Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@04:57:37 GMT

برنامه‌ریزی اجرای ۱۰ طرح اکتشافی در حوزه نفت و گاز

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۹۵۴۵۵

برنامه‌ریزی اجرای ۱۰ طرح اکتشافی در حوزه نفت و گاز

هم اکنون ۱۰ طرح اکتشافی، با عنوان طرح‌های اکتشافی خلیج فارس، دشت آبادان، دزفول شمالی و جنوبی، کپه داغ، فارس، ایران مرکزی، مغان و طرح شرق ایران؛ مکران و دریای عمان در حوزه مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران برنامه‌ریزی شده که اجرای در حال انجام است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، هم اکنون ۱۰ طرح اکتشافی، با عنوان طرح‌های اکتشافی خلیج فارس، دشت آبادان، دزفول شمالی و جنوبی، کپه داغ، فارس، ایران مرکزی، مغان و طرح شرق ایران؛ مکران و دریای عمان در حوزه مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران برنامه‌ریزی شده که اجرای آن مطابق برنامه در جریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران، مهمترین فعالیت‌های صورت گرفته در طرح اکتشافی خلیج فارس شامل برنامه‌ریزی جهت اتمام عملیات حفاری اکتشافی در ناحیه فروزان، اتمام مدل‌سازی استاتیک میدان نفتی مشترک آریا و افزایش قابل ملاحظه ذخیره میدان آریا، شروع به عملیات حفاری  دو حلقه چاه اکتشافی جدید و امضا و اجرای پروژه برداشت و پردازش لرزه‌نگاری سه بعدی آپادانا، صبا و نصرت تا پایان سال ۹۸، انجام مطالعات و تعیین چندین هدف اکتشافی جدید در این منطقه است.

 

در طرح اکتشافی دشت آبادان نیز اتمام حفاری چاه اکتشافی مرزی مینو و کشف میدان نفتی مرزی مشترک مینو، اتمام مطالعات اکتشافی لایه نفتی گدوان در قسمتی از ناحیه دشت آبادان، انجام عملیات حفاری اکتشافی در منطقه شرق دارخوین (چاه اکتشافی آرمان) و انجام عملیات حفاری اکتشافی در منطقه شرق سپهر (چاه اکتشافی سپهرشرقی) و شروع عملیات حفاری چاه اکتشافی سوسنگرد از جمله مهمترین برنامه‌ها در این منطقه است.

 

در عین حال شروع عملیات گرانی‌سنجی و مغناطیس‌سنجی در جنوب دشت آبادان و پروژه برداشت و پردازش لرزه‌نگاری سه بعدی پانیذ، به همراه پروژه پردازش یکپارچه اطلاعات لرزه‌نگاری سه بعدی دشت آبادان، انجام پروژه مطالعه و ارزیابی پتانسیل‌های اکتشافی دشت آبادان و مشخص‌شدن اهداف اکتشافی جدید و اتمام پروژه مطالعه توصیفی میدان سپهر (مخزن ایلام) با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت از دیگر برنامه‌هایی است که در این منطقه اکتشافی در حال انجام است.

 

در طرح دزفول شمالی نیز اتمام عملیات اکتشافی در منطقه غرب میدان منصوری، میدان چشمه خوش و اعلام کشف نفت در افق‌های گورپی و ایلام و آغاز عملیات اکتشافی در جنوب میدان مارون (حفاری چاه اکتشافی رام)، غرب میدان مارون(چاه اکتشافی مارون غربی) و شرق سوسنگرد(چاه اکتشافی سوسنگرد شرقی) از جمله مهمترین اقدام‌ها در این حوزه بوده است.

 

در طرح اکتشافی کپه داغ نیز هم اکنون پروژه اکتشاف مبتنی بر سری تله نفتی در ناحیه کپه داغ و مشخص‌شدن اهداف اکتشافی جدید به اتمام رسیده و پروژه برداشت گرانی و مغناطیس کپه داغ شرقی نیز در حال انجام است.در این حوزه همچنین پروژه لرزه‌نگاری دو بعدی، پردازش و تفسیر داده‌های لرزه‌ای محدوده زرینه کوه درگز تعریف و در مرحله انتخاب پیمانکار است که تا پایان سال ۹۸ شروع خواهد شد.

 

در ادامه طرح‌های اکتشافی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، عملیات مطالعه اکتشافی دشت گرگان آغاز شده و پروژه عملیات حفاری چاه اکتشافی دنگ که به  اعلام کشف در جنوب استان فارس منجر شد نیز به اتمام رسیده است.

 

در حوزه طرح فارس همچنین پروژه مطالعات توصیفی میدان گردان به اتمام رسیده و مطالعات توصیفی میدان آغار نیز وارد فاز اجرایی شده است.

 

در طرح دزفول جنوبی نیز طی سال گذشته پروژه اکتشاف مبتنی بر سری تله نفتی در ناحیه دزفول جنوبی و مشخص‌شدن چندین هدف اکتشافی جدید به انجام رسیده و پروژه برداشت اطلاعات لرزه‌نگاری دوبعدی باشت نیز در مرحله امضاء قرارداد است.

 

در طرح ایران مرکزی، به عنوان یکی دیگر از طرح‌های اکتشافی تعریف شده در سطح شرکت ملی نفت ایران، مطالعات اکتشافی در محدوده بلوک ساوه و مشخص‌شدن چندین هدف اکتشافی جدید و ایجاد سامانه جامع داده مکانی تکمیل و مراحل پروژه گرانی‌سنجی و مغناطیس‌سنجی  بستان آباد نیز تعریف شده که در مرحله تشریفات مناقصه است.

 

درعین حال در سال گذشته ارزیابی نهایی ساختمان‌های حفاری شده قیردره و ارتاداغ و بازنگری اهداف اکتشافی معرفی شده در دشت مغان و مشخص‌شدن چندین هدف اکتشافی جدید در این منطقه نیز انجام شده است.

 

در طرح اکتشافی شرق ایران، مکران و دریای عمان نیز مهم‌ترین فعالیت‌های صورت گرفته به قرار زیر است:

- مطالعه کیفی داده‌های ماهواره‌ای (گرانی و مغناطیس)
- پروژه برداشت و مطالعه اطلاعات گرانی و مغناطیس سنجی زمینی به‌صورت ناحیه‌ای با حجم ۱۲۰۰۰ ایستگاه مکران و جازموریان(تشریفات مناقصه)
- تعیین چارچوب چینه‌شناسی مکران برای اولین بار (تفکیک سازندها)
- مطالعات زمین‏‌شناسی و تفسیر خطوط لرزه‏‌نگاری دشت زابل

لازمه عملیاتی‌شدن فعالیت‌های اکتشافی در صنعت نفت، انجام پژوهش‌های ساختارشناسانه و به کارگیری فناوری‌های به روز در حوزه علوم زمین‌شناسی و اکتشاف است.

 

در این حوزه نیز مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران طی سال گذشته، به توفیقات قابل توجهی نائل شده است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به شروع فاز دوم پروژه هیدرات‌های گازی در دریای عمان و امضاء قرارداد با پژوهشگاه صنعت نفت،  پیگیری پنج طرح پژوهشی کلان در حوزه اکتشاف با دانشگاه‌های داخلی وخاتمه موفق پنج طرح مذکور و ارائه نقشه راه برای ۹ سال آینده اشاره کرد.

 

همچنین ارائه پروژه‌های پژوهشی مورد نیاز در طرح ها و اخذ تصویب و ابلاغ مصوبه ۶ پروژه پژوهشی جدید در حوزه اکتشاف و امضای چهار قرارداد از ۶ پروژه مصوب از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه پژوهش و فناوری در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته دولت روز جهانی مسجد شیراز شبستان یزد مراسم عمامه گذاری عید غدیر کانون های فرهنگی هنری مساجد اردبیل روزنامه اکتشاف نفت و گاز نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۵۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر محمدی ظهر شنبه در نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال‌جاری اظهار کرد: آخرین تخصیص اعتبارات در ۲۹ اسفند سال گذشته انجام شد و به همه مدیران استان میزان تخصیص اعلام شده، بنابراین باید در خصوص هزینه کرد آن تسریع شود.

وی بر لزوم تشکیل کارگروه فنی در صورت هزینه کرد اعتبارات تاکید کرد و گفت: تا ۲۰ اردیبهشت همه دستگاه‌های اجرایی استان میزان اعتبارات ملی خود را به ما اعلام کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: فرمانداران برنامه‌ریزی لازم را با اولویت پروژه‌های نیمه تمام و طرح‌های بسترساز تولید و اشتغال انجام دهند.

۷۰ درصد مصوبات شورای توسعه و برنامه ریزی در سال گذشته انجام شد

محمدی تصریح کرد: آسیب شناسی از مصوبات شورای برنامه ریزی استان صورت گرفته است و سال گذشته ۱۲ جلسه این شورا با ۱۰۰ مصوبه تشکیل شد که ۷۰ درصد این مصوبات انجام شده و مابقی در حال اجرا هستند.

وی مشارکت عمومی، خصوصی برای اتمام پروژه‌های عمرانی را یکی از موارد قانونی خواند و گفت: اطلاعات مربوط بیش از هزار و ۵۰۰ پروژه در سامانه مربوطه ثبت شد و از این تعداد ۱۸ پروژه برای واگذاری به بخش خصوصی انتخاب شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با اشاره به اینکه برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام باید از ظرفیت واگذاری آنها به بخش خصوصی اقدام شود، افزود: همه استان‌ها در راستای تحقق شعار سال موظف اند برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت و مشارکت مردم و کاهش نرخ تورم و بیکاری ارائه دهند.

محمدی خاطرنشان کرد: دستگاه نظارتی برنامه تدوین شده را رصد می‌کند و گام نخست در تدوین این برنامه عملیاتی شامل تعیین مسائل مهم و اولویت‌های استان، گام دوم تشریح مدل مفهومی برنامه تحقق شعار سال، گام سوم تعیین اهداف کلان برنامه و ابلاغ آن به دستگاه‌های اجرایی، گام چهارم تدوین برنامه عملیاتی براساس محتوای مدل مفهومی و گام پنجم طرح و بررسی و تصویب یا اصلاح برنامه عملیاتی دستگاه‌ها در شورای برنامه ریزی خواهد بود.

تخصیص ۲۰ درصد تسهیلات تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ به اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی

وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد تسهیلات تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ باید برای اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اختصاص یابد، گفت: همه دستگاه‌های اجرایی باید این سهم ۲۰ درصدی را در نظر بگیرند.

وی اضافه کرد: ایجاد اشتغال و تولید تکلیفی برعهده همه ما است و باید پروژه‌های قابل اتمام و طرح‌های بسترساز مسائل اقتصادی در اولویت قرار گیرند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: هزار میلیارد تومان باید امسال به حساب صندوق پیشرفت و عدالت واریز شود و در برنامه رشد اقتصادی استان در سال جاری تاکید بر جلب مشارکت مردم و فعالان اقتصادی، تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و احیای واحدهای راکد است.

محمدی تاکید کرد: باید برنامه رشد اقتصادی استان با رعایت سند آمایش تهیه و اجرا شود که در این مهم تاکید بر فناوری است و تحقق ۲۰ درصدی رشد باید از فعالیت مراکز و واحدهای رشد و فناوری صورت پذیرد.

کد خبر 6090040

دیگر خبرها

  • پروژه شهرداری الکترونیک به صورت ۱۰۰ درصدی در سنندج انجام شده است
  • اتمام تملک پروژه باغ مزار مشاهیر قم تا یک ماه آینده
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام
  • تامین زمین از مولفه‌های مهم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن
  • برنامه ریزی برای واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • اجرای کنارگذر جنوبی ایلام از اولویت‌های کمیته برنامه‌ریزی شهرستان است
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام ایلام به بخش خصوصی
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه