Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@23:12:39 GMT

اقدامات جدی برای مبارزه با فرارمالیاتی

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۶۹۰۹

رئیس کل سازمان امور مالیاتی از فرار مالیاتی به عنوان پاشنه آشیل نظام مالیاتی و نظام برنامه‌ریزی و بودجه کشور نام برد و گفت: با حمایت همه دستگاه‌ها از جمله نهادهای امنیتی، قضایی، انتظامی، نظارتی و بازرسی، گام‌های بزرگی برای مبارزه با فرار مالیاتی و پیشگیری از جرایم مالیاتی برداشته شده و برنامه‌های جدی نیز درحال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: امید علی پارسا، امروز (سه شنبه) در اجلاس سراسری مدیران مالیاتی اظهار کرد: هدف اصلی نظام مالیاتی اصلاح نظام درآمدی و اقتصادی کشور و حرکت به سمت توسعه و عدالت اجتماعی است و وصول مالیات هدف بعدی ما به شمار می رود.

وی با اشاره به اجماع و همگرایی سه قوه برای تحقق سیاست تامین حداکثری بودجه از محل درآمدهای مالیاتی و مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی در کشور خاطرنشان کرد: امروز نگاه هر سه قوه و کلیه ارکان نظام به مالیات معطوف است و در حقیقت مهمترین سیاست کشور برای عبور از شرایط تحریم و پیروزی در جنگ تمام عیار اقتصادی، اتکای بودجه کشور به درآمدهای مالیاتی است.

پارسا افزود: برای تحقق عدالت مالیاتی، مالیات باید متناسب با ثروت، درآمد و دارایی افراد اخذ شود و در حقیقت، با یک نظام مالیاتی کارا، منصف، عادل و شجاع می توان انتظار تحقق عدالت در جامعه را داشت.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: نظام مالیاتی در حال ریل گذاری مسیر توسعه و عدالت در کشور است و از نگاه ما شرایط و بستر ایده آل برای تحقق این امر هم اکنون در کشور ایجاد شده است.

وی از فرار مالیاتی به عنوان پاشنه آشیل نظام مالیاتی و نظام برنامه ریزی و بودجه کشور یاد کرد و گفت: امروز با حمایت همه دستگاه ها از جمله نهادهای امنیتی، قضایی، انتظامی، نظارتی و بازرسی، گام های بزرگی در زمینه مبارزه با فرار مالیاتی و پیشگیری از جرایم مالیاتی برداشته شده و برنامه های جدی نیز درحال اجراست.

پارسا عنوان کرد: در کنار مقوله مبارزه جدی با فرار مالیاتی، سیاست حمایت از تولید، البته به صورت محدود، مشروط، کاهنده و تضمین دار در دستور کار نظام مالیاتی قرار دارد و ظرفیت های قانونی برای تحقق این سیاست نیز ایجاد شده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه مقام معظم رهبری، سیاست های کلی و جهت گیری نظام در حوزه اقتصادی را مشخص فرموده‌اند، گفت: سیاست اقتصاد مقاومتی مهمترین دستور کار نظام اقتصادی است و برای تحقق این سیاست، همکاری و همگرایی همه دستگاه های ذیربط اجتناب ناپذیر است.

وی با بیان اینکه، مدرن سازی نظام مالیاتی کشور، نیازمند برداشتن دو گام اساسی است، گفت: گام نخست تحت عنوان اجرای طرح جامع مالیاتی برداشته شد و گام دوم تحت عنوان هوشمند سازی نظام مالیاتی در دست طراحی است.

پارسا ادامه داد: مدرن سازی و هوشمند سازی نظام مالیاتی به این معناست که تمامی ریزداده‌های مربوط به فعالیت اقتصادی مودیان طبق ماده 169 و 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم، از دستگاه های ذیربط اخذ و در بانک اطلاعاتی سازمان ذخیره شود. همچنین عملیاتی‎سازی سامانه پایانه های فروشگاهی کشور نیز بخش مهم دیگر مدرن سازی نظام مالیاتی است و در این رابطه نیز نیازمند حمایت ارکان مختلف نظام هستیم.

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، وی اضافه کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی هم درآمدهای مالیاتی کشور را افزایش می دهد و هم اقتصاد کشور را به سمت شفافیت و عدالت مالیاتی سوق می دهد و این جریان، رو به تکامل و پیشرفت است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: نظام مالیاتی باید آنقدر توانمند، دانش محور، بهره مند از فناوری های نوین اطلاعاتی و دارای سواد و انگیزه باشد تا در نهایت بتواند همچون کشورهای توسعه یافته، اظهارنامه پیش فرض هر مودی را براساس داده ها و اطلاعات واقعی ثبت شده خود مودیان، تهیه و به وی ارائه و با عزت نهایی شده و بدین ترتیب تمکین داوطلبانه مؤدیان به منصه ظهور می رسد.

وی گفت: در صورت رسیدن به این مرحله، اظهارنامه پیش فرض و بدون خدشه ای به مؤدی ارائه می شود که به دلیل واقعی بودن اطلاعات، دلیل و مبنایی برای اعتراض مودی به جا نمی گذارد و هزینه های نظام مالیاتی نیز از بعد دادرسی مالیاتی کاهش می یابد. منبع: ایسنا برچسب ها: اقدامات جدی ، فرار مالیاتی ، مبارزه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اقدامات جدی فرار مالیاتی مبارزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۶۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودتخریبی در نظام های سیاسی

یکی از ویژگی‌های نظام‌های سیاسیِ هوشمند،"گشودگی به تجربه" است.

"گشودگی به تجربه"، دست کم واجد دو معناست:

۱. از تجربه‌ی جدید و نو استقبال می‌کند. امکان‌های مواجهه شدن با واقعیت‌ها را با شیوه‌ای جدید، از دست نمی‌دهد. جسارت آزمودن راه‌حل‌های جدید را دارد.
۲. به تجربه‌های زیسته‌ی خود، به منزله‌ی منبعی معرفت‌بخش توجه می‌کند و در هر گونه تصمیم‌گیری آتی از این منبع بهره می‌برد.

تجربه، حاصل مجموعه‌ی مواجهات با موقعیت‌های مختلف و نیز تصمیمات موفق و ناموفق است. از این رو تجربه‌ها می‌توانند شیرین و یا تلخ باشند زیرا شامل پیروزی و شکست می‌شوند. تجربه‌ی شکست، یعنی عدم وصول به نتیجه‌ی مورد انتظار. به عبارت دیگر، آن‌چه رخ داده با آن چه در ابتدا مورد انتظار بوده است، تطابق نداشته باشد. نظام هوشمند با تکیه بر تجربه‌های مکرر خود می‌تواند بن‌بست‌ها را شناسایی کند.

گشودگی به تجربه در دو گونه و دو سنخ قابل صورت بندی است:

ا. گشودگی به تجربه‌ی خود
۲. گشودگی به تجربه‌ی دیگران

شناسایی بن‌بست‌ها در سیستم‌های سیاسی هوشمند فرایند پیچیده‌ای دارد که طی آن، به نقد و بررسی عملکرد خود می‌پردازند و با تحلیل سیاست‌های مشابه در دیگر نظامها و ایجاد مکانیزم‌ها و فرصت‌ها برای شنیدن نظرات و ایده‌های منتقدین به تصحیح روش‌ها و تصمیمات خود اهتمام می‌ورزند این گونه نظام‌های سیاسی نه فقط به تجربه‌های زیسته‌ی خود اهمیت می‌دهند و راه‌های مسدود و بن‌بست را می‌فهمند که با مطالعه و تدقیق در سرنوست دیگران از تجربه‌های آنان می‌آموزند. برای آنان تجریه‌ی دیگران، به منزله‌ی معلمی است که دانایی و خردمندی را در آنان پرورش می‌دهد و سبب می‌شود عمر و سرمایه در راه بی حاصل هدر ندهند.

"تاریخ"، انباشت تجربه‌های پیشینیان است که به ما یاد می‌دهد مسیرهای منتهی به بن‌بست کدام است. تاریخ به ما نمی‌گوید چه باید بکنیم، اما به شیوه‌ی سلبی، دست کم به ما یاد می‌دهد از چه مسیرهایی نباید برویم و از چه روش‌هایی نباید استفاده نماییم. از این منظر، مطالعه‌ی تاریخ، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای "بن‌بست‌شناسی" است.

"بن‌بست‌شناسی" و "واقع‌نگری"، دو رکن اساسی نظام های هوشمند است. توجه به واقعیت‌ها و ثبت مسیرهای منتهی به بن‌بست در حافظه، لازمه‌ی کنش خردمندانه و عقلانی است. آدمیان و یا نظام‌های سیاسی که بن‌بست‌ها و راه‌های مسدود به هدف را تشخیص نمی‌دهند، عموما از دو بیماری رنج می‌برند و مردمان را با همین دو بیماری در فراز و نشیب درد و رنج می‌کشانند. سرمایه‌های‌شان را در مسیر شکست خورده هدر می‌دهند و دچار فرسودگی می‌شوند.

این گونه نظام‌ها "خودتخریب‌اند"، زیرا:

اولا، آرزواندیش‌اند یعنی واقعیت‌های موجود را نادیده می‌گیرند و به جای آن، آرزوهای خود را می‌نشانند.
ثانیا، فروبسته به تجربه‌اند. یعنی تجربه‌های پیشین خود و تجربه‌ی سایر نظامها و ساکنان دوره‌های تاریخی را نادیده می‌گیرند.

این دسته از نظام‌ها که بهره‌ی چندانی از عقلانیت ندارند مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف و اما بی‌حاصل می‌شوند و شکست‌ها و ناکامی‌های پی‌درپی را تجربه می‌کنند.

مبتنی بر آن چه به اختصار آمد، تصمیمات و سیاست‌های نظام سیاسی ایران را می‌توان ارزیابی کرد. مثلا می‌توان شیوه و سیاست نظام را در برابر مقوله‌ی بی‌حجابی، مورد ارزیابی واقع‌بینانه قرار داد. در چنین حالتی خواهیم دید که نظام سیاسی در ایران آرزواندیش و فروبسته به تجربه است و از گذشته‌ی خود و شکست‌هایش استفاده نمی‌کند. گویی فاقد حافظه‌ی لازم برای ثبت بن‌بست‌های تجربه شده است. و درست به همین علت است که به صورت تکراری یک سیاست شکست‌خورده را به تکرار اجرا می‌کند.

بیشتر بخوانید:

وقت شمردن جوجه های آخر پاییزه
فرمان به نقض حریم شخصی
نه به تحقیر
تغییرات اجتماعی پس از انقلاب
حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903175

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • اسلامی: برای مبارزه با سلطه کشورهای استکباری آماده هستیم
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم