Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت صنعت خودرو آذربایجان که در سال ۹۷ اقدام به پیش فروش خودرو به مشتریان کرده بود اکنون پس از سپری شدن ماه‌ها از زمان تحویل، خودرو‌ها را به مشتریان تحویل نداده است.

به گزارش عصر ایران به نقل از میزان، صنعت خودروی آذربایجان یکی از خودروسازی‌های بخش خصوصی است که قرار بود دو محصول ام جی چین را در کشور مونتاژ کند، اکنون با عدم انجام تعهدات خود مشکلاتی را برای خریداران به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو) در سال ۹۷ اقدام به پیش فروش حدود ۶۱۷۵ دستگاه خودرو با قیمت قطعی و تحویل با مدت زمان ۱۰۰، ۱۲۰ و ۱۴۰ روزه کرد و ۵۰ درصد مبلغ را نیز دریافت کرد اما، نتوانست این تعهدات را انجام دهد و مسئولان این شرکت تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا را علت مشکل به وجود آمده عنوان کرده اند.
اما شواهد امر حاکی است تحریم را می‌توان بهانه‌ای برای سلب مسئولیت و فرار از انجام تعهدات دانست.
در حالی مسئولان (آذویکو) تحریم را علت تحویل ندادن خودرو اعلام کردند که دولت آمریکا در تاریخ ۹۷.۰۲.۱۸ از توافق برجام خارج و طبق زمان بندی که اعلام کرد و ۹۰ روز پس از خروج از برجام یعنی ۹۷.۵.۱۵ تحریم صنعت خودرو آغاز شد این در حالی است که بخش زیادی از پیش فروش‌های شرکت صنعت خودروی آذربایجان پس از خروج آمریکا از برجام و قبل از آغاز تحریم صنعت خودرو صورت گرفته و مسئولان این شرکت از شرایط آینده تحریم‌های خودرویی و پولی و بانکی اطلاع داشتند.
طبق قانون، سقف پیش فروش حداکثر ۵۰ درصد از میزان ثبت سفارشات معتبر مجموعه اجزا و قطعات تولید هر دستگاه است به عبارتی اگر میزان پیش فروش این شرکت ۶۱۷۵ دستگاه خودرو باشد، باید قبل از آغاز پیش فروش خودرو، به میزان ۱۲۳۵۰ دستگاه خودرو ثبت سفارش صورت می‌گرفت و از تامین قطعات CKD مربوطه، اطمینان حاصل می‌کرده است که با توجه به دریافت ارز دولتی ۱۳۶ میلیون یوان چین معادل دلار ۴۲۰۰ تومان در سال ۹۷ (معادل ۲۰ میلیون دلار) الزام قانونی مبنی بر ثبت سفارش و تامین قطعات CKD قبل از آغاز پیش فروش و مهلت قانونی اعتبار اسنادی، این قطعات (برای ۱۲۳۵۰ دستگاه خودرو) باید به طور کامل حداکثر تا پایان شهریورماه ۹۷ وارد کشور می‌شده است.
در حالی مسئولان این خودروسازی تحریم را دلیلی بر عدم ایفای تعهد خود اعلام کرده اند که مسئولان این شرکت بار‌ها اعلام کردند تحریم‌ها هیچ تاثیری بر تولید و تحویل خودرو‌های تولیدی آن شرکت نداشته و قطعات به اندازه کافی (۱۰ برابر مورد نیاز) در انبار‌های شرکت موجود است.
اما طبق قانون حداکثر زمان تحویل در قرارداد‌های پیش فروش قطعی ۹ ماه از زمان ثبت نام است، اما شرکت صنعت خودروی آذربایجان در ۱۴ بهمن ۹۷ اقدام به انتشار برنامه زمان بندی جدید تحویل خودرو‌ها کرد که طبق آن، خودرو‌ها با تاخیر‌های ۱۰ ماهه نسبت به تاریخ سررسید قید شده در قرارداد تحویل داده خواهد شد که تعداد محدودی از آن‌ها در ماه‌های پایانی سال ۹۷ تحویل شد.     طبق آمار رسمی تولید خودرو که ماهانه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت (دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه) منتشر می‌شود، شرکت صنعت خودرو آذربایجان تا پایان اسفند ۹۷ تعداد ۳۵۷۰ دستگاه خودرو MG۳۶۰ تولید کرده است.
بر اساس نامه شماره ۲۷۰-۱۱-۹۷ مورخ ۹۷.۱۱.۰۹ این شرکت به مدیر عامل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، اعلام کرد: این شرکت برای تولید خودرو MG۳۶۰ اقدام به ثبت سفارشی معادل ۹۲۸۸ دستگاه خودرو کرده است که در این صورت مطابق دستورالعمل و آئین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو حداکثر مجاز به پیش فروش تعداد ۴۶۴۴ دستگاه خودرو بوده است، این در حالی است که این شرکت بیش از ۶۱۷۵ دستگاه خودرو را در فاصله فروردین ۹۷ لغایت ۹۷.۰۴.۱۵ پیش فروش کرده است که این امر تخلف آشکار از قانون و مجوز‌های صادره از وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
همچنین آذویکو در این نامه اعلام کرده است که موفق به گشایش اسنادی بانکی ال سی از طریق بانک عامل برای تکمیل فرایند خرید تعداد ۴۹۷۰ دستگاه خودرو شده است که سوئیفت انتقالی آن نیزموجود است.  
حال سئوال این است که شرکتی که اقدام به پیش فروش ۶۱۷۵ دستگاه خودرو و ایجاد تعهد قانونی برای خود نموده است و اقدام به دریافت نزدیک به ۵۰ درصد وجه خودرو از خریداران به عنوان پیش پرداخت نیز کرده است، به چه دلیل فقط برای ۴۹۷۰ دستگاه خودرو اقدام به گشایش اسنادی بانکی نموده است و سرنوشت مابقی خودرو‌های پیش فروش شده چه می‌شود.
قاعدتا این شرکت باید قبل از تاریخ بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه صنعت خودرو کشور (۹۷.۵.۱۵ ) اقدام به گشایش اعتبار اسنادی بانکی برای همه خودرو‌های پیش فروش شده می‌کرده است.
همچنین شرکت آذویکو در نامه فوق الذکر اعلام کرده است که موفق گردیده است تا از طریق کشور ثالث معبر ارسال قطعات منفصله را به صورت غیر مستقیم بازگشایی کند.
حال سئوال این است که وضعیت ورود قطعات به گمرکات کشور در چه وضعیتی است و اگر این قطعات وارد کشور شده اند چرا بعد از گذشت بیش از چند ماه، شرکت آذویکو اقدام به مونتاژ قطعات و تولید و تحویل خودرو به حواله داران نمی‌کند؟
گفتنی است، دفتر مرکزی این شرکت در تهران تخلیه شده و بعد از چند هفته همان دفتر قرار است تبدیل به مشاوره املاک و بانک شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پیش فروش خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۰۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

به گزارش خبرآنلاین، پلیس آگاهی پایتخت، در اجرای طرح مقابله با تبهکاران، مردی را دستگیر کرده که چندین شاکی زن دارد و همه آنها می‌گویند توسط این مرد مورد آزار و اذیت و اخاذی قرار گرفته‌اند.

روزنامه ایران در خبری نوشت: رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در حاشیه اجرای طرح برخورد با سارقان زورگیر که در مقر پلیس آگاهی تهران بزرگ برگزار شد، گفت: همکاران من در پلیس آگاهی تهران بزرگ پس از چندین روز کار اطلاعاتی، موفق به شناسایی تعدادی از سارقان به عنف و قاپ‌زن شده و در نهایت طی ۴۸ ساعت گذشته با هماهنگی مقام قضایی، ۷۴ نفر از سارقان به عنف حرفه‌ای و قاپ‌زن را دستگیر کردند. این افراد در بازجویی‌های اولیه به سرقت بیش از ۵۰۰ دستگاه تلفن همراه اعتراف کردند. همچنین با دستگیری این افراد ۲۱ باند سرقت نیز منهدم شد.

سردار علی ولیپور گودرزی درباره اینکه آیا انتشار ویدیوهایی مانند زورگیری در بزرگراه صدر نشان‌دهنده افزایش جرایم خشن است یا خیر، گفت: چنین مواردی در گذشته هم وجود داشته اما در گذشته ضریب نفوذ اینترنت به اندازه امروز نبوده است. آمارهای ما نشان می‌دهد که اتفاقاً در چنین سرقت‌هایی با کاهش روبه‌رو هستیم، اما انتشار گسترده ویدیو سبب می‌شود که افراد بیشتری از وقوع یک مورد باخبر شوند.

اخاذی با تهیه فیلم سیاه

اطراف یکی از متهمان دستگیر شده که مردی است با موهای بور، چند زن ایستاده‌اند و داد و فریاد می‌کنند. آنها مدعی هستند متهم آنها را بیهوش و به آنها تعرض کرده است.

یکی از شاکی‌ها گفت: سال گذشته، بعد از فوت مادرم، حالم خیلی بد بود. یک روز در صفحه اینستاگرام به صورت اتفاقی با صفحه‌ای مواجه شدم که مطالب قشنگی در رابطه با مادر نوشته بود. ناخواسته با حس همدردی عکس‌ها را لایک کردم اما صاحب صفحه لحظاتی بعد به من پیام داد. مرد جوان مدعی بود که مادرش فوت کرده و برای آرامش او، هر هفته خیرات می‌دهد. مرد جوان از من خواست در مراسمی که برای آمرزش مادرش برگزار می‌کنند، شرکت کنم.

وی ادامه داد: با این نیت یک روز که مرد جوان می‌خواست به بهشت زهرا برود، با او راهی آنجا شدم. بین راه او به من آبمیوه داد و من بعد از خوردن آبمیوه بیهوش شدم و زمانی که به هوش آمدم، متوجه شدم که مرا مورد آزار و اذیت قرار داده و از من فیلم و عکس مستهجن تهیه کرده است. بعد از آن متهم با تهدید انتشار فیلم و عکس‌های مستهجن در فضای مجازی من را مجبور می‌کرد پول و طلاهایم را در اختیارش قرار دهم.

شاکی دیگری گفت: مرا تا یک‌قدمی مرگ برد. باورتان نمی‌شود طوری به سرم کوبید که بیهوش شدم. فقط از ترس اینکه عکس‌ها و فیلم‌هایم منتشر نشود، مبالغی را که برای اخاذی خواست، به او دادم.

شاکی دیگری گفت: متهم مرا برای شرکت در مراسم سوگواری و خیریه دعوت و با آبمیوه مسموم و سپس بیهوش کرد. بعد هم مثل سایر قربانیان از من فیلم و عکس مستهجن تهیه کرد. بعد از مدتی هم با من تماس گرفت و مدعی شد دو دستیارش که زن‌های رمالی بودند، پس از احضار روح و رمالی باخبر شده‌اند که داخل خانه‌ام شمش طلا دارم و از من خواست شمش را به او بدهم. شمشی در کار نبود اما از ترس اینکه تصاویر منتشر نشود برایش شمش خریدم و به او دادم.

اما متهم منکر این اظهارات شد و گفت: من یک صفحه اینستاگرامی به نام «مادرانه» به خاطر مادر مرحومم درست کرده بودم و پست‌هایی در رابطه با مادر می‌گذاشتم. سعی می‌کردم با انجام کارهای خداپسندانه روح مادرم در آمرزش قرار بگیرد و هیچ جرمی هم مرتکب نشده‌ام.

یعنی ۵ شاکی دروغ می‌گویند؟

چه بگویم؟! آنها می‌گویند که من فریب‌شان داده‌ام و با آبمیوه و چای مسموم آنها را بیهوش کرده‌ام و مورد آزار و اذیت قرار داده‌ام و برای اینکه بتوانم از آنها اخاذی کنم، فیلم هم از این صحنه‌ها گرفته‌ام. اما آنها مشتری مغازه الکتریکی‌ام هستند؛ نمی‌دانم چرا چنین ادعایی کرده‌اند.

می‌گویند آنها را به اطراف بهشت زهرا بردی و طلاهایشان را دزدیده‌ای؟

خودشان با پای خودشان بر سر مزار مادرم می‌آمدند، هیچ اخاذی نکرده‌ام. خودشان پول به حسابم واریز می‌کردند.

اما پلیس این فیلم و عکس‌ها را کشف کرده است؟

(سکوت متهم)

دستگیری با پابند الکترونیکی

هنگامی که پابند الکترونیکی داشته، در سرقتی شناسایی و دستگیر شده است؛ متهم ۲۴ ساله‌ای که با سن کم سوابق زیادی در پرونده‌اش دارد.

سرقت با پابند؟

راستش را بخواهید دوستانم در دورهمی که داشتیم، می‌گفتند این پابندها کار نمی‌کند و پلیس نمی‌تواند همه را رصد کند. من هم که به سرقت اعتیاد دارم، با حرف‌های آنها تشویق به سرقت شدم. با خودم گفتم اولین سرقت را امتحان می‌کنم. اما پابندها الکی نبود و حالا در لیست سارقانی قرار گرفته‌ام که با پابند سرقت می‌کنند و در این مورد رکورددار شده‌ام.

آخرین بار کی از زندان آزاد شدی؟

سوم عید نوروز بود و قبل از اینکه آزاد شوم، پابند به پاهایم بسته شد. من جزو سارقان گوشی‌قاپی بودم که ۴ سابقه کیفری داشتند و شامل قانون مجرمان پابنددار قرار می‌گرفتم.

کی بازداشت شدی؟

دقیقاً یک ماه بعد از آزادی، یعنی سومین روز اردیبهشت، به همراه دوستم برای گوشی‌قاپی وارد عمل شدم. اما همین که خواستم گوشی را سرقت کنم، پلیس رسید و در نهایت با شلیک گلوله، مأموران موفق شدند مرا دستگیر کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899405

دیگر خبرها

  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟
  • خودروهای مشهور با فروش غافلگیرکننده، از بیتل تا ماتیز و پژو 206 (+عکس)
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه و اوکراین
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم
  • اجرای طرح کدینگ نباید به صنعت گردشگری و جذب مسافر لطمه وارد کند
  • ربودن کودک ۴ ساله با خودرو به بهانه کمک
  • از کلاهبرداری به بهانه فروش سوالات کنکور تا مرگ ۳ نفر در حادثه رانندگی در فارس
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟