Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی مصری، عضو کمیته سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ از برگزاری دوره پاییزه سلامت و دین برای اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی قم تابستان امسال دوره سلامت و دین را برای دانشجویان علوم پزشکی تحت عنوان مدارس تابستانه طراحی کرد، فرهنگستان علوم پزشکی با همکاری این دانشگاه تصمیم گرفت این دوره‌ها را برای اساتید و اعضای هیئت علمی برگزار کند و مفاهیم سلامت و دین مورد بحث و آموزش قرار داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه امتیاز فرهنگی برای اعضای هیئت علمی این دوره‌ها در نظر گرفته شده است، گفت: این دوره تلاش دارد تا مفاهیم، جایگاه، قلمرو و تأثیرات سلامت معنوی را تبیین کرده و با جلب مشارکت نهاد‌هایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، نقشه جامع سلامت معنوی را تدوین و تبیین کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، با بیان اینکه سلامت معنوی یک مقوله مهم است، گفت: در اسناد بالادستی مانند سیاست‌های کلی سلامت که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده، بر اخلاق و معنویت در سلامت تأکید شده است.   مصری تأکید کرد: سیاست معنوی مد نظر ما، سلامت معنوی پیوسته به دین اسلام است؛ امروزه نهاد‌های مرتبط با سلامت کمتر به موضوع سلامت معنوی می‌پردازند، یا در به کارگیری سلامت معنوی، مفاهیم دم دستی را به کار گرفته و انتظار دارند که تغییرات به سرعت در اخلاق و رفتار کادر‌های پزشکی و یا بیماران نمود پیدا کند. البته قائل به این هستیم که اگر فردی از سلامت معنوی بالایی برخوردار باشد نمود این معنویت در رفتار و عمل او نیز وجود دارد، اما سلامت معنوی محدود به این موارد نیست.   وی ادامه داد: نهاد‌های مرتبط با سلامت اگر از موضوع سلامت معنوی استفاده کرده‌اند برای مقوله‌هایی مانند مراقبت از بیماران و کاهش آلام در بیماران END STAGE بوده است؛ این نهاد‌ها سازگاری بیمار با بیماری صعب‌العلاج و روبرو شدن با مصائب و مشکلات بیماری را آموزش داده‌اند. کارگاه‌ها و همایش‌های زیادی هم در این حوزه برگزار کرده‌‎اند، هر چند این همایش‌ها موفقیت‌آمیز بود، اما عملکرد این نهادها به طور کلی رضایت بخش نبود.
مصری در ادامه با بیان اینکه سلامت معنوی پشتیبان اخلاق پزشکی و حتی اخلاق در جامعه است، گفت: سلامت معنوی کارکرد پیشگیرانه دارد و از انسان‌ها در برابر انجام رفتار نادرست محافظت می‌کند و بسیاری از خطا‌ها را به حداقل رسانده و جامعه را ایمن می‌کند.
عضو کمیته سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه یکی از کاربرد‌های سلامت معنوی، پیشگیری است، تصریح کرد: هر فردی باید بتواند رفتار خود را نسبت به دیگران، جامعه و محیط زیست ارتقا دهد. توجه به حفظ محیط زیست و رفتار مناسب در جامعه با سلامت معنوی محقق می‌شود، محیط‌ زیست سالم هم از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند و هم از سوی دیگر داشتن سلامت معنوی بالا افراد را به سوی سبک زندگی سالم سوق می‌دهد.
وی یادآور شد: یکی از مهمترین دلایل مشکلاتی مانند چاقی، دیابت و فشارخون بالا، سبک زندگی ناسالم است. در جامعه ما افراد به غلط در زمان شادی و غم یا خشم و عصبانیت به خوردن غذا روی می‌آورند و با خوردن، سعی دارند این احساس‌ها را جبران می‌کنند. این نوع عملکرد اشتباه است؛ در زمان بروز این احساسات باید مؤلفه‌های سلامت معنوی مانند مهربانی، محبت، احسان، عفو و گذشت، توکل به خدا جایگزین این موارد شود.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی سلامت معنوی سلامت و دین دانشگاه های علوم پزشکی فرهنگستان علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۳۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با قرارگاه نور جواب دشمن را می‌دهیم | ثواب این مسئله بیش از ۸ سال جنگ است | افراد باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند | تشدید اقدامات در حوزه حجاب

به گزارش همشهری آنلاین، سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده فراجا در حاشیه مراسم گرامیداشت روز معلم و تجلیل از استادان، مدرسان و گروه‌های علمی فراجا که صبح امروز در ستاد فرماندهی فراجا برگزار شد، با اشاره به اجرای طرح نور برای مقابله با کشف حجاب از سوی انتظامی کشور گفت:‌ اجرای طرح نور جزو اجرای فروع دین نیست و این مسئله نیز دستور خداست. وقتی آقا می‌فرمایند حرام شرعی و سیاسی است، یعنی حرام شرعی پای خود افراد است اما در حرام سیاسی یعنی ما مسئول هستیم.

افراد کاملا هدایت‌شده و باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند

سردار رضایی گفت: دشمنان می‌خواهند جامعه را به سمت تباهی ببرند و ما به عنوان بازوی حکومت نمی‌توانیم ساکت بشینیم و باید شرایط را مدیریت کنیم. بر اساس مستندسازی‌های آماده شده، افراد کاملا هدایت‌شده و باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند.

جانشین فرماندهی کل انتظامی کشور ادامه داد: انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود وقتی دهه ۴۰ امام فریاد زد که علما به داد اخلاق و دین برسید همین مسئله را می‌گفتند. ما این همه شهید دادیم و همه ما مدیون آنها هستیم. همه شهدا برای همین اهداف رفته‌اند و انقلاب امروز نباید سمت دیگری برود.

تشدید اقدامات قبلی در حال حرکت است/ بعضی‌ها نمی‌دانند جنگ کجاست

وی افزود: سواد یعنی فهم. برخی می‌گویند وکیل و دکترند اما اظهارات بی‌سوادانه‌ای دارند و متوجه نمی‌شوند که جنگ کجاست و جامعه به کدام سمت می‌رود. تشدید اقدامات قبلی در یک چارچوب در حال حرکت است و این کار جهادی و انقلابی است.

با قرارگاه نور جواب خود را به دشمن می‌دهیم

به گفته سردار رضایی جنگ‌های امروز در کشور از جنگ با عراق و تجزیه طلبان نیز بیشتر اهمیت دارد و حساس‌تر است. ما با این قرارگاه نور جواب خود را به دشمن می‌دهیم و این مسئله حتی از جنگ نیز حساس‌تر است.

این موارد غیرت مرد و نجابت زن را تخریب می‌کند

جانشین فرماندهی کل انتظامی کشور ادامه داد: به نظر من این تهاجم‌های فرهنگی بسیار پراهمیت و مخرب‌ترند. به عنوان مثال، اگر بمبی در جایی منفجر شود اثرات آن در همان منطقه می‌ماند اما اثرات این رفتارها بسیار تخریبگر است.

وی افزود: این موارد غیرت مرد و نجابت زن را تخریب می‌کند اما امروزه رنگ و لعاب دیگری دارد. برخی افراد با این رفتارها معانی حقوق شهروندی را لکه‌دار می‌کنند و خواسته الهی و وظیفه فراجاست که با این بی‌حرمتی‌ها مقابله کند.

ثواب این مسئله بیشتر از ۸ سال جنگ است

سردار رضایی با تاکید بر اینکه مسئله تکلیف الهی است، گفت: به نظر من ثواب این مسئله بیشتر از ۸ سال جنگ است زیرا جسارت و اعتقاد بالاتری می‌خواهد و باید در تربیت نیرو نیز این مسائل مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در موضوع عفاف و حجاب، سی و چند دستگاه مسئولیت دارند اما هیچکدام بصیرت و شجاعت لازم را در این زمینه ندارند و خدا را شکر ما پای کار هستیم.

ادعای حقوق بشر غربی‌ها این روزها در دانشگاه‌های آمریکا دیدنی است

سردار رضایی همچنین با اشاره به رفتار دولت آمریکا با دانشجویان مدافع غزه در این کشور گفت: ادعای حقوق بشر غربی‌ها این روزها در دانشگاه‌های آمریکا دیدنی است که چگونه با دانشجویان خود رفتار می‌کنند.

کد خبر 848662 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه زنان - حجاب فراجا

دیگر خبرها

  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • با قرارگاه نور جواب دشمن را می‌دهیم | ثواب این مسئله بیش از ۸ سال جنگ است | افراد باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند | تشدید اقدامات در حوزه حجاب
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری