Web Analytics Made Easy - Statcounter

 محسن حاجی میرزایی دبیر هیأت دولت است و در کارنامه کاریش قائم‌مقامی سازمان نهضت سوادآموزی هم به چشم می‌خورد. در این روزهایی که اسم محسن حاجی میرزایی بر سر زبان‌ها افتاده، مخالفان و موافقانش به او واکنش‌هایی نشان دادند؛ منتقدان بر این باورند که او در تأمین مطالبات معلمان با چالش هایی مواجه است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، در سوی دیگر این موافقان هستند که می‌گویند کمتر از 20 روز دیگربه آغاز سال تحصیلی جدید زمان مانده است و در این مدت باید شخصی سکان هدایت آموزش و پرورش را برعهده گیرد تا کارهای بر زمین مانده این وزارتخانه را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت نام‌های بسیاری برای گزینه وزارت آموزش و پرورش بر سر زبان‌ها افتاد تا در نهایت شما به‌عنوان وزیر پیشنهادی از سوی رئیس جمهوری انتخاب شدید. چطور شد که با شما صحبت کردند و شما برای این وزارتخانه انتخاب شدید؟

عده‌ای از سال 96 بنده را به‌عنوان گزینه وزارت آموزش و پرورش مطرح کردند در آن روزها بنده تمایلی به این موضوع نداشتم اما امروز بنا بر ضرورت وارد میدان شدم و می‌خواهم فعالیتی را برای معلمان انجام دهم.

فکر می‌کنید بتوانید جوابگوی مطالبات بر زمین مانده معلمان باشید؟

هر کسی در آموزش و پرورش سمت بگیرد، مسئول این است که دستگاه تعلیم و تربیت را به نحو شایسته‌ای مدیریت کند. در این میان یکی از ارکان مهم وزارت آموزش و پرورش معلمان هستند. مطالبات بحق معلمان جزو مأموریت‌های اصلی هر وزیری است که در آموزش و پرورش فعالیت می‌کند. من هم به طور قطع و با جدیت این مطالبات را پیگیر می‌شوم. به نظرم معلم کارمند نیست؛ معلم‌ شأن ویژه‌ای دارد. ما باید در جهت آرامش، منزلت و جایگاه معلم حرکت کنیم و شأن معلم در اهداف تعلیم و تربیت نقش اساسی و تعیین‌کننده‌ای هم دارد. کاستی‌ها در حوزه معیشتی معلمان روی نظام تعلیم و تربیت تأثیر می‌گذارد اگر برای جریان تربیت دانش‌آموزانمان اهمیت قائل هستیم باید توجه ویژه‌ای روی معلمان داشته باشیم.

از نگاه شما مهم‌ترین چالش وزارت آموزش و پرورش چیست و شما چه برنامه‌ای برای حل این مسأله دارید؟

 به نظرم چالش‌های موجود در آموزش و پرورش به کوتاه مدت، اصلی و اساسی تقسیم می‌شود و در حوزه چالش‌های کوتاه مدت باید به مجموعه مطالباتی که در سطح آموزش و پرورش و در بین معلمان به وجود آمده است توجه داشته باشیم و مطالبات معلمان باید اولویت اصلی وزارت آموزش و پرورش باشد. بعد از این موضوع باید سراغ این موضوع رفت که چرا آموزش و پرورش با این حجم از مطالبات روبه‌رو شده است و چه دلایلی موجب شده تا وزارتخانه به اینجا برسد. ما باید بررسی کنیم که چه عواملی موجب شده تا حقوق معلمان به تأخیر بیفتد. علاوه بر اینها موضوع کمبود نیروی انسانی هم بسیار مهم است و باید بررسی کرد که چرا از نظر تعداد نیروی انسانی برای هر کلاس ما باید دچار دغدغه باشیم. این موضوعی است که با اعداد قابل توضیح است چرا  بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه یک تفاهم مؤثری وجود ندارد تا ما در شروع سال تحصیلی با استفاده از نیروی‌های متنوع  نیازهای خودمان را برطرف کنیم؟! با این حال یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما که به طور جدی هم پیگیری می‌کنیم این است که یک ساماندهی مناسب و مؤثر روی مطالبات معلمان و پرداختی‌های آنها انجام شود.

به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین مشکلات فعلی آموزش و پرورش کمبود نیرو است. امسال هم بر اساس آمار 60 هزار معلم بازنشسته می‌شوند چه برنامه‌ای برای تأمین نیرو دارید؟

معضل نیروی انسانی در آموزش و پرورش ما جدی است. هم بازنشستگی تعداد زیادی از نیروها و هم عدم امکان جذب، آن‌طور که شایسته و بایسته است نیازهای آموزش و پرورش را تأمین نخواهد کرد و مسائل جدی برای آموزش و پرورش کشور ایجاد کرده است. این مسأله یکی از مسائل کلیدی خواهد بود که به آن خواهم پرداخت و تلاش می‌کنم تا در دو محور کوتاه مدت و بلندمدت نسبت به رفع آن اقدام کنم. در محور کوتاه مدت مشکلات مربوط به دو سال آتی در برنامه خواهد بود تا با استفاده از حکمرانی داده محور نسبت به جانمایی بهتر اقدام کنیم و نیز با ارتباط بهتر با دستگاه‌های مسئول بتوانیم این مشکل را تخفیف دهیم. همچنین در محور بلندمدت روی ریشه‌های این بحران تمرکز شده و نسبت به رفع این دلایل و ریشه‌های آن و ساختن بنیانی برای وزرای بعدی اقدام خواهد شد.

موضوع اعتبارات وزارت آموزش و پرورش هم بسیار مهم است متأسفانه همیشه این وزارتخانه با مشکل کمبود بودجه روبه‌رو بوده است. معلمان وزیری می‌خواهند که اهل چانه زنی در دولت باشد شما آیا اهل رایزنی با دولت هستید؟

با شناخت و تجربه‌ای که از هماهنگی وزارتخانه‌های کشور و منابع بودجه‌ای دارم و با ارتباطی که با همه وزرا بخصوص شخص رئیس جمهوری و معاون اول دارم حق و حقوق آموزش و پرورش را خواهم گرفت و ذره‌ای از حقوق معلمان عدول نخواهم کرد. برنامه ویژه‌ای برای این موضوع دارم که به اجرا در خواهد آمد. علاوه بر تلاش جهت افزایش بودجه آموزش پرورش راهکار استفاده از ظرفیت‌های هم‌افزایی با دیگر سازمان‌ها برای پیشبرد اهداف آموزش و پرورش را نیز دنبال خواهم کرد؛ مثلاً همان‌طور که خیرین مدرسه ساز همراه و همسو با آموزش و پرورش در ساخت و تجهیز مدارس هستند دیگر سازمان ها از شهرداری‌ها تا وزارتخانه‌های پردرآمد هم باید بیشتر از قبل با رویکرد مسئولیت اجتماعی به این حوزه ورود کنند.

سازوکارهای شما برای اجرایی شدن سند تحول چیست؟

سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ساحت‌های مختلفی دارد؛ بخشی از الزامات آن توسعه ساحت پرورش است و بخش‌هایی هم تغییر و گسترش زیرساخت‌ها. هر کدام از این الزامات راهکار متفاوتی برای اجرا نیاز دارد؛ بخش‌هایی توسط خود وزارتخانه قابل اجراست و بخش‌هایی در هر حوزه نیاز به هماهنگی و هم‌افزایی با دیگر نهادها دارد مثلاً در مورد گسترش فضاهای یادگیری در تعامل با شهرداری‌ها و تجمیع مراکز خرد به سمت مجتمع‌های آموزشی خواهیم رفت. در رویکرد مدرسه محوری تفویض اختیارات از ستاد به مدارس صورت می‌گیرد تا با همکاری با دیگر پایگاه‌های فرهنگی محلی نظیر مساجد و مراکز فرهنگی محلی نقش مدرسه را در کانون پیشرفت محلی گسترش دهند یا در راهبرد ارتقای منزلت اجتماعی نیروی انسانی وزارتخانه من راهکار قانون خاص فرهنگیان برای نظام اداری آموزش پرورش را دنبال می‌کنم.

 بحث مدارس غیرانتفاعی خاص هم بسیار مهم است؛ مدارس لاکچری که اسم و رسمی دارند و مدیرانشان با رانت این مدارس را اداره می‌کنند. این مدارس به نوعی عدالت آموزشی را زیر سؤال برده‌اند.

مدارس غیردولتی می‌توانند همراه آموزش و پرورش در گسترش و افزایش پوشش آموزشی باشند تا جایی که الزامات قانونی و رویکردهای عدالت آموزشی خدشه دار نشود. افزایش کیفیت آموزش یقیناً مورد حمایت خواهد بود اما افزایش تجملات و خدمات بی‌ارتباط به آموزش چیزی نیست که مورد تأیید سند تحول و بنده باشد.

 همان‌طور که خودتان هم می‌دانید موضوع آسیب‌های اجتماعی در مدارس بسیار جدی است در طول سال تحصیلی هم خبرهای تلخی از مدارس می‌شنویم. شما هم در اولین مصاحبه‌ای که داشتید اعلام کردید که میز آسیب‌های اجتماعی در مناطق آموزش و پرورش راه اندازی می‌شود آیا برنامه ویژه‌ای برای کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس دارید؟

یکی از مهم‌ترین کارکردهای نظام تعلیم و تربیت این است که آدم‌های سالم، مستقل و شرافتمند را برای زندگی در جامعه آماده کند. ما باید به سمتی حرکت کنیم که خروجی نظام تعلیم و تربیتمان بر اساس ویژگی‌هایی که در سند تحول بنیادین آمده است، باشد. در سند تحول هم ساحت‌های مختلفی پیش‌بینی شده است که از جمله آن ساحت اعتقادی، اجتماعی، اقتصادی، حرفه‌ای و فنی و علمی و زیباشناختی است. زمانی که دانش‌آموزان با مهارت‌های واقعی زندگی آشنا شوند آسیب‌های اجتماعی هم کاسته خواهد شد. آسیب‌ها محصول فقدان مهارت‌های زندگی است. ما وقتی وارد حیات اجتماعی می‌شویم با مسائل متنوعی روبه‌رو می‌شویم چرا که تغییرات با آهنگ زیادی در حال وقوع است و وقتی که افراد مجهز به مهارت‌های زندگی نباشند بسرعت درمانده می‌شوند این استیصال خطرناک است. البته برنامه‌های خوبی در آموزش و پرورش برای مهارت آموزی دانش‌آموزان وجود دارد و این برنامه‌ها هم ادامه پیدا خواهد کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش فرهنگیان معلمان اخبار فرهنگیان محسن حاجی میرزایی اخبار استخدامی آموزش و پرورش اخبار معلمان خبرگزاری فرهنگیان اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار فرهنگیان اخبار استخدام آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۷۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسورات حقوق دانشجو معلمان به میزان خدمات دریافتی می شود

رضامراد صحرایی در ششمین حضور وزارت آموزش و پرورش در پاسخگویی برخط مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد:مهم است که رابطه بی واسطه با مردم داشته باشیم و در خدمت آنها باشیم و اگر توانایی انجام کارها را داشتیم، انجام دهیم. این روزها کشور مملو از شوق سپاس از معلم است، معلم به تعبیر رهبر انقلاب معمار آینده کشور است، معلم در مقام افسر سپاه پیشرفت کشور و کسی که از گوهر وجود بچه ها چنان ظرفیتی می سازد که آینده کشور را تضمین کنند.

وی با اشاره به گرامی داشت روز معلم در سالگرد شهادت استاد مطهری گفت: در تفحص های شهدا، از یک دانش آموز شهید، کتابی در دست کشف شد و آن کتاب به آستان قدس رضوی تقدیم شد. کانون تربیت در هر کشوری، آموزش و پرورش است، فردا هم مانند سال قبل در روز ۱۲ اردیبهشت توفیق حضور در محضر رهبر انقلاب با تعدادی از معلمان نمونه به نیابت از همه معلمان را خواهیم داشت روز معلم، روز عید معلمان است.

در ادامه بانویی از خراسان رضوی درباره آزمون جذب معلمان با استفاده از سهمیه بومی گفت: اتفاقی که در محاسبه نمرات آزمون افتاد با آنچه در دفترچه ثبت نام رخ داد کاملاً متفاوت بود.

صحرایی در پاسخ به این درخواست این بانوی متقاضی آزمون جذب معلمی گفت: این اتفاق عجیب است و هر آنچه در دفترچه آمده باید حتما اجرا شود این موضوع را حتما پیگیری می کنم چون دفترچه های ثبت نام بر مبنای قوانین بوده است اگر سال قبل برای همه دروس نمره بومی لحاظ شده امسال چرا برای اختصاصی ها فقط محاسبه شده است؟ این دفترچه‌ها میثاق ما در آموزش و پرورش با سازمان سنجش است.

ماجرای نامه صحرایی برای کاهش کسورات حقوق دانشجو معلمان

در ادامه دانشجو معلمی که تعهد خدمت در استان فارس دارد ولی دانشجوی دانشگاه فرهنگیان در تهران است درباره کسورات از حقوق دانشجو معلمان سوالاتی داشت، وزیر آموزش و پرورش در پاسخ گفت: سال ۹۱ گفته شده بود که ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان برای خدمات رفاهی باشد این مبنا در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد و این موضوعی است که ما هم طرفدار دانشجو معلمان هستیم و معتقدیم هر خدماتی به سایر دانشجوبان داده می شود باید به دانشگاه فرهنگیان هم داده شود اما سازمان برنامه می گوید دانشجویان فرهنگیان تعهد خدمت دارند و بورسیه هستند و به دانشجویان بورسیه خوابگاه تعلق نمی گیرد.

وی افزود: این مسئله مصوبه هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان است که رئیس آن رئیس جمهور است و باید این رأی در هیئت امنای این دانشگاه تصویب شود کسی که نامه من را در فضای مجازی منتشر کرده، پیگرد قانونی دارد و موضوع را به پلیس فتا اطلاع می دهیم، نامه جدید داده‌ایم که کسورات از حقوق دانشجو معلمان به میزان دریافت خدمات باشد و این موضوع به زودی در هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان تصویب خواهد شد؛ اما در حال حاضر چون به دانشجویان بورسیه، خدمات داده نمی شود، دانشگاه فرهنگیان مجبور است از حقوق دانشجویان بابت خوابگاه و تغذیه کسر کند.

در ادامه پاسخگویی برخط وزیر آموزش و پرورش، معلمی از یکی از مدارس روستایی صعب العبور خواهان برقراری فوق العاده ویژه بود که وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: امسال ۸ معلم نمونه کشوری معلمان روستایی بودند. معلمان شاغل در روستاها زحمات زیادی می کشند، ما به جد دنبال احیای حق ایاب و ذهاب معلمان روستایی هستیم اما در خصوص فوق العاده ویژه باید گفت در حال حاضر هم این بند در فیش حقوقی هست اما ۱۰۰ درصد نیست و براساس قانون ۱۰۰ درصد فوق العاده ویژه به ۲۰ درصد کارکنان دولت تعلق می‌گیرد.

صحرایی با اشاره به اینکه سایر دستگاه‌ها نیز به دنبال اعمال رتبه بندی هستند، تاکید کرد: چون ۵۵ تا ۹۰ درصد با رتبه بندی به حقوق معلمان افزوده شد الان برخی کارکنانی که رتبه بندی ندارند مانند کارکنان بخش آی تی یا حقوقی که رتبه بندی ندارند، فوق العاده ویژه می‌گیرند اما حاضرند فوق العاده ویژه را بدهند ولی ذیل رتبه بندی بیایند.

وی افزود: با اصلاح حق التدریس کاری می کنیم که حقوق آنها بیشتر شود الان حق التدریسی ها یک صدم کارکنان رسمی ما حقوق می گیرند، من هم خودم از روز اولی که معلم شدم در سال ۷۴، وارد روستا شدم؛ در آن زمان سعی می کردیم با دو شیفت کار کردن یا با ۱۲ ساعت اضافه کاری، مشکل معیشتی را حل کنم، همه اهتمام ما این است که به گونه ای که می توانیم به معلمان خدمت کنیم.

خط و نشان صحرایی برای رییس سازمان نوسازی

در ادامه مدیر یک مدرسه شبانه روزی دخترانه از استان گیلان نسبت به مشکلات بودجه‌ای مدارس شبانه‌روزی مناطق محروم ملاحظاتی داشت که وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به مشکلات ساختمانی این مدرسه، موضوع را بلافاصله به رییس سازمان نوسازی مدارس منتقل و وی را مامور کرد در اسرع وقت تا کمتر از ۱۰ روز کاری آینده این موضوع پیگیری شود، وی همچنین دستور داد تا ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان هدیه به دانش آموزان محروم این مدرسه شبانه روزی جهت تغذیه آنها واریز شود؛ و گفت: این هدیه، ماحصل دغدغه مندی شما به عنوان مدیر مدرسه بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • «هدیه روز معلم» امسال چیست و کی به حساب فرهنگیان واریز می‌شود؟
  • واریز «هدیه روز معلم» به حساب فرهنگیان؛ امشب
  • توضیحات صحرایی درباره کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان
  • تکذیب پیوست نامه وزیر درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی
  • کسورات حقوق دانشجو معلمان به میزان خدمات دریافتی می شود
  • تکریم شان معلم در این هفته بسیار مهم است/انتخاب۷معلم نمونه استانی
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • ۷۱۰ آموزگار جدید از ماه مهر تدریس را در مدارس آذربایجان‌غربی آغاز می‌کنند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال