Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@20:45:35 GMT

مجری معروف تلویزیون که ۴ بار مرگ را تجربه کرده است

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۲۴۱۸

مجری معروف تلویزیون که ۴ بار مرگ را تجربه کرده است

فردوس حاجیان خالق شهرک الفبای بچه‌های دهه ۶۰ و معلم برتر یونسکو چند روزی است که در بیمارستان و منزل به دلیل جراحات ناشی از جنگ تحمیلی بستری شده است؛ عمو فردوس بچه‌های دهه ۶۰ با وجود بیماری در دیداری که دادستان مازندران با وی داشت، در کنار قرص و داروهایش کتاب فارسی دوره ابتدایی را کنار دستش دارد و می‌گوید؛ دارم این کتاب‌ها را دوباره آنالیز می‌کنم یکی از مولفان این کتاب خودش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*دیداری که فراموش نمی‌شود

این دیدار که نوعی یادآوری و تجلیل از خدمات فردی است که در جامعه تاثیرگذار است، برای عمو فردوس بسیار جالب است و خودش با اینکه هنوز کمی صحبت برایش سخت است؛ اما عنوان می‌کند از اینکه دادستان استان به دیداری معلم رود، این برایم ارزشمند است و این ملاقات از جمله دیدارهایی‌ست که هیچ‌گاه فراموش نخواهد شد و همواره در ذهن خواهد ماند.

سیدیونس حسینی‌عالمی دادستان مازندران نیز در زمینه می‌گوید؛ تکریم معلم وظیفه است و معتقدم اصلاح امور با تلاش معلمان مجاهد میسر است و کار دستگاه قضا با سعی این قشر کمتر و کمتر خواهد شد.

در ابتدای این دیدار فردوس حاجیان درباره آخرین وضعیت اقدامات درمانی خود می‌گوید؛ بعد از ترخیص از بیمارستان جلسه اول فیزیوتراپی خود را شروع کردم که در حال انجام است و هر از چندگاهی این یادگاری دهه ۶۰ حالم را می‌گیرد...

عمو فردوس شهرک الفبای دهه شصتی‌ها که هیچ‌گاه از ذهن‌ها فراموش نمی‌شود در مقطع استادی خود را تنها معلمی می‌داند که در مقطع اول دبستان درس می‌دهد، کتاب فارسی ششم دبستان را برای چند میلیون دانش‌آموز تالیف کرده و از عدم استفاده درست گلایه دارد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه وقتی دادستان در عالی‌ترین سطح استان برای فرهنگ و آموزش قائل می‌شود و به ملاقاتم آمد؛ خیلی برایم با اهمیت است، افزود: همان‌گونه که علامه طباطبایی درباره اصلاح و صلاح و افساد و فساد توضیح می‌دهند هدف از مبارزه با فساد این است که اصلاح ایجاد شود، ولی به‌نظر بهتر است اصلاح در نگرش ایجاد شود.

حاجیان با اشاره به حضور دادستان مازندران در مزارع شالیزار برای کشت و کار، تصریح کرد: تا هنگامی‌که نگرش درست نشود یک دادستان وارد شالیزار نمی‌شود و به اعتقاد من دیدار و حضور دادستان را با وجود عاطفی، یک حضور نگرشی دانست.

وی اظهار کرد: در تاریخ آموزش و پرورش ایران برای قرن‌های بعد ثبت می‌شود که دادستان یک استان به دیدار یک آموزگار برود و خیلی صمیمی بنشیند؛ فکر می‌کنم سال‌های بعد اهمیت این مساله خودش را نشان می‌دهد.

حاجیان به اهمیت اصلاح در نگرش و مبارزه با فساد اشاره کرد و افزود: وقتی که معلم نقش پیامبری و آگاهی‌بخشی خود را به درستی در جامعه ایفا کند در راستای تحقق این هدف مهم به‌درستی گام برداشته است.

*من یک به یادآورنده هستم نه یک معلم

وی با بیان اینکه همواره می‌گویم من یک به یادآورنده هستم نه یک معلم، اظهار کرد: خیلی زیبا است معلم را به یاد آورند که همیشه نقش خود را در جامعه ایفا کرده و این موضوع می‌تواند در عمق و جان همه تاثیر گذارد.

*باید به فرهنگ و آموزش برگردیم

وی بیان کرد: سالانه میلیون‌ها کودک در آسیب جدی خشونت‌ها و جنگ، توطئه در جهان قرار می‌گیرند اتفاقات خیلی ناخوشایندی که جنگ گذاشته بعد از جنگ جهانی دوم به فکر راه‌اندازی مهدکودک‌هایی با نام باغچه اطفال بودند که در دهه شصت این کار با شهرک الفبا انجام شد و الان نیز زمانی است که باید به فرهنگ و آموزش برگردیم.

حاجیان با یادآوری گذشته خود که در روستای پالند قائم‌شهر معلم بوده و روزانه باید هشت ساعت پیاده می‌رفته، گفت: در مقطع دکترا حائز دریافت رتبه یک استعداد‌های درخشان و شاگرد اول کشور با موضوع پایان نامه صلح فرهنگ شدم.

*تاکنون چهار بار مرگ را تجربه کردم

حاجیان با اعلام اینکه تاکنون چهار بار مرگ را تجربه کردم، تصریح کرد: این حس انرژی به من داد اینکه تجربه فوق‌العاده رفتن را دارم به‌طوری‌که ۹۰۰ بیت مثنوی را سه شب سرودم که از لایه‌های پنهان کار‌های من است؛ گفتم بعد‌ها منتشر شود.

وی ادامه داد: ماجرای این اشعار به حضور در محضر علامه جودی آملی برمی‌گردد که به من اجازه سخنرانی دادند و درباره دفع و رفع گناه صحبت کردم و اینکه اولیای الهی برای دفع گناه و انسان‌های عادی برای رفع گناه دعا می‌کنند که ناگهان چندین بیت فی‌البداهه به ذهنم رسید که وقتی فکر کردم؛ فهمیدم ناگهان در یک مصراع هفت دعا و بارش پنهان آمد مرا به عالمی برد که ۹۰۰ بیت در سه شب سرودم.

وی بیان کرد: همه در این عالم گذرا هستیم و به اعتقاد من مرگی تلخ است که به‌دلیل روزمرگی و یا احساس سربار بودن و سایر مسائل باشد.

این معلم یادآور شد: با توجه به اینکه فطرت انسان به سمت اصلاح است تا افساد، سرانجام جامعه به اصلاح می‌رسد و این وعده الهی است.

حاجیان از شاگردان خود یاد کرد که در حال حاضر سه نفر آن عضو شورای شهر، چند مدیر بیمارستان و بقیه نیز در کار‌های اجتماعی مشغول بوده و خیلی شاد و سرحال هستند.

وی در پایان با اظهار خوشحالی از مردم که عمو فردوس را به عنوان چهره فرهنگی و ارزشی دانستند، گفت: توصیه من به همه دانش‌آموزان و دانشجویان این است که با شادابی مهر را آغاز کرده و خانواده‌ها نیز فضای پرنشاطی را برای دانش‌آموزان ایجاد کنند.

*صاحبان فکر و اندیشه نباید فراموش شوند

دادستان مرکز مازندران نیز در این دیدار با بیان اینکه ارادت ما به عمو فردوس بی‌ریا است، اظهار کرد: اعتقاد دارم ملتی که قدر سرمایه‌هایش را نداند و توجه نکند قطعا شکست می‌خورد و از درون ساقط می‌شود.

سیدیونس حسینی‌عالمی با اشاره به اینکه حاجیان صاحب فکر و سرمایه است، امثال ما‌ها باید هم به وظیفه خود عمل کنیم و به فرزندان خود بگوییم، افزود: باید قدر سرمایه‌ها را بدانیم و عالم و صاحبان فکر و اندیشه که در جامعه موثر هستند نباید فراموش شوند.

وی بیان کرد: یکی از دلایلی که واقعه عاشورا پیش آمد جامعه کوفه سرمایه‌ها و داشته‌هایش را نشناخت، چون نشناخت نتوانست حفظ کند پس باید همه ما تلاش کنیم.

*فراموش نشدنی بودن عمو فردوس

دادستان مرکز مازندران با بیان اینکه حاجیان در شهرک الفبا در آموزش و پرورش کشور انقلاب عجیبی در کشور ایجاد کرد، تصریح کرد: به یاد داریم وقتی برنامه‌هایش از تلویزیون پخش می‌شد پدر و مادر‌ها و فرزندان با هم این برنامه را تماشا می‌کردند و با چه ظرافتی هم کار شد.

حسینی‌عالمی با اعلام اینکه شهرک الفبا با اشعاری به‌ویژه دهه شصت می‌توان گفت در عمق جان مردم می‌نشست، اضافه کرد: وقتی آموزش به جان دانش‌آموز بنشیند هرگز فراموش نمی‌شود آموزش باید به جان بنشیند که در این صورت تاثیرگذار خواهد بود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان قائم‌شهر در این دیدار، با یادآوری زمانی‌که در محضر عمو فردوس بودیم، اظهار کرد: وقتی در حضورش هستیم باید ساده و از زبان دل صحبت کنیم.

اصغری با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های فردوس حاجیان در بحث آموزش بهره‌مند شویم، افزود: عمو فردوس اتفاقات خوب و نگاه‌های درست را رقم زدند.

وی در پایان گفت: به‌نمایندگی از معلمان وظیفه داشتیم از خدمات این معلم و جانباز ارزشمند تکریم کنم و خواستار سلامتی هرچه زودتر هستیم.

* فارس

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۲۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) تصاویری دیده‌نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش

هر روز تعداد بیشتری از زائران خانه خدا وارد سرزمین عربستان می‌شوند و سعودی‌ها از تکنولوژی‌ها و امکاناتی که برای مسافران خود فراهم کرده‌اند گزارش می‌دهند؛ با این حال تا همین ۷۰ سال قبل، مراسم حج شکل دیگری داشت.

به گزارش همشهری‌آنلاین، در آن روزها سفر هوایی تجاری هنوز در مراحل اولیه خود بود و به اندازه امروز در دسترس نبود، بنابراین، بسیاری از زائران از طریق قایق یا کشتی به مکه سفر می‌کردند. کسانی که توانایی مالی داشتند، سفر خود را با هواپیماهای کوچک از کشورهای مجاور آغاز می‌کردند.

با این حال، مناظر داخلی عربستان با آنچه امروز از خود نمایش می‌دهد بسیار متفاوت بود، این‌ها تصاویری از حج شهریور ماه ۱۳۳۲ هجری شمسی است که در مجله قدیمی نشنال جئوگرافیک منتشر شده است:

حاجیان متمول با هواپیما وارد عربستان می‌شدند

کشتی وسیله‌ای رایج برای سفر به مکه بود

اکثر مردم اما از اتوبوس استفاده می‌کردند

شهر مکه در سال ۱۳۳۲ شمسی هم رونق خاص خود را داشته است

خیابان‌های شهر در طول مراسم حج همیشه شلوغ بودند

ورودی حرم مقدس متاثر از معماری عثمانی بود

محوطه حرم در آن ایام تنها از کعبه و منطقه مطاف تشکیل شده بود

در آن ایام حاجیان می‌توانستند وارد کعبه شوند

مطاف آنقدر شلوغ نبود که زائران به دشواری بیفتند

بازارهای اطراف حرم هم بسیار ساده بودند

روشنده‌ها برای در امان ماندن از آفتاب چتر داشتند

جمرات ستون‌های کوچکی بودند که به عنوان نماد شیطان سنگسار می‌شدند

حاجیان برای انتخاب قربانیان روز عید خود به صحرا می‌رفتند

در صحرای عرفات چادرهایی ساده و در کنار کوه عرفه برپا می‌شد.

نماز در میان کاروان‌های مقیم صحرا برگزار می‌شد.

دیگر خبرها

  • سیروس همتی مجری شبکه آموزش شد
  • بازگشت «خوش نمک» به تلویزیون با مجریان جدید
  • تغییر نام «مثبت آموزش» به «استودیو معلم»/ سیروس همتی مجری شد
  • تصاویری دیده نشده از حال و هوای شهر مکه در ۷۰ سال قبل
  • (عکس) تصاویری دیده نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش
  • (تصاویر) تصاویری دیده‌نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش
  • برخورد با بدحجاب باید همراه با کار فرهنگی و امر به معروف باشد
  • خرید کالای ایرانی باید به عنوان امر به معروف درجامعه غالب باشد
  • سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد
  • «کودک شو» : تلاش بودجه‌سوز برای استمرار یک تجربه‌ی تمام‌شده