Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین کتابخانه سیار شهری در استان همدان با ۲ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب افتتاح شد. ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۴ استانها همدان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، ظهر امروز نخستین کتابخانه سیار شهری استان همدان با عنوان" یار مهربان" با حضور مسئولان کشوری و استانی و شهروندان افتتاح شد.

رئیس انجمن علمی ارتقاءکتابخانه‌های عمومی ایران در این مراسم با اشاره به اینکه مردم همدان مردمی بافرهنگ و شهر همدان شهر ویژه‌ای در بین شهرهای ایران‌زمین است، اظهار داشت: هدف از راه‌اندازی کتابخانه سیار، حرکت این کتابخانه به سمت مناطقی است که در آن مناطق شهروندان به منابع اطلاعاتی نظیر کتابخانه دسترسی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اهمیت این کار زمانی مشخص می‌شود که می‌بینیم انسان‌هایی که در مسیرهای نادرست قدم برمی‌دارند چه‌بسا اگر با اتوبوس کتاب روبه‌رو می‌شدند و دریچه دانایی به روی آن‌ها گشوده می‌شد در آن راه نادرست و خلاف قرار نمی‌گرفتند.

محمد حسن‌زاده با بیان اینکه افتتاح کتابخانه سیار شهری در همدان اقدامی در سطح جهانی است، گفت: در بازدید از شهرهای کشورهای پیشرفت باهدف آشنایی با فعالیت‌های علمی و فرهنگی در آن کشورها به این نتیجه رسیدم که این کشورها در حوزه افزایش سطح دانایی شهروندان بسیار سخاوتمندانه عمل می‌کنند.

رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران با تأکید بر اینکه اتوبوس کتاب یا کتابخانه سیار می‌تواند مناطق حاشیه شهر و پیرامونی را به لحاظ فرهنگی به مناطق مرکزی ارتباط دهد، بیان کرد: عمدتاً کتابخانه‌ها در مناطق مرکزی مکان نمایی می‌شود که کتابخانه سیار تبادل فرهنگی و توسعه متوازن را تسهیل می‌کند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه اولین کتابخانه سیار در استان همدان و نخستین کتابخانه سیار شهری کشور در همدان افتتاح شد، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ما دسترسی آسان عموم مردم به کتابخانه‌های عمومی است.

خراسان‌رضوی|کتابخانه سیار روستایی گناباد توسط کانون پرورش فکری راه‌اندازی شد‌ اهواز| نخستین کتابخانه سیار شناور کشور در تالاب شادگان راه‌اندازی شد+فیلم 7 کتابخانه سیار روستایی در مناطق محروم اردبیل راه‌اندازی شد

وی با بیان اینکه در حال حاضر با افتتاح کتابخانه عمومی شهید آزموده در شهر زنگنه شهرستان ملایر هم‌زمان با هفته دولت همه شهرهای استان مجهز به کتابخانه شدند، افزود: درمجموع 114 کتابخانه عمومی در استان فعال است که از این تعداد 69 کتابخانه شهری و 45 کتابخانه روستایی است.

عاطفه زارعی با تأکید بر اینکه برخی از نقاط شهر که شامل مناطق برخوردار نیز می‌شود از داشتن کتابخانه محروم هستند، گفت: با همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری همدان کتابخانه عمومی سیار شهری آماده شده تا بتوانیم به این مناطق نیز خدمات ارائه کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه کتابخانه سیار شهری"یار مهربان" هرروز در مناطقی که فاقد کتابخانه عمومی هستند مستقر می‌شود، بیان کرد: کتاب دوستان و اهالی فرهنگ می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

زارعی با بیان اینکه این کتابخانه سیار مجهز به بیش از 2 هزار و 500 جلد کتاب، چندین عنوان نشریات(روزنامه و مجله)، وسایل کمک‌آموزشی و اسباب‌بازی است، عنوان کرد: این کتابخانه نیز مانند دیگر کتابخانه‌های عمومی دارای بخش‌های مختلف از جمله بزرگ‌سالان، کودک، استان شناسی، دفاع مقدس و غیره است.

شهردار همدان نیز در این مراسم اظهار داشت: سیاست شهرداری و مدیریت شهری و شورای شهر در کنار اقدامات اجرایی و عمرانی توجه به اقدامات فرهنگی در جهت ایجاد و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی در سطح شهر است.

وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌ها برنامه‌ریزی برای توسعه مباحث فرهنگی شهر است، افزود: به موضوع کتاب‌خوانی در دین و فرهنگ ما بسیار توصیه شده است و مقام معظم رهبری نیز همواره بر توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی در سطح شهرها و کشور بسیار تأکید می‌کنند.

عباس صوفی با بیان اینکه زمانی می‌توانیم شهر خوبی داشته باشیم که شهروندانی آگاه و به‌روز در حوزه مباحث فرهنگی و علمی داشته باشیم، گفت: بحث توسعه فضاهای فرهنگی و کتابخانه‌ها بسیار موردتوجه است که در این راستا 3 کتابخانه در 3 فرهنگسراهای ولایت، عین القضات و تالار قران با همکاری اداره کل کتابخانه‌های استان راه‌اندازی شده و مورد استقبال شهروندان قرارگرفته است.

شهردار همدان با تأکید بر اینکه افتتاح نخستین کتابخانه سیار شهری استان همدان اتفاق خوبی است، بیان کرد: قطعاً این اقدام در توسعه مباحث فرهنگی شهری و بالا بردن آگاهی شهروندان تأثیر دارد.

صوفی با اشاره به اینکه توسعه کتابخانه‌ها در سطح پارک‌ها نیز مدنظر است، عنوان کرد: از فضاهای شهری در جهت توسعه فضاهای فرهنگی استفاده می‌کنیم که قطعاً ایجاد کتابخانه و ترویج کتاب‌خوانی در اولویت است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان، اظهار داشت: باید توان تجزیه‌وتحلیل شهروندان را بالا ببریم و شهروندان نسبت به امور آگاهی داشته باشند.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌ها ارتباطی است که بین شهروندان و کتاب ایجاد می‌شود و در دورترین نقاط باید برای علم‌آموزی حرکت کنیم، ابراز کرد: در سطح جامعه خودمان باید زیرساخت‌های ارتباط بین مردم و کتاب را ایجاد کنیم و یکی از اهداف شورای پنجم توسعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی بود که در همین زمینه کارهای ویژه‌ای صورت گرفت و شهرداری با ارتباط با اداره کل کتابخانه‌ها اقدامات مختلفی را انجام داد.

رضوان سلماسی با اشاره به اینکه موضوع پایتخت کتاب، نقاشی‌های با موضوع کتاب در دیوار‌های شهری پیگیری شد، عنوان کرد: یکی از مواردی که بر آن تأکید شد راه‌اندازی کتابخانه سیار شهری بود که با تلاش‌های بی‌وقفه در سازمان حمل‌ونقل و بار و مسافر شهرداری ، اولین کتابخانه سیار شهری در همدان افتتاح شد.

انتهای پیام/ ت

R41405/P/S6,75/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۴۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است. - اخبار استانها -

مهدی رمضانی  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج در پاسخ به این سؤال که موضوع نوسازی و بازسازی کتابخانه‌ها در چه شرایطی است (در مصاحبه‌ای گفته بودید که با پول یک کیلومتر اتوبان‌سازی می‌توان کلی تحول در کتابخانه‌ها ایجاد کرد) الان چه مرحله‌ای است؟ اظهار داشت: آن قیاسم به مزاح بود! اما میزان اعتباری که در حوزه صنعتی، تجاری، زیرساخت، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی هزینه می‌شود، اعداد قابل توجهی است کما اینکه در آن حوزه‌ها هم اقتضائات هم به همان میزان است.

وی گفت: اگر حوزه فرهنگ از لحاظ بودجه‌ای تقویت شود، اثرگذاری و پیشرفت مسائلش بیشتر از تصور خواهد بود. بناها و ابنیه‌های فرهنگی زیادی در این دولت به همت دولتمردان تکمیل شد اما بازطراحی و بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی نیز ضروری است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به اینکه در دور سفر دوم سفرهای استانی رئیس‌جمهور اختصاص اعتبار به بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی استان‌ها از جمله کردستان لحاظ شده است، تصریح کرد: بازسازی و بازطراحی کتابخانه‌ها متناسب با نیاز و اقتضائات روز یکی از برنامه‌های اولویت‌دار این نهاد بوده و هم‌اکنون چندین پروژه مختلف در این حوزه در دست اقدام است.

وی بر ضرورت توجه به حوزه فرهنگ و کتابخانه‌ها تأکید کرد و افزود: کالبد و ساختمان ابزار بهره‌برداری است، هدف نیست، محتوا و برنامه کتابخانه‌ مهم است و این مراکز با حضور اعضا و کتابدار تجلی پیدا می‌کند، هر کدام که نقص داشته باشد، فرایند به صورت کامل شکل نمی‌گیرد.

اختصاص 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغی برای نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص یافته است، اذعان داشت: در استان‌های مختلف از محل سفر استانی رئیس‌جمهور، اعتباراتی اختصاص یافته اما اکنون عدد مشخصی ندارم.

وی با بیان اینکه بودجه این نهاد محدود است، اظهار کرد: در بخش تملک 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص دادیم البته نسبت به گستره این حوزه در کشور بسیار قابل توجه نیست اما مصوبات سفرهای استانی محسوس و تغییر خود را نشان خواهد داد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم که ایران با استانداردهای کتابخانه‌های عمومی بین‌المللی چقدر فاصله دارد بخصوص در مقایسه با کتابخانه‌های کشورهای همسایه یا در منطقه؟ خاطرنشان کرد: وضعیت ایران در این حوزه بسیار خوب است و بارها این را تکرار کرده‌ام، به اذعان فعالان بین‌الملل و مهمانان خارجی حوزه کتابخوانی و آمار و ارقام از حیث شبکه‌ای کتابخانه‌ای وضعیت مناسبی داریم اما باید بازطراحی و اصلاح فرایندها و بهینه‌سازی داشته باشیم و توسعه هدفمند باشد.

وی عنوان کرد: جزو محدود دستگاه‌های فرهنگی کشور هستیم که به سمت آمایش سرزمینی پیش رفته‌ایم و معتقدیم هر گونه توسعه‌ای باید حول محور این مهم باشد. توسعه باید هدفمند باشد تا منجر به بهره‌برداری شود.

عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که سرانه مطالعه در کشور چقدر است؟ اظهار کرد: عدد دقیقی از سرانه مطالعه نداریم! اما معتقدیم که گزاره‌ها بیانگر آن بوده که مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است.

وی ابراز داشت: فراهم کردن دسترسی مردم به کتاب جزو تأکیدات دولت و شخص رئیس‌جمهور بوده که جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار گرفته و باید فضاهای کلونی و محل تجمع کودکان و نوجوانان به سمت کتاب سوق داده شود. پیمایشی راجب عادت خواندن ایرانیان انجام داده‌ایم و تلاشمان این است که نتایج آن به نمایشگاه کتاب امسال برسد.

پیگیری مطالبه روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان

رمضانی در پاسخ به سؤال پایانی خبرنگار تسنیم که با توجه به اینکه علاوه بر شهرهای استان، بسیاری از روستاهای کردستان فاقد کتابخانه هستند، فضا وجود دارد اما تجهیزات و کتاب نیست، چه برنامه‌ای برای جبران این ضعف دارید؟ گفت: بر اساس آمایش سرزمینی در روستاهای بالای 2500 نفر جمعیت سکنه امکان ایجاد کتابخانه وجود دارد و روستاهای با جمعیت کمتر را باید از طریق کتابخانه‌های سیار پوشش داد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را به صورت ویدئویی ببینید:

.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان