Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:40:14 GMT

گناوه رتبه اول استانی چاقی و اضافه وزن را داراست

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۴۶۲۳

گناوه رتبه اول استانی چاقی و اضافه وزن را داراست

مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان گناوه روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به درصد افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی که در گروههای سنی نوجوانان، جوانان و میانسالان این شهرستان وجود دارد ، مردم باید از مصرف مواد غذایی  پرچرب حیوانی مانند گوشت، شیر و لبنیات  بیش از حد پرهیز کنند.

اسما صیادنیک اظهارداشت: مصرف بیش‌ از حد چربی‌ و روغن‌  علاوه بر چاقی،  خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان سینه و پروستات را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: انواع فست فودها نظیر پیتزا، سوسیس، همبرگر و کالباس دارای مقدار زیادی چربی است و در ماه بیشتر از یک بار نباید مصرف شوند.

صیادنیک افزود: غذاهایی مانند کباب کوبیده، کله‌پاچه، مغز، دل و قلوه دارای مقدار زیادی چربی بوده و در مصرف آن‌ها باید دقت و اعتدال شود.

 مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت ودرمان گناوه بیان کرد:  برای پیشگیری از افزایش کلسترول بد خون به‌ جای روغن حیوانی و چربی‌های جامد و نیمه جامد از روغن‌های مایع مانند روغن‌زیتون، کلزا، کنجد، ذرت و سویا استفاده شود.

وی گفت: برای کلیه مبتلایان به چاقی در تمامی گروه‌های سنی و فیزیولوژیک در مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت، مراقبت بهداشتی توسط مراقبین سلامت و بهورزان انجام‌  و کارشناسان تغذیه  در مراکز خدمات جامع سلامت ، مشاوره  ارائه و رژیم غذایی برای آنان تنظیم می‌کنند.

صیاد نیک  با بیان اینکه رسالت واحد بهبود تغذیه، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ، بهبود امنیت غذایی و ارتقای کیفیت تغذیه آحاد مردم است، گفت:  بسته‌های آموزش تغذیه سالم که در مراکز خدمات جامع سلامت به مردم ارائه می‌شود راهی برای حفظ سلامت و تندرستی در جامعه است.

مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت ودرمان گناوه  افزود: افراد مبتلا به‌ اضافه وزن و چاق در این شهرستان  برای ارتقای سطح سلامت خود به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه و از خدمات مشاوره تغذیه و رژیم‌درمانی بهره‌مند شوند.

۶۱۶۴/۶۰۴۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بندرگناوه مواد غذایی بهداشت و درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۴۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌

 شیوا شبدینی   بیان کرد: آخرین روز سلامت «خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی» عنوان یکی از روزهای «هفته سلامت» است، در این نام‌گذاری به طور ویژه اهمیت خانواده به‌عنوان اولین پایگاه آموزشی در زمینه‌های تغذیه سالم و ورزش همگانی پیش از ورود به جامعه موردتوجه قرار گرفته است.

وی افزود: یک خانواده سالم، با ایجاد فرهنگی از آگاهی درباره سلامت، این امکان را به اعضایش می‌دهد که بهترین تصمیم‌ها را در خصوص سلامتی خودشان بگیرند، آموزش‌های مرتبط با تغذیه سالم، مراقبت از بدن و روح و تدابیر پیشگیری از بیماری‌ها، بخشی از این فرهنگ سلامت در خانواده هستند که به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کنند.

پزشک مرکز سلامت تصریح کرد: باتوجه‌به افزایش چندبرابری چاقی در چند دهه اخیر و به‌تبع آن افزایش کم‌سابقه موارد ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن نظیر کبد چرب و دیابت، تغذیه سالم و ورزش همگانی که از عوامل اصلی پیشگیری از چاقی هستند بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته و بر نقش و اهمیت خانواده و به طور ویژه مادر خانواده به‌عنوان اولین مروج این سبک زندگی سالم تأکید شده است.

وی یادآور شد: تهیه غذای سالم یکی از ارکان اصلی سلامت هر فرد به شمار می‌رود و تصور من بر این است که بانوان نقش اصلی را در این زمینه عهده‌دار هستند. اگر بتوانیم مادران و خانم‌های خانه‌دار را در زمینه تغذیه سالم آموزش دهیم شاید گام بزرگی در این زمینه برداریم، در درجه اول آموزش به خانواده اهمیت دارد و محل دیگری که فرد به آن وارد می‌شود مهدهای کودک و مدارس هستند، پس در مرحله بعد تمرکز اصلی باید روی آموزش در مهدهای کودک و مدارس باشد.

شیوا شبدینی در ادامه تشریح کرد: دیگر مراکزی که می‌توانیم آموزش‌ها را در آن‌ها آغاز کنیم، محل‌های کار و ادارات هستند، بارها دیده شده که غذاهایی که برای کارمندان تهیه و طبخ می‌شود از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، اکنون اکثر افراد ناگزیرند غذا را یا در محل کار بخورند یا از طریق رستوران‌های اطراف محل کار خود تهیه کنند. اگر غذاهایی که ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند غذای سلامتی باشد، سلامت کارمندان نیز تضمین می‌شود.

وی اظهار کرد: خیلی‌ها بر این باورند که پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سلامت هزینه‌های زیادی دارد، اما اگر واقعاً کلاه‌خود را قاضی کنیم متوجه می‌شویم که بدن ما در طول هفته‌ها و ماه‌ها چقدر مواد غذایی ناسالم مانند انواع شیرینی‌ها، تنقلات، چیپس و پفک و انواع نوشابه‌های شیرین و آب‌میوه‌های صنعتی دریافت می‌کند، اگر از مصرف این غذاها و تنقلات ناسالم پرهیز کنیم می‌توانیم هزینه‌ای را که پیش‌تر صرف این غذاها می‌کردیم، به تهیه مواد غذایی سالم اختصاص دهیم.

شبدینی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که دیده می‌شود کم‌تحرکی است، ساعات خیلی طولانی حضور در ترافیک سنگین شهری باعث می‌شود افراد تحرک کمی داشته باشند، کم‌تحرکی عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات اسکلتی (استخوانی) است.

وی افزود: اگر بتوانیم در کنار تغذیه سالم حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان به فعالیت ورزشی اختصاص دهیم و در آخر هفته‌ها به همراه خانواده ورزش‌های خیلی ساده مانند رفتن به پارک‌ها، کوهستان و بازی‌های گروهی را مدنظر قرار دهیم تا حد زیادی از بیماری‌های کبد چرب و دیابت که روند ابتلا به آن‌ها آن با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، می‌توانیم پیشگیری کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند!
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید