Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا؛ مرتضی عسگری در جمع خبرنگاران در شهرکرد گفت: غالب جرائم در فضای مجازی که تحت عناوین مختلف انجام می‌شود مربوط به کلاه‌برداری‌های مالی است که معمولا با استفاده از درگاه‌های جعلی، بهره‌گیری از نام مؤسسات خیریه و سوءاستفاده از احساسات مردمی انجام می‌شود، این درحالی است که بعضا درگاه باز شده برای کمک اصلا مؤسسه خیریه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینستاگرام هم به محلی برای کلاه‍‌برداری تبدیل شده است

رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نرم‌افزارهایی مثل همدم، افزایش دهنده فالوور و... هم زمینه سوءاستفاده از کاربران را فراهم می‌کنند، افزود: زمانی کلاه‌برداری‌ها در تلگرام بیشتر بود اما حالا با توجه به اقبال مردم به اینستاگرام این موضوع به این محیط هم کشیده شده است.

لزوم استفاده از رمز یک بار مصرف برای انجام تراکنش‌های مالی

وی به لزوم استفاده از رمز یک بار مصرف برای انجام تراکنش‌های مالی اشاره کرد و ادامه داد: اعتبار و انقضا این رمز از زمان صدور تنها 60 ثانیه است برخلاف رمزهای فعلی که دائمی هستند، از ابتدای آذرماه بانک‌ها موظف شدند برای مشتریان خود سیستم رمز یکبار مصرف را فعال کنند و چنانچه مشتری به بانک مراجعه کند و بانک مربوطه برای وی رمز یکبار مصرف صادر نکند، در صورت بروز هرگونه کلاه‌برداری مالی بانک باید خسارت مشتری را پرداخت کند.

روی پیام‌رسان‌ها چه داخلی و چه خارجی اشراف وجود دارد

عسگری با بیان اینکه کاملا روی پیام‌رسان‌ها چه داخلی و چه خارجی اشراف وجود دارد و در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی که سرور آن خارج از کشور هستند حضور مستمر داریم، عنوان کرد: این روزها شاهد انتشار یک کلیپ از کتک خوردن دختری در فضای مجازی هستیم، متاسفانه این تنها یکی از آسیب‌های این فضا است و هر روز شاهد موارد حادتر و بیشتری در این خصوص هستیم.

با توسعه اینستاگرام شاهد گسترش آسیب‌های اجتماعی در این خصوص هستیم

رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه با اقبال مردم به سمت اینستاگرام شاهد گسترش آسیب‌های اجتماعی در این خصوص هستیم، خاطرنشان کرد: این آسیب‌ها برای خانم‌ها بیشتر است، دیده شده دختران در سنین پایین در اینستاگرام برای خود صفحاتی ایجاد کرده‌اند و با توجه به اقتضای سنی که دارند به‌دنبال جلب توجه هستند همین موضوع زمینه سوءاستفاده‌های فراوانی را ایجاد می‌کند و باعث شده اطلاعات شخصی فرد که در قالب پست، لایو، یا استوری به اشتراک گذاشته توسط افراد سودجو در فضاهای عمومی منتشر می‌شوند.

کلیپ کتک خوردن دختری در اینستاگرام دروغ نیست

وی درخصوص شائبه‌های پیش آمده درخصوص ارتباط بین فیلتر اینستاگرام و کلیپ‌هایی که این روزها در فضای مجازی منتشر شده است، اضافه کرد: خوشبختانه رسانه‌ها در کشور بسیار خوب عمل کرده و هر موضوعی چه راست و چه دروغ در فضای مجازی منتشر شود را بررسی می‌کنند مثل توییت حاشیه‌سازی که یکی از مسؤولان سابق نظامی منتشر کرد، پس حتما اگر کلیپ کتک خوردن یک دختر در اینستاگرام دروغ بود آن را ثابت می‌کردند.

هیچ ارتباطی بین کلیپ پخش شده در اینستاگرام و فیلتر آن وجود ندارد

عسگری با تاکید بر اینکه هیچ ارتباطی بین کلیپ‌های پخش شده در روزهای اخیر در فضای مجازی و فیلتر اینستاگرام وجود ندارد، تصریح کرد: وظیفه پلیس در قضیه کتک خوردن یک دختر ورود و برخورد با عوامل این حادثه بود.

رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری گفت: دوره‌های عمومی توسعه فضای مجازی در مدارس، مساجد، ادارات، مراکز آموزش عالی و حتی مراکز آموزش استثنایی برگزار شده است که نتایج بسیار خوبی هم در پی داشته است.

عرفان‌های نوظهور باید به عنوان یک مطالبه فرهنگی پیگیری شود

وی به بروز برخی عرفان‌های نوظهور در بین مردم در سال‌های گذشته اشاره و تاکید کرد: این موضوع باید به‌عنوان یک مطالبه از نهادهای فرهنگی خواسته شود، این فرقه‌ها در حال توسعه هستند چه اقدامی برای کنترل آن‌ها از سوی این نهادها صورت گرفته است.

رشد 80 درصدی جرائم فضای مجازی نسبت به سال گذشته

عسگری با اشاره به اینکه در مجموع حدود 80 درصد جرائم فضای مجازی نسبت به سال گذشته رشد داشته است، بیان کرد: در اینستاگرام هم شاهد رشد جرائم هستیم، متاسفانه اعتماد در این فضا زیاد است و کاربران به‌راحتی به یکدیگر اعتماد می‌کنند.

رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: برخی قربانیان فضای مجازی هستند که از ترس اینکه خانواده‌های از مشکلی که برایشان پیش آمده مطلع شوند به پلیس فتا مراجعه نمی‌کنند، اگر این قربانیان به سن قانونی رسیده باشند می‌توانند به پلیس مراجعه کرده و بدون اطلاع خانواده شکایت کرده و مشکل خود را رفع کنند.

پلیس فتا در خصوص محتوایی با جنس تهدید کوتاه نمی‌آید

عسگری تاکید کرد: اگر محتوایی در فضای مجازی جنس تهدید به خودش بگیرد که باعث سوءاستفاده از مردم شود پلیس به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آید و حفظ حریم کاربران خط قرمز پلیس است این موضوع در بحث اسکرین شات بسیار فراگیر است.

وی ادامه داد: در چهارمحال و بختیاری به دلیل وجود اعتقادات مذهبی و سنتی جرائمی همچون هتک حرمت و حمله به حریم خصوصی مردم کمتر دیده می‌شود.

رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه فرزندی ندارم اما به خانواده و اطرافیان توصیه می‌کنم اجازه دهند فرزندانشان از اینترنت استفاده کنند اما کنترل شده و تحت نظر والدین، عنوان کرد: باید به فرزندانمان بیاموزیم چگونه از فضای مجازی و تجهیزات الکترونیکی استفاده کنند.

بیشترین تاثرم برای هتک حرمت و تعدی به حریم خصوصی افراد است

عسگری با تاکید بر اینکه در طول سال‌های خدمتم موارد ناراحت‌کننده زیادی در خصوص آسیب‌های اجتماعی و کلاه‌برداری‌های اینترنتی دیدم، تصریح کرد: اما بیشترین تاثرم برای هتک حرمت و تعدی به حریم خصوصی افراد است، بعد از این مورد هم عدم اعتماد بین خانواده‌ها و فرزندان است، ما یک ملت شیعه هستیم در مذهب ما خانواده جایگاه ویژه‌ای دارد ولی دیده می‌شود بعضا اعتماد لازم بین والدین و فرزندان نیست.

کودکان هم حریم خصوصی دارند از آن‌ها برای جمع‌آوری لایک استفاده نکنید

وی خاطرنشان کرد: بحث دیگری که باید به آن توجه کرد این است که بچه‌ها هم حریم خصوصی دارند اما عده‌ای به‌ویژه پدر و مادرها این حریم را رعایت نمی‌کنند و برای چند لایک بیشتر حاضر می‌شوند شیرین‌کاری‌های فرزندانشان را به اشتراک بگذارند، این کار ممکن است زمانی که این کودکان بزرگ شوند باعث سرخوردگی و ناراحتی آن‌ها شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری خانواده رشد فتا فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۷۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی

رئیس پلیس فتای فراجا از اجرای طرح برخورد با جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ در فضای مجازی خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار وحید مجید درباره جزئیات اجرای این طرح گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ؛ گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد؛ کماکان بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده، گفت: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح های عملیاتی و پیش دستانه در خصوص اینگونه جرائم که .باعث نگرانی خانواده های ولایت مدار ایرانی  شده قطعا در اولویت پلیس فتا است.

 رئیس پلیس فتای فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پلیس فتا: ۹۱ درصد حجم «آلودگی جرایم غیر اخلاقی» مربوط به اینستاگرام است
  • آمار پلیس فتا از جرایم غیراخلاقی در اینستاگرام
  • هشدار به برگزارکنندگان لایو‌های غیراخلاقی در اینستاگرام
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • آلفایی‌ها هنوز به دنیا نیامده، پیج اینستاگرام دارند
  • پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • هشدار به برگزار کنندگان لایوهای غیر اخلاقی در اینستاگرام | پلیس: ۱۷۶۵ پیج مجرمانه شناسایی شد
  • اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی
  • دستگیری عامل انتشار محتوای نامتعارف در فضای مجازی در رشت