Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@23:48:27 GMT

بساط تولید عسل بی‌کیفیت در اردبیل برچیده شده است؟

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۶۴۷۳

بساط تولید عسل بی‌کیفیت در اردبیل برچیده شده است؟

در سال‌های اخیر و با نظارت متولیان امر بساط تولید عسل بی‌کیفیت در پایتخت عسل ایران - اردبیل - برچیده شده و با تکیه بر مبانی نوین و استانداردهای جهانی تولید و عرضه عسل را در خطه سبلان شاهد هستیم.

به گزارش ایسنا، در حالی که اردبیل و دامنه سرسبز سبلان از دیرباز به شهرت شهد شیرین و عسل ناب مزین شده است، تولیدکنندگان و فعالان صنعت کندو تلاش می‌کنند تا تولید باکیفیت و مرغوب عسل را به عنوان سوغاتی این دیار مورد توجه و هدف قرار دهند که فعالان این عرصه به رغم سختی کار و حضور همواره مستحکم در دشت‌ها، کوه‌ها و دمن‌ها و به نوعی زندگی چندجانشینی سعی دارند تا تولید عسل را به عنوان هدف نهایی خود قرار داده تا با تلاش بی‌وقفه خود کام ایرانیان را شیرین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اردبیل که از آن به عنوان پایتخت عسل ایران و بهشت بی‌نظیر گردشگری کشور یاد می‌شود، در همه فصول به ویژه تابستان به کانون تولید و عرضه عسل دامنه‌های سبلان با خاصیت بی‌نظیر درمانی و دارویی و تغذیه بی‌نظیر تبدیل شده به طوری که اغلب گردشگران در شهر چشمه‌های بهشتی سرعین، اردبیل و مشگین‌شهر و سایر مناطق این استان در کنار اینکه کام خود را با عسل سبلان شیرین می‌کنند، به عنوان تحفه و سوغاتی از این محصول خریداری کرده و با خود به شهر و دیار خود می‌برند که این خود بهترین تبلیغ برای معرفی عسل سبلان است که با برند مشهور جهانی شهره آفاق شده است.

در سال‌های گذشته برخی ناهماهنگی‌ها و بی‌تدبیری‌ها زمینه حضور فروشندگان عسل بی‌کیفیت را در حاشیه شهرها و جاده‌ها به ویژه مسیر اردبیل – سرعین و نمین – حیران رقم زده بود که با تدبیر مناسب دستگاه قضائی و همچنین پیگیری انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران و همراهی سایر نهادها بساط این عسل‌فروشی‌های بی‌کیفیت و ناخالص برچیده شد.

 در کنار این امر با کنترل و نظارتی که دامپزشکی، جهاد کشاورزی، غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و اداره استاندارد انجام می‌دهند، از تولید و عرضه عسل بی‌کیفیت در استان اردبیل که گاه وارداتی بوده است خودداری شد، تا زمینه برای ارتقای توانمندی تولید فراهم آید.

در این زمینه سراغ رئیس انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران رفتیم که او با قدردانی از تلاش و زحمات زنبورداران و فعالان صنعت کندو در استان اردبیل اظهار کرد: کار سختی را تولیدکنندگان عسل در طول سال در تهیه و تدارک این ماده غذایی شفابخش انجام می‌دهند که تنها عشق و علاقه است که زمینه استمرار فعالیت آنها را فراهم کرده است.

عبدالرضا بیگناه خاطرنشان کرد: ما در استان اردبیل سالانه شاهد تولید 90 هزار تن عسل هستیم که 10 تا 12 هزار تن آن به فروش می‌رسد و حدود 6 هزار تن نیز مصرف داخلی بوده و مابقی به سایر استان‌ها و حتی خارج از کشور صادر می‌شوند.

وی تولید پاکترین و باکیفیت‌ترین عسل ایران را در دامنه‌های سبلان یادآور شد و بیان کرد: در دو سال اخیر با تقویت کنترل‌ها و نظارت‌ها جلوی تولید بی‌کیفیت عسل گرفته شده و ما به عنوان مسئول انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران به فعالان این عرصه تا 95 نمره می‌دهیم که حکایت از رضایتمندی همه از این شرایط است.

این مسئول رونق گرفتن صادرات این محصول ارزشمند و استراتژیک را یادآور شد و گفت: افزایش صادرات به ارتقای اشتغال و ارزآوری بیشتر منجر شده است.

بیگناه با بیان اینکه متاسفانه تعداد محدودی از فروشندگان با تبدیل عسل به شیره و برخی از افزودنی‌های دیگر قصد خدشه وارد کردن بر نام و برند عسلی سبلان را دارند، تصریح کرد: همانطوری که بساط عسل‌فروشی‌های کنار جاده‌ها برچیده شد امیدواریم در بهترین شرایط جلوی فروشندگان عسل‌های بی‌کیفیت و فاقد استاندارد نیز گرفته شده و زمینه برای ارتقای توان تولید و عرضه عسل باکیفیت فراهم آید.

وی همچنین به گله‌مندی از فروش عسل با رمکه و چارچوب چوبی این محصول اشاره کرد و افزود: باید رمکه را به وزن بفروشیم تا اجحافی در حق مشتری و خریدار رخ ندهد که ضرورت دارد به همان نرخی که این رمکه‌ها به قیمت 250 تومان تهیه می‌شود به همان نسبت به قیمت عسل فروخته شده افزوده شود.

بیگناه ادامه داد: با تشکیل اتحادیه امیدواریم جلوی این اجحاف و غش در معامله گرفته شده و فروشندگان باانصاف ما به همان وزن رمکه و قیمت خرید آن در فروش عسل سعی کنند تا نرخ واقعی اعمال شود.

در قیمت‌گذاری عسل حقوق فروشندگان رعایت می‌شود

مدیر انجمن صنفی عسل و لبنیات استان اردبیل نیز با اشاره به فعالیت این انجمن در سالجاری اظهار کرد: ما در این انجمن سعی داریم تا قیمت‌گذاری عسل و نظارت بر وزن و فروش رمکه‌ها را به قیمت 250 تومان شاهد باشیم تا برخی از فروشندگان اجحافی در حق خریدار انجام ندهند.

فردین صفوی بیان کرد: با توجه به حضور گردشگران و توریسم در این استان تلاش بر این است تا با کنترل مناسب از عرضه عسل بی نام و نشان به ویژه در مناطق گردشگری جلوگیری شده تا خدشه و صدمه‌ای به برند عسل سبلان وارد نشود.

کیفیت عسل ارائه شده در بازار تحت کنترل ماست

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل نیز بیان کرد: ما با همکاری اداره کل استاندارد استان اردبیل تلاش می‌کنیم تا بر کیفیت عسل‌های عرضه شده در بازار و مراکز گردشگری نظارت کنیم که در این راستا با واحدهای متخلف نیز برخورد می‌شود.

محسن ارزنلو گفت: در کشور ما نیز متاسفانه برخی افراد سودجو انواع تقلبی آن را در تولید آن انجام می‌دهند که در استان اردبیل گردشگران زیادی در طول سال حضور پیدا می‌کنند و برهمین اساس ما توجه ویژه و نظارت‌های کامل را در این خصوص انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: با توجه به شهرت و محبوبیت عسل سبلان کسانی که اقدام به خرید می‌کنند و از آنجایی که عسل تولید مناطق دیگر کشورها وارد استان شده و بعضا با نام اثر سبلان به فروش می‌رسد، در این خصوص معاونت غذا و داروی دانشگاه با همکاری معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان اردبیل به صورت مرتب از شهدهای عسل موجود در فروشگاه‌ها نمونه برداری و آزمایشات لازم را انجام می‌دهد و در صورت مشاهده شهرداری اثر تقلبی و غیر استاندارد در سطح عرضه جمع‌آوری و متخلف به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

ارزنلو با تاکید بر اینکه به طور مرتب از شهدهای عسل موجود در شهرستان سرعین نمونه برداری می شود، خاطرنشان کرد: این عسل‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرد و در صورت وجود هرگونه ناهماهنگی بین تولید و مواد غذایی این محصول با ارزش از عرضه آن به بازار جلوگیری می شود.

وی ادامه داد: عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پرارزش بوده که از قرن‌ها پیش به عنوان عالی‌ترین و بهترین غذاهای شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی‌های شفابخش خود به عنوان دارو در درمان بیماری‌ها در بین تمام ملل کاربرد داشته است.


گزارش از:عادله جوادزاده


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۶۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اله بخش صبح پنجشنبه در بازدید مدیرکلدیوان محاسبات استان اردبیل از پروژه های پرورش ماهی در شهرستان مشگین شهر اظهار کرد: استان اردبیل ظرفیت بی‌نظیری برای اجرای طرح های آبزی پروری داشته و می‌توان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و نیز رفع موانع سرمایه گذاری در استان به ظرفیت مطلوبی در این حوزه دست یافت.

وی یکی از اهداف مهم این اداره کل را توسعه همه‌ جانبه فعالیت های شیلاتی و استفاده از همه ظرفیت ها در کنار حفظ منابع عنوان کرد.

مدیرکل شیلات استان اردبیل خاطرشان کرد: بدون شک رهنمودها و راهنمایی های دستگاه های نظارتی همچون دیوان محاسبات می تواند در این مسیر چراغ راه باشد.

اله بخش با بیان اینکه ظرفیت های آبی و رودخانه ای استان اردبیل بستری برای ایجاد طرح های اصولی پرورش آبزیان است، افزود: با استفاده از خروجی طرح های مطالعاتی و کارشناسی شده ظرفیت تولید استان را به نحو مطلوبی ارتقا خواهیم داد.

عقیل شکری مدیر کل دیوان محاسبات استان اردبیل نیز با قدردانی از زحمات و تلاش های اداره کل شیلات استان اردبیل در راستای حمایت از تولیدکنندگان این صنعت با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاری و حضور مردم در امر تولید در استان گفت: لازم است با برنامه ریزی دقیق از مشارکت سرمایه گذاران برای ایجاد طرح های تولید محور و اشتغالزا حمایت شود

در این بازدید از کارخانه در حال احداث قطعه بندی و فرآوری آبزیان شهرک صنعتی رضی، مرکز تکثیر ماهیان سردآبی و چندین مزرعه پرورش ماهی واقع در روستای کنگرلو و آق درق بازدید و به چندین تولید کننده موفق خدمات ترویجی و حمایتی رایگان برای توسعه مکانیزاسیون مزارع اعطاء شد.

کد خبر 6088289

دیگر خبرها

  • بساط ویژه‌خواری برچیده شود/ جایگاه شغلی کارگران ارتقا یابد
  • حذف حق‌الزحمه‌های نجومی مشاوران املاک با سامانه خودنویس
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • ساماندهی فضای کسب و کار؛ جهش تولید و صنعت در استان اردبیل
  • بستر‌های فسادزا در دستگاه‌های اجرایی استان اردبیل برچیده می‌شود
  • ظرفیت های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است
  • قیمت ماکارونی سر به فلک کشید!
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • افزایش سال گارانتی خودرو‌ها برای مردم هزینه دارد؟
  • اجرای خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل