Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا‌؛ مراسم اختتامیه سی و سومین دوره مسابقات قرآن هوافضای سپاه صبح امروز، هفتم شهریورماه، با حضور سردار امیرعلی حاجی‌زاد، فرمانده هوافضای سپاه، و جمعی از فرماندهان این نیرو و نیز فعالان قرآنی کشور برگزار شد.

در ابتدای این مراسم معین رنجبر، دارنده رتبه اول این مسابقات در رشته قرائت تحقیق، به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداخت و پس از آن سرود ملی کشورمان در سالن محل برگزاری این مراسم طنین‌انداز شد و در بخش دیگری از این مراسم حامد شاکرنژاد به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش دیگری از این مراسم سردار امیرعلی حاجی‌زاد، فرمانده هوافضای سپاه به بیان سخنانی پرداخت و از برگزاری این مسابقات و عوامل اجرایی آن در سپاه قدردانی کرد.

وی افزود: از تک تک افرادی که در این عرصه زحمت می‌کشند و برجستگی دارند درخواست دارم کمک کنند تا بتوانیم این حرکت را فراگیر کنیم. مسابقات لازم است، اما فراگیرتر کردن عمق بیشتر لازم است، اعتبارات ویژه خارج از ردیف‌ها برای این کار پیش‌بینی کرده ایم تا به حول الهی چنین بحث‌هایی بیشتر فراگیر شود.

حاجی‌زاده تصریح کرد: در برخی از شهر‌ها این کار فراگیر شده است، در مناطق دیگر نیز می‌توانیم اینگونه عمل کنیم تا معضل امروز ما در حوزه اقتصاد و فرهنگ و ... که به خاطر فاصله از قرآن و پیاده سازی اسلام ناب، به وجود آمده است را برطرف کنیم. دلیل اینکه در حوزه‌های مختلف شاهد معضل هستیم پیدا نکردن معرفت بوده است.

فرمانده هوافضای سپاه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه در بخش‌هایی که درست عمل کرده‌ایم موفقیت‌های بزرگی به دست آورده‌ایم، به شرایط ایران در ۳۰ سال گذشته و امروز اشاره کرد و گفت: یادمان بیاید ۳۰ سال قبل زمانی که هواپیمای مسافری ایرباس با ۲۹۰ مسافر مورد اصابت موشک‌های آمریکایی قرار گرفت، آن‌ها حتی حاضر به عذرخواهی خالی هم نشدند و حتی به فرمانده ناو مهاجم هم مدال افتخار دادند. ما ۳۰ سال پیش در چنین نقطه‌ای بودیم، امروز، اما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که هواپیمای فوق پیشرفته آمریکایی‌ها را ساقط می‌کنیم نه تنها اقدام متقابل نمی‌کنند بلکه از ما تشکر می‌کنند به این دلیل که هواپیمای سرنشین‌دار آن‌ها را ساقط نکرده‌ایم.

وی در ادامه به برخی ویژگی‌های منحصر به فرد هواپیمای ساقط شده آمریکایی پرداخت و افزود: این هواپیما بناست طی ۱۰ سال آینده جانشین نسلی از هواپیما‌های جاسوسی آمریکا به اسم «u۲» شود و بیش از ۳۰ سال در ارتش آمریکا خدمت کند که توسط هوافضا سرنگون شد. اگر می‌خواهید بدانید کجا بوده‌ایم و امروز کجا هستیم فاصله این دو نقطه را بسنجید. این فاصله‌ای است که با تبعیت از ولایت و اجرای دقیق تدابیر مقام معظم رهبری به اینجا رسیده‌ایم.

حاجی‌زاده در ادامه صحبت‌های خود به این مسئله که برخی مدام می‌پرسند چگونه است در حوزه دفاعی پیشرفت داریم، اما در حوزه‌های دیگر به این پیشرفت نرسیده‌ایم، بیان کرد: ابتدا باید بگویم تا همین چند ماه قبل برخی به این توانمندی نیز شک داشتند. اما امروز همه باور کرده‌اند این قدرت وجود دارد، برابر نظرسنجی‌هایی که برخی دانشگاه‌ها انجام داده‌اند ۹۷ درصد مردم در ساقط کردن هواپیمای آمریکایی توسط ایران احساس غرور کرده‌اند.

فرمانده هوافضای سپاه با طرح این سوال که چرا در بخش نظامی و دفاعی موفق هستیم، اما در بخش‌های دیگر مشکل داریم، به اجرایی کردن دستورات مقام معظم رهبری در این عرصه به عنوان دلیل اصلی این موفقیت‌ها اشاره کرد و گفت: زمانی که مقام معظم رهبری می‌گویند اگر دشمن به ما سیلی می‌زند ما به آن‌ها سیلی محکم‌تری می‌زنیم؛ چهار ساعت بعد موشک‌های ایران مقر داعش را می‌زند. موقعی که مقام معظم رهبری می‌فرمایند اقدام انگلیس در دزدیدن نفتکش ایرانی بی‌پاسخ نمی‌ماند، ۴۸ ساعت بعد اقدام متقابل صورت گرفت.

سردار حاجی‌زاده با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری چنین نسخه‌هایی را در رابطه با بخش‌های دیگر هم صادر کرده‌اند، گفت: موقعی که ترامپ گفت ما برجام را پاره می‌کنیم، رهبر انقلاب فرمودند، اگر آمریکا برجام را پاره کند ما آن را آتش می‌زنیم، چرا مسئولان این کار را نکردند؟

حاجی‌زاده به اظهارات آمریکایی‌ها بعد از ساقط شدن هواپیما اشاره و بیان کرد: اینکه ترامپ گفت ۱۰ دقیقه قبل از عملیات، حمله را لغو کرده‌ایم، یک دروغ بزرگ مانند دیگر دروغ‌های آن‌ها بود، این‌ها در دروغ گفتن حرفه‌ای هستند. حالا شاید بحث کرده باشند، اما تصمیمی در زمینه حمله اتخاذ نکرده بودند، چون می‌دانند حتماً پاسخ داده خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه بعد از ساقط شدن هواپیمای آمریکایی برای اولین بار مردم دنیا فهمیدند چیزی که از آن می‌ترسند و هیمنه قدرتمندی دارد هیچ است، گفت: تا قبل از آن بر روی تحمل آمریکا بر روی تحرکات بحث بود، بعد از سقوط، اما بحث بر سر دفاع آن‌ها از خودشان است. همه این‌ها برگرفته از دستورات ولایت که منویات اسلام را پیاده می‌کنند، است؛ بنابراین اگر به کار‌ها درست عمل کنیم همه کار‌های نشدنی، شدنی است و مشکلات قابل حل خواهد بود.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود تأکید کرد: برای اینکه بتوانیم فرهنگ قرآن و اسلام ناب و فرهنگ اجرای تدابیر را نهادینه کنیم باید کمک کنیم بصیرت دینی در مردم افزایش پیدا کند؛ شما در این مسیر می‌توانید محور باشید تا بتوانیم به نقطه‌ای برسیم که مردم مسائل را فهم کنند. این‌ها صددرصد شدنی است کار دفاعی و نظامی و تولید سلاح صد‌ها و هزاران بار سخت‌تر از کار‌های غیرنظامی است.

در ادامه این مراسم کلیپی از شهید مدافع حرم احمد اعطایی که این دوره از مسابقات نیز به نام و یاد او برگزار شده است، پخش شد و لوح یادبود به خانواده این شهید والامقام و نیز مادر شهیدان بارفروش اهدا شد. مراسم اختتامیه سی و سومین دوره مسابقات قرآن هوافضای سپاه علی رئیسی، مسئول معاونت روابط عمومی و تبلیغات نمایندگی مقام معظم رهبری به ارائه گزارشی از این دوره از مسابقات پرداخت.

وی گفت: این دوره از مسابقات در دو مرحله مقدماتی و نیمه نهایی برگزار شد. در مرحله مقدماتی در سطح رده‌ها و با حمایت فرماندهان مسابقات به شکلی مطلوب برگزار شد. امسال حضور شرکت کنندگان در مسابقات ۲۵ افزایش یافته و تعداد حاضران به ۲۶۵ نفر رسیده است.

رئیسی همچنین به معرفی رشته‌های این دوره از مسابقات پرداخت و افزود: حفظ قرآن از یک جزء تا حفظ کل، قرائت و ترتیل، اذان، مفاهیم سطح یک و سطح دو از دیگر رشته‌های این مسابقات بوده است. امسال همچنین برای اولین بار رشته دعاخوانی به مسابقات اضافه شد.

رئیسی تصریح کرد: حضور فعال کارکنان و نیرو‌های وظیفه، حضور داوران بین‌المللی، استفاده از توان داخلی سپاه و اساتید خود نیرو و برگزاری همایش مداحان قبل از ماه محرم از جمله نقاط قوت این دوره از مسابقات بود.

وی همچنین به مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه حفظ قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: در همین راستا بازنگری در طرح الحافظون را در دستور کار داریم تا به سهم خودمان و تعداد حافظ قرآن که باید تربیت کنیم، برسیم. تلاش خواهیم کرد تا در یک فرایند زمانی سه ساله این امر محقق شود.

در بخش دیگری از این مراسم پرچم بارگاه ملکوتی امام حسین (ع) به روی جایگاه آورده شد و برای حاضران در این مراسم به نمایش گذاشته شد.

صحبت‌های مادر شهیدان بارفروش که چهار فرزند خود را تقدیم انقلاب کرده است که به بیان خاطرات و توصیه‌هایی یه حاضران در این مراسم اختصاص داشت بخش دیگری از برنامه‌های این مراسم بود.

تجلیل از برگزیدگان رشته‌های مختلف این مسابقات بخش دیگری از این مراسم بود. در این بخش از نفرات اول تا سوم رشته‌های مختلف که یه مرحله کشوری مسابقات قرآن کل نیرو‌های سپاه نیز راه یافته‌اند، تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا مسابقات سی و سومین دوره هوافضا سپاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۶۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۷): حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری» بیان می‌کند که بررسی لوایح بودجه سالیانه یکی از مهم‌ترین ابزار‌های مجلس شورای اسلامی در جهت نظارت بر عملکرد دولت و دستگاه‌های اجرایی در راستای اهداف و تکالیف قانونی آنهاست. همچنین، بررسی و تصویب لوایح بودجه موجب شفافیت مالی دولت و شفاف شدن برنامه‌ها و اولویت‌های دولت است. به‌این‌ترتیب، نظارت مجلس بر سیاست‌ها و اولویت‌های دولت در حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین حوزه‌های پیشران اقتصاد و صنعت در دنیای امروز، دارای اهمیت بسزایی است. 

* لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ 

این گزارش توضیح می‌دهد که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ برخلاف سال‌های گذشته، به‌موجب ماده (۱۸۲) قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در دو مرحله و دو بخش شامل ماده‌واحده و جداول تفصیلی مشتمل‌بر ارقام بودجه به‌همراه پیوست‌های مرتبط ارائه شده است. البته لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به‌صورت ناقص ارائه شده و فاقد فصول هزینه‌ای در جدول شماره ۲ و حذف جدول ۶ ماده‌واحده در‌خصوص امور و فصول ده‌گانه و پیوست شماره ۴ درخصوص ارائه برنامه‌ها بر‌حسب برنامه و فعالیت است که شفافیت لایحه بودجه را به‌شدت کاهش می‌دهد و نظارت‌پذیری آن را با تردید مواجه می‌کند.

این گزارش ادامه می‌دهد که با‌این‌حال، هرچند با حذف جدول ۶ ماده‌واحده و عدم ارائه برنامه قابل ارزیابی برای دستگاه‌ها، امکان بررسی اعتبارات این حوزه از منظر امور، فصول و برنامه دستگاه‌های مختلف در بدو امر از بین رفته است، اما می‌توان با بررسی اعتبارات دستگاه‌های اصلی حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری تا حدودی از وضعیت آنها به‌لحاظ توانایی در پرداخت هزینه‌های مختلف و انجام وظایف آگاهی یافت و از این مسیر مجلس می‌تواند درخصوص تصویب، اصلاح یا عدم تصویب لایحه تصمیم‌گیری کند؛ لذا باید افزود بدون بررسی لوایح بودجه سالیانه که منطقاً باید برش‌های یک‌ساله از برنامه‌های توسعه باشند، نمی‌توان میزان اجرا یا اهتمام دولت‌ها به‌اجرای برنامه‌های توسعه را سنجید.

* عدم امکان بررسی فصول آموزش عالی و پژوهش

در این گزارش آمده است که با ارائه نشدن جدول ۶ ماده‌واحده و پیوست شماره ۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و ارائه نشدن فصول هزینه‌ای در جدول ۲، امکان بررسی فصول آموزش عالی و پژوهش و سهم آنها از امور آموزش و پژوهش و نیز سهم آنها از مصارف بودجه عمومی کشور و محاسبه سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی امکان‌پذیر نیست و بررسی سیاست‌ها و اولویت‌های دولت در این زمینه به‌سختی انجام‌پذیر است. 

این گزارش بیان می‌کند که ارائه نشدن پیوست ۴ که حاوی اعتبارات پیش‌بینی شده بر‌حسب برنامه‌ها و فعالیت‌های دستگاه‌های مختلف است، شفافیت بودجه را کاهش داده است. برای نمونه امکان تفکیک برنامه‌های خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به آن وجود ندارد و تصویب چنین لایحه‌ای همراه با ابهام خواهد بود. 

* انطباق ضعیف لایحه با برنامه هفتم پیشرفت

در این گزارش آمده است که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ دارای انطباق ضعیفی با برنامه هفتم پیشرفت است که در مجلس شورای اسلامی در حال رفع ایرادات شورای نگهبان است. برای مثال این لایحه از تکالیفی نظیر حمایت از دانشجویان مستعد و ممتاز متقاضی تحصیل در رشته‌های اولویت‌دار کشور موضوع بند «ب» ماده (۹۶) و ارتقا و بهبود علوم پایه و علوم انسانی موضوع تبصره «۲» ماده (۹۷) برنامه هفتم پیشرفت غفلت کرده است. 

این گزارش ادامه می‌دهد که هزینه امور پژوهشی «شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت» نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲ کاهش‌یافته، در‌حالی‌که مجموع اعتبارات این دستگاه‌ها بالغ‌بر ۱۷ درصد نسبت به‌مصوب سال ۱۴۰۲ رشد داشته است. همچنین بررسی اعتبارات وزارت علوم و دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی وابسته به آن و میانگین رشد ۳۵ درصدی این اعتبارات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲ حاکی از ناتوانی دانشگاه‌های دولتی کشور در تأمین هزینه‌های خود از‌جمله هزینه رفاهیات دانشجویی، پژوهشی و فرهنگی و ... است. همان‌طور که در سال ۱۴۰۲ این اتفاق افتاد و دولت به‌ناچار برای جبران کمبود اعتبارات آنها تخصیص بودجه را ۱۱۰ درصد و برای برخی از دانشگاه‌ها بالاتر از ۱۱۰ درصد انجام داد.

* بررسی ترکیب اعتبارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مراکز آموزشی، پژوهشی

این گزارش توضیح می‌دهد که بررسی ترکیب اعتبارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مراکز آموزشی، پژوهشی و رفاهی وابسته به آن در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که وابستگی هزینه‌های دستگاه‌های فوق به اعتبارات عمومی نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲ (که ۷۳ درصد برآورد شده بود)، ۴ درصد کاهش پیدا کرده است. اما در مقابل درآمد اختصاصی این بخش به میزان میانگین ۳ درصد رشد داشته است. این بدین معناست که رویکرد دولت، کاهش سهم اعتبارات عمومی در بودجه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و سوق دادن آنها به‌سمت درآمد‌های اختصاصی است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌دهد که ۲۰۰ میلیارد تومان از درآمد اختصاصی ردیف ۱۱۳۵۰۰ (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و انتقال آن به ستون درآمد اختصاصی ۱۴۰۳ ردیف ۱۱۳۵۰۲ به نام صندوق رفاه دانشجویی با توافق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتقال یابد. همچنین سهم (۴۰۰ میلیارد تومان) جهاد دانشگاهی از اعتبار ردیف «تعمیر و بازسازی فضا‌های فیزیکی دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد دانشگاهی» به شماره طبقه‌بندی (۵۵۰۰۶۸) تفکیک شده و با توافق طرفین به ردیف ۱۱۳۶۲۰ ذیل جهاد دانشگاهی منتقل شود. 

این گزارش ادامه می‌دهد که سنجه‌های عملکردی دستگاه‌های سیاستگذار در جدول (۲-۷) متناسب با هدف‌گذاری جدول ۲۱ ماده (۹۳) قانون برنامه هفتم پیشرفت و سایر احکام مندرج در فصل ۲۰، از‌جمله افزایش سهم آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای، حمایت از دانشجویان مستعد و ممتاز متقاضی تحصیل در رشته‌های اولویت‌دار کشور و ارتقا و بهبود علوم پایه و علوم انسانی اصلاح و ردیف ردیف متفرقه «طرح‌های نوآورانه جهاد دانشگاهی» به شماره طبقه‌بندی (۶۵-۵۵۰۰۰۰) اصلاح شود. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکرار هتک حرمت قرآن توسط زن سوئدی
  • برگزاری امتحانان نهایی دانش آموزان در ۱۱۰ حوزه امتحانی چهارمحال و بختیاری
  • موفقیت دانش آموزان کیش در مسابقات لیگ علمی پایا
  • موفقیت دانش آموزان کیش در مسابقات لیگ علمی دانش آموزی پایا
  • تاریخ شروع فصل جدید لیگ برتر فوتسال مشخص شد
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم
  • موافقت مجدد مقامات سوئد با هتک حرمت قران مجید
  • برگزاری مراسم سالگرد شهادت امام صادق (ع) در ۱۶۲ بقعه متبرکه گیلان
  • نخبگان موفقیت خود را مدیون معلمان هستند