Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلسه دوم ستاد راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور برگزار و مقرر شد یکی از معاونان دستگاه‌ها به عنوان مسؤول پیگیری سند مهندسی فرهنگی تعیین شود. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلسه دوم ستاد راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر امروز در دفتر معاون اول برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در خصوص مصوبات این جلسه اظهار داشت: در آغاز جلسه گزارشی از پیمایش‌های صورت گرفته پیرامون وضعیت فرهنگی کشور بر اساس حوزه‌های سیزده‌گانه راهبردهای کلان سند مهندسی فرهنگی ارائه شد.

تأکید بر ضرورت تدوین شاخص‌های ملی در حوزه فرهنگ
عاملی با اشاره به موارد مطرح شده در جلسه در خصوص داشتن شاخص‌های قطعی در حوزه فرهنگ در کشور گفت: در کشور شاخص‌های فرهنگی که مورد اجماع تمام مسئولان فرهنگی باشد و مبتنی بر یک سند ملی نداریم و با توجه به پراکندگی شاخص‌های موجود؛ ضرورت دارد که برای تدوین شاخص‌های ملی در حوزه فرهنگ اقدام لازم صورت پذیرد.
وی افزود: نیازمند شاخص‌های فرهنگی متقن و توافق شده ملی مبتنی بر سند مهندسی فرهنگی هستیم تا مبنای نظرسنجی‌های پیوسته قرار گیرد.
تأکید بر توجه به نیازهای فرهنگی مردم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تأکید بر توجه به نیازهای فرهنگی مردم به‌عنوان ذی‌نفعان اصلی تصریح کرد: اجتماعی شدن مصوبات به اجرای آن کمک شایانی را خواهد کرد.
عاملی در ادامه با بیان اینکه دستور بعدی جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور تشکیل یک کمیته تلفیق در حوزه فرهنگ و مبتنی بر سند مهندسی فرهنگی بود، گفت: در این زمینه مصوب شد که کمیته‌ای به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نهاد ذی‌نفع که وظایف ذیل را بر عهده خواهد داشت تشکیل شود.
وی اضافه کرد: این کمیته تلفیق مسئولیت تدوین برنامه‌های توسعه پنج‌ساله کشور در حوزه فرهنگ را خواهد داشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تشکیل این کمیته ملی منجر به ایجاد نگاه یکپارچه به حوزه فرهنگ خواهد شد و مشخص کردن اولویت‌های فرهنگی مبتنی بر پیمایش‌های اجتماعی بر عهده این کمیته ملی است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت تقسیم کار ملی در حوزه فرهنگ گفت: این کمیته تلفیق وظیفه این تقسیم کار ملی را نیز بر عهده خواهد داشت.
تعیین یکی از معاونان دستگاه‌ها به‌عنوان مسؤول پیگیری سند مهندسی فرهنگی
عاملی همچنین از تعیین یکی از معاونین دستگاه‌های فرهنگی کشور که عضو ستاد راهبری اجرای مهندسی فرهنگی هستند به‌عنوان مسئول پیگیری و اجرای سند مهندسی فرهنگی در آن سازمان خبر داد.
وی افزود: معاون ذی‌ربط از ناحیه رئیس دستگاه فرهنگی عضو ستاد مهندسی فرهنگی به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی خواهد شد.
تأکید بر توجه ویژه به گروه نسل جوان متولد دهه 80 به بعد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه یکی از موارد تأکید در جلسه، توجه به گروه نسل جوان متولد دهه 80 به بعد بود گفت: امروز نسلی وارد دانشگاه‌های کشور شدند که متولدین سال 1380 هستند و با هجده‌ساله‌هایی مواجه هستیم که ظرفیت‌های فرهنگی و خواسته‌های متنوع و متفاوتی دارند و از سبک زندگی اجتماعی خاصی برخوردار هستند که مصوب شد خصوصیات فرهنگی این نسل که اهمیت محوری دارد مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: بر این اساس، در پیمایش‌های فرهنگی نیز توجه به نسل‌های مختلف و گروه نسلی جوان جدید از اهمیت ویژه‌تری برخوردار خواهد شد.
صداوسیما رسانه مرجع و مورد اعتماد در کشور
عاملی همچنین با بیان اینکه در گزارش وضعیت فرهنگی کشور که در جلسه ارائه شد حوزه‌های مختلف فرهنگ مورد توجه قرار گرفت، گفت: یکی از آمارهای قابل‌توجه در این آمارها این بود که همچنان رسانه مرجع و مورد اعتماد در کشور صداوسیما است.
وی تصریح کرد: در بخش خبر میزان اعتماد مردم به شبکه‌های اجتماعی به دلیل اخبار ساختگی که در آن شکل می‌گیرد حدود 11 درصد است و اعتماد از رسانه‌های بیرون کشور نیز از سطح پایینی برخوردار است و صداوسیما به اعتبار اخبار و برنامه‌های دیگر توانسته است اعتماد حدود 80 درصد مخاطبان را کسب کند و البته بعضی برنامه‌های صداوسیما توانسته است مشارکت 90 درصدی را رقم بزند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه نگرانی اصلی مردم در پیمایش‌های ارائه شده حوزه اقتصاد است و شیب مسئله بودن موضوع اقتصاد برای مردم رو به افزایش است گفت: در حوزه فرهنگی نیاز به توجه به اقتصاد فرهنگی و فرهنگ اقتصاد داریم که امیدواریم مطالعات اجتماعی مبنای تصمیم‌های فرهنگی و اجتماعی ما باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عاملی سند مهندسی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۹۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی

سجاد دادفر با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری فراوان کرمانشاه، گفت : کرمانشاه استانی سرشار از ظرفیت‌های گردشگری در حوزه‌های مختلف طبیعت گردی، روستاگردی، فرهنگی، تاریخی، دفاع مقدس و مذهبی است. 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: با وجود اینکه ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه در حوزه گردشگری بسیار زیاد است، اما متاسفانه تاکنون رشته گردشگری در کرمانشاه راه اندازی نشده است. 

وی به توجهی که در سال‌های اخیر به مقوله گردشگری در کرمانشاه شده اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه استاندار کرمانشاه، گردشگری را به عنوان اولویت توسعه استان معرفی کرده و از طرفی در سطح کلان کشوری نیز نوع نگاه از اقتصاد نفتی به سمت شاخص‌های دیگر تغییر یافته، ما نیز در دانشگاه رویکرد توجه به گردشگری را در دستور کار قرار داده ایم. 

دادفر از آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی خبرداد و افزود: پروسه اخذ مجوز راه اندازی این رشته از وزارت علوم را آغاز کرده ایم و امیدواریم با پیگیری و حمایت مسئولین استانی در ماه‌های آینده آن را به سرانجام برسانیم. 

وی تاکید کرد: در کنار اقداماتی که برای اخذ مجوز راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی آغاز شده، فراهم کردن زیرساخت‌های لازم همچون جذب اساتید این رشته در دستورکار قرار گرفته است. 

وی افزود: باتوجه به اینکه در این استان حدود ۴۲۰۰ اثر تاریخی از ادوار مختلف وجود دارد و این استان را به یکی از غنی‌ترین استان‌های کشور در حوزه آثار تاریخی تبدیل کرده، طی سال‌های گذشته رشته باستان شناسی در دانشگاه رازی ایجاد شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • نوسازی ۷۲ هزار دستگاه ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود