Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@23:41:08 GMT

لزوم شفافيت واردات، توليد و توزيع دارو‌ها

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۶۰۱۱

لزوم شفافيت واردات، توليد و توزيع دارو‌ها

خبرگزاری آریا- سخنگوی ستاد مبارزه قاچاق کالا گفت: یکی از قدیمی‌ترین سامانه‌ها در حوزه ردیابی و رهگیری دارو، سامانه «تی تک» است که در سازمان غذا و دارو ایجاد گردید.
به گزارش خبرگزاری آریا، حمیدرضا دهقانی نیا در ارتباط تصویری با تحریریه بخش خبری 21 شبکه یک سیما با بیان اینکه نظارت بر بازار قاچاق دارو یکی از وظایف نهاد‌های نظارتی است، افزود:، اما این موضوع، نافی وظیفه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل نظارت بر سامانه‌های الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  ابراز امیدواری کرد با تغییراتی که در سازمان غذا و دارو انجام شده است و با حضور آقای شانه ساز در رأس این سازمان، نظارت‌ها بیش از پیش شود.
اقای دهقانی نیا افزود: بر اساس بند 2 ردیف الف ماده 3 آئین نامه اجرایی 13، سازمان غذا و دارو متولی ایجاد سامانه «تی تک» (سامانه اصالت، سلامت، ردیابی و رهگیری دارو) بوده است.
وی گفت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم پیگیر این موضوع است تا اقدامات تکمیلی سامانه «تی تک» انجام شود و همه زنجیره واردات، تولید، توزیع و مصرف آن شفاف شود.
سخنگوی ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز افزود: مردم اگر بخواهند داروی وارداتی مصرف کنند باید به شمار 20008822 اعتماد و حتما داروی دارای برچسب زرد را تهیه کنند و روی برچسب را بتراشند و عدد 16 رقمی موجود در آن را از شماره 20008822، استعلام بگیرند.
وی اضافه کرد: بیمه‌ها هم باید از سامانه اصالت و سلامت، استعلام دارو را بگیرند و سازمان غذا و دارو بر اساس توافقات انجام شده در حوزه بیمار‌های بستری هم، این موضوع را به استعلام داروی مورد مصرف بیمار از سامانه اصالت و سلامت منوط کند.
اقای دهقانی نیا گفت: در 20 ماهه گذشته حدود 5 هزار و 100 میلیارد تومان داروی خاص از این سامانه استعلام شدند که از این رقم 8 و نیم میلیارد تومان دارو‌هایی که از این سامانه استعلام شدند برگشت خوردند یعنی پاسخ استعلام آن‌ها منفی بود.
سخنگوی ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز ادامه داد: بیمه‌هایی که از سامانه اصالت و سلامت استعلام نمی‌گیرند زمانی که استعلام، منفی باشد، این دارو در خانواده آن بیمه استفاده می‌شود.
وی افزود: امیدواریم همه تجهیزات وارداتی و تولیدی و دارو‌های تولیدی در سامانه اصالت و سلامت ثبت شوند.
اقای دهقانی نیا گفت: هر بیمه‌ای که از سامانه اصالت و سلامت استفاده نکند به نوعی از دارو‌های تاریخ مصرف گذشته و یا جعلی که به نحوی وارد کشور شده است استقبال می‌کند بنابراین نقش بیمه‌ها در جلوگیری از مصرف این دارو‌ها پر رنگ است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شفافیت واردات تولید توزیع دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۶۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است

محمدرضا فرجی تهرانی اظهار داشت: در صورتی که تخصیص ارز به واردکنندگان لپ تاپ مشروط به فروش ۷۰ درصدی واردات پیشین باشد بازار لپ تاپ در نیمه دوم سال با کمبود کالا روبه‌رو می‌شود، این در حالی است که بازار کنونی نیز راکد است و متقاضیان بلاتکلیف هستند.

به گزارش ایلنا، براساس بخش‌نامه جدید وزارت صمت از این پس واردکنندگان لپ تاپ باید ۷۰ درصد کالای خود را فروخته باشند و این فروش را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و خریدار نیز تیک تایید را بزند تا واردکنندگان بتوانند تایید دوباره برای سفارش واردات کالا بگیرند و تخصیص ارز آن‌ها تایید شود.

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به مفاد این بخش‌نامه گفت: در صورت اجرای بخش‌نامه عرضه همه کالا‌هایی که واردات آن‌ها مشمول آن می‌شود در بازار کاهش می‌یابد و تعادل بازار در نیمه دوم سال بر هم می‌خورد، این بخش‌نامه به یکباره و از حدود ۱۰ روز پیش به بازار لپ تاپ ارائه شده در حالی که اجرای آن باید به طور تدریجی صورت بگیرد.

وی افزود: صدور چنین بخش‌نامه‌ای نشانگر این است که مسئولان دولتی بار دیگر بدون مشورت با بخش خصوصی تصمیماتی برای این بخش گرفته‌اند در حالی که براساس قانون بخش دولتی باید در ابلاغ بخش‌نامه‌های اجرایی از بخش خصوصی ذینفع نظرخواهی کند. با این حال هیچ یک از سازمان‌های دولتی تاکنون از نهاد‌های خصوصی ماندن اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون برای ابلاغ بخش‌نامه‌ها مشورت نگرفته‌اند.

رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در ادامه از وضعیت کنونی بازار لپ تاپ گفت و اظهار کرد: متقاضیان خرید لپ تاپ هنوز در یک وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌برند.

وی درباره تاثیر نوسانات ارزی اخیر بر بازار لپ تاپ خاظرنشان کرد: واردکنندگان لپ تاپ با ارز نیمایی واردات را انجام می‌دهند به همین دلیل نمی‌توانند قیمت خود را از محدوده تعیین‌شده بالاتر ببرند، بنابراین نمی‌توان گفت نوسانات قیمت ارز بازار لپ تاپ را چندان تحت تاثیر قرار داده است. با این حال بازار در رکود عجیبی فرو رفته و به نظر می‌رسد نقدینگی موجود در دست مردم کم است و از قدرت خرید آن‌ها کاسته شده در چنین شرایطی تاثیرات رکود بیشتر از پیامد‌های نوسانات ارزی در بازار مشهود است و در صورتی که این رکود از بین برود قیمت کالا‌ها افزایش پیدا می‌کند.

فرجی تهرانی یادآور شد: در حال حاضر کالا‌های استوک که بخشی از آن از مسیر‌های قاچاق و بخشی دیگر از طریق مزایده‌های سازمانی تامین می‌شوند بازار خوبی دارند و تقاضا برای این دسته از کالا‌ها برقرار است، همچنین کاهش قدرت خرید مردم به افزایش تقاضا برای تعمیرات انجامیده است.

دیگر خبرها

  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه