Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@03:08:09 GMT

سند راهبری کشاورزی استان اردبیل تدوین می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۹۷۹۳

سند راهبری کشاورزی استان اردبیل تدوین می‌شود

به گزارش ایرنا ، حسین کربلایی خیاوی روز سه شنبه در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی پارس‌آباد مغان همچنین از تولید ۲۱۱ طرح پژوهشی و تحقیقاتی توسط بیش از ۱۰۰ هیات علمی در سطح ملی در این مرکز طی امسال خبر داد.

او گفت: از ۵۱ رقم بذر رونمایی شده توسط وزیر جهاد کشاورزی ۲۱ رقم توسط مرکز تحقیقات معرفی شده و از ۸۰ تن بذر پرورشی یک بهنشادگر کشور ۱۴ تن توسط این مرکز تولید و در استان توزیع می‌شود که به نوبه خود این  مرکز را سرآمد مراکز تحقیقاتی کشور کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کربلایی خیاوی ترویج الگوی کشت را از مهم‌ترین عناوین سند توسعه راهبردی کشاورزی استان دانست و افزود: سالانه بیش از هزار نفر از بهره‌برداران کشاورزی و دانشجویان حوزه کشاورزی در مرکز آموزش کشاورزی در دوره‌های علمی حاضر شده و در جریان نتایج پژوهش‌های روز دنیا و ایران قرار می‌گیرند.

مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی استان اردبیل همچنین به صرف ۱۵ میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیز این مرکز اشاره کرد و گفت: این مجموعه در ۶۰ هکتار در بخش‌های گیاه‌پزشکی و اصلاح بذر و نهال و خاک و آب و ثبت گواهی بذر و فنی و مهندسی و مراکز رشد دانش بنیان و مهمانسرا و ساختمان‌های اداری سالانه از همایش‌های بزرگ کشوری پذیرایی کرد و امسال نیز برنامه‌ریزی برای برگزاری همایش بزرگ روز مزرعه در دست تدارک است.

فرماندار پارس‌آباد هم در این بازدید گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی پارس‌آباد با دارا بودن سایت تحقیقاتی و اداری به وسعت بیش از ۶۰ هکتار و مزارع تحقیقاتی به وسعت ۶۵۰ هکتار و مرکز آموزش کشاورزی مجهز در سطح ملی ، یکی از مهم‌ترین مراکز ارزشمند اصلاح بذر و نهال و پژوهش در حوزه‌های گیاه پزشکی و خاک و آب و ثبت و گواهی بذر کشور است.

علی علایی افزود: امروز خلاء کشاورزی هوشمند و علمی در منطقه مغان وجود دارد و نیاز است که نتایج تحقیقات را به مزارع آورده و زمینه را برای تحقق رونق تولید فراهم کنیم.

وی همچنین از استقرار ۲ شرکت دانش‌بنیان در این مرکز اشاره کرد و افزود: زمینه برای رشد هسته‌های فناور در منطقه باید فراهم شود تا ضمن ایجاد در آمد شرایط برای توسعه اشتغال گسترش و از اقتصاد کشاورزی منطقه از خام فروشی محصولات به سمت فرآوری محصولات ارتقا یابد.

او گفت: برنامه‌ریزی ها باید به گونه‌ای انجام شود تا نتایج پژوهش‌های ارزشمند در مرکز تحقیقات در مزارع پیاده شده و شاهد اصلاح بذر و بهبود در الگوهای کشت متناسب با پتانسیل بالای آب و خاکی مغان باشیم.

۶۰۱۸/۶۰۱۶

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر استان اردبیل اشتغال ایران جهاد کشاورزی کشاورزی قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۹۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، کیانی عضو هیت علمی مرکز تحقیقات آموزشی منابع طبیعی گلستان در نخستین دوره منطقه‌ای آموزش خشکه کاری در کردکوی گفت: طبق تحقیقات انجام شده، میزان صرفه جویی آب در هر هکتار به شیوه خشکه کاری در مقایسه با کشت غرقابی ۴ هزار مترمکعب است.

سهرابی مجری طرح گندم و برنج کشور نیز گفت: در کشور ۷۰۰ هکتار از شالیزار‌ها، کشت به روش خشکه کاری انجام می‌شود که حدود دو و نیم میلیون تن شلتوک برداشت می‌شود.

نخستین دوره کلاس‌های آموزشی خشکه کاری با حضور کشاورزان و کارشناسان استان‌های گلستان، خوزستان، گیلان، و مازندران در کردکوی برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • نصب ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در شهرستان زرند
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد