Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام حامد تقدیری، رئیس سازمان مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان محوریت چهار کتاب «اردو ماجرای من است» که در شانزدهمین اجلاس سالانه مدیران مدارس صدرای کشور رونمایی شد، اظهار کرد: اگر بخواهیم در تربیت، محتوایی را به نوجوانان امروز منتقل کنیم، این محتوا باید شکل و قالبی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام معارف را در کلاس نمی‌توان گفت و شاید بر جان‌ها کامل ننشیند؛ با نوجوان باید به زبان نوجوانانه ارتباط برقرار کرد.

وی افزود: برنامه‌های تربیتی بسیاری چون جشنواره هنری، نمایش و سرود، در مدارس دنبال می‌شود که به مدارس پویایی دوچندان می‌بخشد. محتواهای معارفی در بسترهای مختلف دنبال می‌شود که یکی از بسترها و قالب‌ها، اردو است.

تقدیری در ادامه تصریح کرد: در کشور ما، اردو، صرفاً رفتن به اردوگاه‌هایی است که وسایل و امکانات در آن از قبل بوده است. اردوها مسیری ندارد و در این مسیر، طرحی را با عنوان «اردو ماجرای من است» یا «اردوهای ماجرا محور»، طراحی کرده‌ایم که تمام اهداف تربیتی را در بر داشته باشد و بر اساس آن اهداف تربیتی، اردوهایی را تعریف کرده که دانش آموزان در آن شرکت کنند.

وی در خصوص اردوهای ماجرامحور عنوان کرد: اگر بخواهیم سبک زندگی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم، آن‌ها باید سبک‌های زندگی مختلف را لمس کنند. برای مثال در اردو سبک زندگی ما، بچه‌ها سبک زندگی عشایری که شامل نان پختن، غذا پختن در صحرا بدون امکانات و بدون تکنولوژی و نبود برق زندگی کردن است را تجربه کردند. در این صورت دانش‌آموزان، با محتوای سبک زندگی اسلامی آشنا می‌شوند؛ به‌طور مثال در سبک زندگی اجتماعی، با حکومت‌ها و دولت‌های مختلف و نگاه انقلاب اسلامی آشنا می‌شوند.

تقدیری در ادامه خاطرنشان کرد: در این ۴ کتاب، نگاه اردوهای ماجرا محور را منتقل کرده‌ایم و نمونه‌ای از اردوهای ماجرایی را در ۵ سناریو به مربیان منتقل کردیم تا اگر قصد تولید سناریوی اردویی داشتند، بدانند که چگونه باید عمل کنند. هم‌چنین شبکه اردویی پیشنهاد می‌دهیم که می‌تواند نقش مؤثری در تربیت دانش‌آموزان داشته باشد.

وی همچنین عنوان کرد: در این کتاب‌ها تلاش شده که نگاه و ایده منتقل شود تا مربیان خودشان هم بتوانند تولیدکننده باشند و در آینده شاهد اردوهای ماجرایی بسیاری باشیم که مربیان تولیدکننده آن هستند. اگر این نگاه حاکم باشد، فقط اردوگاه موضوعیت ندارد و تمام دشت‌ها و فضاها می‌تواند ماجرایی برای اردو رفتن دانش‌آموزان باشد.

تقدیری در خصوص واکنش دانش‌آموزان نسبت به این اردوها اظهار کرد: واکنش دانش‌آموزان نسبت به این اردوها، مثبت است و ۱۰۰ درصد این اردوها را دنبال می‌کنند، زیرا با چالش‌های مختلفی همراه است و با محتواها و ماجراهایی که انتظارشان را ندارد، مواجه می‌شوند.

وی با اشاره به توجه جدی به اردوهای دختران خاطرنشان کرد: از این اردوها استقبال زیادی شده؛ علی‌الخصوص در بخش خواهران که توجه کمتری به آن‌ها شده است. مجموعه صدرا تلاش کرده توجه بیشتری به بخش خواهران داشته باشد؛ قصد داریم برنامه‌های فرهنگی بیشتری برای دختران داشته باشیم و مخاطبین دختر، با مسیر فرهنگی و تربیتی همراه باشند.

کد خبر 4702962

منبع: مهر

کلیدواژه: مدارس صدرا مشهد معرفی کتاب هفته دولت بوشهر قزوین ایلام شیراز شهرکرد گرگان استانداری سمنان یاسوج خطبه های نماز جمعه ماه محرم اربعین حسینی عید غدیر خم گناوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۵۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارسی که شهریه می‌گیرند را معرفی کنید

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از این دانش‌آموزان دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، الهام یاوری در نشست دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد با بیان اینکه این نمایشگاه در سال‌های دور در سمپاد برگزار شده، اما ۱۰ سال به وقفه افتاده و اکنون دوباره برگزار شده است، اظهار کرد: دانش‌آموزان خوب سمپاد اعم از دانش‌آموزان مدارس سمپاد و دیگر مدارس که دارای رتبه هستند در این نمایشگاه حضور دارند.

وی افزود: هدف اول نمایشگاه این است که همه این دانش‌آموزان توانمندی‌ها و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و ظرفیت‌های نهفته خود را آشکار و صاحبان صنایع و کسانی که توانایی کمک دارند این استعدادها را یاری کنند، در این نمایشگاه شبکه ارتباطی خوبی بین دانش‌آموزان سمپاد ایجاد می‌شود و دانش آموزان فرصتی پیدا می‌کنند که با دانش‌آموزان مناطق دیگر ارتباط بگیرند و شبکه‌ای از ارتباط و همکاری دوستانه شکل بگیرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان دلیل دیگر برگزاری این نمایشگاه را در راستای شعار «هر نیاز کشور یک سمپادی آماده اثرگذاری» اعلام و تصریح کرد: دانش‌آموزان در این نمایشگاه کاربرد کارهای خود را برای رفع نیازهای کشور بهتر درک می‌کنند.

یاوری با بیان اینکه در این نمایشگاه ۱۱۸ طرح از گروه دختران و ۱۱۹ طرح در گروه پسران حضور دارند، اضافه کرد: بیش از ۲۰۰ نفر از مسئولان دولتی به این نمایشگاه دعوت شده‌اند و اگر کسی هم امکان حضور نداشت، دفترچه‌ای از تمام دستاوردها تهیه شده است تا در اختیار نهادهای مختلف برای تجاری‌سازی طرح‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به طور کلی ۱۵۶ دانش‌آموز دختر و ۱۸۵ دانش‌آموز پسر در نمایشگاه مشارکت دارند، افزود: در قالب اردوهای راهیان پیشرفت، دانش‌آموزان ما پیشرفت‌ها را می‌بینند و امیدآفرینی بسیار جدی در آنها ایجاد خواهد کرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به‌رغم رایگان بودن شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد، بعضی مدارس به دلیل پرداخت نشدن هزینه این دانش‌آموزان از سوی آموزش و پرورش خواستار پرداخت شهریه از سوی والدین دانش‌آموزان هستند، گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از این دانش‌آموزان دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

یاوری درباره راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری ادامه داد: سال گذشته یک مدرسه دیگر بعد از استان فارس، در آذربایجان غربی ویژه عشایر دختر و پسر راه‌اندازی شد که تمام برنامه‌ها را به صورت ویژه برای آنها برگزار می‌کنیم و امیدواریم این الگوی موفق را در سایر کشور توسعه دهیم؛ جمعیت عشایری استان باید به ۳ هزار نفر برسد تا این مدرسه راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه مسئولیت سمپاد تا پایان دوره تربیت عمومی است و بعد از فارغ‌التحصیلی اگر شرایط نخبگی را داشته باشند به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند، گفت: ما باید کاری کنیم که دانش‌آموزان چالش‌های کشور را بشناسند و هم اینکه توانایی لازم برای حل این چالش‌ها را در خود پرورش دهند.

کد خبر 750857

دیگر خبرها

  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است
  • مدارسی که شهریه می‌گیرند را معرفی کنید
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • جزئیات برگزاری دور دوم اردوی زیارت‌اولی‌ها ویژه دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • مراسم روز معلم در مدارس دانش‌آموزان اتباع + فیلم
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان