Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- پس از انتشار تصاویری درباره انفجار ماهواره بر و از بین رفتن ماهواره ناهید ۱، وزیر ارتباطات از خبرنگاران و عکاسان دعوت کرد صبح روز شنبه در پژوهشگاه فضایی، از ماهواره ناهید بازدید کنند؛ دیداری که صبح امروز با حضور آذری جهرمی انجام و مشخص شد برخلاف گزارش رسانه‌های خارجی، دست‌کم ماهواره ناهید ۱ سالم بوده و هنوز به ماهواره‌بر منتقل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندکی پس از آنکه رسانه‌های خارجی از آزمایش قریب الوقوع موشکی ایران و پرتاب احتمالی یک موشک ماهواره‌بر خبر دادند، برخی دیگر از رسانه‌های خارجی با انتشار تصاویری که از منابع اطلاعاتی به دست آورده بودند، ادعا کردند این آزمایش ناموفق بوده و موشک سفیر منفجر شده است؛ اتفاقی که در صورت وقوع به منزله از بین رفتن ماهواره ناهید ۱ بود. این خبر زمانی تقویت شد که دونالد ترامپ در توییتی با اشاره به خبر انفجار موشک سفیر، آن را سانحه‌ای فاجعه بار توصیف کرد و نوشت: «با بهترین آرزو‌ها برای ایران در پیدا کردن دلیل آنچه در سایت یک روی داد، آرزوی موفقیت دارم.»

چندین ساعت پس از انتشار این خبر، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران در توییتر این موضوع را تکذیب کرد و نوشت: «رسیدم چابکسر. گوشی رو چک کردم و دیدم خیلی‌ها جویای احوال ماهواره ما شدند. ظاهرا اخباری منتشر شده که سومین تلاش برای استقرار ماهواره در مدار نا موفق بوده. راستش ناهید ۱ حالش خوبه. الان هم در آزمایشگاه مستقره. خبرنگاران هم میتونن بیان بازدیدش.»

چند ساعت پس از این توییت، مقدمات بازدید خبرنگاران از ماهواره ناهید ۱ که در پژوهشگاه فضایی مستقر است فراهم شد و خبرنگاران و عکاسان، همراه با آذری جهرمی، وزیر ارتباطات از ماهواره ناهید ۱ که در آشیانه‌اش آرام گرفته، بازدید کردند. وزیر ارتباطات به محض بازدید از این ماهواره، با آن عکس سلفی گرفت و به دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا صبح بخیر گفت.

آذری جهرمی در جمع خبرنگاران حاضر شد و در خصوص ماهواره ناهید ۱ گفت: من ایده‌ای درباره آمریکایی و بحث پایگاه فضایی سمنان ندارم و فکر می‌کنم، وزیر دفاع که مسئول این حوزه است درباره آن اظهارنظر کند. ماهواره برای پرتاب باید از سه هفته قبل تحویل وزارت دفاع شود تا سیکل‌های مورد نظر را طی کند. قطعا این مسأله‌ای که ادعا می‌شود، در رابطه با پرتاب ماهواره ناهید نبوده و پرتابگر نیز از سه هفته قبل سوخت‌گیری نمی‌شود.

وی ادامه داد: چیزی که امروز می‌شد آن را دید، این است که ماهواره ناهید این‌جاست، هنوز تحویل نشده و مراحل انتهایی تحویل آن در حال انجام است. دونالد ترامپ گفته بود ما دخل و تصرفی در انفجاری که ادعا کرده بودند در پایگاه فضایی سمنان رخ داده، نداشتیم، اما علاقه‌مندم به عنوان یک ایرانی اگر در انفجار ادعایی که تصاویر آن را منتشر کرده‌اید، دست نداشتید، مطمئن باشید به دلیل تجاوزی که به آب‌های ما داشتید نیرو‌های مسلح ما پهپاد شما را سرنگون کردند. این قطعی است.

او افزود: اگر تصاویری با این کیفیت دارید علاقه‌مند هستیم، تصاویر لحظه اصابت پهپاد خودتان را منتشر کنید تا کروکی دقیق محل سقوط آن استخراج شود، این کار قدم مثبتی برای روشن کردن افکار عمومی است.

وزیر ارتباطات اعلام کرد: "ناهید" هنوز پرتاب نشده است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت مراحل انتهایی تحویل ماهواره ناهید به وزارت دفاع در حال انجام است اما این ماهواره هنوز پرتاب نشده است.

محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه بازدید خبرنگاران از پژوهشگاه فضایی ایران درباره‌ی شایعاتی که درباره انفجار ماهواره فضایی ناهید وجود داشت، بیان کرد: ایده‌ای درباره اظهار نظر آمریکایی‌ها درباره بحث پایگاه فضایی سمنان ندارم و بهتر است وزیر دفاع که حوزه مسوولیتشان است، در این باره صحبت کنند، اما چیزی که می‌شد امروز دید این است که ماهواره ناهید این‌جاست و هنوز تحویل داده نشده اسـت، البته مراحل انتهایی تحویل آن در حال انجام است.

وی ادامه داد: آقای ترامپ اظهار کرده بودند که ما دخل و تصرفی بر انفجاری که ادعا کرده بودند در پایگاه فضایی سمنان رخ داده نداریم. علاقه‌مندم به عنوان یک ایرانی بگویم که اگر شما در انفجار ادعایی که تصاویرش را منتشر کردید، دست نداشتید، اما مطمئن باشید به دلیل تجاوزی که به آب‌های ما داشتید، نیروهای مسلح ما پهباد شما را سرنگون کردند. اگر هم تصاویری با این کیفیت دارید، ما علاقه داریم که تصاویر لحظه اصابت پهبادتان را هم منتشر کنید که کروکی دلیل محل سقوطش استخراج شود که برای افکار جامعه جهانی مناسب است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که ماهواره ناهید یک ماهواره مخابراتی است، افزود: این ماهواره روی باند UHF‌ و KU به ایستگاه‌های زمینی تبادل اطلاعات انجام می‌دهد، ‌البته دوربین سنجشی هم روی آن مستقر است اما ماموریت اصلی‌اش ماموریت سنجشی نیست. در مدار ۲۵۰ کیلومتری زمین قرار می‌گیرد و ۲.۵ ماه می‌تواند در مدار زمین باشد؛ ماموریت تعریف‌شده‌اش دو ماه است.

آذری‌جهرمی ادامه داد: در تلاش هستیم یک سری تحقیقات با قرار دادن ماهواره در مدار ۲۵۰ کیلومتری انجام دهیم، از جمله اولین تکنولوژی که برای اولین بار در ماهواره‌های ایرانی انجام می‌شود، بحث باز و بسته شدن سرورهای خورشیدی روی ماهواره است که مورد آزمایش قرار می‌دهیم. بعد از طی این مراحل ما قادر خواهیم بود با تولید تعداد زیادی از این ماهواره‌ها، مجموعه‌ای از منظومه‌های ماهواره‌های ارتباطی برای لایه لئو داشته باشیم که نیازهای ارتباطی و دیتایی ما را برطرف کند.

وی هم‌چنین خاطرنشان کرد: ماهواره آماده است و تست‌هایش تست‌های سازگاری با پرتابگر هم انجام شده و به محض این‌که وزارت دفاع اعلام آمادگی کند، ما ماهواره را تحویل می‌دهیم. اگر ماهواره بخواهد پرتاب شود، ما باید از سه هفته قبل ماهواره را تحویل وزارت دفاع داده باشیم که روند آن‌ها طی شود، بنابراین قطعا این مساله که ادعا می‌شود درباره پرتاب ماهواره ناهید نبوده است و پرتابگر هم از سه هفته قبل سوخت‌گیری نمی‌شود.

خبرگزاری‌های آمریکایی اخیرا به تصاویر ماهواره‌ای اشاره کردند که در آن دودی حاصل از انفجار یک موشک در مرکز فضایی ایران دیده می‌شود. این رسانه‌ها مدعی شدند سکویی که در عکس دیده می‌شود، سکوی پرتاب موشک ماهواره‌بر است و آن را مربوط به ماهواره ناهید دانستند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: آذری جهرمی ماهواره ناهید انفجار ماهواره بر ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۲۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات

دانشمندان در جستجوی حیات فرازمینی، تفکر سنتی را کنار گذاشته و نظریه‌های جدیدی ارائه می‌کنند.

به گزارش لایو ساینس، دو ستاره شناس، به نام هریسون پی اسمیت و لانا سینابایان، می‌گویند که بیگانگانی که در سیارات فراخورشیدی زندگی می‌کنند، می‌توانند بر روی شهاب سنگ‌ها سوار شوند تا سیارات از جمله زمین را مستعمره کنند.

این به مفهومی به نام "پانسپرمیا" مربوط می‌شود، نظریه‌ای که نشان می‌دهد اشکال حیات می‌توانند با "سواری" بر روی شهاب سنگ‌ها از سیاره‌ای به سیاره دیگر حرکت کنند. این نظریه همچنین نشان می‌دهد که ما ممکن است از ورود آنها آگاه نباشیم.

این دو دانشمند طرحی را منتشر کردند که در آن جزئیات چگونگی شناسایی چنین پدیده‌هایی را توضیح می‌داد. اگر پان اسپرمی امکان پذیر باشد، به این معنی است که دانشمندان از نظر تئوری می‌توانند جستجوی خود را برای حیات فرازمینی محدود کنند، حتی اگر به طور خاص ندانند به دنبال چه هستند.

طبق گفته اسمیتد و سینابایان، اگر بیگانگان می‌توانستند بر اساس پراکندگی جهانی سفر کنند، احتمالاً سعی می‌کردند تغییرات مشابهی را در هر سیاره‌ای که به آن سفر می‌کنند ایجاد کنند.

اگر زندگی در یک سیاره فراخورشیدی کمتر قابل زندگی باشد، حیات بیگانه با قابلیت بذر انبوه در جای دیگری تلاش خواهد کرد. بر اساس این مطالعه جدید که در انتظار بررسی همتایان است، این اتفاق می‌تواند با سوار شدن بر روی شهاب سنگ‌ها یا دیگر اجرام آسمانی انجام شود.

همه چیز در مورد یافتن شرایط "خفیف" برای زنده ماندن است. اگر شرایط مناسب باشد، زندگی ممکن است شکوفا شود.

گونه‌های حیات فرازمینی که قادر به بذرپاشی انبوه هستند، تلاش می‌کنند تا تغییرات یکسانی را در هر سیاره‌ای که با آن روبرو می‌شوند ایجاد کنند و سعی می‌کنند آن را شبیه به سیاره اصلی خود کنند.

هدف اسمیت و سینابین شناسایی نشانه‌های زیستی بالقوه است که دانشمندان می‌توانند از آنها برای تشخیص حیات در سیارات دیگر از دور استفاده کنند.

گونه‌های فرازمینی که قادر به بذرپاشی انبوه هستند، سعی می‌کنند در هر سیاره‌ای که با آن روبرو می‌شوند، تغییرات مشابهی ایجاد کنند.

همانطور که حیات روی زمین شرایط و جو سیاره ما را تغییر داد، از جمله افزودن اکسیژن بیشتر، اشکال حیات بیگانه نیز خواص سیارات فراخورشیدی را تغییر خواهند داد.

دانشمندان می‌توانند این را از طریق آزمایش‌های آماری روی گروهی از سیارات که ویژگی‌های مشابهی دارند اندازه گیری کنند.

اگر سیاره‌های منفرد شباهت‌هایی با سیارات دیگر این گروه نشان دهند، این می‌تواند نشان دهد که حیات بیگانه به آنجا سفر و استعمار را آغاز کرده است یا حداقل چیزی عجیب در فضا در حال وقوع است.

با این حال، این تیم تأکید کرد که این مطالعه محدودیت‌هایی دارد، که مهمترین آنها این است که نظریه سیارات فراخورشیدی جرمی یک فرضیه آزمایش‌نشده است و تکنیک‌های آنها تن‌ها در صورتی عمل می‌کنند که داده‌های کافی در مورد تعداد زیادی از سیارات فراخورشیدی وجود داشته باشد.

منبع: The Sun

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • حمله راکتی حزب‌الله به مقر تیپ «حرمون» ارتش اسرائیل
  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟