Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی وافی، قائم مقام موسسه بین‌المللی مطالعات اسلام امروز چهارم شهریورماه در همایش تبلیغی محرم در مدرسه عالی دارالشفاء در قم با بیان اینکه فرض کنیم عاشورا العیاذ بالله افسانه باشد و در تاریخ نباشد گفت: حتی با این فرض در دنیای امروز و در وادی هنر و تبلیغ، افسانه می‌سازند تا نکات آموزشی و ترویجی خود را بر اساس افسانه منتقل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تاریخ عاشورا از چند جهت معتبر، مستند و متواتر است افزود:  اگر ما بخواهیم تاریخ عاشورا را در محرم نقل کنیم سه نگاه می‌توانیم داشته باشیم؛ اولین نگاه، نقل معتبرعاشوراست که «وقعة الطف» یکی از معتبرترین آثاری است که توسط آیت الله یوسفی غروی براساس نقل‌های ابی مخنف با این نگاه، بازسازی و تالیف شده است.

وافی با بیان اینکه در این کتاب برخی روضه‌های معروف که منبری‌ها می‌خوانند وجود ندارد افزود: این متقل معتبر است گرچه برخی موارد روضه‌خوانی در آن به علت عدم اعتبار تاریخی وجود ندارد حتی با این نگاه، برخی موارد مطرح شده در لهوف هم معتبر نیست.

قائم مقام موسسه مطالعات بین‌الملل اسلام اظهارکرد: ما اگر معتبر روضه بخوانیم حال گریه هم در مخاطبان ما بیشتر خواهد شد و نیازی نیست که در منبر بالا و پائین برویم و نقل‌های غیرمعتبر را بیاوریم.

وی  افزود: نگاه دیگر این است که برخی می‌گویند لازم نیست ما روضه معتبر بخوانیم بلکه تنها نباید چیزی بیان کنیم که وهن اهل بیت(ع) باشد یعنی حتی اگر مطلبی را از کسی و نواری شنیدیم بیان کنیم البته در صورتی که وهن نباشد؛ یعنی کاری به اعتبار و استناد ندارند.

روضه معتبر و مستند باشد

وافی با بیان اینکه نگاه سوم، بینابینی است تصریح کرد: ما صرفا تکیه بر اعتبار را توصیه نمی‌کنیم ولی نباید نقل‌ها هم یله و رها باشد؛ حداقل لازم این است که مستند باشد ولو اینکه معتبر هم نخوانیم و چه بهتر اینکه منبع استناد خود را هم بیان کنیم.

مسئول خانه خورشید با بیان اینکه کتاب«قتیل العبره» با همین نگاه بینابینی در دسترس مبلغان است و توصیه می‌شود بیان کرد: مقتل ثارالله نوشته عندلیب مرحوم، قصه‌های کربلای حجت‌الاسلام نظری منفرد، الخصائص الحسینیه شیج جعفر شوشتری از جمله کتبی است که برای روضه مناسب هستند.

وافی با اشاره به رواج شبهات در ایام محرم از جمله اینکه چرا بعد عاطفی کربلا اینقدر پررنگ است تصریح کرد: عقل برای کنترل عاطفه است ولی عاطفه و احساسی که در مجالس اباعبدالله وجود دارد عواطف و احساسات انسان را کنترل می‌کند و زندگی‌ها را نظم می‌دهد به همین دلیل گاهی در پای یک روضه، یک انسان منقلب می‌شود یعنی ماجرای احساس و عواطف روضه متفاوت است.

این محقق و مبلغ ادامه داد: برخی سلبریتی‌ها برای مردن یک حیوان عزادار می‌شوند و واویلا سر می‌دهند آن وقت ما نباید برای محور خلقت و آفرینش، حرف از عاطفه بزنیم؛ آیا کربلا دو بعد ندارد؟ یعنی عاطفه و احساس در کنار عقلانیت تا برسد به اینکه گاهی گریه‌های ما گریه خوف است که نکند ما هم مانند دشمنان اباعبدالله باشیم و گاهی هم گریه از روی شوق و گاهی هم از روی درد است که چرا ما نبودیم که امام را یاری کنیم.

وافی ادامه داد: ما معتقدیم در دایره بلای ولی خدا قرار گرفتن و اشک و آه و ناله زدن، انسان را به حرکت وا می‌دارد؛ اشک در روضه امام نشاط می‌آورد و اساسا ر وضه ای که بعد از آن نشاط و زمینه سازی خدمات اجتماعی ایجاد نشود روضه کامل نیست؛ اشک انسان را از اجتماع دور نمی‌کند و مایه افسردگی و پژمردگی نیست که نمونه اخیر آن را در کمک هیئتی‌ها به جریان سیل شاهد بودیم حرکتی که برگرفته از روضه است.

وی با اشاره به روضه حضرت رقیه به عنوان نازدانه امام حسین(ع) افزود: هر سال در این ایام تاریخ حضرت رقیه را متزلزل  و آتش اختلاف درست می‌کنند تا مبلغ متردد شود؛ رهبری فرمودند کسانی که بر آتش اختلاف می‌دمند حتی اگر عمدا این کار را نکنند در میدان دشمن قرار دارند.

خواندن روضه حضرت رقیه با رعایت شان اهل بیت(ع)

وافی اظهارکرد: اگر روزی مجامع علمی یک همایش بین‌المللی علمی با عنوان دردانه یعنی تاریخ حضرت رقیه برگزار کنند و مقالاتی دریافت شود آن وقت خواهیم دید که ماجرای این دردانه سوای از برخی حواشی حقیقت و واقعیت دارد ولی تاکنون این کار را نکرده ایم از جمله اینکه دو بار امام حسین در روز عاشورا نام اهل بیت(ع) خود را به اسم بردند ولی ما کمتر به این مسئله استناد می‌کنیم.

وافی اظهارکرد:  روضه حضرت رقیه را با شرط رعایت شان اهل بیت(ع) بخوانیم؛ اصل اینکه حضرت رقیه و ماجرای خرابه شام وجود داشته قابل تردید نیست ولی برخی حواشی که برخی مداحان اضافه می‌کنند باید از آن بپرهیزیم.

وی با بیان اینکه در مداحی و ذکرها، صوت عامل اصلی نیست بیان کرد: چند فایل صوتی از مقام معظم رهبری و آیت الله وحید خراسانی و ... داریم که دکلمه و بیان درست مطلب و روضه است بدون اینکه آواز و صوتی هم باشند ولی بسیار موثر است.

روضه‌خوانی کار مبلغ است

وافی با بیان اینکه کار مداح این است که در قالب شعر، مطلب را بگوید و از مبلغ توقع این است که جان روضه بیان شود تصریح کرد: گاهی سبک‌هایی در مجلس خوانده می‌شود که سخیف است و متاسفانه هر ساله هم تکرار می‌شود اما نسبت به میزان تولیدات سالم در این عرصه بسیار ناچیز است و نباید پررنگ جلوه داده شود؛ همچنین ما باید بدانیم پایه موسیقی ما، روضه و تعزیه امام حسین(ع) است یعنی گنج در دست ما هست ولی گاهی سراغ دیگران و آن طرف آبی‌ها می رویم.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قم ایکنا وافی همایش تبلیغی محرم دارالشفاء

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۰۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر ظهر امروز (دوشنبه) در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

معاون اول رییس جمهور همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

وی با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه، عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

دکتر مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس به عنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملاً در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ، تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.سلمان الغریری وزیر تجارت عراق با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران به عنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به عنوان وزیر تجارت عراق و رییس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

کد خبر 6098217 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • باقری: گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر کشور هستند
  • گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • گالتیه: لینک شدن به میلان مایه مباهات است؛ به گمانم، آن‌ها لوپتگی را انتخاب کرده‌اند
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • ژاوی: مایه شرمساری است، خیلی عصبانی‌ام!