Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی واشقانی فراهانی، رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا فصلی سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۹-۲۰۲۰) توزیع شد و در اختیار داروخانه‌ها قرار گرفت، اظهار کرد: امسال، واکسن آنفلوآنزا از دو تامین کننده که سابقه توزیع و مصرف واکسن را در کشور داشته اند، تامین شده و در اختیار داروخانه‌ها جهت توزیع قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروش واکسن آنفلوآنزا  فقط با نسخه پزشک

او ادامه داد: افراد واجد شرایط تزریق واکسن آنفلوانزا می‌توانند پس از تجویز پزشک با در دست داشتن نسخه جهت دریافت و تزریق واکسن به داروخانه‌ها مراجعه کنند.

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه به طور کلی گـروه‌هـای پرخطـر نیازمنـد دریافـت واکسـن فصلـی آنفلوانزا هستند، گفت: خانم‌های باردار (با تجویز متخصص زنان)، کودکان ۶ تا ۵۹ ماهه (به خصوص در سن زیر ۲ سال)، افراد بالای ۶۰ سال، کارکنان بخش‌های بهداشت و درمان به ویژه افراد در تماس مستقیم با بیماران مبتلا به آنفلوانزا از جمله گروه های پر خطر هستند که باید واکسن را تزریق کنند.

بیمارانی که باید واکسن آنفلوانزا  تزریق کنند

واشقانی با بیان اینکه مبتلایان به برخی بیماری‌ها باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند، گفت: افراد مبتلا به بیماری‌های سرکوب سیستم ایمنی شامل مبتلایان به HIV/AIDS و مبتلایان به ضایعات نخاعی و بیماری‌های عصبی عضلانی، مبتلایان به بیماری‌های مزمن ریوی (از قبیل آسم و بیمار‌های مزمن انسدادی ریوی)، بیمار‌های مزمن قلبی عروقی (بجز بیمارانی که صرفا دچار پر فشاری خون هستند)، مبتلایان به بیمار‌های مزمن کلیوی، کبدی، عصبی، مبتلایان به بیماری های خونی و اختلالات متابولیک (شامل دیابت قندی)، افراد مبتلا به چاقی مرضی،  گروه سنی ۶ ماهه تا ۱۸ ساله که تحت درمان طولانی مدت آسپرین قرار دارند، از جمله بیمارانی هستند که تزریق واکسن آنفلوآنزا برای آنها ضرورت دارد.

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو ادامه داد: همچنین ساکنین و کارکنان آسایشگاه‌ها، کارکنان شاغل در مرغداری‌ها و پرورش دهندگان طیور و پرسنل سازمان دامپزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست که در قسمت‌های مرتبط با پرندگان فعالیت می‌کنند، مراقبان و سایر افراد در تماس نزدیک و خانگی با بیمارانی که جزو گروه‌های پر خطر محسوب می‌شوند، افراد مبتلا به چاقی شدید (BMI) بالاتر از ۴۰ باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند تا در برابر ویروس این بیماری واکسینه شوند.

واشقانی درباره تزریق واکسن آنفلوآنزا در افراد سالم بیان کرد: افـرادی کـه متقاضـی دریافـت واکسـن آنفلوانزا هستند، در صورتی کـه منعی برای دریافت واکسـن نداشـته باشـند، مـی توانند واکسـن را تزریق کنند اما با توجه به محدودیت منابع واکسن آنفلوآنزا خصوصا در اوایل دوره توزیع آن، درخواست می‌شود افرادی که جزو گروه‌های پرخطر نیستند، اجازه بدهند تا افراد پرخطر تحت واکسیناسیون قرار گیرند و سپس جهت دریافت واکسن اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: واکسن چهار ظرفیتی آنفلوآنزا بزنیم یا سه ظرفیتی؟ +بهترین زمان تزریق

چه کسانی نباید واکسن آنفلوانزا  تزریق کنند؟

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو درباره ممنوعیت تزریق واکسن آنفلوانزا در برخی افراد گفت: کودکان کمتر از ۶ ماه، افرادی که به واکسن آنفلوانزا یا ترکیبات آن (ژلاتین، آنتی بیوتیک‌ها و یا سایر ترکیبات) واکنش‌های شدید آلرژیک یا تهدیدکننده حیات نشان داده اند، ممنوعیت تزریق واکسن دارند.

واشقانی با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا پس از دو هفته در بدن فعال می شود، تصریح کرد: دو هفته پس از دریافت واکسن، میزان آنتی بادی در اغلب افراد به حدی می‌رسد که توانایی پیشگیری از ابتلاء به سویه‌های موجود در واکسن را داشته باشند، در اغلب افراد تزریق یکبار واکسن کافی است، اما کودکان ۶ ماهه تا ۸ ساله‌ای که برای اولین بار واکسینه می‌شوند؛ توصیه می‌شود پس از تزریق دوز اول، دوز دوم را به فاصله یک ماه به عنوان یادآور دریافت کنند.

فرق واکسن سه و چهار ظرفیتی آنفلوانزا

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با اشاره به سه و چهار ظرفیتی بودن واکسن های آنفلوآنزا اظهار کرد: واکسن‌های موجود در کشور، امسال نیز به صورت سه و چهار ظرفیتی است که با تشخیص و تجویز پزشک این واکسن تامین و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

واشقانی ادامه داد: واکسن های سه و چهار ظرفیتی بدن را در برابر ویروس نوع A  واکسینه می‌کنند. ویروس نوع A خطرناک‌ترین نوع ویروس آنفلوانزاست و مهمترین عامل همه گیری بیماری آنفلوانزا در دنیا محسوب می شود و تنها تفاوت نوع سه و چهار ظرفیتی در نوع B بوده که نسبت به نوع A از خطر کمتری برخوردار است.

قیمت واکسن آنفلوانزا

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو  با اشاره به قیمت واکسن آنفلوانزا بیان کرد:  واکسن چهار ظرفیتی آنفلوانزا  ۴۱ هزار و ۵۰۰ تومان و واکسن سه ظرفیتی ۳۵ هزار و ۸۰۰ تومان در داروخانه های سراسر کشور به فروش می‌رسد.

 

راهکاری برای تشخیص واکسن اصل و تقلبی 

واشقانی با  اشاره به راهکاری برای تشخیص اصل بودن واکسن آنفلوآنزا اظهار کرد: واکسن به صورت بسته بندی تکی در جعبه و به همراه برچسب اصالت تهیه می شود، این  واکسن‌ بدون جعبه و برچسب اصالت، مورد تائید نیست.

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا یخچالی است، گفت: شرایط حمل و نقل و نگهداری واکسن ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد (شرایط یخچالی) است و در صورت نگهداری و حمل و نقل طولانی مدت باید از داروخانه،یخِ خشک گرفت و واکسن را با یخ خشک جا به جا کرد. در این زمینه می‌توان از راهنمایی دکتر داروساز در داروخانه استفاده کرد.

ممنوعیت نوعی از واکسن چهار ظرفیتی آنفلوانزا در کودکان زیر سه سال

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با اشاره به ممنوعیت نوعی از واکسن چهار ظرفیتی آنفلوانزا اظهار کرد: مصرف یکی از واکسن‌های ۴ ظرفیتی امسال در کودکان ۶ ماه تا ۳ سال مجاز نیست، واکسن دیگر ۴ ظرفیتی و واکسن ۳ ظرفیتی شامل این محدودیت نیستند و در این زمینه اطلاع رسانی به معاونت غذا و دارو و همچنین درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر و داروخانه‌ها صورت پذیرفته است. کادر درمان موظف به رعایت این مورد خواهند بود، برگه راهنما مصرف نیز همراه واکسن موجود است و توصیه می‌شود قبل از مصرف مورد مطالعه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: ممنوعیت تزریق واکسن آنفولانزا برای کودکان زیر سه سال

رضا محمدی، سرپرست غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در خصوص ممنوعیت تزریق واکسن آنفولانزای چهار ظرفیتی با نام تجاری lnfluvac tetra ۲۰۱۹_۲۰۲۰ برای کودکان زیر سه سال هشدار داد.

او گفت: این واکسن که ساخت کمپانی هلند است مجوز استفاده در کودکان زیر سه سال را ندارد و تنها برای بزرگسالان و کودکان بالای سه سال قابل استفاده است و برای استفاده از سایر برند‌های واکسن آنفلوانزا سه و چهار ظرفیتی ساخت کمپانی سافونی پاستور فرانسه در صورتی که از مجاری قانونی وارد کشور شود، مانعی وجود ندارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انفولانزا آنفولانزا واکسن آنفلوآنزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۸۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی و مدرس ارشد بین المللی در این باره به چند نکته مهم اشاره کرده است و این که با وجود پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن دلایل مهم استفاده از آنها چه بوده است.

سوری با اشاره به اخبار منتشر شده طی روزهای اخیر درباره واکسن آسترازنکا به همشهری آنلاین می‌گوید: برخی خبرهای مربوط به این واکسن تایید کرده که تزریق آن امکان دارد خون را لخته و موجب کاهش پلاکت‌ها و نهایتا مشکلات قلبی عروقی در دریافت کنندگان واکسن به ویژه افراد زیر ۵۰ سال شده باشد. این اخبار در بین ایرانی‌ها هم دست به دست می‌شود و نگرانی‌هایی را رقم زده است.

او ادامه می‌دهد: شرکت بریتانیایی ‌ـ ‌سوئدی تولیدکننده واکسن با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا و موسسه سرم هند واکسن آسترازنکا را تولید کرد و این واکسن از دسامبر ۲۰۲۰ میلادی در حال انجام تحقیقات بالینی فاز 3 بوده ‌است. آکسفورد-آسترازنکا، به‌صورت 2دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود و دوز دوم هم ۶ تا ۱۲ هفته پس از دوز نخست.

به گفته این اپیدمیولوژیست، اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد عنوان شده و این اثربخشی پس از تزریق دوم به ۸۱ درصد می‌رسد.

عوارض اولیه آسترازنکا

سوری با بیان این که آسترازنکا ایمنی بالایی داشته و اثرات جانبی آن مانند درد محل تزریق، سردرد و تهوع، ناچیز است که عموماً طی یک تا چند روز، رفع می‌شوند، ادامه می‌دهد: با این وجود، اثرات جانبی نادر از جمله آنافیلاکسی هم به‌ندرت مشاهده شده‌ است. در موارد بسیار نادر، ایجاد لخته خون (ترومبوز) نیز به میزان یک مورد در هر 100هزار تزریق، مشاهده شده ‌است. در مارس ۲۰۲۱ گزارش شد که در بین ۳۴ میلیون تزریق در سراسر اتحادیه اروپا و بریتانیا ۳۷ مورد لختگی خون خطرناک ناشی از تزریق این واکسن در استفاده‌کننده‌ها روی داده‌ است.

واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد

او تاکید می‌کند: آسترازنکا از جمله اولین واکسن‌های تولید شده علیه کووید ۱۹ بود که در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد. حالا کار در بریتانیا به دادگاه کشیده شده و برخی برای این عوارض ادعای غرامت کرده‌اند. جنجال مطبوعاتی نیز به بزرگنمایی مسئله کمک کرده است. اما سؤال اینجاست که آیا این واکسن نسبت به سایر واکسن‌های کرونا، بدتر و دارای عوارض بیشتری بوده است؟

اضطراب ایجاد نکنیم

سوری با بیان این که در کارآزمایی‌های بالینی واکسن‌ها دو عامل اصلی شامل میزان اثربخشی و ایمنی اهمیت بیشتری دارد، عنوان می‌کند: مطالعات متعدد، واکسن فوق را هم از نظر اثربخشی و هم ایمنی از جمله واکسن‌های خوب دسته‌بندی کرده‌اند. از گزارش‌های ارائه شده هم مشخص شده که این عارضه لخته با افت پلاکت، در استفاده‌کنندگان این واکسن بسیار نادر و کلا ۱۸ مرگ از میان ۲۵ میلیون واکسینه‌شده ثابت شده است که به نسبت سایر واکسن‌ها به ویژه در شرایط اضطراری پاندمی وضعیت بدتری را نشان نمی‌دهد. به همین دلیل باید به تعارض منافع و رقابت‌های تجاری شرکت‌های بین‌المللی تولید واکسن توجه داشت و نباید نگرانی و اضطراب نادرست در بین کسانی که از این واکسن تزریق کرده‌اند ایجاد کرد.

او درباره تزریق این واکسن در ایران هم توضیح می‌دهد: در همان زمان اوج پاندمی و با شروع واکسیناسیون در ایران، استفاده از آسترازنکا برای افراد زیر ۵۰سال که بیشترین گروه آسیب‌پذیر از این عارضه بودند محدود و حتی ممنوع شد، به همین دلیل نگرانی زیادی برای مردم کشورمان وجود ندارد. به لحاظ علمی هم باید توجه داشت که هیچ مداخله بیولوژیک، شیمیایی و غیرایمنی صددرصدی ندارد و حتی آب هم در شرایط خاصی می‌تواند فرد را مسموم کند. مهم مقایسه اثر مفید و ضرر یا تفسیر درست از سود و زیان استفاده از هر مداخله پزشکی و بهداشتی از جمله استفاده از واکسن‌هاست. این میزان عوارض ناچیز نمی‌تواند دلیلی برای رد آن یا شکایت علیه آن باشد.

بیشتر بخوانید

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ واکسن‌های دیگر هم پایش نشدند

مدرس ارشد بین المللی به تنوع واکسن‌های ترزیق شده در کشور هم اشاره می‌کند و می‌گوید: البته ما واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد. فازهای ۴ و ۵ کارآزمایی‌ها هم یا انجام و یا گزارش نشدند. چه بسا میزان شکست واکسن یا عدم ایمنی و عوارض جانبی آنها بسیار بیشتر از آسترازنکا باشد، لذا قضاوت ما از عوارض ناشی از اغلب واکسن‌ها از روی جهل است و نمی‌توان گفت مثلا آسترازنکا در مقایسه با واکسن‌های مصرف شده یا تولید شده داخلی بهتر یا بدتر است. ضمن آن که باید توجه داشت که استفاده از واکسن در شرایط اضطرار بوده و چرخه کامل تولید واکسن نه برای آسترازنکا و نه واکسن مشابه دیگر طی نشده است.
درست مقایسه کنیم

این استاد اپیدمیولوژی به چند نکته درباره عوارض واکسن آسترازنکا هم اشاره و عنوان می‌کند: اول این که وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد. دوم آنکه معمولا در شرایط اضطراری چون چرخه و فازهای کارآزمایی‌های بالینی واکسن کامل انجام نمی‌شود، ممکن است عوارض پیش‌بینی نشده بیشتری نسبت به موارد مشابه عادی مشاهده شود.

وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد

او ادامه می‌دهد: نکته سوم در دست نبودن اطلاعات عوارض ناشی از سایر واکسن‌ها به دلیل عدم انجام مطالعات کافی یا در اختیار نبودن یافته‌های مرتبط نمی‌تواند دلیلی بر بهتر بودن آن واکسن‌ها باشد و مقایسه واکسن‌ها باید در شرایط یکسان از نظر مطالعات، پیگیری‌ها و گزارش‌های معتبر علمی همه آنها باشد، چون در غیر اینصورت دچار خطا در استنتاج خواهیم شد.

سوری تاکید می‌کند: در این حوزه اولین اولویت نظام سلامت و دست‌اندرکاران بهداشت و درمان، رعایت اخلاق و حفظ منافع بیماران است و همچنین لزوم ادامه مطالعات مربوط به واکسن‌های تولیدشده و مصرف‌شده علیه کووید ۱۹ در دوران حاد اپیدمی. مساله دارای اهمیت این که پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن، منطقی‌تر و علمی‌تر از قبول مرگ‌های روزانه چندصد نفری مردم در آن شرایط بوده است.

کد خبر 849163 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا واکسن آسترازنکا خبر مهم واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • کمبود وارفارین نداریم/ توزیع در داروخانه‌های منتخب