Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهاب‌الدین منتظمی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر درباره انتقادهای مطرح شده نسبت به فرایند لقاح مصنوعی یوزهای پردیسان گفت: باید بپذیریم اقدامی که روی دلبر صورت گرفته است در موعد خودش درست نبوده و متأسفانه آن زمان این اطلاعات به بیرون ارائه نشد؛ باید مشاوره از چند صاحب نظر انجام می‌شد و سپس هورمون‌تراپی صورت می گرفت، اما واقعیت این بود که این کار انجام نشد و شان مک‌کویین براساس تجربیات خود اقدام کرده نه براساس پروتکل های موجود برای کارهای تخصصی و این حتماً مورد اشکال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منتظمی با بیان اینکه طبیعی است که بین صاحب نظران و متخصصان امر یک سری مباحث رد و بدل می‌شود گفت: نه در مورد عوارضی که آن زمان روی دلبر ایجاد شده و نه در مورد اینکه این هورمون‌تراپی بعدها چه مشکلاتی برای دلبر ایجاد کرده است، هنوز ارزیابی نشده و این اشکال بر آن فرایند وارد است.

وی ادامه داد: با این حال بر اساس معاینات اخیر که زمستان سال گذشته (۹۷) روی دلبر انجام شده ما فرض را بر این می‌گذاریم که دلبر شرایط نرمال دارد و قابلیت آن را دارد که به روش های فعلاً غیرتهاجمی روی آن کار انجام شود.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به انتقادهایی که بهرنگ اکرامی دامپزشک و متخصص بیماری‌های تولید مثلی مطرح کرده بود گفت: دکتر اکرامی متخصص و صاحب نظر هستند و به نظرات ایشان در این حوزه احترام می‌گذاریم و در بحث پروژه تکثیر در اسارت یوز از نقطه نظرات تمام متخصصان استفاده خواهیم کرد اما به این موضوع اشاره می کنم که اولویت اصلی و قطعی سازمان، حفظ یوز در زیستگاه است و برنامه ها و پروژه هایی طراحی کردیم هم برای زیستگاه و هم برای گونه با برنامه های پایشی که با همکاری استان هایی که دارای زیستگاه یوز هستند شروع خواهد شد و امیدواریم فرایندهای حفاظتی جدید برای زیست گاه ها خیلی محکم تر، قوی تر و علمی تر از قبل ارائه شود. این تأکید سازمانی و معاون محیط طبیعی است که تمام انرژی ما روی زیستگاه باشد.

منتظمی ادامه داد: الان سه یوزپلنگ در پارک پردیسان یعنی دو ماده و یک نر داریم که قطعاً هیچ گونه امکان رهاسازی آنها در طبیعت نیست. شرایط این سه یوز بسیار خاص است و باید بتوانیم بحث تکثیر در اسارت را کاملاً علمی و منطقی و خارج از هر گونه شتاب زدگی و روش های غیرمعمول جلو ببریم. در خصوص بحث تکثیر در اسارت پیشنهادهای مختلفی از سوی اکولوژیست ها، دامپزشکان و صاحبنظران مطرح است که بسیار متفاوت از یکدیگر است. چندین جلسه با حضور معاون محیط زیست طبیعی سازمان، برگزار و این پیشنهادها ارزیابی شد و چندین سناریو ارائه شد. اگر بخواهیم هر کار فنی روی سه یوز انجام دهیم، که باید انجام دهیم و بحث تکثیر در اسارت باید با قدرت جلو برود، بحث سناریوهای مختلف از نظر زیستی وجود دارد که باید بررسی شود مثلاً آیا اینها باید وسط تهران نگهداری شوند؟ آیا اگر موالیدی از اینها به وجود آید، بچه های آنها هم باید در تهران باشند؟ یا اینکه حتی اگر در اسارت هم نگهداری می شوند در شرایط زیستگاه طبیعی خود باشند که قطعاً مورد دوم دقیق تر است.

وی یادآور شد: برای دریافت تجربیاتی که در دو سه کشور و به ویژه در آفریقای جنوبی به دست آمده یک نشست تخصصی برگزار شد و مهمانانی از صاحبنظران آفریقای جنوبی داشتیم که تجربیاتی در بحث نگهداری در زیستگاه های طبیعی داخل فنس برای یوزهای در اسارت داشتند. ما قطعاً برای یوزهای در اسارت و موالیدشان برنامه داریم که این یوزها در زیستگاه طبیعی خود زیست کنند نه در تهران. اگرچه تخصص ها و امکانات مورد نیاز در تهران است اما زیستگاه طبیعی در تهران نیست. از یک طرف اگر به سمت زیستگاه طبیعی برویم یعنی تکثیر جایگاه های طبیعی خودشان و در شرایط نیمه اسارت یعنی مناطق حصارکشی شده بزرگ، آنجا امکانات خوبی برای کارهای دامپزشکی و تکثیر و غیره نداریم که اینها محدودیت های ما در این حوزه است.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رایزنی هایی با متخصصان، دامپزشکان متخصص، اکولوژیست ها و مدیران استانی می کنیم تا بهترین گزینه را برای این سه یوز در اختیار داشته باشیم به نوعی که هم زمان را برای باروری و بارداری این سه یوز از دست ندهیم و هم اینکه اینها در شرایط زیستگاهی خودشان زیست کنند. مستمرا پیگیر هستیم، نشست ها ادامه دارد و امیدواریم شاید بتوانیم ظرف یکی دو ماه آینده تصمیم منطقی بگیریم تا شکل و محل فرایند تکثیر در اسارت این یوزها، قطعی شود.

منتظمی در پایان گفت: از تمام متخصصان و صاحب‌نظران تقاضا دارم از مجادله های دو طرفه و غیر رسمی پرهیز کنند چرا که بعضاً از نقطه نظرات جامعه علمی سوء برداشت می‌شود. خواهش می‌کنیم از همه عزیزان که در کنار ما باشند و اجازه بدهند که از ظرفیت های آنها استفاده بهینه کنیم. تقاضا می کنیم با هر دیدگاه و برنامه و منطق درستی خارج از احساس و فرایندهای بدبینانه، به ما کمک کنند و چرا که این کار متعلق به گونه انحصاری ماست و کار ملی است و از همه دعوت می‌کنم در کنار ما باشند. جای همه متخصصان محفوظ است و از تمام دوستان استفاده خواهیم کرد و چه در خصوص حفظ زیستگاه های طبیعی و چه در بحث تکثیر در اسارت درها به روی نقطه نظرات و تجربیات باز است.

کد خبر 4710490

منبع: مهر

کلیدواژه: پارک پردیسان حیات وحش دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست معاونت محیط طبیعی سازمان محیط زیست یوزپلنگ ایرانی کوشکی لقاح مصنوعی شورای شهر تهران شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه محسن هاشمی سید جواد حسینی حج تمتع 98 شورای شهر اربعین حسینی بنیاد شهید و امور ایثارگران پیروز حناچی وضعیت معابر نیروی انتظامی بانک سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۵۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد

ایسنا/خراسان رضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شعار سال ۱۴۰۳ «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و این امر بیانگر این است که اقتصاد اساساً زمینه‌ساز استقلال یک کشور است؛ زیرا وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد و این وابستگی انسان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن‌ها را مزدور می‌کند.

سید صولت مرتضوی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در جشنواره امتنان که در سالن تلاش مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران شهید برونسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را شاکرم که به بهانه جشنواره امتنان در جوار امام رضا(ع) گردهم جمع شده‌ایم و در هفته کارگر با کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان در میان شما عزیزان هستم. هفته کارگر فرصت مغتنمی است تا مدیران دستگاه اجرایی و دولتمردان به بررسی ابعاد پیدا و پنهان خدمات کارگران بیاندیشند و رسیدگی کنند.

وی بیان کرد: موضوع کار و کارگر دو مقوله‌ای هستند که اساسا عنصر تعالی، پیشرفت و آبادانی هر جامعه‌ای را رقم می‌زنند. در دیداری که در روزهای گذشته مقام معظم رهبری با کارگران داشتند، آیت‌الله خامنه‌ای به تفصیل در خصوص مقام کار و کارگر سخن گفتند و دو مقوله کارگر از منظر اسلام و کارگر از دیدگاه سایر مکاتب را تفکیک کردند؛ که از منظر احکام و آموزه‌های دینی جایگاه کارگر جایگاهی بسیار رفیع است و از آیات و احکام قرآن چنین برداشت می‌شود که جوهره پیشرفت و تعالی کار و تلاش است.

کارگر ستون فقرات تولید است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارگر در منظر پویای اسلام، ابزاری برای تولید نیست بلکه کارگر خالق است و این خالق می‌تواند تولید را برای صنعت به ارمغان بیاورد. از منظر مقام معظم رهبری تولید ستون فقرات اقتصاد است و کارگر ستون فقرات تولید است و نفس کار و تلاش در مکتب اسلام صاحب ارزش است. وابستگی اقتصادی عوامل مختلفی از قبیل عدم ایمان به خداوند و شهوت قدرت را دارا است و اگر امروزه مشاهده می‌کنیم که نظام جمهوری اسلامی ایران قطب‌بندی حاکم و رایج بر جهان را فرو ریخته است به دلیل زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران است که باعث پدید آمدن استقلال مالی در سطح کشور شده‌اند.

مرتضوی ادامه داد: ایرانی که در سال‌های گذشته برای خرید وانت‌تویوتا، سیم‌خاردار و امکانات اولیه دفاعی محتاج بیگانگان بود، امروزه به دست و توان کارگران ایرانی کروز پرتاب می‌کند و موشک‌های نقطه‌زن خاص را پدید می‌آورد؛ که این امور از تلاش و زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است. کارگران ایرانی در زمینه‌های مختلفی موفق شده‌اند و برای ایران موفقیت کسب کرده‌اند و این امر به این دلیل است که کار را جهاد می‌دانند و نگاهی خالص به کار دارند که می‌تواند استقلال اقتصادی را که بسترساز اقتصاد سیاسی است، فراهم کند. از سوی دیگر کارفرمایان هم در این امر دخیل بوده و متاسفانه برخی‌ از آن‌ها در جامعه کارگری و کارفرمایی به دنبال دوقطبی‌سازی هستند؛ اما باید توجه کنند که کارگر و کارفرما یکی هستند و رابطه کارگری و کارفرمایی رابطه محب و محبوبی است و طرفین باید همدیگر را دوست داشته باشند.

وی تصریح کرد: اگر توان علمی و اجرایی کارگران ایران اسلامی وجود نداشت، امروزه نمی‌توانستیم در معادلات جهانی اثرگذار واقع شویم. زیرا هیچ معادله‌ای در جغرافیای سیاسی جهان وجود ندارد که بدون در نظر گرفتن سهم جمهوری اسلامی ایران قابل حل باشد. جهش تولید امری است که کارگران و کارفرمایان می‌توانند آن را در جامعه به وجود آورند. زیرا امروزه در زمینه تولید به رشد رسیده‌ایم و انشاالله با همکاری مردم جهش را به ارمغان می‌آوریم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: دولت مشتاق است که آحاد مختلف جامعه صاحب سرمایه شوند و در این راستا نیز تلاش‌های بسیاری کرده است. درست است که تورم، حقوق، نیازهای کارگران و ... مسائل بسیار مهمی هستند اما این امر در زمان خود بررسی می‌شود و این فرمایشات به حق است اما باید دلیل این امور هم برای مردم بیان شود. دلیل این مشکلات و معضلات اقتصادی این است که متاسفانه به دلیل پاره‌ای از ملاحظات و نگاه کردن به واکنش بیگانگان؛ کشور ایران یک دهه در رکود بوده است و این امر در جداول رشد به صراحت نمایان شده و رشد حدود نیم درصد بیان شده است؛ زیرا در آن دهه نقدینگی به شدت زیادی افزایش داشته است و تورم با رشد غیرمنطقی افزایش یافته است، لذا این امور باعث رکود جامعه اقتصادی ایران در یک دهه شده است.

افزایش ۱۱۷ درصدی درآمدها در سه سال اخیر

مرتضوی افزود: تمام تلاش دولت ایران این است که به فضل الهی تورم را مهار کند، تولید را افزایش دهد و رشد اقتصادی مطلوبی را کسب نماید. زیرا تورم نقطه به نقطه در اسفند سال ۱۴۰۲ به ۳۵ درصد رسیده است و بر اساس گزارشات مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین ۱۴۰۳ به کانال ۲۹ رسیده است و تورم کل فروردین به ۳۸.۸ درصد رسیده است، بنابراین با هدف‌گذاری که دولت انجام داده است، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال نرخ رشد تورم را مدیریت کنیم و به کانال ۲۹ درصد دست یابیم.

وی ادامه داد: البته لازم به ذکر است که از نظر ریالی در سه سال اخیر بالغ بر ۱۷۵ درصد حقوق‌ها افزایش داشته است و از منظر درصدی هم ۱۱۷ درصد افزایش درامد را دارا هستیم که این امر در میانگین سالانه رقم ۴۰ درصد را به خود اختصاص داده است. اما با توجه به این آمار باز هم این افزایش کافی نیست و در تلاش هستیم که با وحدت این امر را افزایش دهیم. باید فردی و گروهی تلاش کنیم و در راستای حق قدم برداریم تا در جامعه تاثیرگذار باشیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص مسکن کارگران عنوان کرد: از مسئولین استانداری، شهرداری و کارفرمایان درخواست می‌کنم که به حوزه مسکن کارگری توجه ویژه کنند و کارفرمایان محترم در مکان‌های مناسب و در جوار کارگاه‌ها این امر را برای کارگران فراهم آورند. زیرا اگر عشق باشد، بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند؛ اگر بهره‌وری افزایش یابد، تولید ناخالص افزایش پیدا می‌کند و اگر این امر افزایش یابد سرانه درآمد افزایش پیدا می‌کند. لذا باید در این راستا قدم برداریم و دولت هم مصمم در این امر قدم بر می‌دارد تا گره از مشکلات کارگران باز کند. بنده از جانب خود شهادت شرعی می‌دهم که رییس جمهور در این امر هوشیار است و به تمامی مسئولین دولت در خصوص معیشت مردم در تمامی جلسات هشدار می‌دهد. بنابراین برای این امور تعابیر مختلفی اندیشدیده شده است که یکی از این تعابیر طرح کالابرگ است که برای عموم مردم جامعه ارائه شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهترین فیلم های سامورایی قرن بیست و یکم؛ از The Last Ronin تا ۱۳ Assassins (+عکس)
  • معافیت مشمولان ۳۵ساله و دارای ۲فرزند از قانون بودجه حذف شد
  • صدرنشینی استقلال بی دلیل نبوده/ ساختار دفاعی پرسپولیس ایراد دارد
  • سرجی روبرتو: تا پای مرگ در کنار ژاوی هستیم؛ می‌دانستیم او بهترین گزینه برای بارسلوناست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • ◄ اسارت رانندگان کامیون در کشور آذربایجان به بهانه تصادف + فیلم
  • بهترین انیمه‌های سریالی که در بهار امسال نباید از دست بدهید
  • AFC: ایران پادشاه فوتسال آسیاست/ ادامه سلطه یوزها در قاره‌کهن
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد