Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در یادداشتی به نقش کارآفرینی و تاثیر آن در آینده نوآوری ایران اشاره کرد. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، پرویز کرمی رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور یاداشتی منتشر کرد.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
اینجا دره نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صاف و مسطح است. اگر جاده کارآفرینی روزگاری پر بود از سنگلاخ‌هایی که پای کارآفرینان را زخمی می‌کرد، اما اکنون حرکت آن‌ها در جاده‌ای آسفالت شده طی می‌شود. اراده تنها لازمه قرار گرفتن در این مسیر است. همه این اتفاقات در سایه رونق زیست بوم نوآوری و فناوری در کشور شکل گرفت. در این زیست بوم بازیگران بسیاری نقش آفرین هستند. شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری را می‌توان نمونه کوچکی از این زیست بوم دانست. در اینجا از ایده و خلاقیت ثروت ساخته می‌شود. راه هموار است. دیگر زمان آرزو کردن نیست، زمان خواستن و دست یافتن است.

پرورش ایده‌های نو در این مراکز همچون بذری تا تبدیل به محصول حمایت می‌شود و فعالیت‌های نوآورانه در آن بقاء می‌یابند. در این مراکز زمینه برای ظهور و حمایت از ایده‌ها و خلاقیت نیروی جوان فراهم است. گردهمایی ذهن‌های خلاق را می‌توان دید و امیدوار شد به آینده نوآوری ایران.

شاید روزگاری دره‌ای بهشت ایده‌های خلاقانه محسوب می‌شد. در این دره تمرکز بر فعالیت‌های دانش بنیان و ظهور فناوری‌های جدید بوده و است و افراد خلاق آرزوی حضور در آن را داشتند. بله سیلیکون، ولی روزگاری دره آرزو‌ها بود. به گونه‌ای که برخی کشور‌های همسایه خودمان آرزوی ایجاد آن را داشتند و خود را به هر دری می‌زدند تا کپی و نمونه دست چندمی از آن را ایجاد کنند. اما آن‌ها یک موضوع را از قلم انداخته بودند و آن روح زیست بوم نوآوری و فناوری است. روحی که اکنون در فضای کارآفرینی ایران دمیده شده است و آن دره را به زمینی صاف برایمان تبدیل کرده است. اکنون هر گوشه‌ای که تجمعی از ایده‌ها و جوانان خلاق دیده می‌شود باید منتظر بود. منتظر ایجاد یک کسب و کار و خلق یک نوآوری و تولد یک استارتاپ.

اما سری به مراکز نوآوری و شتابدهنده‌ها که بزنید حس امید و پیشرفت را در آن لمس می‌کنید. پر انرژی، پر از حرف، پر از فکر و دغدغه و پر از جوانانی که گردا گرد میز‌ها جمع شده اند و چکش کاری ایده هایشان را انجام می‌دهند. فضایی که توانمند می‌کند این جوانان را. تا جایی که دیگر سیلیکون، ولی آرزویی دور نیست بلکه همین جا است. این دره نوآوری و دانش بنیان اکنون به زمینی صاف در کشورمان تبدیل شده است. اما چگونه؟

ذات ایرانی خواستن اش توانستن است. بیش از ۱۸۰ مرکز نوآوری و ۸۰ شتابدهنده این امر را در کشور تسهیل می‌کنند. ایده‌ای که در ذهنی شعله ور می‌شود با حمایت و پشتیبانی این مراکز به ثروت تبدیل شده و برای کشور ارزش آفرینی می‌کند. پیشرو بودن و ریسک کردن راه‌حل‌های جدید برای مشتریان، تست کسب و کار مدل‌های جدید و ارزیابی فناوری‌های نو در این مراکز انجام می‌شود. در این محیط بستر برای کارآفرینی و سرمایه گذاری روی ایده‌های جدید فراهم است.

توسعه این مراکز و کارخانه‌ها نوآوری در کشور مزیت‌های گوناگونی دارد که یکی از آن‌ها اشتغالزایی و کمک به کاهش نرخ بیکاری در شهر‌ها است. الگو‌های موفق کسب و کار‌های نوآور با شکل گیری در این مراکز زمینه ساز ترغیب سایر نهاد‌ها و حرکت آن‌ها در این مسیر می‌شوند. مسیری که قدم گذاشتن در آن توانمندی‌ها نهفته را آشکار می‌کند. با هدایت در این مسیر اعتماد به نفس، ایستادگی و تلاش به جوانان داده می‌شود.

پس تحول به راه افتاده است. تحولی که خلاقیت و نوآوری اساس آن است و انتهای آن نیز چیزی نیست جز توسعه اقتصاد دانش بنیان. اما همدلی همگان نیاز است تا این اقدامات در سراسر کشور بیشتر گسترده شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: طرح های نوآورانه معاونت علمی و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرزاد جهان‌بین در مراسم تجلیل و تقدیر از استادان و معلمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با تبریک روز معلم و گرامیداشت سالروز شهادت استاد فرزانه شهید مرتضی مطهری، با اشاره به حدیث امیرالمومنین حضرت علی علیه‌السلام با تأکید بر اینکه دانایی باید توانایی به همراه بیاورد، عنوان کرد: تحلیل روند شرکت در کنکور در بیست سال رنشان می‌دهد اقبال مردم به آموزش عالی کم شده و از دلایل اصلی آن ناتوانی نظام آموزش عالی در پیوند دانایی و توانایی بوده است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به خطر جایگزینی آموزش غیررسمی با آموزش رسمی افزود: وقتی یک سیستم به حد اشباع می‌رسد در قوس نزول و سقوط می‌افتد و اگر نتوان با تحلیل درست گذشته، ایده جدیدی ارائه کرد و سیستم را در منحنی جدیدی قرار داد، کار آن سیستم تمام است.

عضو شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها با اشاره به سخنرانی ۱۸ فروردین دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه جامع دارای چهار رکن است، خاطرنشان کرد: باید نظام تربیتی، نظام علمی، نظام فرهنگی و نظام فناوری در دانشگاه باید باهم باشند و این ایده جدید نجات‌بخش آموزش عالی است.

جهان‌بین متذکر شد: تربیت تخصصی براساس آمایش سرزمینی و تلفیق تئوری با عمل و قدرت استفاده دانش برای حل مسائل مردم و قراردادن آن در خدمت منافع آنها از ارکان این ایده جدید و آموزش عالی است، چراکه دانش‌آموختگان براساس نیاز‌ها و ظرفیت‌های موجود در منطقه امکان بهره‌برداری درست و مناسب از دانش خود را کسب خواهد کرد.

وی با اشاره به نظام فرهنگی و تربیتی بیان کرد: خواسته جامعه و خانواده‌ها از آموزش عالی فراهم بودن محیطی سالم و ارزشی برای پرورش و تربیت نسلی فرهیخته، امیدوار، باکرامت، قانونمند، دارای اعتماد به نفس، سختکوش و ... است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در دانشگاه باید از حافظه‌محور بودن عبور کرد و به یادگیری عمیق و کاربردی رسید، دانشگاه باید محل پرورش ذهن تحلیلی برای دانشجویان باشد و مهارت توانایی حل مسائل جدید با استفاده از داشته‌های موجود را به آنها بدهد و آنها را از ساده‌انگاری در فهم و‌حل مسائل برهاند و این امر در سایه توجه به نظام فرهنگی و تربیتی شکل می‌گیرد.

جهان‌بین مطرح کرد: اگر این چهار نظام در کنار یکدیگر قرار بگیرد و به صورت همزمان در دانشگاه اجرا شود، آموزش عالی تعالی خواهد داشت و از بحران خارج خواهد شد.

به گزارش آنا، تجدیدمیثاق با شهدای گمنام واحد زاهدان، دیدار و گفت‌وگو با معلمان مدارس سما به مناسبت روز معلم، دیدار و گفت‌وگو با استادان همیار فرهنگ، دیدار با فعالان تشکل‌ها و کانون‌ها و بسیج دانشجویی و حضور در منزل هیئت علمی تازه درگذشته، مرحوم دکتر سرگلزایی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشییع شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر
  • گزارش تصویری | تشییع شهید گمنام در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر آرام گرفت
  • ناراحتی مربی سابق رئال از میلان: امیدوار به یونایتد
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان