Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتصاب‌های سیاسی، پرونده مالیاتی پیچیده، ارزهای حاصل از فروش قیر از جمله مسائلی است که پرونده شرکت نفت پاسارگاد را پرشائبه کرده است؛ زیرمجموعه‌ای با سهامداری عمده شستا، غول اقتصادی تحت مدیریت وزیر کار!

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - سید مهدی حاجی‌آبادی؛ باز هم نفت، باز هم زیرمجموعه‌های بیژن زنگنه و باز هم حواشی عجیب؛ اخبار رسیده از یکی از بزرگترین زیرمجموعه‌های وزارت نفت شائبه‌ها را حوالی ماجرای کمبود قیر و عملکرد وزارت نفت در بهمن ۹۷ افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هلدینگ سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) از زیرمجموعه‌های شرکت شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) که یکی از مهم‌ترین هلدینگ‌های نفتی کشور به شمار می‌رود و اجرای پروژه‌های مهمی همچون مگا پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس را در دست اجرا دارد؛ و شرکت نفت پاسارگاد از زیرمجموعه‌های این هلدینگ و بزرگترین تولیدکننده قیر در غرب آسیا بنا به ادعای مسئولین آن است.
تاپیکو و نفت و گاز پاسارگاد، به گذرگاهی برای مدیران سیاسی دولت مبدل شد. در سال ۹۴ محسن دلاویز به مدیریت نفت پاسارگاد رسید؛ وی برادر یکی از مجرمان پرونده فساد بانک سرمایه است که مشاور امور جوانان رئیس دولت اصلاحات بود و به جرم معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد.  
محسن دلاویز پیش از آن پست‌های مهمی داشت که از آن جمله می‌توان به معاونت صندوق بازنشستگی، معاونت برنامه ریزی و توسعه شرکت سرمایه گذاری شستا تامین اجتماعی، معاونت شرکت سرمایه گذاری ایران خودرو، مدیرکل روابط عمومی سازمان انرژی اتمی، مشاور مدیرکل بازرسی دانشگاه آزاد اسلامی و عضویت در هیات مدیره چندین شرکت که در این گفتار مرور می‌شود، اشاره کرد.
وی اکنون رئیس سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت است! بیشتر بخوانید:
پشت پرده سازمان ثروتمندی که به جای یار، بار شد! زمین‌خواری شهرام جزایری در پوشش خیریه وابسته به برادر همسر مرحوم هاشمی خصوصی‌بازی، خصوصی‌خواری و دیگر هیچ! احسان دلاویز در دادگاه با نام بردن از برادرش محسن، گفت: چرا نماینده دادستان می‌گوید حیات خلوت؛ اگر یک مورد سراغ دارید که در زمان برادر من در نفت پاسارگاد بوده، اعلام کنید تا من مسئولیت هر چیزی را بپذیرم! برادرم شرایط سختی داشت؛ وزیر وقت نفت گفت که در مجموعه نفت پاسارگاد مشکلات بسیاری وجود دارد و از برادر من می‌خواهد که به او کمک کند؛ مافیای قیر و جملاتی مانند آن برای من جالب است؛ ۵۰ بار اسم محسن دلاویز در کیفرخواست آمده در حالیکه اسم من ۲۰ بار آمده است!  
وی درباره نقش شرکت‌های کارتن خواب گفت: اگر یک قرارداد در زمان مسئولیت برادر من ارائه کردید که درباره دوستان من باشد، تمام مسئولیت آن را قبول می‌کنم؛ در آذر سال ۹۲ از دوستان در حوزه کاری جدا شدم و از حوزه نفت و گاز زودتر از آن جدا شدم، این شرکت تشکیل شد تا بانک سرمایه در حوزه نفتی کار کند.
برادران دلاویز، همواره مورد حمایت "غلامرضا تاجگردون" نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بوده‌اند.
در همین بین مدتی نیز یکی از نمایندگان متحصن مجلس ششم به مدیرعاملی این شرکت منصوب شد؛ غلامرضا گرزین نماینده سابق مردم قائم شهر و سوادکوه در دوره ششم مجلس شورای اسلامی بوده که در کنار ۱۳۸ نفر از نمایندگان دیگر مجلس ششم با تحصنی ۲۸ روزه در اعتراض به نظارت استصوابی شورای نگهبان، مردم را دعوت به تحریم انتخابات مجلس هفتم کردند.
در همین ایام مدیرعامل تاپیکو، غلامرضا امیرشقاقی، کاندیدای رد صلاحیت شده مجلس شورای اسلامی است که به ادعای برخی رسانه‌ها به سفارش «ح. ف» در این منصب قرار گرفت؛ در اقدامی فریدون درویش زاده را به عنوان مدیر این شرکت برگزید.  
فریدون درویش‌زاده، رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران در اواخر دهه ۸۰ و ابتدای ۹۰ است که با ورود شورای شهر وقت تهران و تشکیل هیئت تحقیق و تفحص برکنار شد.
در دوران مدیریت وی بنا به گزارش سخنگوی وقت شورای شهر تهران، سازمان نوسازی از محل فروش اوراق مشارکت ۴۰۰ میلیارد تومان ضرر کرد.
عضو دیگر هیئت مدیره منوچهر آقانژاد است که در ابتدای فروش پتروشیمی اصفهان به ریخته‌گران (مفسد اقتصادی پرونده بانک سرمایه) از مدیریت این شرکت کنار رفت.
اواخر سال ۹۷ نیز محسن هادی‌زاده حدود دو سال به‌عنوان معاون منابع انسانی پتروشیمی آبادان مشغول به کار بوده است که با خروج مسعود جبرائیلی مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره سابق به کرسی رئیس هیئت‌مدیره پتروشیمی آبادان هم می‌رسد.  
این انتصاب زمانی صورت می‌گیرد که قاسم هادی‌زاده برادر وی در ۱۱ اردیبهشت ۹۷ به‌عنوان مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره شرکت تولیدی پلیمر‌های صنعتی پولیکا نوین از طرف شرکت پتروشیمی آبادان منصوب می‌شود و بعد از این تغییرات، محسن هادی‌زاده به‌عنوان عضو و رئیس هیئت‌مدیره و نماینده شرکت تولیدی پلیمر‌های صنعتی پولیکا نوین در پتروشیمی آبادان معرفی می‌شود.
باید یادآور شد در یک سال اخیر آتش‌سوزی‌ها در مجموعه نفت آبادان در دوران مدیریت مسعود جبراییلی موجب جان باختن و مجروح شدن حدوداً ۲۰ تن از کارکنان شرکت شده است که این نشان از سوء مدیریتی نهادینه در این شرکت دارد.  
جالب اینجاست که مسعود جبراییلی شامل قانون منع به کارگیری بازنشستگان می‌شود، اما اکنون مدیرعامل نفت پاسارگاد است؛ وی مدیرعامل سابق کارخانه دستمال کاغذی لطیف نیز بود!
تودرتوی غول قیری، موجب شد شائبه حیاط خلوت شدن برای عده‌ای خاص در رسانه‌ها شدت گیرد؛ در گزارش بعد به ابعاد جدیدی از این پرونده خواهیم پرداخت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نفت پاسارگاد بیژن زنگنه فساد نفتی قیر محسن هادی زاده پتروشیمی آبادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۶۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناترازی بنزین با سوخت متانول برطرف می‌شود

جواد اوجی وزیر نفت در جمع خبرنگاران گفت: استفاده از هلدینگ‌های پتروشیمی‌ در توسعه میادین و سرمایه گازی مدنظر است  به طوری که حجم سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و با هدف تولید روزانه ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز است و با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی در این زمینه قرارداد امضا شد.

او ادامه داد: سال گذشته قراردادهای خوبی برای جمع‌آوری گازهای مشعل داشته‌ایم و همچنین برای تولید بنزین در پتروشیمی‌ها تفاهم نامه خوبی داشته ایم و بخشی از متانول کشور به سمت سوخت بنزین سوق داده می شود، امروز در بسیاری از کشورها از متانول سوخت بنزین تولید می‌کنند که امروزه کشور ما هم به این دانش رسیده است.

وزیر نفت گفت: ناترازی بنزین می تواند از طریق متانول برطرف شود همچنین تولید ۳۵ میلیون متر مکعب گاز و ۵۰ هزار بشکه نفت در پالایشگاه‌های کشور از برنامه های وزارت نفت در سال ۱۴۰۳ است.

اوجی تصریح کرد: بیش از ۵۰ میلیون نفر در کشور در صنعت پتروشیمی دارای سهام هستند، در این دولت مردمی ما منتظر شرکت‌های خارجی نخواهیم ماند این در حالی است که بالاترین جذب سرمایه‌گذار خارجی در این دولت انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • انتخابات دور دوم مجلس در حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • جهش تولید نفت ایران در سال جاری
  • پتروشیمی‌ها پول خوراک را به‌موقع پرداخت کنند
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • ناترازی بنزین با سوخت متانول برطرف می‌شود