Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، اینجا دره نیست. صاف و مسطح است. اگر جاده کارآفرینی روزگاری پر بود از سنگلاخ‌هایی که پای کارآفرینان را زخمی می‌کرد اما اکنون حرکت آنها در جاده‌ای آسفالت طی می شود. اراده تنها لازمه قرار گرفتن در این مسیر است. همه این اتفاقات در سایه رونق زیست‌بوم نوآوری و فناوری در کشور شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زیست‌بوم بازیگران بسیاری نقش آفرین هستند. شتاب دهنده‌ها و مراکز نوآوری را می‌توان نمونه کوچکی از این زیست‌بوم دانست. در اینجا از ایده و خلاقیت ثروت ساخته می‌شود. راه هموار است. دیگر زمان آرزو کردن نیست. زمان خواستن و دست یافتن است.

پرورش ایده‌های نو در این مراکز همچون بذری تا تبدیل به محصول حمایت می‌شود و فعالیت‌های نوآورانه در آن بقاء می‌شود. در این مراکز زمینه برای ظهور و حمایت از ایده‌ها و خلاقیت نیروی جوان فراهم است. گردهمایی ذهن‌های خلاق را می‌توان دید و به آینده نوآوری ایران امیدوار شد.

شاید روزگاری درهای بهشت ایده‌های خلاقانه محسوب می‌شد. در این دره تمرکز بر فعالیت‌های دانش بنیان و ظهور فناوری‌های جدید بوده و است و افراد خلاق آرزوی حضور در آن را داشتند. بله سیلیکون روزگاری دره آرزوها بود به گونه‌ای که برخی کشورهای همسایه خودمان آرزوی ایجاد آن را داشتند و خود را به هر دری می‌زدند تا کپی و نمونه دست چندمی از آن را ایجاد کنند. اما آنها یک موضوع را از قلم انداخته بودند و آن روح زیست بوم نوآوری و فناوری است. روحی که اکنون در فضای کارآفرینی ایران دمیده شده است و آن دره را به زمینی صاف برایمان تبدیل کرده است. اکنون هر گوشه‌ای که تجمعی از ایده‌ها و جوانان خلاق دیده می‌شود باید منتظر ایجاد یک کسب و کار و خلق یک نوآوری و تولد یک استارتآپ بود.

وقتی سری به مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها بزنید حس امید و پیشرفت را در آن لمس می‌کنید. پر انرژی، پر از حرف، پر از فکر و دغدغه و پر از جوانانی که گردا گرد میزها جمع شده‌اند و چکش کاری ایده‌هایشان را انجام می‌دهند. فضایی که این جوانان را توانمند می‌کند تا جایی که دیگر سیلیکون آرزویی دور نیست بلکه همین جا است. این دره نوآوری و دانش بنیان اکنون به زمینی صاف در کشورمان تبدیل شده است. اما چگونه؟

در ذات ایرانی خواستن توانستن است. بیش از 180 مرکز نوآوری و 80 شتاب دهنده این امر را در کشور تسهیل می‌کنند. ایده‌ای که در ذهنی شعله‌ور می‌شود با حمایت و پشتیبانی این مراکز به ثروت تبدیل شده و برای کشور ارزش آفرینی می‌کند. پیشرو بودن و ریسک کردن راه‌حل‌های جدید برای مشتریان، تست کسب و کار مدل‌های جدید و ارزیابی فناوری‌های نو در این مراکز انجام می‌شود. در این محیط بستر برای کارآفرینی و سرمایه گذاری روی ایده‌های جدید فراهم است. توسعه این مراکز و کارخانه‌ها و نوآوری در کشور مزیت‌های گوناگونی دارد که یکی از آنها اشتغالزایی و کمک به کاهش نرخ بیکاری در شهرها است. الگوهای موفق کسب و کارهای نوآور با شکل‌گیری در این مراکز زمینه ساز ترغیب سایر نهادها و حرکت آنها در این مسیر می‌شوند. مسیری که قدم گذاشتن در آن توانمندی‌ها نهفته را آشکار می‌کند. با هدایت در این مسیر اعتماد به نفس، ایستادگی و تلاش به جوانان داده می‌شود.

پس تحول به راه افتاده، تحولی که خلاقیت و نوآوری اساس آن است و انتهای آن جز توسعه اقتصاد دانش بنیان چیزی نیست اما همدلی همگان نیاز است تا این اقدامات در سراسر کشور بیشتر گسترده شود.

*مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری

انتهای پیام/

169 / 336 خواستن توانستن ایده نوآوری خلاقیت فناوری ارزش آفرینی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خواستن توانستن ایده نوآوری خلاقیت فناوری ارزش آفرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۱۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان رضوی در حکم انتصاب محمدعلی زلفی‌گل خطاب به علی اسماعیلی آمده است: نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجربه جنابعالی و با عنایت به پیشنهاد معاون محترم فناوری و نوآوری به موجب این حکم به مدت چهار سال به عنوان رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب می‌شوید.

در این حکم آمده است: امید است با توجه به راهبردهای اساسی دولت مردمی، نقش شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری و نوآوری به ویژه توسعه پارک و مراکز رشد و حل مشکلات پیش روی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان مستقر در پارک ایفا کنید.

در این حکم با اشاره به ماموریت رییس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی تعامل و تکامل هم‌افزا با استانداری، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی، صنایع خصوصی و دولتی، ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پارک به منظور ارتقای کمی و کیفی خدمات مورد نیاز توسعه کسب و کار شرکت ها و واحدهای فناور، بسترسازی نرم افزاری و سخت افزاری برای ظهور و بروز نوآوری، مشارکت و ایفای نقش موثر در ارتقای زیست بوم نوآوری و فناوری منطقه، طراحی ساز و کار لازم برای تربیت نیروی انسانی متخصص در سطوح و حوزه های مختلف مورد نیاز پارک علم و فناوری تاکید شده است.

همچنین در این حکم توجه ویژه به معضل بیکاری و تلاش برای ایجادطرح‌های اشتغال زایی دانش بنیان و تغییر فرصت کار جویی به کارآفرینی، تدوین ساز و کار علمیاتی برای تحقق مرجعیت و دیپلماسی فناوری و نوآوری و رصد فناوری های نوظهور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و غیر دولتی در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان، تلاش در جهت ایجاد قطب‌های فناوری، سیاستگزاری، برنامه ریزی و جذب فن آموز، دستیار و پسادکترای فناوری، مهندسی پروژه‌های کلان فناوری و تبدیل آنها به ریز پروژه‌ها و واگذاری آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان برای اجرا مورد اشاره قرار گرفته است.

پیش از این دکتر مسعود میرزایی شهرابی این سمت را بر عهده داشت که در آذرماه سال گذشته به ریاست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد.

علی اسماعیلی متولد سال ۱۳۶۳ شهر آمل و دانش‌آموخته رشته مهندسی هوا فضا و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادیار است که پیش از این نیز معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی بود.

وی همچنین حدود ۱۰ سال تجربه کار در زیست‌بوم فناوری و استارتاپی در خارج از کشور را دارد و دارای بیش از ۹۰ مقاله علمی - پژوهشی در نشریات علمی بین‌المللی است.

از افتخارات کسب شده اسماعیلی می‌توان به دانشجوی نمونه کشوری، پژوهشگر برتر دانشگاه فردوسی مشهد، دانش‌آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان، جوان ایرانی برتر در حوزه فناوری‌های نوین در خارج از کشور اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • رویداد استارتاپی شتاب در قم به کار خود پایان داد
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند