Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که بخشی از پژوهش‌های مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی به مراقبت از بیماران سرطانی و سلامت روان اختصاص دارد، گفت: طرحی تحقیقاتی در زمینه مشارکت بیماران مبتلا به سرطان پستان در تصمیم‌گیری‌ها در مرکز تحقیقات انجام شده که نتایج آن نشان می‌دهد بسیاری از مددجویان ترجیح می‌دهند اطلاعات را کسب کنند ولی در نهایت تصمیم‌گیری را به پزشک واگذار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر رضا نگارنده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به یکی از طرح‌های تحقیقاتی مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی گفت:  یک فعالیت پژوهشی  در مرکز انجام شده تا مشاهده کنیم مشارکت بیماران مبتلا به سرطان پستان در تصمیم‌گیری‌ها چگونه است. مثلا اگر کسی معتقد است که خودش باید در زندگی‌اش تصمیم‌گیری کند ممکن است در موقعیتی قرار بگیرد که بر خلاف میل خود برایش تصمیم‌گیری شود. انطباق این شرایط در یک طرح تحقیقاتی بررسی شد و نتایج آن بزودی در مجله clinical journal of oncology nursing منتشر خواهد شد.

به گفته رییس مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی نتیجه این طرح چنین بود که بسیاری از مددجویان ترجیح می‌دهند اطلاعات را کسب کنند ولی در نهایت تصمیم‌گیری را به پزشک واگذار کنند. این نتیجه با نتایج دیگر کشورهای شرقی مشابه بود و می‌توان استنباط کرد که برای خودمختاری و استقلال در میان بیماران موانع فرهنگی وجود دارد.

نگارنده ادامه داد: یکی دیگر از طرح‌ها، درباره نیازهای مراقبت‌های تسکینی بیماران سرطانی است که با حمایت مرکز تحقیقات سرطان در حال انجام است.این تز دانشجوی پسا دکتری من است که در مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی و در مرکز تحقیقات سرطان مصوب شده است.  طرح تحقیقاتی دیگری نیز  درباره تنظیم حجم هوای جاری و تهویه مکانیکی و عملکرد پرستاران و پزشکان در این رابطه در دست اجرا است. یافته های آن  با مقایسه  عملکرد پزشکان و پرستاران ایرانی با استانداردها  می تواند به اصلاح خطاهای معمول کمک کند.

چالش‌های پژوهش در حوزه مراقبت‌های پرستاری و مامایی

رییس مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی در پاسخ به سوالی درباره چالش‌های پژوهش در حوزه مراقبت‌های پرستاری و مامایی گفت: دو مشکل جدی وجود دارد. یکی از این مشکلات، کمبود منابع مالی است. بودجه مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی زیاد نیست.

وی افزود: مشکل دیگر این که موضوعات تحقیقات ما عموما بیماران و پرستاران هستند که هر دو گروه، در بیمارستان‌ها حضور دارند. برای هماهنگی انجام پژوهش در بیمارستان، بعضا این انتظار وجود دارد که افرادی از آن بیمارستان هم  در پژوهش همکاری داشته باشند و نامشان در مقاله درج شود. با این وصف، وقتی طرحی تحقیقاتی در یک بیمارستان است مشکل زیادی وجود نخواهد داشت اما هنگامی که به واسطه زیاد بودن حجم نمونه ضرورت می یابد بیمارستان‌های متعددی در آن طرح همکاری کنند هماهنگی‌ها دشوار می‌شود و همین موضوع موجب می‌شود افراد ناخودآگاه به سمت پژوهش‌های کوچک‌تر سوق داده شوند.

رییس مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی مانع جدی دیگر را دشواری دسترسی به داده های موجود دانست و گفت: طبیعتا با توجه به این که برخی تحقیقات نیازمند اطلاعاتی است که در اختیار سایر نهادها و مدیریت‌ها است و آنها باید این داده ها را به ما بدهند، در انجام این دسته از تحقیقات با موانع بیشتری روبه‌رو هستیم.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش پایانی صحبت‌های خود درباره مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی گفت: ما در مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران دو دانش آموخته دکتری پژوهشی تربیت کرده ایم و در حال حاضر یک دانشجوی پسا دکتری داریم. همچنین مجله‌ انگلیسی زبان مرکز که  از سال ۲۰۱۴  منتشر می‌شود هم اکنون در  Scopus نمایه می‌شود.

وی افزود: با توجه به این که ۱۰ سال برای فعالیت نهاد پژوهشی زمان زیادی نیست اما ارزشیابی سالانه وزارت بهداشت در سال‌های گذشته نشان داده که وضعیت خوبی داریم اما نباید به آن اکتفا کرد و باید تلاش بسیاری کنیم. با توجه به نتیجه ارزشیابی‌ها، ما جزو یک سوم برتر مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستیم و در چارک اول مراکز هم‌گروه خود در کشور قرار داریم.  اما باید با وجود بودجه محدود و موانع دیگر  تلاش بیشتری کنیم و وضعیت خود را ارتقا دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیمار سرطانی پرستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۴۳۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، وحید زمان زاده رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشوراظهار کرد: با توجه به تکرار زیاد عدم وصول پرستاران به درخواست‌های قانونی و منطقی شان، شاهد آن هستیم که پرستاران بصورت دسته جمعی از حرفه و خدمت بالینی خود در مراکز درمانی دست می‌کشند؛ که این مورد بالاترین سطح هشدار به تخلیه مراکز درمانی از پرستاران است.

زمان زاده افزود: پرستاران جزو معدود گروه‌های سلامت اند که با توجه به ماهیت حرفه‌ای و علمی شان در صورت خلا مراکز درمانی از این نیروها؛ جایگزینی برای خدمت با کیفیت و با صلاحیت و شایسته برای مددجویان و بیماران نخواهد بود و این مساله لطمه بزرگی را بر پیکره سلامت کشور وارد خواهد آورد، مصداق این‌موضوع، افزایش استعفای پرستاران از مراکز درمانی است که بطور مستقیم سلامت مردم را نشانه گرفته است.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور گفت: امروز ضروت توجه به خواسته‌های پرستاران این بار، از مرز درخواست‌های شخصی پرستاران یا پیگیری‌های صنفی شان در سازمان نظام پرستاری و سایر نهاد‌های پرستاری عبور کرده است، در صورت ادامه این شرایط بحرانی، سلامت مردم را نشانه رفته است و برای حاکمیت و نظام‌سلامت، بالاترین سطح هشدار در ارائه حداقل‌های خدمات سلامت به عموم مردم در سطوح بیمارستان‌ها اتفاق خواهد افتاد.

وی گفت: تنها راه بازگشت و ترغیب پرستاران جهت ماندگاری آنان در مراکز درمانی، فارغ از بوروکراسی‌های اداری، توجه اورژانسی به مشکلات معیشتی و قانونی پرستاران به صورت ویژه و آنطور که مورد نظر قانون و خود پرستاران در زمینه‌های مختلف مانند تعرفه گذاری خدمات پرستاری، فوق العاده خاص با بالاترین ضریب، تبدیل وضعیت و. می‌باشد.


مسئولین به صورت اختصاصی پرستاری را درنظر بگیرند

زمان زاده خاطر نشان کرد: باید مسئولین محترم در قوای سه گانه برای حفاظت از سلامت و رفاه مردم که بنیادی‌ترین هدف حاکمیتی است، پرستاری را به صورت اختصاصی در نظر بگیرند چرا که در صورت عدم تغییر نگرش‌ها نسبت به مقوله پرستاری و مراقبت، دچار بحران بزرگی در حوزه سلامت خواهیم شد و تاخیر در این موضوع عواقب جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت که مسئولان خدوم در دولت باید جوابگوی آن باشند.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور خاطرنشان کرد: امیدوارم دلسوزان نظام‌سلامت چشمان خود را شسته و با یک نگاه منطقی‌تر و معقولانه‌تر به مساله مسائل رفاهی و معیشتی پرستاران که از عوامل اصلی مهاجرت پرستاران می‌باشد، ورود نمایند، زیرا آیندگان اعمال ما را به بهترین شکل، تحلیل خواهند کرد و این آینده خیلی دور نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند