Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان روز دوشنبه در حاشیه نخستین دوره آموزشی مدیریت فراهم آوری اعضای پیوندی در استان قزوین به خبرنگار ایرنا گفت: سالانه بین پنج تا هشت هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی می‌شوند که از بین واجدان شرایط اهدای عضو، فقط یک سوم آنها نسبت به اهدای اعضا موافقت می‌کنند.
کتایون نجفی زاده افزود: از بین پنج تا هشت هزار نفری که سالانه دچار مرگ مغزی می‌شوند حداقل نیمی از آنها قابلیت اهدا و پیوند اعضا را دارند اما متاسفانه سالانه کمتر از هزار خانواده‌ نسبت به اهدای اعضای عزیزان خود موافقت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به راهکارهای افزایش تعداد پیوند عضو از واجدان شرایط اهدا، گفت:باید دانشگاه‌های علوم پزشکی سیستم اهدای عضو راه اندازی کنند تا افراد دچار مرگ مغزی به صورت منسجم و در تک تک بیمارستان‌ها شناسایی شده و با مراقبت کافی از عضو قابل اهدا، رضایت خانواده فرد در این زمینه گرفته شود.
نجفی زاده همچنین بر فرهنگسازی صحیح و کافی در بین مردم نسبت به مکانیزم مرگ مغزی تاکید کرد و گفت: فرهنگ سازی درست در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است چون ساخت سریال‌ها و برنامه‌های کارشناسی نشده در این زمینه می‌تواند نتایج معکوسی به دنبال داشته باشد.
این مسئول با اشاره به عملکرد ضعیف قزوین در خصوص جلب موافقت خانواده‌های بیماران مرگ مغزی گفت: این استان از ابتدا تاکنون تنها ۶۲ مورد اهدای عضو داشته در حالی که ظرفیت آن بیش از ۳۸۰ اهدای عضو بوده است.
وی ادامه داد: جالب است که تهران هم جزو استان‌های اول در این زمینه نیست بلکه استان‌های کوچکتر مانند یزد، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری با ایجاد سیستمی درست در رتبه‌های اول قرار دارند.
نجفی زاده با بیان اینکه مشخص نیست چند درصد از کسانی که مرگ مغزی شده اند، پیش از مرگ، داوطلب صدور کارت اهدای عضو بوده‌اند، افزود: طبق بررسی‌های به عمل آمده، اگر خانواده‌ها از تمایل عزیزان خود به اهدای عضو خبر نداشته باشند ۴۸ درصد و اگر از تمایل وی مطلع باشند ۱۰۰ درصد با اهدای عضو موافقت می‌کنند.
 مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به صدور ۲ میلیون کارت اهدای عضو برای داوطلبان این کار خیر گفت: اگرچه داشتن این کارت، به معنای موافقت ۱۰۰ درصدی خانواده‌های بیماران مرگ مغزی با اهدای عضو عزیزان خود نیست اما نقش بسیار زیادی در جلب موافقت خانواده‌ها پس از مرگ مغزی دارد.
نجفی زاده با بیان اینکه در حال حاضر ۵۴ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور مراکز مربوط به اهدای عضو را دارند، افزود: از این تعداد دانشگاه ۲۹ مورد از آنها دارای مرکز اهدای عضو نیز هستند که امیدواریم قزوین هم حداقل در زمینه پیوند کلیه به جمع این دانشگاه‌ها بپیوندد.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان همچنین در خصوص قوانین وزارت بهداشت در زمینه دیدار خانواده‌های دهنده و گیرنده عضو نیز افزود: در کل دنیا به دلیل پیامدهای احتمالی پس از پیوند، ملاقات خانواده اهدا کننده عضو با خانواده بیمار گیرنده مذموم بوده و وزارت بهداشت نیز آن را ممنوع کرده است.
۷۳۸۸*۶۱۰۱

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پیوند عضو استان قزوین بهداشت و درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۲۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی

اسدالله عباسی امروز (شنبه ۸ اردیبهشت) بمناسبت هفته زمین پاک در آیین اهدای (کارت شهریار) همیار پسماند در شهر لاهیجان حضور یافت و با دانش‌آموزان فعال در حوزه تفکیک زباله از مبدا گفتگو صمیمی داشت.

 استاندار گیلان در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران نقش آموزش در مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبدا را بسیار مهم برشمرد و اظهار کرد: برگزاری چنین مراسماتی با مشارکت شهرداری و آموزش و پرورش، بسیار در مدیریت پسماند و آموزش به دانش آموزان دارای اهمیت است.

وی با بیان اینکه خانواده و دانش آموزان باید مسئله تفکیک زباله از مبدا را جدی گرفته و آن را اجرایی کنند، گفت: تفکیک زباله از مبدا یکی از مهم‌ترین راه‌های کاهش تولید زباله و مدیریت پسماند در گیلان است که با تلاش دولت سیزدهم در گیلان و با اقدامات صورت گرفته توسط فرمانداران، بخشداران و دهیاران در تمامی شهرستان‌های استان، هم‌اکنون بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ روستا در این استان موفق شدند تفکیک زباله از مبدا را آغاز و اجرایی کنند.


نماینده عالی دولت در گیلان با تأکید بر لزوم توجه به  خطرات زیست محیطی در صورت عدم رعایت تفکیک زباله از مبدا و مدیریت پسماند بیان کرد: باید فرهنگ مدیریت پسماند را در بین دانش آموزان و خانواده‌های ایرانی جا انداخت، زیرا اگر آنان بدانند که انجام چنین کاری چه میزان در کاهش مشکلات زیست محیطی مفید است قطعا به انجام آن روی خواهند آورد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • آیا شورای شهر بیرجند با احداث برج‌های ارتش موافقت می‌کند؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی