Web Analytics Made Easy - Statcounter

عطاالله رفیعی‌آتانی، دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا از قم، با اشاره به برپایی نشست تخصصی تبیین نظریه اعتباریات علامه طباطبایی(ره) و تداوم آن در علوم انسانی اسلامی که هفته گذشته در قم برگزار شد گفت: در این نشست تخصصی 10 تن از شخصیت‎های نخبه حوزوی و دانشگاهی از جوانب مختلف علمی از جمله مدیریت، علوم اجتماعی، اقتصاد، فرهنگ، علوم تربیتی، علوم سیاسی و روابط بین‎الملل و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

... به آثار این نظریه در این رشته‎ها و شرایط توسعه این نظریه پرداختند.

دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی یادآورشد: البته قطعا رسیدن به قرائت رسمی و ارایه جامع از مجموعه آثار علامه از نظریه اعتباریات یک نیاز مهم است و در این مسیر از طرح‎های فردی و گروهی حمایت می‎کنیم.
رفیعی آتانی با ذکر این مطلب که به دنبال شناخت و ارایه همه جانبه و جامع نظریه اعتباریات علامه هستیم گفت: نکته مهم این است که ما قصد داریم در این پژوهش جامع این نظریه را با شخص علامه طباطبایی بشناسیم و معرفی کنیم نه فرد دیگر، گام دوم نیز شناخت مبانی این نظریه است که در پژوهش‎های مختلف به آن پرداخته شده است.

وی گفت: در این گام مبانی ولوازم این نظریه(بخصوص لوازم روش شناختی) بسیار با اهمیت است که امیدواریم در بخش‎های مختلف بتوانیم به آن بپردازیم؛ در ادامه گام سوم، ارایه تفسیرهای جدید از نظریه است که در اینجا ماتن به اندازه متن اهمیت ندارد زیراما به دنبال تفسیر متن هستیم.
وی گام بعدی این مجمع را بررسی دیدگاه‎های سایر متفکران اسلامی و مستقل از علامه و نه مکمل ایشان برشمرد و افزود: گام بعدی نیز نقد این دستاوردها خواهد بود؛ طبعا با انجام این مرحله باید به یک محصول جدیدتری برسیم.

بررسی تطبیقی نظریه علامه طباطبایی

دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی یادآورشد: گام بعدی این طرح پژوهشی، فعالیت‌های مقایسه‎ای این نظریه با محصولات متفکران غربی است که صدالبته باید این بررسی‎ها با رعایت اصول و ضوابط باشد و از ارتباطات بی مفهوم وبی جا و مقایسه‏‎های نادرست نیز دوری کنیم.

وی گام بعدی این پژوهش را رابطه علوم اسلامی از جمله فقه و فلسفه و اخلاق و عرفان و.. با نظریه اعتباریات دانست و گفت: گام آخر نیز پژوهش در قلمرو مناسبات اعتباریات با علوم انسانی است که این بحث نیز باید به شکل کاملا پخته و قوی مطرح شود؛ قطعا اگر این مسیرها را طی کنیم قطعا بهترین مسیر را رفته‎ایم که قطعا اسلامی تر از این نمی‎توانیم کاری انجام دهیم و محتوای کار را به سمت اسلام سوق دهیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: رفیعی آتانی ایکنا قرآن قم علامه طباطبایی بررسی تطبیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۷۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران

به گزارش «تابناک»، علیرضا فخاری در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

تطبیق طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر ج​​​​​معیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد
مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندیها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

دیگر خبرها

  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران
  • بررسی و مطالعه تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • چرا کاربست‌های پژوهشی در جامعۀ ایران زمینه زدوده هستند؟
  • بررسی و تصویب ۱۴ طرح در کارگروه امور زیربنایی آذربایجان‌غربی
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • جشنواره اتاق نمونه دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبایی برگزار می‌شود
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!