Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامعلی نورا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: تجهیز این مقدار از اراضی زراعی و باغی گنبدکاووس به سامانه های آبیاری نوین در ۱۰ سال گذشته با حدود ۸۵ درصد حمایت مالی بلاعوض دولت و ۱۵ درصد سهم آورده متقاضی انجام شده است.

وی افزود: گنبدکاووس افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی دارد که ۵۵ درصد آن دیم و ۴۵ درصد به صورت آبی کشت می‌شود که بر این اساس حدود ۷۰ هزار هکتار از اراضی این شهرستان قابلیت استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نورا اضافه کرد: در یک سال گذشته تقاضا برای اجرای سامانه‌های آبیاری تحت فشار در سطح ۳۱۰۰ هکتار از اراضی زراعی گنبدکاووس در قالب ۹۹ پرونده با نیاز مالی ۲۴۵ میلیارد ریال تشکیل شد که تا الان ۴۹ پرونده آن با سطح ۲۱۰۰ هکتار و هزینه ۱۳۵ میلیارد ریال اجرا شده است.

وی تصریح کرد: انجام ۱۰۰۰ هکتار دیگر از تقاضاهای آبیاری تحت فشار با نیاز مالی ۱۱۰ میلیارد ریال نیز در نوبت اجرا است که پس از ابلاغ تسهیلات حمایتی دولت درسال جاری اجرایی می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس با بیان اینکه دولت بخش قابل توجهی از هزینه اجرای سامانه‌های آبیاری تحت فشار را در قالب کمک بلاعوض به متقاضیان پرداخت می کند، ادامه داد: درحال حاضر و با توجه به افزایش قیمت‌ها، اجرای هر هکتار آبیاری نوین ( کلاسیک، قرقره ای و قطره ای) بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ میلیون ریال هزینه دارد که دولت متناسب با نوع طرح از ۸۴ تا ۱۳۰ میلیون ریال آن را پرداخت می‌کند.

نورا، بالا بردن راندمان آبیاری و جلوگیری از هدررفت آب، صرفه‌جویی در مصرف منابع آبی، کاهش هزینه های کارگری، جلوگیری از رشد علف های هرز و افزایش تولید در واحد سطح را از مهمترین مزایای اجرای طرح آبیاری تحت فشار برشمرد و گفت: در چند سال اخیر به دلیل مشکلات خشکسالی و کاهش منابع آبی، استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از سوی کشاورزان منطقه درحال افزایش است.

گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و دارا بودن افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از شهرستان های مهم در تولیدات بخش کشاورزی در استان گلستان و کشور است.

/۳۰۳۹/۱۸۶۰

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر استان گلستان بخش کشاورزی جمهوری اسلامی صرفه جویی در مصرف کاهش هزینه قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۳۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت

ایسنا/کرمان فرماندار رفسنجان گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر و سامانه بارشی که قرار است نیمه هفته جاری وارد شهرستان شود و البته برای مدیریت توأمان آب و برق؛ چاه‌موتورهای کشاورزی رفسنجان از ساعت ۶ صبح روز ۹ اردیبهشت تا ۶ صبح روز ۱۶ اردیبهشت‌ماه خاموش خواهند شد.

حسین رضایی امروز هشتم اردیبهشت‌ماه در جلسه حفاظت از منابع آب شهرستان رفسنجان اظهار کرد: همه ما به دنبال اجرای عدالت هستیم و نباید بگذاریم سفره‌های آب زیرزمینی به سرعت تخلیه شوند که نسل آینده با بحران کم آبی و بی آبی مواجه خواهند شد.

وی افزود: با توجه به نزول بارش الهی طی روزهای اخیر و نیز بارندگی‌های پیش‌رو؛ هم سفره‌های زیرزمینی تقویت شده‌اند هم این‌که اراضی کشاورزی تقریبا سیراب شدند و بهتر است برای حفظ آب‌های زیرزمینی، خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی اجرا شود.

رضایی با اشاره به وجود ۸۰ هزار هکتار باغ پسته که توسط بیش از ۱۰۰۰ حلقه چاه آبیاری می‌شوند، بیان کرد: با خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی از ۹ تا ۱۶ اردیبهشت می‌توان به صرفه‌جویی قابل توجهی در حوزه آب و برق دست یافت.

فرماندار رفسنجان در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: قبلاً دولت برای صدور سند اراضی کشاورزی، این قانون را گذاشته بود که زمین کشاورزی با مساحت زیر دو هکتار نمی‌تواند سنددار شود اما در حال حاضر این قانون تغییر کرده و خوشبختانه خرده‌مالکان هم هر قدر زمین داشته باشند حتی زیر ۱۰۰ مترمربع می‌توانند سند زمین خود را دریافت و از مزایای این سند برخوردار شوند.

رضایی با اشاره به این‌که ۱۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی پسته در رفسنجان به سیستم آبیاری تحت فشار و قطره‌ای مجهز شدند، خاطرنشان کرد: به کشاورزان توصیه می‌کنیم که نسبت به تجهیز اراضی کشاورزی به آبیاری قطره‌ای و آبیاری نوین اقدام کنند که این امر می‌تواند به صرفه جویی در منابع آبی و نیز افزایش محصول کمک کند.

به گفته وی، مقرر شده لیست چاه‌های غیرمجاز برقی به اداره برق اعلام و نسبت به قطع برق این چاه‌ها اقدام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید