Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در گفت وگو با شبکه روسی «راشاتودی» ضمن تأکید بر اینکه ایران برای رونق اقتصادی خود متکی به برجام نیست گفت که تهران به اندازه کافی متکی به خود است که بدون برجام نیز دوام بیاورد، اما اگر کشور‌های اروپایی نتوانند این توافق را حفظ کنند، آمریکا همچنان به روند زیر پا گذاشتن دیگر توافقات بین‌المللی ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در خصوص اتکای  ایران به خود خاطرنشان کرد:  تهران، تجربه ۴۰ ساله زندگی تحت فشار را دارد و ما با یا بدون برجام، اینده خود را می سازیم. این توافق، دستاورد مهمی است که نباید آن را از بین ببریم، اما نابودی آن گرچه قابل تأسف است، اما ضربه‌ای به دیپلماسی و نه ایران خواهد بود.

وزیر خارجه ایران در خصوص خروج واشنگتن از برجام ادامه داد: در یکسال گذشته از زمان خروج آمریکا از برجام، ما به اقتصاد خود ثبات بخشیده‌ایم، ما تورم را کاهش داده‌ایم، رشد (اقتصادی) خود را افزایش داده‌ایم. ما دچار افت اقتصادی شدیم، اما در حال جبران این افت اقتصادی هستیم... ما انتخاب کرده‌ایم که رونق اقتصادی خود را به برجام وابسته نکنیم. ما خواستار مشاهده موفقیت این دستاورد دیپلماسی هستیم، اما اگر کشور‌های اروپایی نتوانند سهم خود را در این خصوص برعهده بگیرند، همه ما می‌بازیم. فقط آن‌ها نیستند که می‌بازند، همه ما از جمله آمریکا می‌بازیم.

او در خصوص ادامه تلاش آمریکا برای نقض توافقات بین‌المللی ادامه داد: کشور‌های اروپایی باید بدانند که میل آمریکا برای نقض قوانین بین‌المللی به برجام ختم نخواهد شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در خصوص نقش قلدری آمریکا در امور بین‌الملل توضیح داد:همه ما، زمانی که به ابتدایی یا دبیرستان می‌رفتیم، قلدر‌هایی در کلاس درس خود داشتیم و اگر ما بایستیم و تنها شاهد آن باشیم که قلدر‌ها دیگر دانش‌آموزان را کتک می‌زنند، قلدری آن‌ها متوقف نخواهد شد. وقتی دانش‌آموز اول را کتک زدند، سراغ دانش‌آموز دوم و سوم و چهارم هم می‌روند. میل به قلدری زمانی که با واکنش بقیه روبرو نشود، همچنان رشد می‌یابد و زیاد می‌شود.

وزیر خارجه ایران، توافق هسته‌ای موسوم به برجام را یک دستاورد دیپلماسی خواند و گفت:هنوز برای آنکه بخواهیم از مرگ برجام صحبت به میان بیاوریم، بسیار زود است، اما متأسفانه هنوز کشور‌های اروپایی نتوانسته‌اند به وعده‌های خود عمل کنند و هنوز آن‌ها آماده نیستند که برای و برای حفظ این دستاورد بزرگ دیپلماسی خطر و سرمایه‌گذاری کنند.

ظریف در خصوص انفعال کشور‌های اروپایی امضاکننده برجام گفت:کشور‌های اروپایی به جز صدور بیانیه‌های کلی و حمایت لفظی از برجام، برای سرمایه‌گذاری کردن برای حفظ این توافق هسته‌ای آمادگی ندارند.

وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد:آمریکا تا زمانی که عزم و اراده کشور‌های اروپایی را برای حفظ برجام مشاهده نکند، متقاعد نخواهد شد. درست است که کشور‌های اروپایی نمی‌توانند شرکت‌های آمریکایی را به تجارت با ایران وادار کنند، اما آن‌ها باید قوانین خود را اجرا کنند.

بیشتر بخوانید: مذاکره‌ای با آمریکا نخواهیم داشت



انتهای پیام/

 

مصاحبه های ظریف با راشاتودی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ظریف وزیر امور خارجه برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۷۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • کارگران اساس و بنای رونق تولید و پیشرفت جامعه هستند
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • چرخه اقتصادی کشور وابسته به قشر کارگر است
  • ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است
  • افتتاح ۳ مگاپروژه حوزه انرژی سریلانکا توسط سید ابراهیم رئیسی/ امضای ۵ سند همکاری میان ایران و سریلانکا/رئیسی: تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده است/ رئیس جمهور سریلانکا: از حمایت های ایران تشکر می کنیم
  • بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم