Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@23:35:07 GMT

انیمیشن؛ چاه نفتی که تمام نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۷۸۱۹

انیمیشن؛ چاه نفتی که تمام نمی‌شود

لزوم سیاست‌گذاری مناسب برای ساخت انیمیشن‌های کیفی و هدفمند، از جمله اقداماتی است که می‌تواند اقتصاد نفت‌محور ایران را به اقتصادی غیرنفتی و مولد تبدیل کند. ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۲ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، بابک نکویی کارگردان حوزه انیمیشن، یادداشت کوتاهی را درباره لزوم سیاست‌گذاری برای ساخت انیمیشن‌های باکیفیت و هدف‌مند در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که در ادامه آن را می‌خوانید:

انیمیشن هنری صددرصد تاثیرگذار است؛ که اگر این‌چنین نبود، اصلا دیده نمی‌شد و مورد توجه قرار نمی‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از این تاثیرگذاری می‌توان در جنبه‌های مختلف مثل صنعت، ورزش و فرهنگ استفاده کرد. وقتی ما از انیمیشن‌هایی که درکودکی دیدیم تاثیر گرفتیم و آن‌ها بخشی از خاطرات و گذشته ما شدند، طبیعتا امروز هم می‌توانیم با همان فرمول روی صنعت کشور کار کنیم و تاثیر بگذاریم؛ اگرچه حتی در کشور ما نوع نگاه به آثار انیمیشن متفاوت باشد؛ به عنوان مثال یکی از جنبه‌های مهم انیمیشن صنعتی، ساخت سریال‌های انیمیشنی است و در ایران باتوجه به اینکه این سریال‌ها باید از تلویزیون پخش شود، پس صداوسیما به عنوان سفارش دهنده سازوکار و اهداف و موضوعاتش را مطرح می‌کند و طبیعتا بخش عمده نگاه‌ها از سمت سفارش دهنده است.

به عنوان مثال اگر تلویزیون امسال که سال رونق تولید نام دارد، نگاه ویژه‌ و درستی به این موضوع داشته باشد و انیمیشن‌هایی سفارش دهد که تولید را با زبان ساده تعریف کند یا قصه شخصیت‌ها در ارتباط با بحث‌هایی مربوط به صنعت، شکل بگیرد، می‌تواند به مرور زمان تاثیرگذاری خوبی بر مخاطبانش داشته باشد. تاثیر انیمیشن بر روی کودکان 10 تا 12 سال در آینده مشخص می‌شود؛ البته اگر بخواهیم تاثیر لحظه‌ای در جامعه ببینیم نباید روی انیمیشن حساب کنیم؛ بلکه باید صبر کنیم تا هشت ساله‌ها 18 ساله شوند، به سن تاثیرگذاری برسند و آن وقت می‌بینیم کاری که یک دهه پیش تولید کردیم ثمربخش بوده است یا خیر. انیمیشن ژاپنی «فوتبالیست‌ها» روی نسلی از ژاپنی‌ها تاثیر گذاشت که وقتی بزرگ شدند، توانستند خودشان را به یکی از قدرت‌های برتر فوتبال آسیا و جهان تبدیل کنند.

این موضوع را نباید فراموش کرد که اگر به انیمیشن درست نگاه شود، می‌تواند اثرگذاری مناسب و البته درآمدزایی داشته باشد. انیمیشن در سراسر دنیا مثل درخت میوه است؛ شما درخت را می‌کارید و پرورش می‌دهید تا به محصول برسد و وقتی به محصول رسید هزینه خود را درمی‌آورد. انیمیشن هم همینطور است؛ از جایی به بعد، اثر تبدیل به درآمد می‌شود و می‌توان با آن جذب سرمایه کرد. این هنر – صنعت می‌تواند پول خود را در بیاور. البته ما در ایران مشکلات دیگری نیز در حوزه انیمیشن داریم؛ مشکلاتی که از خارج از کشور، اقتصادمان را نشانه گرفته و این صنعت را نیز تحت الشعاع قرار داده است.

آنچه مبرهن است، این است که باید با یک نگاه هدفمند به انیمیشن بنگریم؛ نگاهی که به اقتصاد انیمیشن توجه کند و مراحل بعد از تولید را هم ببیند؛ مراحلی که به صنایع مختلفی نظیر صنعت اسباب بازی و... نیز کمک می‌کند. به عنوان مثال، انیمیشن «میکی موس» مربوط به نود سال پیش است، ولی صاحبان آن هنوز هم از این برند به اشکال مختلف پول در می‌آورند و از قِبل آن سالانه چندین میلیون دلار درآمدزایی می‌کنند.شخصیت «پلنگ صورتی» و انیمیشن‌های هم نسل آن که خالقان آن آثار یا همگی درگذشته‌اند و یا دیگر در این حرفه مشغول نیستند، نیز چنین وضعیتی دارند و همچنان درآمدزایی می‌کنند. نگاه ما به انیمیشن باید اینگونه باشد، چراکه انیمیشن مانند چاه نفتی است که تمام نمی‌شود.

نگاهی به فیلم "قصر شیرین"| بازگشت میرکریمی به سینمای قصه‌گوخدمات و لطمات استقلال جشنواره جهانی فیلم فجرچگونه انیمیشن‌های بزرگ، تئاتر رایگان می‌شوند؟

انتهای پیام/

R1527/P/S4,34/CT4 واژه های کاربردی مرتبط تلویزیون سینما انیمیشن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تلویزیون سینما انیمیشن تلویزیون سینما انیمیشن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۷۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟

نحوه مدیریت درآمدهای حاصل از صادرات نفت یکی از چالش‌های جدی بوده که در مقاطعی گریبانگیر اقتصاد ایران شده است. این درحالی است که برخی کشورها مانند نروژ به رغم وجود موهبت نفت، تجارب موفقیت‌آمیزی از مدیریت درآمدهای نفتی داشته‌اند که بررسی آن می‌تواند مفید باشد.

به گزارش اکوایران، بیماری هلندی یکی از عوارض درآمدهای نفتی است که به صورت افزایش درآمدهای نفت صادراتی برخی از کشورها، بیکاری و تورم تشدید می‌شود و ساختار تولید داخلی با آسیب مواجه می‌شود.

در گزارش‌های پیشین با توجه به گزارش مرکز پژوهش‌ها به بررسی کانال‌های تسری بیماری هلندی به سیاست‌های پولی و ارزی در ایران پرداخته شد و به شکل اجمالی نحوه مقابله عربستان با این بیماری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که سیستم درحال اجرا در عربستان، قابلیت اجرا شدن در ایران را به دلایلی همچون تورم بالا و شرایط تحریم ندارد.

نروژ کشور دیگریست که با موهبت منابع نفتی همراه بوده و با مدیریت مناسب ساختار و درآمدهای نفتی در مقابل نفرین منابع ایستادگی کرده است. بنظر می‌رسد نروژ پیشرفته‌ترین مدل برای استفاده بهینه از درآمدهای نفتی را اجرا کرده و به همین دلیل تجربه این کشور به شکل خلاصه مورد بررسی این گزارش است.

درآمدهای نفتی در نروژ چگونه به دست دولت می‌رسد؟

دولت نروژ بخش زیادی از درآمد نفتی خود را از طریق بخش خصوصی و با عنوان مالیات نفتی دریافت می‌کند. حدود ۷۸ درصد درآمدهای نفتی شرکت‌های خصوصی این کشور به دولت به شکل پول داخلی پرداخت می‌شود، به عبارت دیگر شرکت‌های خصوصی خود مسئول تبدیل ارز به پول داخلی هستند. این موضوع باعث شده تا بانک مرکزی دیگر به عنوان بازیگر اصلی بازار ارز عمل نکند و عملکرد بازار دچار اختلال نشود.

این درحالیست که بخشی از درآمدهای نفتی دولت به شکل مستقیم از فروش نفت توسط دولت به دست می‌آید. درآمدهای ارزی دولت از این ناحیه به صورت روزانه به حساب‌های واسطه در بانک مرکزی نروژ واریز می‌شود. درآمدهای فوق‌الذکر پس از این مقطع، در اختیار صندوق بازنشستگی دولت GPFG که وظیفه سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر را دارد، قرار میگیرد.

قاعده مالی دولت نروژ برای کسری بودجه غیرنفتی

دولت نروژ هرسال بخشی از کل بودجه را به عنوان کسری بودجه غیرنفتی در نظر می‌گیرد و به عبارتی حجم کسری بوده تابع یک قاعده مالی به شکل زیر است: به طور متوسط در طول زمان کسری غیرنفتی بودجه دولت مرکزی نباید از نرخ بهره حقیقی سرمایه موجود در سازمان GPFG (به شکل متوسط ۴ درصد) که وظیفه سرمایه‌گذاری در خارج از کشور را به عهده دارد، بیشتر شود.

در حالت عادی کسری بودجه غیرنفتی دولت از درآمد نفتی غیرمستقیم که به کرون دریافت می‌شود، تامین می‌شود. هرساله سایر درآمدهای کرونی به حساب سازمان GPFG منتقل می‌شود.

به همین ترتیب مازاد ارز و کرون‌های حاصل از مالیات نفتی که به صندوق سرمایه‌گذاری خارجی دولت منتقل می‌شود، تاثیری بر حجم پایه پولی نروژ ندارد. همچنین تبدیل کرون‌های مازاد به ارز خارجی منجر به افزایش حقیقی نرخ ارز و افزایش قدرت رقابت تولیدات داخلی می‌شود.

استقلال بانک مرکزی نروژ در سیاست ارزی و پولی

با ذخیره منابع ارزی در سازمان GPFG و عملیات بانک مرکزی نروژ و فرآیند بودجه ریزی دولت، هم امکان سیاست‌گذاری پولی مستقل بر اساس هدفگذاری تورم وجود دارد و هیچ الزامی برای تبدیل درآمدهای نفتی به کرون وجود ندارد. در واقع بخشی از درآمدهای ارزی مطابق قاعده مالی مصرف شده و باقیمانده آن نیز از ترازنامه بانک مرکزی خارج می‌گردد.

همچنین با وجود اینکه کسری بودجه دولت سیاست‌های ارزی دولت را دچار محدودیت می‌کند اما با وجود قاعده مالی مشخص و پیشبینی‌پذیر بودن سیاست‌ها، امکان مدیریت بازار ارز برای بانک مرکزی نروژ فراهم می‌شود.

دیگر خبرها

  • چهره‌هایی که نمی‌دانستید صداپیشگی هم کرده اند
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • حمله راکتی به پایگاه نظامیان آمریکایی در دیرالزور سوریه
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • حساسیت هایی که در نماینده، روشنفکر و مردم نیست
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • تونی کروس تحت هر شرایطی، پاس خود را به مقصد می رساند! / انیمیشن عمر مومنی