Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@00:35:29 GMT

لزوم تعریف جامع از اصلاح نظام بانکی

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۷۴۵۷

لزوم تعریف جامع از اصلاح نظام بانکی

خبرگزاری آریا - مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: باتوجه به برداشت های متفاوت از اصلاح نظام بانکی، علاوه بر لزوم اجماع بر تعریفی مشخص، نیازمند یک عزم جدی در سطوح مختلف برای دستیابی به این هدف هستیم.
به گزارش خبرگزاری آریا، علی صالح آبادی در پنل تخصصی سی امین همایش بانکداری اسلامی تصریح کرد: بانک مرکزی و نظام بانکی تنها هدف اصلاح نظام بانکی نیستند بلکه قبل از هر تصمیمی باید رابطه بانک و سپرده گذار، رابطه بانک و سپرده پذیر و رابطه بانک و بانک مرکزی را بازتعریف کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه نگاه وثیقه محور را در رابطه بین بانک و سپرده پذیر، نگاهی منسوخ خواند و گفت در نظام بانکی دنیا اعتبارسنجی جای وثیقه را گرفته است چرا که با کلان شدن مطالبات دیگر وثیقه پاسخگو نیست و به جای آن اعتبار مشتری اهمیت پیدا می کند.
صالح آبادی افزود: در سیستم بانکی به سمت و سویی حرکت می کنیم که اگر مشتری از اعتبار کافی برخوردار بود، واجد دریافت تسهیلات است و این روند باید سرعت بیشتری بگیرد.
وی بر اهمیت موضوع نظارت بر مصرف تسهیلات تاکید کرد و گفت: متاسفانه نظارت مناسبی بر مصرف تسهیلات در کشور وجود ندارد، در حالیکه تخصیص درست و دقیق تسهیلات به هدف از پیش تعیین شده یک ضرورت و نشان دهنده عملکرد درست بانک است و می تواند از معوقات پیشگیری کند.
رییس هیات مدیره بانک توسعه صادرات در این نشست تخصصی به تشریح نقش بازار سرمایه در بهبود عملکرد بانک ها پرداخت و گفت: این تقسیم بندی که تامین مالی های بزرگ از طریق بازارسرمایه و تامین مالی های کوچک و متوسط توسط بانکها صورت گیرد، یک دیدگاه پذیرفته و صحیح است چرا که بانک در دراز مدت پاسخگوی تامین مالی بنگاه های بزرگ نخواهد بود.
صالح آبادی در ادامه بر ضرورت اصلاح مصوبه شورای پول و اعتبار بانک مرکزی در خصوص الزام واگذاری سهام شرکت های تامین سرمایه از سوی بانک ها تاکید کرد و گفت: شرکت های تامین سرمایه حلقه تکمیلی زنجیره خدمات بانک محسوب می شوند در واقع بانک ها و شرکت های تامین سرمایه دو نهاد مکمل هستند.
صالح آبادی بیان داشت: اگر این تقسیم کار را بپذیریم که شرکت های تامین سرمایه با انتشار اوراق در بازار سرمایه، ناشران اوراق را تامین مالی می کند می توان گفت این شرکت ها همانند بانک، یک نهاد مالی محسوب می شوند و لازم است در مصوبه واگذاری سهام شرکت های تامین سرمایه تجدید نظر شود.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی توجه به موضوع بانکداری دیجیتال را از سوی سیستم بانکی مهم توصیف کرد و گفت: بر اساس تقسیم بندی های انجام شده متولدین 1980تا 2000 نسل y و متولدین 2000 به بعد نسل z هستند که جمعیتی را تشکیل داده اند بنام شهروند دیجیتال و لازمه جلب رضایت آنها ارایه خدمات دیجیتال بنکینگ است.
صالح آبادی ارائه خدمات بانکداری دیجیتال را یک ضرورت برای نظام بانکی دانست و گفت: باید با بهره گیری از مفاهیم جدید در بانکداری دیجیتال و همچنین کسب و کارهای دیجیتال همپا با تحولات تازه گام برداریم، هرچند به دلیل عدم ارتباط با بانک های تراز اول دنیا در این زمینه دچار عقب ماندگی هایی شده ایم اما باید برای رسیدن به هدف مورد نظر که همان رضایت مشتریان است گام برداریم.
سی امین همایش بانکداری اسلامی با محوریت بهبود فرایندهای اجرایی عملیات بانکداری بدون ربا در محل بانک مرکزی ایران برگزار شد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۷۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین

بانک مرکزی در ادامه برنامه های خود جهت توسعه ابزارهای تامین مالی زنجیره ای و با هدف تسهیل تامین مالی بنگاه های اقتصادی نسبت به طراحی و عملیاتی سازی «برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین» از طریق بانک های صادرات و تجارت اقدام کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی اعلام کرد: به منظور گسترش تامین مالی زنجیره تولید و اجرایی‌سازی شیوه‌نامه اجرایی استفاده از برات الکترونیکی (که طی بخشنامه شماره 283962‏‏/00 مورخ 29‏‏/09‏‏/1400 به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است) با تلاش های صورت گرفته و فراهم‌سازی الزامات سامانه ای و فناورانه و با همکاری بانک های صادرات ایران، تجارت و ملی ایران و همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی بهره برداری تجاری از این ابزار در تاریخ سوم اردیبهشت ماه سال جاری عملیاتی شد و اولین برات الکترونیکی توسط دو بانک صادرات ایران و تجارت صادر شد.  


در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به منظور تامین سرمایه در گردش مورد نیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می شود. سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن براتگیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می کند.

 برخی از مزایای برات الکترونیکی عبارتند از:
-    قابلیت انتقال در زنجیره های فعالیت های اقتصادی
-    امکان صدور برات الکترونیکی  تا سقف 200 فروش سال گذشته بنگاه خریدار
-    معاف از برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک مرکزی
-    امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره 

با توسعه استفاده از این ابزار برای کل شبکه بانکی ظرفیت مناسبی جهت تامین مالی بنگاه های اقتصادی در طول زنجیره های فعالیت آنها فراهم شده است. لازم به ذکر است که بر اساس بخشنامه مورخ 26/1/1403 بانک مرکزی به شبکه بانکی امکان صدور  80 هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال 1403 پیش بینی شده است که می تواند در کنار سایر ابزارهای تامین مالی اعم از اوراق گام و تسهیلات نقش موثری در تحقق اهداف شعار سال ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • با تمام ظرفیت ها و برنامه ریزی جامع در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور داریم
  • صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • نخستین برات الکترونیکی صادر شد
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین