Web Analytics Made Easy - Statcounter

ولدخانی گفت: پتروشیمی شازند با استفاده از توان نیرو‌های داخلی توانست بخش عمده‌ای از قطعات پتروشیمی شازند را بسازد که همین امر زمینه‌ساز صرفه‌جویی ۷۰ درصدی ارز شده است.

 

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم ولدخانی مدیرعامل پتروشیمی شازند در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه پتروشیمی شازند ۱۷ واحد تولیدی و ۵ واحد یوتی لیتی دارد گفت: امسال به طور همزمان طی مدت یک ماه و در شرایطی که تحریم‌ها بر کشور تحمیل شده بود توانستیم با استفاده از توان داخلی و با بهره‌گیری از نیرو‌های متخصص داخلی بتوانیم پتروشیمی شازند را اورهال کنیم این در حالی بود که امکان تأمین قطعات برای واحد‌های معمولی هم میسر نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه ما با استفاده از سخنان مقام معظم رهبری که فرموده بودند اگر تحریم‌ها را قدر بدانیم برایمان نعمت است و اگر آن‌ها را به فرصت تبدیل کنیم برایمان برکت است توانستیم با بهره‌گیری از توان مدیران و کارشناسان خبره به یک دستاورد بزرگ و مهم برسیم و ما امروز حاضر هستیم این دستاورد را در اختیار تمامی واحد‌های پتروشیمی قرار دهیم.

مدیرعامل پتروشیمی شازند گفت: دستاورد ساخت قطعات این واحد پتروشیمی و اورهال کردن آن تا به امروز در بین هیچ یک از واحد‌های پتروشیمی صورت نگرفته و ما در حالی این واحد را اورهال کردیم که به کارشناسان داخلی هم اجازه نظارت نمی‌دادند و حتی در برخی از شرایط به صورت پنهانی اقداماتی را انجام می‌دادند که ما نتوانیم به چنین دستاوردی دست یابیم.

ولدخانی اظهار کرد: در بخش توربین و کمپرسور هم توانستیم به یک دستاورد بزرگ برسیم و تمامی این اقدامات با استفاده از نیرو‌های داخلی بود و تمامی این اقدامات به گونه‌ای بود که اگر یک نقص کوچک در قطعات ایجاد می‌شد شاهد رخ دادن مشکلات بسیاری زیادی در این بخش می‌شدیم.
او با اشاره به اینکه توربین‌های واحد‌های این پتروشیمی بیش از ۱۴ سال بود که اورهال نشده بودند و ما با استفاده از برنامه‌ریزی‌های دقیق در یک سال گذشته توانستیم تمامی قطعات این توربین‌ها را در مدت یک ماه اورهال کنیم و خوشبختان طبق برنامه زمان بندی پیش رفت افزود: در این پروژه اورهال از ۷ هزار نیرو استفاده کردیم و با یک برنامه‌ریزی درست و مشخص توانستیم به اهداف خود دست یابیم.

بیشتر بخوانید:سرانه مصرف آب در ایران ۲ برابر متوسط جهانی است/ رشد ۴.۵ درصدی مصرف آب نسبت به سال قبل

مدیرعامل پتروشیمی شازند گفت: در گذشته اعتماد به نفس ساخت قطعات و یا تعمیرات آن‌ها در بین نیرو‌های داخلی وجود نداشت، اما ما با استفاده از پیمانکاران خبره و همچنین نیرو‌های متخصص توانستیم ساخت و یا تعمیرات قطعاتی با ارتفاع بیش از ۱۰۰ متر و وزن بیش از ۵۰ تن را انجام دهیم.
ولدخانی یادآور شد: بسیاری از قطعات بدون دخالت خارجی‌ها تعمیر و تجهیز و نصب شدند و در این اقدام ۳ هزار و ۸۰۰ ولو و تجهیزاتی که پیچیدگی خاصی داشتند به صورت کامل تعمیر و نصب شدند و ما در این مدت امکان دسترسی به ۱۰۰ قطعه اساسی که باید در تجهیزات استفاده می‌شد را اسکن کرده و نقشه‌های آن را فراهم کردیم تا در آینده نیازی به وارد کردن آن‌ها از خارج نباشد.

مدیرعامل پتروشیمی شازند اظهار کرد: از مجموع ۹۰۰ قطعه هم اکنون ۶۰۰ قطعه داخلی سازی شده و تمامی آن‌ها در اورهال استفاده شده است.
او با بیان اینکه در این اورهال ۷۰ درصد صرفه‌جویی ارزی داشتیم گفت: بخشی از این محصولات به صورت یونیک و انحصاری تولید شده، اما متأسفانه در ۶ ماه گذشته قاچاق محصولات شیمیایی به حدی افزایش یافته است که برای ما بسیار دردسر ساز شده است.

ولدخانی از ایجاد مشکلات از سوی بخش‌های محیط زیستی هم خبر داد و گفت: در این واحد پتروشیمی تمامی استاندارد‌های محیط زیست رعایت شده و حتی یک درصد هم آلایندگی اعلام نشده است، زیرا که به صورت آنلاین تمامی سیستم‌ها در این پتروشیمی پایش می‌شود، اما متأسفانه از سوی دستگاه‌های مسئول به ما اعلام می‌شود که این بخش مشکل آلایندگی محیط زیست دارد.

مدیرعامل پتروشیمی شازند ادامه داد: برای استفاده از آب و پسآب حتی از شهر‌های همجوار هم اعلام آمادگی کردیم، زیرا که ما با استفاده از پسآب آب‌ها و حتی تصفیه آن‌ها توانسته‌ایم ۲۵۰ هکتار فضای سبز ایجاد کنیم.

او بیان کرد: با استفاده از اورهال کردن تمامی قطعات این واحد پتروشیمی تا ۸ سال آینده نیازی به اورهال مجدد نیست، زیرا که ما تمامی قطعات و توربین‌های این واحد پتروشیمی را به صورت کامل تعمیر و نصب کرده‌ایم.

ولدخانی با بیان اینکه هم‌اکنون ما توانایی ساخت پپه را داریم گفت: با اعتماد به نفسی که در بین نیرو‌های ما ایجاد شده است یک واحد پتروشیمی در قشم هم به مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ هزار یورو سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و هم‌اکنون برای عملیاتی کردن این پروژه نیازمند منابع مالی هستیم.
مدیرعامل پتروشیمی شازند گفت: ما در ال ال و اچ دی هم به بومی سازی رسیده‌ایم و هم‌اکنون در حال ساخت کاتالیست جدید با همکاری شرکت‌های پژوهش فناوری هستیم و در صورتی که تا یک سال آینده به مرحله عملیاتی و اجرایی برسد قیمت آن ۳ برابر طلا خواهد بود.

او با بیان اینکه پتروشیمی شازند سال گذشته ۴۰۰ میلیون دلار ارز وارد کشور کرده و در سیستم نیما عرضه کرده است گفت: در شرایط بد سال گذشته کته حتی برای حمل محصولات شیمیایی از مسیر کشتی با مشکل مواجه بودیم با برنامه‌ریزی دقیق این میزان ارز را وارد کشور کردیم.

ولدخانی اظهار کرد: در تمام عمر پتروشیمی شازند برای اولین بار است که واحد پی تی و اولفین ۶ روز پس از شروع اورهال در مدار سرویس بوده است و این یکی از رسالت‌های ما در این بخش به شمار می‌رود و ما با سرویس دهی به تمامی نیرو‌های انسانی توانستیم به این دستاورد مهم برسیم.

وی با بیان اینکه ما بعضی محصولات را به صورت انحصاری تولید می‌کنیم و بازار را پوشش داده‌ایم، افزود: در سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان از محصولات ما در استان به فروش رفته است.

ولدخانی همچنین به بحث محیط زیست در پتروشیمی شازند اشاره و تصریح کرد: یکی از اهداف بلند ما حفظ محیط زیست برای توسعه پایدار منطقه است. تمام پروژه‌های زیست محیطی ما بالاتر از استاندارد‌های محیط زیست است.

او در زمینه بحث نیروی انسانی در مجتمع تصریح کرد: در چند سال گذشته حتی یک مورد تنش کارگری نداشته‌ایم. علیرغم تبلیغات سوء ما همواره حقوق پرسنل را به موقع پرداخت کرده‌ایم. طی دو سال گذشته ۷۵۰ نفر نیروی به صورت دائم از استان جذب شده‌اند و ۲۰۰ نفر نیز روزمزد بوده‌اند.

ولدخانی درباره خوراک پتروشیمی شازند گفت: بر خلاف پتروشیمی‌هایی که گاز مصرف می‌کنند، ما خوراک مایع مصرف می‌کنیم و حتی یک ریال هم رانت داشته‌ایم. ما خوراک را بر مبنای نرخ FOB خریداری می‌کنیم. حتی یک هزینه اضافه هم به ما تحمیل می‌شود؛ به طوری که اگر اجازه داشته باشیم وارد کنیم، ارزانتر تمام می‌شود.

او با بیان اینکه ما ۵۰۰۰ واحد پایین دستی را تغذیه می‌کنیم، به سود سال گذشته پتروشیمی اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۱۲۰۰ میلیارد تومان سود داشتیم که در عمر شازند بی‌سابقه بوده است. حتی سود سه سال کمتر از یک سال گذشته بوده است.

مدیرعامل پتروشیمی شازند به بحث صرفه‌جویی‌های ارزی اشاره کرد و گفت: اگر قرار بود تجهیزات توربین را وارد کنیم باید ۲ میلیون یورو می‌پرداختیم، اما با داخلی‌سازی آن فقط ۳۰۰ میلیون تومان هزینه کردیم. همچنین برای اورهال باید ۱۵ میلیون یورو هزینه ارزی می‌شد که ما با ۳.۵ تا ۴ میلیون یورو توانستیم کار خود را پیش ببریم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی اقتصاد و انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۸۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است

️مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: جلوگیری از برداشت‌های غیر مجاز، اضافه برداشت‌ها و همچنین ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی در جامعه اهمیت فراوان دارد چرا که آب سرمایه ملی است که حفظ آن همت و همراهی جامعه و سایر دستگاه‌های مرتبط را در اجرای برنامه‌ها می طلبد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، مجید رستگاری امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در اولین جلسه کمیته راهبری طرح احیاء و تعادل بخشی شرکت آب منطقه ای آذربایجان‌غربی خواستار تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف طرح تعادل بخشی شد.

وی خواستار تلاش مضاعف و پیگیری های لازم در جهت تحقق اهداف برنامه عملیاتی طرح احیا و تعادل بخشی سال جاری و حفظ آب در آبخوان با هدف به تعادل رسانیدن وضعیت آبهای زیر زمینی استان شد.

️مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی تحقق برنامه های طرح تعادل بخشی را در راستای نجات آب و منابع آبی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در این راستا جلوگیری از برداشت‌های غیر مجاز، اضافه برداشت‌ها و همچنین ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی در جامعه اهمیت فراوان دارد چرا که آب سرمایه ملی است که حفظ آن همت و همراهی جامعه و سایر دستگاه‌های مرتبط را در اجرای برنامه‌ها می طلبد.

️رستگاری افزود: با اجرای برنامه های عملیاتی و برش‌های استانی طرح احیا و تعادل بخشی، می‌توان آب بیشتری را به بخش صنعت استان تخصیص دهیم که به مراتب بازدهی و اشتغال بیشتری به همراه خواهد داشت.‌

وی همچنین از مدیران امور خواست با تجهیز چاه‌های مجاز به ابزار اندازه گیری، چاه‌هایی که بیشترین ضرر را به آبخوان‌های استان وارد می کنند را شناسایی و در اولویت قرار دهند.

️مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی در ادامه گفت: حفظ آبخوان‌ها مهم و برای استان حیاتی‌است و همه با هم باید در حفظ و نگهداری آبخوان‌ها تلاش کنیم و برخورد جدی‌تری با کسانی که برداشتهای بی‌رویه می کنند، انجام شود.

کد خبر 749480

دیگر خبرها

  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳