Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ حاشیه نشینی نوعی زندگی است که با شیوه رایج زندگی شهری و روستایی متفاوت بوده و با ویژگی‌های اجتماعی و اقتصادی مخصوص به خود بافت فیزیکی معینی بوجود آورده است که با ساکنین بافت اصلی شهر زندگی می‌کنند.

در کنار تمامی مشکلاتی که در حاشیه شهرها وجود دارد شکل تولد نوزادان در این مناطق نیز با سایر نقاط متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرهای نگران کننده‌ای از زنان حاشیه شهرها مبنی بر فروش نوزادان خود جهت کسب درآمد به گوش می رسد. این درحالی است که به شکل کلی تولد نوزادان در مناطق حاشیه‌ای شهرها به دلیل مشکلات اقتصادی رو به کاهش است.

با توجه به اینکه فروش نوزادان و کودکان در جرایم و موارد مختلف به قصد سوءاستفاده از آنان است، نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان به این مناطق و رفاه زنان بدسرپرست و بی سرپرست هستیم.

در واقع عمق معضل تولد نوزادان در میان زنان کارتن خواب و حاشیه نشین بسیار پیچیده است و گاهی حتی مسائل امنیتی را هم با مخاطرات گوناگون مواجه می‌کند و باید سایر ابعاد چرایی این آسیب اجتماعی با یکدیگر به‌طور همزمان بررسی شود تا بتوان نسبت به حل و فصل آن اقدام کرد.

فقر و اعتیاد بزرگترین معضل عدم تولد نوزادان در حاشیه شهرهاست. یکی چون پول ندارد به شکل کلی صاحب فرزند نمی‌شود و دیگری فرزند می‌آورد تا با قیمت نجومی او را به حراج بگذارد! اولی به گسترش سالمندی جامعه کمک می‌کند و دومی به رواج جنایت و بزهکاری.

گواه این ادعا نگاهی اجمالی بر کیوسک‌ها و دیوارهای حاشیه شهرها و مناطق پایین شهر است که آگهی‌هایی با این عناوین به چشم می‌خورد: توان نگهداری از بچه را ندارم و به بالاترین قیمت می‌فروشم. پسربچه چهار ساله‌ام را می‌فروشم. جنین یک بچه به فروش می‌رسد، تولد بهمن 98 و...

در این رابطه با امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه شناس و رفتارشناس اجتماعی، به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید:

اعتیاد؛ مهمترین عامل فروش نوزادان

قرایی مقدم با بیان اینکه این شکل از آسیب اجتماعی به یک بحران تبدیل شده است، گفت:  عمده کسانی که متقاضی فروش نوزادان خود هستند، خانواده‌های درگیر با معضل اعتیادند. خانواده‌هایی که به‌خودی خود نمی‌توانند با خریداران رایزنی کنند و به توافق برسند. بنابراین این شرایط زمینه حضور دلالان را فراهم می‌کند. 

وی ادامه داد: حاشیه شهرها از این جهت بالاترین آمار کاهش نوزادان و فروش آن ها را دارد که این مناطق عمدتا خانواده‌هایی با وضعیت مالی بسیار نامطلوب را در خود جای داده است.

نوزاد فروشی برای تامین نان

وی وجود آمار بالای بزهکاری و جرم و جنایت در حاشیه شهرها را ناشی از عدم حضور سازمان‌های نظامی و امنیتی در این مناطق دانست و افزود: بسیاری از زنانی که در این مناطق سکونت دارند عموما از وضعیت نامطلوب اقتصادی و روحی و جسمی رنج می‌برند و همین عوامل دلیلی بر تن فروشی یا نوزاد فروشی آن‌ها شده است.

وی عنوان کرد: جامعه ما رو به پیری است چراکه افراد از بیم وجود مشکلات متعدد کنونی حاضر به فرزندآوری نیستند به این ترتیب نتیجه می‌گیریم کاهش تولد نوزادان در مناطق محروم کمتر از شهرها و کلان‌شهرهاست.

بیش از 35 هزار کودک بی‌هویت در کشور

این جامعه‌شناس با بیان اینکه بیش از 35 هزار کودک بی‌هویت در کشور وجود دارند که آمار درستی از آن‌ها در دسترس نیست افزود: متاسفانه با فروش نوزادان، سودجویان و مافیای خرید و فروش از آنها در مسیر تکدی‌گری و خرید‌و‌فروش مواد‌مخدر استفاده می‌کنند. به این ترتیب در موضوع کاهش تولد نوزادان در حاشیه شهرها، فروش آن‌ها نیز بخش بزرگی از آمارهایی است که ما از آن بی‌اطلاعیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد به جای حل مشکلات حاشیه‌نشین‌ها، ابتدا باید مشکل حاشیه‌نشینی را حل کرد که در این مورد نیازمند مسئولان ذی‌ربط هستیم.

خبرنگار: ناهید سمیعی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اعتیاد پول تولد جامعه فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۲۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،     مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی گفت: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم سال گذشته در بین ۱۶۲ هزار و ۶۸۲ نفر از کودکان ۳ تا ۶ استان اجرا شد.

پروین محمدپوری، با اشاره به برنامه های اجرایی معاونت پیشگیری بهزیستی استان در سال گذشته افزود: در این مدت پنج هزار و ۱۲۳ تماس با دفتر مشاوره و خدمات روانشناختی بهزیستی برای مشاوره تلفنی با خط ۱۴۸۰ انجام و همچنین طرح آگاه‌سازی با تأکید ویژه بر خود مراقبتی برای یکهزار و ۳۳۱ نفر از دختران و زنان استان از سوی دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اجرا شد.

محمدپوری، با بیان اینکه مأموریت اصلی دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی، توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی است،گفت: ارائه خدمات تخصصی به موقع به گروههای هدف، مطالعه و تحلیل وضعیت موجود آسیبهای اجتماعی، ارائه راهکار لازم به نهادهای مربوطه و شناسایی مناطق آسیب زا در انجام مداخلات لازم را از اهداف دفتر آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی اعلام کرد.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی، با اشاره به فعالیت اورژانس اجتماعی استان در سال گذشته هم گفت: در این مدت ۹ هزار و ۶۵۳ تماس شامل اختلالات حاد خانوادگی، کودک آزاری، سالمند آزاری، همسرآزاری و معلول آزاری با اورژانس اجتماعی استان برقرار شده که از این تعداد سه هزار مورد پذیرش مداخله انجام و پنج هزار نفر از خدمات سیار بهره مند شدند.

دیگر خبرها

  • بهترین زمان برای تولد نوزاد (فیلم)
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • «کاهش نرخ تولد» در کره جنوبی رکورد زد
  • ثبت تولد اولین سه قلوهای استان اصفهان
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • سازمان ملل: بیش از ۲۳ هزار کودک قربانی سلاح های انفجاری شدند
  • آیا قامت این قوم افراخته می‌شود؟
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • بررسی مسائل و مشکلات محلات حاشیه نشین شهر یزد