنند.

در روزهای گذشته، رسانه‌های کشورهای غربی گزارش‌هایی درباره آن چه به ادعای آنها تلاش ماکرون برای «میانجی‌گری میان ایران و آمریکا» خوانده می‌شود منتشر و ادعا کرده‌اند ماکرون با تدوین یک بسته پیشنهادی در تلاش است از یک طرف ایران و از طرف دیگر آمریکا را به آمدن بر سر میز مذاکره و «کاستن از تنش‌ها» مجاب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی رسانه‌ها جزئیاتی از طرح را هم منتشر کرده‌اند. پایگاه خبری-تحلیلی المانیتور نوشته بود ماکرون به دنبال آن است دولت ترامپ را مجاب کند در ازای حضور ایران در میز مذاکره و پایبندی کامل به برجام برای «برخی از خریداران نفت ایران» معافیت‌های تحریمی در کوتاه مدت صادر کند.

در گزارش‌هایی که در رسانه‌های غربی برای توضیح درباره جزئیات بسته پیشنهادی ماکرون منتشر شده دو محور مشترک وجود دارد:

اول این که طرح مذکور ابتکار دولت فرانسه است و مشخص نیست مورد موافقت آمریکا قرار بگیرد. برای واقعی جلوه کردن این ادعا نیز برخی رسانه‌ها اینگونه جلوه داده‌اند که ترامپ در عین ابراز علاقه برای رسیدن به توافق جدید با ایران نشانه‌های اندکی مبنی بر احتمال پذیرا بودن در برابر چنین پیشنهاداتی نشان داده است و به نظر می‌رسد او تمایلی برای نرم کردن سیاست فشار حداکثری علیه ایران ندارد.

 دوم این که، هدف از این بسته‌های پیشنهادی، جلوگیری از بروز جنگ و «کاستن از تنش‌» میان ایران و آمریکا است.

آیا این طرح فرانسه است؟

پیش از این نیز قبل از برداشتن گام‌های اول و دوم کاهش تعهداتی برجامی از سوی ایران از 18 اردیبهشت امسال و همچنین اجرای جدی راهبرد مقاومت فعال از سوی ایران، فرانسه یک بار با اعزام مشاور ماکرون و بار دیگر با تماس تلفنی ماکرون با آقای روحانی،‌ رئیس جمهوری اسلامی ایران تلاش داشت پیشنهاداتی به ارایه برای انصراف از ادامه این راهبرد ارایه کند. نکته‌ای که در هر دو تماس وجود داشت این بود که هیچ یک از آنها پیشنهادی دائمی و برآورده کردن شروط ایران یعنی لغو تحریم‌های اقتصادی و فروش نفت و مبادلات بانکی نبوده‌اند. واقعیت این است که بازی زرگری اخیر میان فرانسه و آمریکا درباره این پیشنهاد به ظاهر فرانسوی، تکرار همان بازی پیشین فرانسه در هماهنگی مستقیم با آمریکا یعنی بازی پلیس خوب و بد تفسیری می‌شود و فرانسه تلاش دارد بار دیگر همان بازی پلیس خوب را داشته باشد اما با ژست خیرخواهانه. این بازی نیز همچون بازی‌های پیشین طرحی برآمده از راهبرد مشترک فرانسه اروپایی و آمریکا است که با راه‌اندازی یک بازی جدید قصد «گران فروشی»  طرح خود به ایران و مجاب کردن ایران به عقب نشینی از مقاومت فعال را دارند.

آمریکا و اروپا از ابتدا اهداف مشترکی در قبال ایران داشته‌اند و تأکید بر اختلاف بر سر ایران، نمایشی برای ماندن ایران در برجام و محدود کردن عواید ایران از این توافق هسته‌ای بوده است. در این راستا، ماکرون در دیداری که خرداد ماه در کاخ سفید با ترامپ داشت اعتراف کرد آمریکا و اروپا درباره ایران اشتراک راهبردی دارند و لازم است مذاکرات جدیدی با ایران آغاز شود.

همچنین یادآوری این نکته ضرروی است که فرانسه نخستین کشور اروپایی بود که قبل از خروج آمریکا از برجام یک طرح چهار بندی موسوم به «توافق مکمل برجام» برای دائمی کردن محدودیت‌های برجامی ایران و همچنین محدود کردن فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران، همان‌طور که آمریکا خواسته بود، ارائه کرد.

از سوی دیگر، ترامپ تا به حال 2 بار تأکید کرده که نه فرانسه و نه هیچ کشور دیگر مجاز به مذاکره از طرف آمریکا نیست و میانجیگری فرانسه را رد کرده است. او در حالی می‌گوید که به هیچ کشوری نیابت مذاکره نمی‌دهد که قبلاً ژاپن را به عنوان میانجی برای مذاکره با ایران روانه تهران کرده و پاسخ رد گرفته بود. بنابراین، در این تکذیب او که هیچ کشوری آمریکا را نمایندگی نمی‌کند، مخالفت با اعطای نمایندگی مذاکره مطرح نیست، بلکه انگیزه‌های دیگری در کار است. به عبارتی آویزان شدن ترامپ به فرانسه و اروپایی‌ها دلیل روشنی بر این امر است که تلاش‌های ترامپ برای حفظ آبرو و سربلند بیرون آمدن از تقابل کنونی با راهبرد موثر مقاومت فعال ملت ایران، ره به جایی نبرده و همه آنها اعم از تهدید و ارعاب و لشکرکشی ره به جایی نبرده است و ترامپ سعی دارد با ارایه پیشنهادهایی از زبان اروپایی‌ها ایران را به اتمام این راهبرد دعوت کند.

نکته دیگر در این ماجرا باطل شدن ادعاهای اروپایی‌هایی است که در طول این مدت خروج آمریکا از برجام تلاش داشتند خود را میانجی واقعی برای حفظ برجام نشان دهند اما در اصل کار آنها ادامه متعهد نگه داشتن ایران به توافق برجام تا هر زمان ممکن بود. راهبردی که با گام‌های کاهش تعهد از سوی ایران و راهبرد مقاومت، عقیم و نافرجام باقی ماندند.

آیا هدف طرح پیشنهادی کاستن از تنش است؟

در بخش بعد باید اشاره کرد که تأکید بر این که هدف از این بسته پیشنهادی، کاستن از تنش و جلوگیری از بروز جنگ است احیای همان دوگانه جنگ و مذاکره و ترساندن ایران از شرایطی است که اگر پای میز مذاکره نیاید، باید منتظر جنگ و تنش در منطقه باشد. این در حالی که راهبرد مقاومت فعال ایران بر دو گزاره اصلی استوار است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید کرده است. ایشان در سخنان اخیر خویش تأکید داشته‌اند که «نه جنگ می شود و نه مذاکره می‌کنیم». گزینه جنگ بطور کلی با توجه به تحولات اخیر در منطقه بخصوص بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی و عدم واکنش واشنگتن به آن و توقیف کشتی انگلیسی در حضو ناو انگلیسی، منتفی است. تحولات نشان دادند که آمریکا اساساً توانی برای راه‌اندازی جنگی دیگر در خاورمیانه ندارد و همه هیاهوی رسانه‌ای برای زنده نگه داشتن تنش در منطقه و دو قطبی جنگ و صلح برای این است که ایران را از ادامه روند موفق کنونی مقاومت فعال باز نگهدارند.

بنابراین به عنوان یک جمع‌بندی، اجلاس G7 و اتفاقات درون آن نشان داد که اولاً طرح ماکرون، نه یک ابتکار عمل فرانسوی بلکه مکر مشترک ترامپ و ماکرون است تا همانطور که در گزارش‌های روزهای قبل تسنیم نیز به آن اشاره شد ایران را از راهبرد مقاومت فعال خارج کند و ثانیاً اظهارات و مواضع اروپایی‌ها و ترامپ نشان داد علیرغم برخی ساده‌انگاری‌ها در داخل و تبلیغات گسترده در خارج، نه تنها اروپا و آمریکا در پروژه مهار ایران اختلاف راهبردی ندارند، بلکه در این مسئله کاملاً مشترک هستند. و نقش متفاوت اروپا نیز صرفاً تاکتیکی برای منصرف کردن ایران از اقدامات متقابل است.

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: ترامپ مکرون ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۹۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت

  آشنایی با فرهنگ یک کشور همجوار، درک ما را ازجهانی که در آن زندگی می‌کنیم، بیشتر می‌کند و با وجود چالش‌ها و مسائل‌مان مثل اقتصادی و سیاسی که بیشتر با همسایگان است، راه بحران‌های احتمالی را می‌بندد. بر همین اساس ما نیازمند یک نقشه‌راه جامع برای تاثیر فرهنگی هستیم. سفر اخیررئیس‌جمهور به پاکستان و همراهی وزیر ارشاد برای رایزنی در مسائل فرهنگی و تولیدات محصولات فرهنگی مشترک نشان می‌دهد که پس ازچهار دهه غفلت، حالا در همکاری مشترک فرهنگی با افقی باز در حال رایزنی فرهنگی هستیم. 
   
فرهنگ در کنار اقتصاد

حضور رئیس‌جمهور ایران به همراه هیأتی عالی‌رتبه از مقامات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نشان داد که رویکرد ایران اسلامی به همکاری مشترک با همسایگان، جنبه‌های فرهنگی و اقتصادی را دوشادوش هم پیش می‌برد و همین مسأله باعث تحکیم وحدت در این زمینه خواهد شد. توجه به موضوع فرهنگ در کنار اقتصاد که حالا در سفر هیأت عالی‌رتبه ایرانی در پاکستان خود را نشان می‌دهد، از سنت‌های کهن ایرانی است که سال‌ها بود به دست فراموشی سپرده شده بود. اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم و به جاده ابریشم و تعاملات فرهنگی و اقتصادی آن نگاه کنیم، به‌خوبی درمی‌یابیم که گسترش فرهنگ ایرانی در منطقه همواره با مسائل اقتصادی همراه بوده و همین موضوع به اعتلای فرهنگ ایرانی نیز کمک کرده است. توجه به ظرفیت پاکستان یکی از همین موارد است که امروز شاهد هستیم می‌تواند بر اساس خصوصیات جاده ابریشم دوباره احیا شود و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.سفر رئیس‌جمهور و هیأت همراه به پاکستان هشت سند همکاری، توافقنامه و تفاهمنامه در پی داشت که یکی از آنها تفاهمنامه سینمایی و همکاری مشترک در تولیدات سینمایی است. حضور رئیس‌جمهور در ایالات پنجاب، ادای احترام و تقدیم تاج گل به آرامگاه اقبال لاهوری نشان می‌دهد که توجه به فرهنگ در این سفر، بیش از پیش اهمیت داشته است.
   
همگرایی جایگرین واگرایی

ایران و پاکستان به‌عنوان دو کشور همسایه از دیرباز دارای روابط گسترده فرهنگی بوده‌اند.بدون شک یکی از مهم‌ترین عواملی که نقشی مهم در روابط دوستانه و همگرایی این دو کشور داشته، اشتراک در فرهنگ و مذهب بوده است. با این حال در قرن اخیر به خاطر اعمال سیاست‌های بیگانگان رابطه بین دو کشور همواره به شکل همگرایی نبوده و به شکل واگرایی درآمده است. در حال حاضر با توجه به سیاست‌های خارجی که نگاه به همسایگان را بیش از نگاه به غرب دنبال می‌کرد، می‌تواند همکاری ایران و پاکستان را از این وضعیت خارج و یک همگرایی براساس مشترکات فرهنگی ایجاد کند. پاکستان همسایه شرقی ایران و زادگاه اقبال لاهوری به‌عنوان میراث مشترک دو کشور به حساب می‌آیدکه با توجه به تاثیرات فرهنگ ایرانی که برفرهنگ، زبان، آداب و سنن پاکستان گذاشته شده؛مشترکات فراوانی بین دوکشور به وجودآورده که یکی ازآنها«نوروز» است.مشترکات فرهنگی در زمینه شعر فارسی،موسیقی، تئاتر و سینما می‌تواند زمینه‌های مختلف همکاری، دوستی و مودت بین ملت ایران و پاکستان را فراهم آورد.
   
انطباق فرهنگی از زبان تا شعر فارسی

ایران و پاکستان از لحاظ جغرافیایی نزدیک‌ترین مردم در منطقه به یکدیگر هستند و از دیرباز ایرانیان روابط خود با شرق را بر اساس پاکستان و جاده ابریشم پی می‌گرفتند. صدور فرهنگ ایرانی به هند و روابط نزدیک ادبی و هنری که در این عرصه رقم خورد، به‌دلیل نزدیکی گفتمان فرهنگی ایران با مردم لاهور و کشمیر است. همان‌گونه که در این منطقه ما شاعران فارسی‌سرای بسیاری داریم که اقبال لاهوری مشهورترین آنهاست اما می‌توانیم از غنی کشمیری، ناطق مکرانی، غالب لاهوری، جویای کشمیری و آفرین لاهوری که از فارسی‌سرایان پاکستانی هستند یاد کنیم که باعث نزدیکی فرهنگ و زبان فارسی در منطقه شدند. حتی بر اساس پژوهش‌های مشترک در حوزه خط نیز بسیاری از پژوهشگران خط اردوی امروزی پاکستان را برگرفته از خط نستعلیق ایرانی می‌دانند.
   
موسیقی و گفتمان مشترک

اشتراکات ایرانی به غیر سنن و زبان مشترک، در سایر هنرهای ایران فرهنگی هم خود را نشان داده است. به‌ویژه در عرصه موسیقی که زبانی جهانی برای رسیدن به تفکر مشترک است.موسیقی ایران و پاکستان دارای اشتراکات تاریخی هستند که ریشه‌یابی آن، به‌خوبی عمق ارتباط معنوی دو ملت با یکدیگر را نمایان می‌کند.به‌طور مثال با آمیزش دستگاه‌های ایرانی و کشمیری، دستگاه جدیدی در موسیقی به نام دُهرپَد ابداع شد. یا آهنگ‌ها از ۲۲ به ۱۲ مجموعه نُت‌ تثبیت شد و ژانرهایی مانند خیال، تهمری و قوالی در فرهنگ مشترک پاکستان و ایران ابداع شد. هنر قوالی در پاکستان که اشتراک بسیاری در منطقه جنوبی ایران هم دارد، یکی از سنت‌های قدیمی است که باعث پیوست فرهنگی در منطقه جنوب ایران شده و اتفاقا در این زمینه چهره‌های جهانی مانند نصرت فتح‌علی‌خان را داریم که به‌عنوان یک چهره فرهنگی در پاکستان و ایران ستایش می‌شود. 

فرهنگ شیعی مشترک 
پاکستان به‌عنوان کشوری مسلمان دارای بخش بزرگی از شیعیان است که با فرهنگ ایرانی پیوندی ناگسستنی دارند. این فرهنگ در سالیان اخیر نیز به‌خوبی خود را نشان داده و پس از فروپاشی دولت بعث عراق و ازسرگیری سنت شیعی پیاده‌روی اربعین، اشتراکات فرهنگی ایران و پاکستان بیش از پیش خود را نشان داده است. هرساله شاهد هستیم که شیعیان پاکستانی از مسیر ایران و هم‌دوش ایرانیان به کربلا می‌روند و این سنت را با یکدیگر گرامی می‌دارند؛ همان‌گونه که سال گذشته ۱۰۰هزار شیعه پاکستانی از ایران برای پیاده‌روی اربعین به کربلا سفر کردند. این موضوع در کنار حضور دائمی شیعیان پاکستانی در حرم رضوی که  بیش از نیم میلیون نفر در سال است، به‌خوبی نشان می‌دهد که ایران و پاکستان نزدیک‌ترین ملت براساس اشتراک فرهنگی در منطقه هستند. این موضوع حتی باعث شده که رواق کوثر حرم مطهر رضوی به برنامه‌های فرهنگی و زیارتی مردم اردوزبان پاکستان اختصاص پیدا کند.
بامرور چنین پیوست فرهنگی، بدون شک نزدیکی دو ملت ایران و پاکستان می‌تواند نتایج درخشانی برای هر دو کشور داشته باشد.

دیگر خبرها

  • تحریم مشترک سه کشور علیه ایران | از اشخاص تا هواپیما و کشتی!
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد
  • رئیس‌جمهور فرانسه پا به توپ شد! (عکس)‏
  • خودداری سفارت ایران در فرانسه از پیگرد قضایی فرد مهاجم
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت