Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آستانه سومین ماه از تشکیل قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، نهمین جلسه هیات اجرایی قرارگاه تامین دارو و تجهیزات پزشکی با حضور اکثریت اعضا و وزیر بهداشت برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه، ابتدا با حضور هیات اجرایی، گزارش ارزی سازمان غذا و دارو شامل گزارش ارزی اداره کل دارو و مواد تحت کنترل و گزارش ارزی اداره کل تجهیزات پزشکی در ماه‌های ابتدایی سال ۹۸ ارائه شد و جوانب موضوع مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه، آسیب شناسی فرآیند تخصیص ارز دارو و تجهیزات پزشکی، موضوع برقراری پیوند سامانه‌های سازمان غذا و دارو با وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و گمرک و همچنین تعریف کدهای استاندارد مشترک بین این سامانه‌ها در جهت شفاف‌سازی هرچه بیشتر و کاهش زمینه‌های بروز تخلف مورد تاکید قرار گرفت و مقرر شد رفع این آسیب با تعامل با دستگاه‌های اجرایی و نظارتی مربوطه در اولویت قرار گیرد.

در این نشست همچنین بر همکاری نزدیک با نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور تاکید شد.

براساس گزارش‌های ارائه شده در این نشست، در ماه‌های ابتدایی سال ۹۸ تاکنون بیش از یک میلیارد و ۲۴۵ میلیون و ۳۰۷ هزار یورو ثبت سفارش در حوزه دارو و مواد اولیه دارویی صورت گرفته و گزارش ثبت سفارش‌ها بر حسب حوزه فرآورده‌های مختلف دارویی سال ۹۸ حاکی از این است که بیش از ۵۱ درصد ارزش ثبت سفارش‌ها متعلق به مواد اولیه و موثره دارویی و ۴۱ درصد متعلق به زیر فرآورده‌ها یا محصولات نهایی دارویی است؛ شش درصد از ثبت سفارش‌ها، ماده اولیه بسته ‌بندی و ملحقات و دو درصد سهم فرآورده‌ های ملزومات دارویی گزارش شد.

در ادامه این نشست، بر لزوم استفاده از مشارکت و توان و ظرفیت های سندیکایی مختلف و سندیکای تولید کنندگان دارو و مواد اولیه دارویی و سایر سندیکاهای مرتبط با حوزه دارو در جهت نظارت بهتر و نافذتر، کاهش هرگونه رانت و پرهیز از موازی کاری‌ها، تاکید شد.

در ادامه نشست هیات اجرایی قرارگاه، بررسی فهرست کمبودهای به روز رسانی شده دارویی انجام شد که در این زمینه برای رفع کمبودها و پیشگیری از کمبودهای احتمالی راهکارهای پیشنهادی اعضا مورد بحث و بررسی قرار گرفته و موارد مصوب جهت اجرا به واحدهای مربوطه ابلاغ شد.

از جمله موضوعات دیگر مورد بحث در این زمینه، پیگیری هزینه‌های تحمیلی جابجایی و نقل و انتقال ارز به خصوص در اروپا و راهکارهای جبران یا حذف هزینه‌های اجتناب‌ ناپذیر ناشی از آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد که موضوع از سوی بانک مرکزی مورد پیگیری قرار گیرد و همچنین پیگیری و بررسی مسیرهای موازی و ظرفیت‌های جدید در نقل و انتقالات مالی و بانکی بین‌المللی از جمله مواردی بود که به تفکیک مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت.

 توجه و همکاری دولت، به ویژه بانک مرکزی در تخصیص ارز و تامین ارز مورد نیاز دارو و مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی در ماه‌های اخیر مورد تقدیر اعضا قرار گرفت.

همچنین، مقرر شد تا تیم مشترکی از سوی قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی جهت ارزیابی مشکلات تأمین صافی دیالیز تولید داخل و پیشگیری از  بروز کمبود در این حوزه در ماه‌های آتی، گزارش خود را ظرف هفته آینده به وزیر بهداشت و قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی ارائه کنند.

گزارش عملکرد هیات امنای ارزی پایان بخش این جلسه قرارگاه بود و آنچه در این میان جلب توجه می کرد، اقدام هیات امنا در راستای عملیاتی شدن مصوبه قبلی قرارگاه مبنی بر تامین ذخیره استراتژیک اقلام موضوع فعالیت هیات امنا تا پایان بهار سال ۹۹ بود که با توجه به تمهیدات انجام شده، هیات امنای ارزی عملا این دپوی استراتژیک تا پایان خرداد ۱۳۹۹ فراهم آمده است.

در گزارش هیات امنای ارزی در در راستای حمایت از رونق تولید و تولید داخلی ظرف ماه‌ های اخیر بیش از ۷۲ درصد خرید از تولیدکنندگان داخلی انجام شده است.

بنابر اعلام وبدا، لزوم تشکیل قرارگاه های استانی تامین دارو و تجهیزات پزشکی موضوع دیگری بود که در این جلسه به بحث و بررسی گذاشته شد و از سوی وزیر بهداشت به کلیه دانشگاه‌هایی که تاکنون قرارگاه‌های استانی آنها تشکیل نشده و یا تشکیل جلسه نداده است، ۴۸ ساعت برای تشکیل قرارگاه استانی فرصت داده شد و تاکید شد مسئولیت تاخیر یا عدم ارائه گزارش جلسات و مصوبات جلسه قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات استانی به سازمان غذا و دارو، با روسای دانشگاه‌ های مربوطه خواهد بود.

پایان بخش این نشست، تاکید وزیر بهداشت بر اولویت تأمین داروی بیماران خاص و مسئولیت سازمان غذا و دارو در راه‌اندازی سامانه‌ تحویل داروی بیماران خاص بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دارو تحریم اقتصادی آمریکا تحریم غذا و دارو وزارت بهداشت قرارگاه دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۹۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد

سیدحیدر محمدی با اشاره به تلاش‌های سازمان بیمه سلامت در کنار دیگر ارگان‌های حوزه سلامت در خدمات‌دهی به بیماران خاص و صعب‌العلاج از جمله بیماران مبتلا به تالاسمی گفت: تالاسمی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ژنتیکی است که در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای دنیا شیوع دارد، این بیماری که در زمره بیماران خاص و صعب العلاج قرار گرفته ۲۳ هزار مبتلا در ایران دارد و خوشبختانه کشورمان در زمینه دانش پزشکی درمان تالاسمی پیشگام بوده و عمر این بیماران با خدمات ارزشمند پزشکان طی سالیان گذشته افزایش یافته است.

رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به اینکه درمان این بیماری برای بسیاری از خانواده‌ها دارای هزینه‌های بسیار بالایی بوده و در برخی شرایط برای آن‌ها امکان پذیر نیست، افزود: سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۲ داروهای موردنیاز بیماران تالاسمی را نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تامین کرد.

وی با اشاره چالش‌های داخلی و خارجی کشور در تامین داروها، گفت: تلاش‌های سازمان غذا و دارو در انجام وظایف بویژه تامین انواع دارو علی رغم وجود همه محدودیت‌ها بیشتر نمایان می‌شود؛ اما این سازمان هیچ چالش بالفعل و بالقوه‌ای را بهانه کوتاهی از انجام وظایف خود قرار نمی‌دهد.

محمدی با بیان اینکه در تامین دارو های تالاسمی تلاش شده که نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد، اظهار امیدواری کرد: در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوان از بیماران خاص حمایت های بیشتری صورت داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • دستگیری سارق تجهیزات انتقال برق در خاش
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی