Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-28@23:42:01 GMT

آشنایی با استانداردهای اتصالات مانیسمان بنکن

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۳۰۲۵۹

آشنایی با استانداردهای اتصالات مانیسمان بنکن

در ادامه استانداردهای اتصالات جوشی مانیسمان بنکن با جوش لب به لب بررسی شده است. ---------------- رپرتاژ آگهی -----------------


اتصالات قطعات فولادی وظایفی از قبیل تغییر جهت جریان، تغییر سایز خط لوله کشی، مسدود کردن جریان و انشعاب گرفتن از خط لوله کشی را بر عهده دارند. حال با توجه به آلیاژ تولیدی و فرآیند ساخت و تولید، این اتصالات فلزی به چند دسته تقسیم بندی می‌شوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اتصالات جوشی از حیث تنوع به انواع زیر دسته بندی می‌شوند:

     - زانو جوشی ۹۰ درجه
     - زانو جوشی ۴۵ درجه
     - سه راه مساوی جوشی
     - سه راه تبدیل جوشی
     - تبدیل جوشی هم مرکز
     - تبدیل جوشی غیر هم مرکز
     - کپ جوشی

این نوع اتصالات جوشی در دو نوع  اتصالات درزدار و اتصالات بدون درز یا مانیسمان ساخته می‌شوند که در فرایند ساخت استاندارد آنها لازم است استاندارد‌هایی رعایت شود.

استاندارد ابعادی
اولین استاندارد مورد نیاز ، استاندارد ابعادی اتصالات مانیسمان بنکن هستند، این استاندارد به ابعاد، زاویه‌ها، طول‌ها، ضخامت و فواصل بین اجزا می‌پردازد .
مهمترین استاندارد ابعادی مورد استفاده جهت اتصالات جوشی مانیسمان استاندارد ASME B16.9  است. در این استاندارد تمام مشخصات ابعادی انواع اتصالات جوشی مانیسمان در تمامی سایزها به همراه تلرانس‌های مجاز آنها مشخص شده‌اند.
 
استاندارد لبه‌های انتهایی اتصالات جوشی مانیسمان
یکی دیگر از استانداردهای مورد استفاده در اتصالات جوشی، استانداردی است که شکل و ابعاد و اندازه زاویه‌ها را در قسمت انتهایی اتصالات که لازم است بطور مثال به لوله‌های جوشی جوش بخورند را نشان می‌دهد .
در اصطلاح عامه، به این قسمت پخ یا کونیک می‌گویند، استاندارد مورد نظر ASME B16.25  است.
در این استاندارد انواع مختلف پخ‌ها و ابعاد و اندازه‌های آن در سایز های مختلف برای انواع اتصالات جوشی مانیسمان ذکر شده است.
مورد مهم در خصوص کونیک انتهای اتصالات این است که کونیک استاندارد نقش بسیار زیادی در استحکام بین اتصالات جوشی دارد.

استاندارد علامت گذاری اتصالات مانیسمان
استاندارد علامت گذاری یا مارکینگ اتصالات جوشی مانیسمان نیز طبق استاندارد ASME B16.9  است و طبق این استاندارد، علامت گذاری اتصالات جوشی لازم است حداقل موارد زیر را شامل شود:
۱-نام تجاری کارخانه سازنده
۲-درج استاندارد متریال اتصالات
۳-گرید متریال که اصولا با WP شروع میشود
۴-رده ضخامتی اتصالات جوشی مثلا رده ۴۰
۵-سایز نامی اتصالات جوشی یا NPS

استاندارد متریال اتصالات جوشی
استاندارد متریال اتصالات جوشی مانیسمان کربن استیل طبق استاندارد ASTM A234  است که این استاندارد دارای ۳ گرید WPA,WPB,WPC است و بیشتر اتصالات جوشی موجود در ایران از گرید WPB  است.




استاندارد ضخامت اتصالات جوشی
مورد دیگری که در بحث اتصالات جوشی بسیار مهم است، ضخامت مربوط به اتصالات است.
اتصالات جوشی با توجه به اینکه از لوله مانیسمان ساخته می‌شوند از نظر ضخامت نیز مطابق با استاندارد ضخامت لوله‌ها دسته بندی می‌شوند.
برای لوله‌های کربن استیل استانداردی که نمایانگر ضخامت لوله و اتصالات است، استاندارد  ASME B36.10 است که در این استاندارد ضخامت لوله‌ها در رده‌های مختلفی مثل رده ۱۰ ، رده۲۰،ر ده ۳۰ ، رده ۴۰ و ... تقسیم بندی می‌شود و هرچه رده لوله بالاتر باشد نشاندهنده ضخامت بیشتر لوله است.
بطور مثال لوله ۱۴ اینچ کربن استیل در رده std دارای ضخامت ۹.۵۳ میلیمتر است و همین سایز لوله در رده ۴۰ دارای ۱۱.۱۳ میلیمتر ضخامت است.

حال اتصالات جوشی نیز طبق همین رده‌ها برای نمایش ضخامت دسته بندی می‌شوند و همانطور که در آیتم ۴ بحث استاندارد علامت گذاری اتصالات جوشی ذکر شد وقتی بطور مثال برای یک زانوی جوشی ۱ اینچ ، sch40 یعنی رده ۴۰ علامت گذاری می‌شود می‌توان با مراجعه به استاندارد ASME B36.10 ضخامت زانوی ۱ اینچ در رده ۴۰ را که برابر  با ۳.۳۸ میلیمتر است را یافت.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: رپرتاژ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۰۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با تانک چلنجر ۲

به گزارش همشهری آنلاین، چلنجر ۲ رسما در سال ۱۹۹۸ توسط وزارت دفاع بریتانیا معرفی و در خدمت نیروی زمینی بریتانیا پذیرفته شد. هلدینگ صنایع نظامی ویکرز طراح و تولید کننده این تانک است.

آخرین آمار این شرکت حاکی از آن است که از ۱۹۹۸ تاکنون ۴۰۸ زره پوش برای نیروی زمینی بریتانیا تولید شده است. عمان و اوکراین نیز به ترتیب دارای ۳۸ و ۲۵ دستگاه هستند. در ابتدای معرفی چلنجر ۲ با توجه به ظاهر این زره پوش گمانه زنی ها مبتنی بر ارتقای چلنجر ۱ بود. با این همه بعدها مشخص شد که چلنجر ۲ کامل ترین تانک میدان نبرد اصلی بریتانیا است و چیزی در حدود ۳ تا ۵ درصد قطعات آن می تواند توسط چلنجر ۱ جایگزین شود. آزمودن چلنجر ۲ در جنگ‌های بوسنی، کوزوو، عراق و افغانستان صورت گرفت و نتیجه عمدتا مثبت ارزیابی شده است.

وزن چلنجر ۲، ۶۲٫۵ تن بوده و ۴ خدمه دارد. نیروی محرکه آن از یک موتور وی۱۲ دیزلی پرکینز با ۱۲۰۰ اسب بخار قدرت، تأمین می‌شود و حداکثر سرعت آن در جاده به ۵۹ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. ارتفاع تانک ۲٫۵ متر، عرض آن در صورت نصب زره اضافی ۴٫۲ متر و طول آن با لوله جلو ۱۱٫۵۵ و بدون لوله ۸٫۳۲ متر است. چلنجر-۲ تنها تانک مدرنی است که از توپ خان‌دار استفاده می‌کند و این به دلیل تأکید بریتانیایی‌ها بر روی برد مفید بالا، کاتربرد ضد نفر و ضد سنگر تانک است. سلاح اصلی این تانک یک قبضه توپ ۱۲۰ میلی‌متری خان‌دار با کالیبر ۱۲۰/۵۵ است و ۵۲ گلوله برای آن در داخل تانک حمل می‌شود. قیمت هر دستگاه چلنجر ۲ در سال ۱۹۹۹ حدود ۴ میلیون پوند بوده‌است.

یک سند نظامی بریتانیا در سال ۲۰۰۱ نشان داد که ارتش بریتانیا جایگزینی برای چلنجر ۲ به دلیل عدم وجود تهدیدات متعارف قابل پیش‌بینی در آینده نخواهد داشت. با این حال، بنظر می رسد با توجه به رونمایی تی ۱۴ آرماتا توسط روسیه که عنوان مدرن ترین تانک میدان جنگ جهان را به خود اختصاص داده، بریتانیا شدیدا در فکر جایگزینی برای چلنجر ۲ باشد. گفته می شود چلنجر ۳ در سال ۲۰۲۷ وارد خدمت خواهد شد.


شناسنامه تانک چلنجر ۲ محصول: بریتانیا تاریخچه خدمت: ۱۹۹۸-اکنون استفاده‌شده توسط: نیروی زمینی بریتانیا، ارتش سلطنتی عمان جنگ‌ها: جنگ عراق جنگ کوزوو جنگ افغانستان جنگ بوسنی قیمت واحد: ۴۲۱۷۰۰۰ پوند تاریخ تولید: ۱۹۹۳–۲۰۰۲ تعداد ساخته‌شده: حدود ۴۴۶ وزن: ۶۲٫۵ تن (۶۱٫۵ تن بزرگ؛ ۶۸٫۹ تن کوچک) طول: ۸٫۳ متر (۲۷ فوت ۳ اینچ) , ۱۳٫۵۰ متر (۴۴ فوت ۳ اینچ) با اسلحه رو به جلو عرض :۳٫۵ متر (۱۱ فوت ۶ اینچ) , ۴٫۲ متر (۱۳ فوت ۹ اینچ) با زره‌های کاربردی ارتفاع :۲٫۴۹ متر (۸ فوت ۲ اینچ) خدمه ۴ (فرمانده، توپچی، بارگذار/اپراتور، راننده) زره: چوبام سامانه تعلیق: هیدروپنوماتیک ظرفیت سوخت ۱٬۵۹۲ لیتر (۳۵۰ گالون بریتانیایی؛ ۴۲۱ گالون آمریکایی) برد عملیاتی:۵۵۰ کیلومتر (۳۴۰ مایل) بیشینهٔ سرعت: ۵۹ کیلومتر بر ساعت (۳۷ مایل بر ساعت)

Apr ۲۶, ۲۰۲۴ - جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

کد خبر 847239 برچسب‌ها همشهری آنلاین مجله نظامی جهان

دیگر خبرها

  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • ایمنی هوانوردی در ایران در حد استاندارهای جهانی است
  • آشنایی با تانک چلنجر ۲
  • ببینید | آشنایی با خواص شیربرنج
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • اطلاعیه قطع آب در شهر لیکک
  • اهمیت عضویت ایران در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک
  • ببینید | آشنایی با خواص گل سرخ