Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@02:10:08 GMT

تونس در جستجوی رئیس جمهور جدید/ فاتح کارتاژ که خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۲۴۵۷

تونس در جستجوی رئیس جمهور جدید/ فاتح کارتاژ که خواهد بود؟

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: الباجی قائد السبسی رئیس جمهوری فقید تونس روز پنج شنبه ۳ مرداد ۹۸ در بیمارستان نظامی پایتخت در گذشت و پس از او «محمد الناصر» به صورت موقت تا برگزاری انتخابات اداره امور را به دست گرفت. مرگ السبسی سبب شد که انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در تونس برگزار شود و با معرفی نامزدها در روز شنبه یکم سپتامبر رسماً کارزار انتخابات شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۶ نامزد برای رسیدن به پست ریاست جمهوری در نیمه دوم سپتامبر جاری با یکدیگر به رقابت می‌پردازند که در میان آنها دو زن و دو نامزد که در معرض اتهامات قضائی هستند، وجود دارد. این انتخاباتی زود هنگام است و نتایج آن مبهم است زیرا شانس نامزدها زیاد است.

نامزدهای مذکور اسامی دو زن را در خود جای داده که «عبیر موسی»، رئیس حزب الدستوری الحر و «سلمه اللومی»، وزیر پیشین گردشگری و رئیس حزب امل هستند. «یوسف الشاهد»، نخست وزیر کنونی و رئیس جنبش تحیا تونس، «عبدالفتاح مورو»، رئیس موقت پارلمان و نامزد جنبش اسلامی النهضه، «عبدالکریم زبیدی»، وزیر کنونی دفاع و نامزد مورد حمایت جنبش‌های ندای تونس و آفاق تونس، «المهدی جمعه»، نخست وزیر سابق و رهبر حزب جایگزین تونسی، «المنصف المرزوقی»، رئیس جمهوری سابق و رهبر جنبش اراده تونس، «حمادی الجبالی»، نخست وزیر اسبق، «الهاشمی حامدی»، بنیانگذار جنجالی جریان محبت، «محسن مرزوق»، مشاور رئیس جمهوری سابق و دبیرکل جنبش پروژه تونس، «حمه الهمامی»، رهبر جبهه مردمی، «نبیل القروی»، رهبر حزب قلب تونس و «سلیم الریاحی»، رهبر ائتلاف اتحادیه ملی جدید از شاخص ترین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو به شمار می آیند.

این در حالی است که «محمد عبو»، رهبر جریان دمکراتیک، «لطفی مرایحی»، دبیرکل اتحادیه مردمی جمهوری، «عبید البریکی»، دبیرکل جنبش تونس به پیش، «سعید العایدی»، رهبر حزب فرزندان میهن، «المنجی الرحوی»، نامزد حزب ملی گرایان دمکرات، «الیاس الفخفاخ»، نامزد انجمن دمکراتیک برای کار و آزادی، «سیف الدین مخلوف»، نامزد ائتلاف کرامت به همراه «الناجی جلول»، وزیر اسبق آموزش و پرورش و رئیس مرکز پژوهش‌های راهبردی تونس، «عمر منصور»، وزیر اسبق دادگستری نیز از دیگر چهره‌ها هستند.

اما اسامی ۲۶ نامزد معرفی شده عبارتند از المنجی الرحوی، محمد عبّو، عبیر موسی، نبیل القروی، محمد لطفی المرایحی، المهدی جمعة، حمادی الجبالی، حمة همامی، محمد المنصف المرزوقی، عبد الکریم زبیدی، محسن مرزوق، محمد الصغیر نوری، محمد الهاشمی حامدی، عبد الفتاح مورو، عمر منصور، یوسف الشاهد، قیس سعیّد، الیاس الفخفاخ، سلیم الریاحی، سلمی اللومی، سعید العایدی، أحمد الصافی سعید، الناجی جلول، حاتم بولبیار، عبید بریکی، وسیف الدین مخلوف.

دادگاه عالی تونس پس از دریافت و بررسی شکایت افراد رد صلاحیت شده برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری، روز شنبه یکم سپتامبر اسامی ۲۶ نفر را به عنوان نامزدهای نهایی و قطعی انتخابات پیش رو اعلام کرد.

تبلیغات انتخاباتی هم از امروز همزمان با اعلام فهرست نامزدها آغاز شد. نامزدها می‌توانند پویش‌های تبلیغاتی خود را برای تونسی‌های مقیم خارج از کشور از روز شنبه و تبلیغات برای تونسی‌های ساکن کشور را از پس فردا (دوشنبه) آغاز کنند.

«محمد الناصر» که پس از مرگ «محمد الباجی قائد السبسی» به طورت موقت پست ریاست جمهوری تونس را بر عهده گرفت با تاکید بر برگزاری شفاف انتخابات، از تمامی اعضای دولت، امامان مساجد، اصحاب رسانه و افراد ذی نفوذ خواست تا بر اصل بی طرفی در انتخابات پیش رو پایبند باشند.

در همین راستا، فاروق بوعسکر، نایب رئیس هیئت عالی مستقل انتخابات تونس اعلام کرد که ۳۹۱ شعبه اخذ رأی در ۳۱۰ حوزه انتخاباتی به انتخابات ریاست جمهوری اختصاص داده شده است که شش حوزه در خارج از این کشور است.

وی افزود: انتخابات در خارج از تونس در روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ ماه جاری میلادی (۲۲، ۲۳ و ۲۴ شهریور) برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود که ۳۸۷ هزار رأی دهنده در انتخابات در خارج مشارکت کنند.

بوعسکر گفت: هیئت عالی انتخابات آماده نظارت بر تبلیغات انتخاباتی نامزدها در خارج از کشور است.

مناظره‌های تلویزیونی نامزدها که برای اولین بار رخ می‌دهد

برای اولین بار نامزدها در سه مناظره تلویزیونی شرکت خواهند کرد. این مناظره‌ها در سه گروه روزهای ۷، ۸ و ۹ سپتامبر است و گروه اول هفتم سپتامبر به مناظره می‌پردازند که شامل عمر منصور، محمد عبو، عبیر موسی، ناجی جلول، المهدی جمعة، نبیل القروی، محمد المنصف المرزوقی، عبید البریکی و عبد الفتاح مورو هستند.

مناظره گروه دوم در هشتم سپتامبر شامل منجی الرحوی، إلیاس الفخفاخ، محمد الهاشمی الحامدی، عبد الکریم الزبیدی، محمد الصغیر النوری، حمادی الجبالی، محمد لطفی المرایحی، حاتم بولبیار و محسن مرزوق هستند.

مناظره گروه سوم در نهم سپتامبر و شامل قیس سعید، سلیم الریاحی، الصافی سعید، حمة الهمامی، سیف الدین مخلوف، سعید العایدی، سلمی اللومی یوسف الشاهد هستند.

التهابات سیاسی و بیم از کشیده شدن به خشونت سیاسی

این در حالی است که برخی تحلیلگران سیاسی با اشاره به التهابات سیاسی در تونس درباره بروز خشونت سیاسی و انتخاباتی هشدار داده اند.

فرید العلیبی تحلیلگر سیاسی تونسی به العربیه گفت: امکان بروز خشونت سیاسی و انتخاباتی وارد است. آنچه هم اکنون در عرصه سیاسی تونس رخ می‌دهد نشان دهنده این است که کارزار انتخاباتی داغ خواهد بود و این به علت انباشته شدن بحران سیاسی قدیمی است و هر طرفی سعی می‌کند که به زیان طرف دیگر از آن خارج شود. به عبارت دیگر تسویه حساب‌هایی در کار خواهد بود و هر طرفی خود را برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری لایق تر می‌داند.

وی می‌افزاید: این نزاع سیاسی ممکن است که به راحتی به خشونت تبدیل شود. اوضاع ممکن است که از کنترل خارج شود و به صحنه تسویه حساب‌ها تبدیل شود.

از سوی دیگر برعکس العلیبی که سعی دارد به قول معروف اوضاع را بحرانی نشان دهد، سرحان الشیخاوی کارشناس امور سیاسی به العربیه گفت: التهاب کنونی در عرصه سیاسی تونس موضوعی عادی است و نشانه شدت رقابت انتخاباتی است و هرگز به سوی خشونت سیاسی کشیده نخواهد شد. تنش‌ها در حد درگیری‌های لفظی باقی می‌ماند و هرگز به خشونت و برخورد کشیده نخواهد شد. فضای کنونی تونس برای اقدامات خشونت آمیز مهیا نیست و اختلافات کنونی نژادی یا اعتقادی نیست بلکه فکری است.

کد خبر 4708321

منبع: مهر

کلیدواژه: تونس انتخابات ریاست جمهوری تونس ایالات متحده آمریکا رژیم صهیونیستی ایران دونالد ترامپ عراق سوریه فلسطین فرانسه برجام جی هفت جنگ 2015 یمن لبنان روسیه عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۲۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت

رئیس جمهور در پیامی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را به دولت و ملت این کشور تبریک گفت.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در پیامی با تبریک فرا رسیدن روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی به «سیریل رامافوزا» رئیس جمهور و مردم این کشور ابراز امیداوری کرد با مساعی و تلاش‌های مجدانه مقامات عالی‌رتبه آفریقای جنوبی و جمهوری اسلامی ایران، دو کشور و دو ملت شاهد توسعه و تقویت روزافزون روابط دوجانبه و اشتراک نظر در عرصه‌های بین‌المللی باشند.

«دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور کشورمان و سران برخی کشور‌های آفریقایی در تهران برگزار شد و رئیسی در آن مراسم طی سخنانی بیان کرده بود تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشور‌های آفریقایی برای این کشور‌ها و پیشرفت آن‌ها هستیم، اما کشور‌های غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشور‌های آفریقایی بوده و هستند.

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • رئیس جمهور فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • جام حذفی| پرسپولیس فاتح نیمه اول دیدار با آلومینیوم
  • (ویدیو) عصبانیت تروریست‌های پاکستان از سفر رئیسی از زبان معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری