Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام ارزانی تاکید کرد: کانون‌های فرهنگی هنری باید در حوزه های اخلاق، معنویت و سبک زندگی به صورت خاص ورود کنند. برای مثال مساجد بهترین فضا برای آموزش در عرصه‌هایی همچون حجاب هستند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حبیب رضا ارزانی» در گردهمایی بزرگ «روز جهانی مسجد» که امروز (یکشنبه، سوم شهریور ماه) در مرکز همایش های بین المللی نیایش واقع در تهران بالاتر از میدان شهید طهرانی مقدم برگزار شد با اشاره به جایگاه عظیم حضرت علی (ع) نزد پیروان ادیان و مذاهب مختلف در سراسر جهان، گفت: زمانی وزیر اسبق بهداشت و درمان کشور لبنان در نشستی میهمان ما بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلمبرداران مدام تاکید داشتند افراد از جای خود تکان نخورند تا اختلالی در روند فیلمبرداری پیش نیاید. وقتی نوبت به سخنرانی این وزیر رسید، ایستاد و شروع به حرکت کرد. وقتی به ایشان گفتند که نباید از جای خود تکان بخورید، گفت چنین درخواستی از من نداشته باشید وقتی نام امام علی (ع) بیاید بی تفاوت باشم. من پس از اتمام آن نشست با ایشان صحبت کردم و او که یک فرد مسیحی است، گفت 50 مرتبه نهج البالاغه را خوانده ام.

 

رئیس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به نگارش دو نامه از سوی مقام معظم رهبری خطاب به جوانان آمریکا شمالی و اروپا و همچنین صدور بیانیه های مهم دیگری از سوی معظم له در مقاطع مختلف یادآور شد: رهبر معظم انقلاب هیچ گاه درخواست انتشار وسیع بیانیه های گام خود را نداشتند اما در مورد بیانیه گام دوم انقلاب چنین درخواستی را مطرح کردند. این بیانیه حاصل کار  پژوهشی و حرفه ای جمع زیادی از نویسندگان و پژوهشگران کشور در حوزه های مختلف است و سرانجام با نظارت و راهبری مقام معظم رهبری تدوین شد. جالب آنکه بیانیه زمانی صادر شد که دشمنان ادعا می کردند نظام اسلامی چهل سالگی خود را نخواهد دید. بیانیه گام دوم انقلاب در چنین فضایی مسیری نو در ادامه مسیر حرکت انقلاب ایجاد کرد.

 

وی افزود: برای ایجاد هر تمدنی 200 تا 300 سال زمان نیاز است انقلاب ما بسیار نوپا است. وقتی انقلاب های مختلف دنیا را بررسی می کنیم، متوجه می شویم انقلاب ما انقلابی مردمی و با رهبری یک فقیه مجاهد یعنی حضرت امام خمینی (ره) و از طریقی جز کودتا به پیروزی رسید. انقلاب ما به جایگاهی در جهان رسیده است که قدرتمندان عالم مجبورند با ما مذاکره کنند. گاهی برخی از این کشورها مجبور می شوند در پشت پرده با ما مذاکره کنند.

 

ارزانی اضافه کرد: امروز ایران اسلامی توانسته روی پای خود بایستد، محکم و استوار باشد و عزت و سربلندی خود را با وجود تمام مشکلات حفظ کند.

 

ائمه جماعات در راس کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند

 

وی گفت: ائمه جماعات در راس کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند و این موضوع به صراحت در اساسنامه ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد تصریح شده است.

 

رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد اضافه کرد: حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری زمانی به بنده فرمود ما هیچ مشکلی میان مدیران کانون های فرهنگی هنری و ائمه جماعات سراغ نداریم و این موضوع به دلیل این است که ائمه جماعات یا خودشان مدیر کانون های فرهنگی هنری هستند یا مدیران این کانون ها با نظر مستقیم آنها انتخاب می شوند.

 

وی در ادامه با اشاره به فعالیت 25 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور و بیش از 1200 کانون فرهنگی هنری در مساجد استان تهران، خاطرنشان کرد: این کانون ها در زمینه گام دوم انقلاب اسلامی باید در دو حوزه به صورت خاص و در پنج حوزه نیز به صورت عمومی فعالیت کنند. کانون های فرهنگی هنری باید در حوزه های اخلاق، معنویت و سبک زندگی به صورت خاص ورود کنند.

 

 مساجد باید محله محور باشند

 

وی افزود: ما معتقدیم هنر مدیریتی مسجد و کانون های فرهنگی هنری وارونه است یعنی ائمه جماعات در بالای هرم و ما در پایین این هرم قرار داریم، بنابراین، اگر ائمه جماعات می فرمایند در فلان محل با فلان الگو می توانیم مروج اخلاق، سبک زندگی باشند ما دست آنها را در آن زمینه باز می گذاریم، اعتقاد داریم مساجد باید محله محور باشند البته مفهوم مساجد می تواند در سطح جهان نقش آفرین باشد اما به صورت مستقیم باید در سطح محلات اثرگذار باشد.

 

ارزانی با اشاره به چهار عرصه تبلیغ- ابلاغ، اقناع، سبک سازی و سیره سازی، اظهار کرد: مقام معظم رهبری چند سال پیش تذکر جدی درباره سبک زندگی اسلامی مطرح فرمودند. سبک سازی به این سادگی نیست و دنیا سال ها است در این حوزه کار می کند و الان اثرات آن را می بینند. کانون های فرهنگی هنری و مساجد می توانند در حوزه اخلاق، معنویت و سبک زندگی سبک ساز باشند. برای نمونه باید دقت کنیم و من این را عالمانه می گویم چندین دانشگاه و پژوهشکده به این نتیجه رسیده اند کسانی که حجاب خوبی در کشورمان ندارند، معاند نیستند، بنابراین ما می توانیم با سبک سازی حجاب آنان را به داشتن حجاب سلامی تشویق کنیم.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مساجد بهترین فضا برای آموزش در عرصه های مختلف از جمله حجاب هستند. کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز می توانند با اقتضائات محلی خود در زمینه های مختلف از جمله اخلاق، معنویت سبک زندگی و حجاب اثرگذار باشند. گاهی با یک الگوی ساده و ابتکاری می توان جوانان را جذب مساجد کرد.

 

وی در ادامه با اشاره به تبلیغ خود در 53 کشور جهان یادآور شد: روحانیون مسیحی آموزش تخصصی برای جذب افراد مختلف دریافت می کنند و من اثرگذاری این آموزش ها را از نزدیک شاهد بوده ام.

 

حجت الاسلام ارزانی اظهار کرد: ما در بین خودمان سبک ها و مدل های خوبی داریم که بسیار اثرگذار هستند هرچند متاسفانه برخی از آنان را به عنوان سبک و مدل نمی شناسیم.

 

وی گفت: ما زمانی به اسقف اعظم سر می زدیم و همین باعث شد وقتی چند سال قبل بیست و هشتم صفر با ژانویه همزمان شود، اسقف اعظم طی بیانیه ای اعلام کرد که همه مسیحیان برنامه های ویژه را چند روز دیرتر یعنی در ابتدای ماه ربیع الاول برگزار کنند. اقدام این اسقف به دلیل این بود که ما چند بار به ایشان سر زده بودیم.

 

رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد ادامه داد: ما می توانیم در حوزه های مختلفی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح کرده اند (آموزش، پژوهش، عزت ملی، اقتصاد و روابط خارجی) اثرگذار باشیم ولی نقش آفرینی ما در حوزه های اخلاق، معنویت و سبک زندگی بیشتر خواهد بود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما می توانیم مساجد را به مدلی که امام خمینی (ره) ایجاد و مقام معظم رهبری دنبال کرده اند، به شکوه و عظمت سال های اولیه انقلاب بازگردانیم.

 

 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته دولت روز جهانی مسجد عید غدیر شیراز اردبیل شبستان یزد مراسم عمامه گذاری سی و دومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان روزنامه بیانیه گام دوم انقلاب کانون های فرهنگی هنری مساجد سبک زندگی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «رضای انقلاب» خاطرات حجت‌الاسلام والمسلمین «رضا مطلبی» امام جماعت مسجد ابوذر تهران نوشته «حجت‌الاسلام سعید فخرزاده فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در حوزه هنری سازمان تبلیغات رونمایی می‌شود.

«رضای انقلاب» به زندگی و شرح حال یکی از دلباختگان فکری امام خمینی (ره)، روحانی فاضل و مردمی، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ رضا مطلبی می‌پردازد که نقش موثری در انقلاب اسلامی داشته است. او روحانی اهل اصفهان است که قبل از انقلاب در محله‌ای آذری‌نشین، به عنوان امام جماعت مسجد فلاح که بعدها به مسجد جامع ابوذر تغییر نام داد، منصوب و مشغول فعالیت شد. با فعالیت‌های او مسجد ابوذر خیلی زود به پایگاه طرفداران امام و انقلاب تبدیل شد و پس از پیروزی انقلاب نقش مهمی را در انسجام نیروها و حفظ نشاط سیاسی در جنوب‌غرب تهران و حمایت از نظام در عرصه‌های مختلف بر عهده گرفت.

این کتاب روایتی از حضور یک روحانی انقلابی که به زبان ترکی آشنایی ندارد را شرح می‌دهد که در میان مردمی با زبان آذری مسولیت امام جماعت مسجدی را بر عهده می‌گیرد که سازنده آن با حکومت پهلوی ارتباط نزدیک و خوبی دارد. چالش‌هایی که سبب می‌شود روحانی جوان و انقلابی با وجود سخت بودن راه مسیری را دنبال کند که بعد از نیم قرن منشا تحولات بسیاری در محله‌ای شود که در آن امامت نماز را برعهده دارد.

حجت الاسلام مطلبی اکنون با ۹۰ سال سن همچنان با مردم محله و نمازگزاران آن ارتباط نزدیک دارد و توانسته است به عنوان الگوی تراز انقلاب اسلامی زمینه را برای جلب و جذب جوانان بی شماری به مسجد فراهم کند.

سعید فخرزاده و حمید قزونی از ۵ دی تا ۲۹ دی ۱۳۹۵ در سیزده جلسه مصاحبه با راوی این کتاب را انجام داده‌ که پس از پیاده‌سازی، با انطباق با اسناد و مدارک و تایید راوی در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسیده است.

کتاب «رضای انقلاب» نوشته حجت‌الاسلام سعید فخرزاده فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت از ساعت ۱۶:۳۰ در تالار اندیشه حوزه هنری به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ رونمایی می‌شود.

کد خبر 6097101 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • رمان «تو خواب میکائیل هستی» رونمایی می‌شود
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • رمان «تو خواب میکاییل هستی» رونمایی می‌شود
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری