Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@01:38:58 GMT

بی نیازی کشور از واردات پنل‌های خورشیدی

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۳۶۱۵

بی نیازی کشور از واردات پنل‌های خورشیدی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،در سال‌های اخیر احداث نیروگاه‌های خورشیدی در مشهد مقدس رونق زیادی گرفته است؛ به طوری که این کلانشهر مذهبی توانسته در استفاده از این انرژی خدادادی بالاتر از کلان شهر‌های شیراز و تهران، رتبه اول را به خود اختصاص دهد.

محمود پورباقر معاون مهندسی شرکت توزیع برق مشهد در این باره می‌گوید: در سطح مشهد مقدس ٤٠٨ نیروگاه خورشیدی منصوبه وجود دارد که ظرفیت تولید برق این نیروگاه‌ها ٧/٢ مگاوات ساعت در سال است؛ برای این نیروگاه‌ها ٤٥ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او گفت: با نصب این نیروگاه‌ها حدود ۵ هزار تن از تولید گاز‌های گلخانه‌ای جلوگیری می‌شود؛ داشتن میانگین ٣٠٠ روز آفتابی، قابلیتی است که سرمایه گذاری بر روی این نعمت خدادادی را در خراسان رضوی توجیه پذیر کرده است.

عراقی زاده مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی نیز گفت: میانگین ساعت آفتابی خراسان رضوی در طول روز ٨/٥ ساعت است.

به سراغ امید مصدق یکی از مشترکینی رفتیم که با نصب نیروگاه خورشیدی بر روی پشت بام خود از انرژی خورشیدی بهره می‌گیرد.

او می‌گوید: حدود یک سال است که این پنل‌های خورشیدی را بر روی پشت بام نصب کردم و شرکت توزیع برق مشهد هم هر ٢ ماه مبلغ تولیدی برق را پرداخت می‌نماید. بی نیازی کشور از واردات تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی شرکت‌های دانش بنیان در سال‌های اخیر توانسته اند با تولید تجهیزات مورد نیاز این صنعت، کشور را از واردات آن بی نیاز کنند.

مهندس چمنیان مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش بنیان است که در زمینه طراحی و ساخت اینورتر‌های خورشیدی بسیار فعال می‌باشد.

او گفت: پس از گذشت حدود ٣٠ سال از فعالیت شرکت، تعداد کارمندان از ٣ نفر به بیش از ٧٠٠ نفر پرسنل ارتقا پیداکرد؛ تاکنون فضای کاری ما به بیش از ٦٠ هزار متر مربع رشد پیدا کرده است.

چمنیان ادامه داد: محصولات دانش بنیان ما که در شرکت طراحی شده اند و به مرحله ساخت رسیده اند به کشورهایی، چون عمان، عراق، افغانستان و کشور‌های حوزه سی آی اس صادر می‌شوند. تغییر تعرفه‌های خرید تضمینی برق سبب رونق این صنعت می‌شود تنها نکته‌ای که در حال حاضر برای رونق بیشتر این صنعت باید مورد توجه قرار بگیرد تغییر تعرفه‌های خرید تضمینی برق است که با توجه به بالا رفتن قیمت‌های پنل های خورشیدی ثابت مانده است.

مهندس ناصر شاله مشاور مدیرعامل برق منطقه خراسان در این باره می‌گوید: سازمان انرژی‌های تجدید پذیر کشور در حال پیگیری است و نامه‌ای هم به وزیر نیرو ارسال شده که قرار است با افزایش تعرفه‌ها گشایش بیشتری در استفاده مشترکین از انرژی‌های خورشیدی ایجاد شود.

انرژی‌های خورشیدی به علت پاک و در دسترس بودن جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی از جمله نفت و گاز است.

بَر اساس آمار‌ها، ظرفیت کنونی نصب شده نیروگاهی کشور در بخش انرژی خورشیدی تنها یک درصد سبد انرژی کشور است که لزوم برنامه ریزی بهتر در این حوزه را می‌طلبد.

انتهای پیام //م. ا

گزارشگر: محمد افتخاری نسب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برق وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۳۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد

به گزارش صدای ایران از ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.

به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.

این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیاز‌های انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.

مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.

سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوز‌ها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.

امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.

امارات یکی از کشور‌هایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.

در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.

ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.

نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.


دیگر خبرها

  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور