Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@17:53:13 GMT

کودکان هم افسرده می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۱۶۳۹

کودکان هم افسرده می‌شوند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر بهروز قلائی اظهار کرد: طبق آمار ثبت شده، ۵ تا ۷ درصد کودکان زیر ۱۲ سال، دچار افسردگی می‌شوند؛ البته این افسردگی در سه نوع خفیف، متوسط و شدید بروز پیدا می‌کند.

وی سه عامل ژنتیک، محیط و امکانات در دسترس کودکان را در بروز و شدت افسردگی کودکان، دخیل دانست و افزود: خانواده به عنوان بخش مهمی از محیطی که کودک در آن سروکار دارد بسیار مهم و تاثیرگذار است، برای مثال اگر سبک تربیتی خانواده‌ها از نوع بی قیدی و بدون اصول باشد، معمولا کودک در چنین خانواده‌هایی دچار افسردگی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلاء وجود محیط‌های امن بازی برای کودکان

این استاد دانشگاه بیان کرد: علاوه بر خانواده، مدرسه یکی از محیط‌های مهم دیگری است که در شیوه رفتار و تربیت کودکان نقش عمده‌ای دارد؛ متاسفانه امروزه در مدارس آنطور که باید به ورزش کودکان که تاثیر به سزایی در پویایی کودک و جلوگیری از افسردگی آن‌ها دارد، توجه نمی‌شود.

قلائی، سومین عامل تاثیر گذار در افسردگی و نوع رفتار کودکان را، امکانات در دسترس آن‌ها بیان کرد و ادامه داد: در کشور ما به ویژه استان قم، مکان‌هایی از جمله پارک‌های امن، شهربازی مختص سنین کودکان، وسایل و امکانات تفریحی مناسب، کتابخانه مخصوص آن‌ها و... وجود ندارد که این امر در نوع رفتار کودکان و بروز بیماری‌هایی همچون افسردگی نقش به سزایی دارد.

بازی‌های رایانه‌ای و تلفن همراه، عاملی موثر در پرخاشگری کودکان

این روانشناس حوزه کودک و نوجوان گفت: وسایل بازی که کودکان در خانه با آن سرو کار دارند و به طور کلی نوع وسایل بازی آن‌ها با گذشته بسیار متفاوت شده است؛ تلفن‌های همراه، تبلت‌ها و بازی‌های خشن کامپیوتری، همگی از جمله اموری است که در بروز افسردگی، پرخاشگری، خشم و اضطراب آن‌ها موثر است، در حالی که برخی از والدین از اینکه کودکشان با چنین وسایلی سرگرم است و بازی می‌کند، به شدت خوشحال و راضی هستند که این یک اشتباه بزرگ است.

تغییر سبک زندگی کودکان، مسئله‌ای جدی است

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه پیش از این، نسبت به تغییر سبک زندگی بزرگسالان نگران بودیم، بیان کرد: چند سالی است که مسئله تغییر سبک زندگی کودکان نیز از جمله اموری است که به طور ویژه باید به آن پرداخته شود؛ به این معنا که امروزه، تغییر سبک زندگی کودکان همچون تغییر ساعت خواب، تغییر نوع و غذا خوردن آن ها، مشکلات و مسائلی همچون افسردگی، خشم و پرخاشگری را به دنبال خواهد داشت.

وی نزاع‌های و دعوا‌های خانوادگی را در بروز اختلالات روانی کودکان موثر دانست و تاکید کرد: تحقیقات نشان داده است که کودکانی که با یک والد خوب (پدریا مادر) زندگی می‌کنند، نسبت به کودکانی که از وجود هر دو والد در خانه، بهره‌مند هستند، اما مدام پدر و مادر آن‌ها درگیر نزاع و بحث هستند، آرامش بیشتری دارند؛ چراکه کودکی که پیوسته شاهد نزاع و فریاد‌های حاصل از دعوا‌های خانوادگی است، هیچ آرامشی را در خانه دریافت نمی‌کند.

تک فرزندی یکی از عوامل موثر در اختلالات روانی کودکان و نوجوانان

قلائی اظهار کرد: نداشتن همبازی و تک فرزندی نیز در برخی موارد در بروز اختلالات روانی کودکان تاثیرگذار است، به طوری که با وجود همبازی برای یک کودک و یا حتی نوجوان، آن فرد فرصت کمتری برای گرایش به ارتکاب خطا و یا انزوا پیدا می‌کند؛ زمانی که یک کودک انرژی‌های خود را با بازی با هم سن و سال‌های خود تخلیه کرده و زمان او در طول روز پر شود، فرصت کمتری برای انزوا و یا ارتکاب به خطا پیدا می‌کند.

این روانشناس تربیتی در رابطه با شیوه‌های درمان افسردگی در کودکان عنوان کرد: اگر شدت این بیماری خفیف باشد، معمولا با مشاوره، روان درمانی و رفتار درمانی شناختی و فکری و با مراجعه به روانشناس مربوطه، رفع می‌شود، در برخی موارد نیز تغییر سبک زندگی کودک همچون تنظیم ساعت خواب، تغذیه و نوع بازی او، این مشکل برطرف می‌شود؛ اما در صورتی که افسردگی کودک شدید باشد، نیاز به درمان دارویی نیز وجود دارد.

هر اختلال روانی در کودک، نشانه افسردگی نیست

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه هر نوع اختلال کودک را نباید افسردگی قلمداد کنیم، افزود: بیماری افسردگی در کودکان شباهت زیادی به دیگر اختلالات روانی او دارد، بنابراین باید ابتدا نشانه‌های افسردگی را بشناسیم تا بتوانیم آن را در کودک تشخیص دهیم.

وی در رابطه با علائم افسردگی در کودکان گفت: گوشه گیری و فاصله گرفتن از جمع، بی حوصلگی، کم طاقتی و کم تحمل بودن، گریه‌های بیش از ۳ الی ۴ بار در روز همراه با انزوا و گوشه گیری، شرکت نکردن در جمع‌ها و میهمانی ها، فاصله گرفتن از همبازی‌ها و خانواده، از جمله نشانه‌هایی است که اگر بیش از ۲ هفته در یک کودک تداوم پیدا کند، می‌توان گفت که این کودک دچار افسردگی شده است.

قلائی در پایان با انتقاد از کمبود تجهیزات و محیط‌های امن بازی در استان قم، گفت: کودکان از آنجا که قدرت دفاع و مطرح کردن مطالبات خود را ندارند، معمولا از لحاظ داشتن امکانات و برخی تجهیزاتی که حق آنان است، محروم می‌شوند؛ دراین سال‌ها نوجوانان، جوانان و بزرگسالان با مطرح کردن مطالبات خود توانسته اند آن را به گوش مسئولین برسانند، اما متاسفانه کودکان چنین قدرتی را ندارند، به همین دلیل در برخی شهر‌ها ازجمله قم، محیط‌هایی از جمله شهربازی‌های امن و مناسب کودکان، کتاب سرا‌های مخصوص آن‌ها و... وجود ندارد.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افسردگی روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۱۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟

کودکان فرانسوی به خوش رفتار بودن مشهورند. آن ها به ندرت کج خلقی و جیغ و داد می کنند، بد غذا نیستند و به همسایه ها مؤدبانه سلام می کنند.

اما آن راز سرّی چیست که والدین فرانسوی با آن چنین فرزندانی تربیت می کنند؟

نخستین سال زندگی کودک

به گزارش روزیاتو، در فرانسه تازه مادرها بعد از ۱۰ هفته مرخصی زایمان به سر کار بازمی گردند. اگر مدت بیشتری در خانه بمانند، ممکن است هزینه ی بیشتری متحمل شوند. بر اساس قوانین فرانسه، مادران می توانند بیشتر از ۱۰ هفته مرخصی زایمان داشته باشند و کماکان شغل خود را هم داشته باشند.

با این حال، دراینصورت مرخصی بعد از ۱۰ هفته بدون حقوق خواهد بود. بعد از دوران مرخصی زایمان، کودک به یک مهدکودک سپرده می شود. کودکان فرانسوی از سن کم با افراد جدید آشنا می شوند، امری که به آن ها کمک می کند بعدها در زندگی سریع تر سازگار شوند و استقلال بیشتری داشته باشند.

کودکان فرانسوی در تخت خود می خوابند

والدین فرانسوی به کودک خود یاد می دهند که در تخت خودش و حتی در اتاق خوابی جداگانه بخوابد. اگر کودک در نیمه های شب از خواب بیدار شود و شروع به گریه کردن کند، پدر و مادر معمولاً چند لحظه ای صبر می کنند تا مطمئن شوند که واقعاً نیازی به حضور آن ها در کنار کودک شان هست یا نه. با این شیوه، کودک رفته رفته به تنها خوابیدن عادت می کند.

آزادی عمل جایگاه مهمی دارد

والدین فرانسوی تا جایی که کودک توان مدیریت امور خود را داشته باشد به او آزادی عمل می دهند. در فرانسه به ندرت می توانید پدر و مادری را در زمین بازی مشغول بازی کردن با کودک خود ببینید. والدین در دعواهای میان کودکان مداخله نمی کنند و اجازه می دهند که آن ها خودشان این موقعیت را رفع و رجوع کنند.

پدر و مادرهای فرانسوی میان شیطنت های معصومانه و بدرفتاری واقعی تمایز قائل می شوند. تنها بدرفتاری است که با تنبیه مواجه می شود تا کودک بتواند فرق این دو را متوجه شود.

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نوه داری نمی کنند

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در تربیت نوه ها نقش حمایتی دارند. دورهمی های خانوادگی معمولاً در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات مناسبتی برگزار می شود. پدربزرگ ها و مادربزرگ های فرانسوی را بیشتر مشغول نوشیدن قهوه در کافه می توان دید تا درگیر مراقبت مداوم از نوه های خود.

چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد

غذا یکی از بخش های اساسی زندگی فرانسوی ها است و وقت ناهار در این کشور می تواند ۲ ساعت به طول انجامد. فرانسوی ها قویاً معتقدند که اعضای خانواده باید دست کم یک وعده در روز را در کنار هم بخورند.

والدین و کودکان از یک غذای یکسان می خورند چون در فرانسه چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد. پدر و مادرها کودک خود را مجبور به خوردن چیزی که دوست ندارد نمی کنند، اما به آن ها اصرار می کنند که غذا را دست کم بچشند و امتحان کنند.

خوش رفتاری اهمیت زیادی دارد

خوش رفتار بودن از اهمیت زیادی برخوردار است و کودکان فرانسوی این را خوب می دانند. آن ها به مهمان ها و همسایه سلام می کنند، در صف بی قراری نمی کنند و در اتوبوس صندلی خود را به سالمندان می دهند. آن ها از سن کم این ۴ جمله ی مؤدبانه را یاد می گیرند: ممنونم، روز بخیر، خواهش می کنم و خداحافظ.

تکنیک آموزش در خانه

والدین فرانسوی معتقدند که کودکی دوران فوق العاده ای است که کودک در آن یاد می گیرد که خیالبافی کند، دنیا را کشف کند و مؤدب و مسئولیت پذیر باشد. به همین دلیل پدر و مادرهای فرانسوی عجله ای برای آموزش خواندن و شمارش به کودک خود ندارند.

تعطیلات آخر هفته روز خانواده است

به عقیده ی فرانسوی ها تعطیلات آخر هفته بهترین زمان برای رفتن به پیک نیک در پارک، درست کردن کباب یا دوچرخه سواری به همراه خانواده است. آن ها اهمیت زیادی برای فعالیت های خانوادگی تعطیلات آخر هفته قائل هستند و از قبل برای آن برنامه ریزی می کنند.

کودکان فرانسوی پول توجیبی می گیرند

کودکان فرانسوی معمولاً هنگام رفتن به فروشگاه به همراه والدین خود بی قراری نمی کنند و وقتی پدر و مادر با درخواست آن ها برا خرید چیزی مخالفت می کنند، جیغ و داد به راه نمی اندازند. آن ها از ۷ سالگی پول توجیبی می گیرند و اجازه دارند که آن را هر طور که مایل اند خرج کنند. مبلغ این پول توجیبی ماهانه معمولاً بر اساس سن کودک تعیین می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟