Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس فرهنگی و قزوین‌پژوه گفت: برنامه‌های هفته فرهنگی قزوین به اقدامات ظاهری و زرق و برق نیاز ندارد بلکه باید فعالیت‌های اساسی و بنیادی در راستای معرفی استان و شخصیت‌های مغفول مانده استان انجام شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدحسن سلیمانی در گفت‌وگو با صبح قزوین، درباره مناسبت هفته فرهنگی قزوین و ظرفیت‌های این مناسبت بزرگ اظهار کرد: در شهریورماه به مناسبت انتقال پایتخت از تبریز به قزوین و تاسیس قزوین، روزی به‌عنوان "روز قزوین" نامگذاری شده که البته این مناسبت پیش از این در آبان ماه قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هفته فرهنگی قزوین موقعیت و فرصتی ممتاز است که باید از آن برای بازمعرفی پیشینه تاریخی و هویت دیرینه فرهنگی نهایت بهره را برد.

این قزوین پژوه ابراز کرد: ما در منطقه‌ای با پیشینه تمدن 9هزارساله و یکجانشینی قرار داریم و یافته‌های باستان شناسی در سگزآباد و تپه‌های تاریخی استان این تمدن را نشان می‌دهد؛ این موضوع و فرصتی برای تمدن تازه، موقعیت فرهنگی ما را غنی کرده است.

وی افزود: امروز نیاز داریم آنچه از کهن شهر قزوین داشتیم را به همه عرضه کنیم و لزوما هفته فرهنگی قزوین فرصتی برای این کار در اختیار ما قرار می‌دهد و باید تلاش کنیم جدای از اقدامات ظاهری اقدامات زیربنایی و اساسی در حوزه فرهنگ داشته باشیم.

این فعال رسانه‌ای عنوان کرد: درواقع ما نیازمند فعالیت‌های اساسی‌تر و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها در تمام عرصه‌ها هستیم و لازم است همه به طور مشترک در این عرصه اقدام کنند.

وی با اشاره به ظرفیت گردشگری استان اذعان کرد: اکنون گردشگری در استان مغفول مانده چراکه نتوانسته‌ایم آنطور که باید ظرفیت و جاذبه‌های مختلف تفریحی، فرهنگی، مذهبی و مردم شناسی را عرضه کنیم و به میزانی که کوتاهی کنیم کمتر از ظرفیت‌ها بهره خواهیم برد.

متولیان مدیریت شهری آنطور که شایسته پیشینه قزوین است عمل کنند

سلیمانی افزود: اکنون اقتصاد محلی ما معیوب است و یکی از دلایل آن عدم استفاده از ظرفیت گردشگری و اقتصاد مبتنی بر این حوزه است؛ برای بهره بردن به بهترین شکل باید از هفته فرهنگی قزوین نهایت استفاده را برد.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در هفته فرهنگی قزوین ابراز کرد: عمده فعالیت‌های این هفته زیربنایی و مبتنی بر دستاوردهای مؤثر فرهنگی نیست؛ البته از دست اندرکاران اجرای برنامه‌ها تشکر می‌کنم، اما نظرشان را به این نکته معطوف می‌کنم که آنطور که شایسته پیشینه قزوین است اقدام شود.    

سردبیر سابق روزنامه ولایت اظهار کرد: برنامه‌ها در این هفته می‌تواند مؤثرتر اجرا شود و صرف دعوت چند هنرمند از پایتخت و متحمل شدن هزینه‌های زیاد، تاثیر ویژه‌ای در حوزه بازشناسی قزوین ندارد.

وی ادامه داد: با برگزاری کارگاه، نشست و همایش، گذشته و تاریخ استان قابل ارائه است؛ معرفی پیشینه تاریخی، چهره‌های ماندگار و ادبیات کهن قزوین ضروری است.

این قزوین پژوه عنوان کرد: قزوین بیشتر از اینکه پایتخت خوشنویسی باشد پایتخت طنز ایران است و سه چهره ماندگار تاریخ ادبیات که دارای آثار قابل توجهی هستند یعنی عبید زاکانی، اشرف الدین حسینی قزوینی یا همان نسیم شمال و دهخدا قزوینی هستند.

وی ادامه داد: باید چهره‌های مغفول مانده معرفی شوند و در هفته فرهنگی قزوین هرسال حداقل 7چهره معرفی شده و 7همایش در سطح منطقه‌ای برگزار شود؛ معرفی این چهره‌ها می‌توانست در شب‌های مینودری رقم بخورد.  

این کارشناس فرهنگی درباره راه حل اجرای بهتر برنامه‌های هفته قزوین اظهار کرد: لازم است بلافاصله پس از اتمام هفته قزوین کارگروهی با حضور مدیریت شهری، مسئولین دخیل در فرهنگ و مدیریت ارشد استان شکل بگیرد و برای سال آینده برنامه ریزی و طراحی شود تا اقدامات اساسی‌تر و تاثیرگذارتری صورت گیرد.

وی افزود: نمی‌شود چند ماه پیش از هفته فرهنگی قزوین کاری کرد که کارستان باشد؛ با این شرایط و در شتاب زمان بیشتر اقدامات صوری و ظاهری خواهد شد و از این رو بهترین اقدام تشکیل کارگروه فنی و علمی از سرِ درد و استفاده از کارشناسان، افراد بااطلاع و باتجربه و شناخت عمیق است، با این کار می‌توان با حداقل اعتبار برنامه‌های خوبی اجرا کرد.

سلیمانی تاکید کرد: البته معرفی فرهنگ و پیشینه استان ضرورت و الزامی همیشگی است و اگر خواستار ماندگاری فرهنگ و آداب و سنن هستیم، ناچاریم همواره به موضوعات فرهنگی توجه داشته باشیم و درواقع باید نگاه معطوف به سال باشد نه صرف زمانی محدود و این موضوع در حوزه متولیان فرهنگ که ظرفیت‌ها، پتانسیل‌ها و اعتبارات را در اختیار دارند، بیشتر مورد توجه است.

حضور بازیگران تهرانی هیچ پیامدی برای فرهنگ قزوین ندارد

وی ادامه داد: متاسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم اقدامی مؤثر و ویژه داشته باشیم و عمده فعالیت‌ها ظاهری بوده، لازمه انجام اقدامات بنیادی و اساسی استفاده از حداکثر توان است.

سردبیرسابق روزنامه ولایت قزوین ابراز کرد: شورای فرهنگ عمومی می‌تواند در این زمینه تاثیرگذار و مصوباتش مورد تاکید دستگاه‌ها برای پیگیری باشد اما زمان زیادی است که این شورا تشکیل نشده است.

وی افزود: درواقع همراهی و همگامی دستگاه‌های فرهنگی و پرهیز از دوباره کاری و موازی کاری و حرکت بصورت متفق ضرورت دارد و امروز به این اتحاد و همگامی نیاز داریم.

سلیمانی تاکید کرد: در چند سال گذشته بیان کرده‌ام که اگر خواستار اقدام تاثیرگذار فرهنگی هستیم باید علاوه بر دستگاه‌های اجرایی تمام فعالان حوزه فرهنگ را در برگزاری هفته فرهنگی قزوین دخیل کرده و از مشارکت همگان بهره ببریم و همه را حول محور فرهنگ به یکدیگر متصل کنیم.

وی افزود: با مشارکت همگانی می‌توان از فرصت تازه استفاده کرد درغیر این صورت نتوانسته‌ایم از این ظرفیت بخوبی استفاده کنیم.

این کارشناس فرهنگی عنوان کرد: نامشخص بودن اعتبارات برنامه‌های این هفته از دیگر ضعف‌های موجود است؛ لازم است بصورت شفاف مشخص شود که برای برگزاری هفته قزوین چه مقدار هزینه شده، در این صورت و با اطلاع یافتن مردم، تاثیرگذاری مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

وی افزود: ما نیاز نداریم این هفته را پرزرق و برق کنیم و هنرمندانی را از تهران دعوت کنیم بلکه می‌توان از توان هنرمندان استان بهره برد؛ درواقع دعوت‌ از هنرمندان تهران صرفا در دقایق حضور آن‌ها در جلسه تاثیر دارد و هیچ پیامدی برای حوزه فرهنگ استان نخواهد داشت و می‌توان از اهالی گمنام فرهنگ استان بهره برد.

این قزوین پژوه در پایان اذعان کرد: لازم است دستگاه‌های اجرایی نقشه راه مشخص داشته باشند و بخصوص مدیریت شهری باید از نقشه راه آگاه بوده و براساس آن اجرا کنند که متاسفانه در برگزاری برنامه‌های هفته قزوین این موضوع دیده نشده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۳۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از ۱۲ اردیبهشت

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز از اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از روز دوازدهم اردیبهشت خبر داد و گفت: برگزاری سه شب شعر با حضور شاعران ملی و استانی ، برپایی دو رویداد نقاشی،خط، پالوده و بستنی شیرازی و تعویض قرآن کریم دروازه قرآن از برنامه‌های اجرایی این ایام است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدعلی چوبینی، امروز _ یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نشست خبری خود با خبرنگاران با موضوع تشریح برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز اظهار کرد: در هفته نکوداشت شیراز اجرای برنامه‌ها در فضای باز پیش‌بینی شده است اما شرایط جوی شهر شیراز را باید در نظر داشت و این موضوع کمی کار را برای ما سخت کرده است.

وی با اشاره به اینکه از روز دوازدهم اردیبهشت برنامه‌های هفته نکوداشت شیراز اجرا می‌شود، افزود: در هفته شیراز سه شب شعر در سه مکان مختلف طی روزهای دوازدهم، شانزدهم و نوزدهم اردیبهشت برگزار می‌شود که شب شعر بهار نارنج با حضور شیرازی سرایان در محل سالن همایش‌های شهر، شب شعر طنزخند در باغ دلگشا و شب شعر نکوداشت هفته شیراز در محل باغ جهان‌نما برگزار می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت با حضور مدیریت شهری و مسئولان حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) غبارروبی می‌شود.

چوبینی تاکید کرد: در پنجشنبه شب سیزدهم اردیبهشت ویژه برنامه هفته نکوداشت شیراز در محل هتل هما با دعوت از مسئولان و هنرمندان برگزار خواهد شد و این برنامه به صورت عمومی نیست و در آن تبادل تفاهم‌نامه و رونمایی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: باتوجه به تقارن روز شیراز در پانزدهم اردیبهشت و هم‌زمان با شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) و روز پایانی این هفته که مصادف با دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است، محدودیت اجرای برنامه‌ها در این روزها وجود دارد.

معاون فرهنگی شهردار شیراز همچنین از تعویض قرآن کریم دروازه قرآن خبر داد و افزود: در روز شنبه پانزدهم اردیبهشت سال‌جاری این سنت را بنا خواهیم گذاشت که این رسم به مناسبت هر ساله انجام شود و هر سال یک قرآن جدید در این مکان گذاشته شود و قرآن سال قبل به یک مکان یا یک شخص خاص اهدا خواهد شد.

چوبینی همچنین اضافه کرد: در پانزدهم اردیبهشت ویدئو مپینگ روز شیراز روی برج آزادی تهران نمایش داده می‌شود و طی روزهای شانزدهم، هفدهم و هجدهم اردیبهشت، برنامه جنگ شادی در محل باغ عفیف‌آباد با حضور طنزپردازان برتر کشوری و استانی برای عموم شهروندان برگزار می‌شود.

وی در ادامه از اجرای دو رویداد نقاشی، خط سعدی در محوطه مجموعه ارگ کریمخانی و جشنواره پالوده و بستنی شیرازی خبر داد و افزود: رویداد پالوده و بستنی شیرازی از روز شانزدهم تا ۲۰ اردیبهشت و رویداد نقاشی و خط از روز دوازدهم تا سی‌ام اردیبهشت برگزار می‌شود و امید است با ساخت یک مستند جذاب بتوان یک پیوست رسانه‌ای برای معرفی فالوده و بستنی شهر شیراز داشته باشیم.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌های اجرایی ایام هفته نکوداشت شیراز، جشنواره شیراز ورزشی برای کودکان است که این برنامه طی روزهای شانزدهم تا نوزدهم اردیبهشت از ساعت ۱۶ عصر در محل پیاده‌راه سلامت استاد شجریان برگزار خواهد شد.

چوبینی همچنین اظهار کرد: در این هفته توسط دستگاه‌های مختلف اجرایی رویدادهای مختلف ملی اجرا می‌شود و می‌تواند رونق‌بخش باشد و با توجه به اینکه اردیبهشت شیراز بسیار ویژه است، یکی از برنامه‌های مدنظر این ایام میزبانی از شهرداران اصفهان و یزد است که انعقاد تفاهم‌نامه مثلث طلایی گردشگری این سه شهر، برای اولین بار توسط شهرداران این سه شهر امضا خواهد شد.

از جانمایی ۱۲۵ استرابورد جدید در سطح شهر تا اجرای طرح گردشگری باغات شیراز

وی افزود: در دوره مدیریت شهری جدید این موضوع را شاهد هستیم که شهرداری شیراز با تمام توان و سرعت در راستای جبران عقب‌ماندگی‌ها و توسعه شهر بدون نگاه‌های پوپولویستی که به حوزه‌های مدیریت شهری وجود دارد، حرکت می‌کند.

معاون فرهنگی شهردار شیراز ادامه داد: در ایام نوروز با توجه به بارش زیاد باران که می‌توانست خطرآفرین باشد اما با مدیریت بسیار خوب و پیش‌بینی که صورت گرفته بود از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شد، این در حالی است که نگاه مدیریت شهری در همه حوزه‌ها بدین‌گونه است و تلاش می‌شود اتفاقات بسیار خوبی رقم بخورد.

چوبینی تصریح کرد: در حوزه فرهنگی نیز این نگاه را داریم و واقعیت آن است که سازه‌های تبلیغاتی غیرتجاری در کلان‌شهر شیراز نسبت مناسبی با سازه‌های تجاری ندارد اما با برنامه‌ریزی که صورت گرفت، طی چهار ماه آینده تعداد ۱۲۵ استرابورد غیرتجاری که ویژه اجرای اقدامات فرهنگی است، در سطح شهر شیراز جانمایی خواهد شد.

وی اضافه کرد: در این راستا همچنین ۱۸۰ متر تلویزیون شهری در سطح شهر شیراز به تعداد هفت عدد جانمایی خواهد شد و این از جمله اقداماتی است که به حوزه فرهنگی کمک می‌کند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که به طور جدی توسط حوزه اداره گردشگری سازمان دنبال می‌شود، موضوع گردشگری باغات بوده که تلاش شده است بخشی از حوزه بازآفرینی شهری در کوچه‌های باغ‌های شهر شیراز انتقال داده شود و گردشگری باغات را در کنار سایر اقداماتی که در حوزه بافت تاریخی رقم خورده است، بتوانیم گردشگری باغات را متناسب با شرایط باغات و قوانین حاکم بر باغات در جهت حفظ و احیا و توسعه گردشگری و اقتصاد شهری در شیراز به این سمت و سو ببریم.

چوبینی همچنین از طراحی و سناریو نویسی موزه شهر تا پایان اردیبهشت خبر داد و افزود: قرارداد تدوین دانش‌نامه شیراز منعقد شده است و تیم پژوهشی در حال بررسی آن است و جلد اول آن که در برگیرنده مشاهیر و بزرگان شیراز است تا پایان خرداد تدوین می‌شود و رونمایی خواهد شد.

طراحی و احداث یک آمفی تئاتر روباز با ظرفیت حداقل پنج هزار، رفع ضعف‌های موجود در حوزه المان سازی شهری و انعقاد قرارداد سمفونی شیراز با کارن همایونفر، از دیگر موضوعات مورد اشاره معاون فرهنگی شهردار شیراز بود و وی گفت: دایره‌المعارف شیراز در هشت جلد در حال تدوین بوده و این اثری فاخر است که تاکنون در شیراز تألیف نشده است و از این هشت جلد یک جلد چکیده‌ای از تمام مطالب است که در آینده به سه زبان ترجمه خواهد شد.

به گزارش ایمنا، اجرای ویژه برنامه نکوداشت هفته شیراز در روز نوزدهم اردیبهشت به عنوان برنامه اختتامیه این هفته، فضاسازی شهری و برگزاری جشنواره عکاسی، توزیع عرقیات بهار نارنج در فضاهای موکب‌گونه در دو محور زندیه و باغ عفیف‌آباد، پخش پادکست شیراز در پروازهای فرودگاهی از دیگر برنامه‌های اجرایی در هفته نکوداشت شیراز بود که رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز به آنها اشاره کرد.

کد خبر 748751

دیگر خبرها

  • طرح خاص شمس آذر برای تقابل با شاگردان عنایتی
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است
  • برنامه‌های گرامیداشت روز و هفته شیراز اعلام شد
  • برنامه چهار هفته پایانی لیگ برتر فوتبال اعلام شد
  • اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از ۱۲ اردیبهشت
  • همایش بزرگ هفته فرهنگ پهلوانی در قزوین برگزار شد
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود