Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@21:28:58 GMT

شاخص بورس از مرز ۲۹۰ هزار واحد گذشت

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۹۷۳۱

شاخص بورس از مرز ۲۹۰ هزار واحد گذشت

به گزارش فارس، براساس اطلاعات مندرج در سامانه شرکت مدیریت فرابورس تهران، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز (چهارشنبه 13 شهریور 98) با افزایش 4 هزار و 604 واحد به رکورد جدید 290 هزار و 178 واحد دست یافت. 

به گفته کارشناسان، دلیل اصلی رکوردشکنی بورس در روزهای اخیر علاوه بر جو مثبتی که در مذاکرات سیاسی پیش‌بینی می‌شود که این امر باعث امیدواری بازار به آینده شده است، همچنین موافقت دولت با تأمین نقدینگی برای شرکت‌های تولیدکننده، همچنین رکورد حاکم بر بازارهای رقیب مانند بازار طلا، سکه و ارز و معاملات مسکن باعث روی آوردن سرمایه‌های مردم به بازار سرمایه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

از طرفی ارزهای اولیه که به صورت میانگین هر ماه یک عرضه اولیه در بورس و یک ارز اولیه در فرابورس روی می‌دهد، باعث تشویق سرمایه‌گذاران به حضور در این بازار شده است. 

شاخص کل با معیار هم‌وزن با افزایش 1752 واحد به رقم 79 هزار و 204 واحد رسیده است. 

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از یک میلیون و 60 هزار میلیارد تومان رسیده است. 

امروز معامله‌گران بورس بیش از 3.2 میلیارد سهام حق‌تقدم و سایر اوراق مالی درقالب 361 هزار نوبت معامله و به ارزش 1419 میلیارد تومان داد و ستد کردند. 

شاخص قیمت با معیار وزنی - ارزشی با افزایش 1237 واحد به رقم 77 هزار و 991 واحد رسید. 

شاخص قیمت با معیار هم‌وزن 1173 واحد تقویت شده و به رقم 53 هزار و 19 و احد رسید.

شاخص آزاد شناور با افزایش 5 هزار و 292 واحد به رقم 330 هزار و 76 واحد رسید.

شاخص بازار اول بورس با افزایش 2 هزار و 871 رقم به رقم 211 هزار و 823 واحد رسید. 

شاخص بازار دوم بورس که معاملات بلوکی در آن انجام می‌شود با افزایش 11 هزار و 496 واحد به رقم 585 هزار و 929 واحد رسید.

این افزایش شاخص بازار دوم در بورس نشان می‌دهد عمده معاملات امروز به صورت بلوکی انجام شده است. 

امروز نمادهای مهم بازار عمدتا در تقویت شاخص کل اثرگذار بودند که از مهمترین نمادهای بورسی می‌توان به پتروشیمی خلیج فارس،‌ فولاد مبارکه اصفهان، گروه مپنا، مخابرات ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان و پالایش نفت تهران اشاره کرد.

و نماد فخاس مربوط به فولاد خوزستان بیشترین اثر کاهشی در بورس تهران را داشته‌اند. 

امروز نمادهای بانک تجارت با نماد و تجارت، شپنا، پالایش نفت اصفهان، خساپا،‌ سایپا، فولاد مبارکه اصفهان، حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس، گروه مپنا، ایران خودرو از نمادهای پربیننده در بورس بوده‌اند که ارزان‌ترین سهام این نمادها مربوط به بانک تجارت به قیمت هر سهم 423 ریال و گران‌ترین مربوط به پالایش نفت اصفهان به قیمت 13 هزار و 261 ریال بوده است. 

امروز همچنین در پایان معاملات در فرابورس ایران، شاخص کل با رشد بی‌سابقه 55 واحدی به رقم 3 هزار و 770 واحد رسید. 

امروز عرضه اولیه 10 درصد سهام جنرال مکانیک در نماد رنیک از سوی بنیاد مستضعفان در فرابورس انجام شد که کشف قیمت هر سهم رنیک 7900 ریال صورت گرفت و 648 هزار و 573 نفر در این عرضه اولیه شرکت کردند که به هر نفر حداکثر 156 سهم رسید. 

ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس به بیش از 209 هزار میلیارد تومان رسید. 

امروز معامله‌گران در فرابورس بیش از 2.8 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 247 هزار نوبت معامله و به ارزش 1224 میلیارد تومان داد و ستد کردند. 

امروز نمادهای پربیننده درفرابورس مربوط به ذوب آهن اصفهان، بانک دی، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، ریل‌پرداز سیر، توسعه و عمران استان کرمان، صنایع کاغذ پارس و پتروشیمی زاگرس بوده‌اند.

نمادهای مهم تأثیرگذار در رشد شاخص فرابورس مربوط به پتروشیمی زاگرس، ذوب‌آهن اصفهان، تولید نیروی برق دماوند، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پالایش نفت لاوان و توسعه و عمران استان کرمان بوده‌اند.

همچنین پتروشیمی مارون بیشترین اثر کاهشی درشاخص فرابورس را داشته است. 

امروز در جریان معاملات بورس، نمادهای حق‌تقدم سیمان بهبهان و حق‌تقدم پارس سوئیچ متوقف شدند.

نماد سیمان شاهرود، کارخانجات پلاسکوکار سایپا و غلتک‌سازان سپاهان بازگشایی شدند.

وقفه معاملاتی در نماد نوش مازندران، تراکتورسازی ایران، شرکت نیروکلر، شرکت کاشی تک‌سرام و شرکت گروه مپنا روی داد. 

امروز همچنین نماد فولاد کاوه جنوب کیش و سیمان کرمان بازگشایی شدند.

وقفه نماد معاملاتی دارویی لقمان انجام شد. 

توقف نماد دارویی لقمان به علت تغییرات بیش از 50 درصدی قیمت اتفاق افتاد. 

توقف نماد فراوری مواد معدنی ایران اتفاق افتاد. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۹۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابلوی بورس، تابلوی رکود

شاخص در روز یکشنبه با افت حدود ۵هزار واحدی به ۲میلیون و ۲۵۹هزار واحد رسید. کاهش قیمت ارز و تداوم تثبیت قیمت در بازار نیما سبب شد تا طی ۵ روز ۷۹۰میلیارد تومان پول از بازار خارج شود. امروز یک‏سال از سقوط شاخص از قله ۲میلیون و۵۰۰هزار واحدی می‏گذرد.

«دنیای‌اقتصاد» عملکرد بورس طی یک‌سال اخیر را بررسی کرده است. شاخص‌کل بورس در روز یک‌شنبه به‌عنوان اولین روز کاری هفته‌جاری با افت ۵ هزار و ۱۰۰ واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید، به‌طوری‌که بازدهی این نماگر بازار از ابتدای سال حدود ۳ درصد بوده است، ضمن آنکه شاخص‌کل هموزن نیز با رشد ۱۹۲ واحدی به ۷۵۱ هزار و ۳۷ واحد رسید. بازدهی این نماگر ثانویه بازار سرمایه نیز از ابتدای ۱۴۰۳، هنوز بیش از یک‌درصد است.

به‌نظر می‌رسد، رشد قیمـــــت دلار در روز‌های ابتدایی سال‌۱۴۰۳ بازار را نسبت به رشد سهام کامودیتی‌محور که از کل بازار به لحاظ بازدهی عقب‌تر بودند، امیدوارتر کرده‌بود، چراکه با وجود اختلاف بالای دلار نیما و آزاد بورس تهران، به‌طور تاریخی حدس زده می‌شد این اختلاف به حداقل ممکن برسد.

ظاهرا دولت سیزدهم دلار نیما را خط قرمز خود می‌داند و رشد آن را با سرعت بسیار محدودی دنبال می‌کند. اکنون بورس دچار سردرگمی شده‌است. عملکرد خوب کلیت بازار در گزارش‌های فروردین و از سوی دیگر کارنامه سبز برخی از صنایع در صورت‌های مالی سالانه برخی از شرکت‌ها که اخیرا منتشر شده، سبب شده‌است تا شاخص هموزن افت بیشتری را تجربه نکند، چراکه از اول سال نیز از شاخص‌کل عقب‌تر بوده‌است. به‌نظر می‌رسد شاخص هموزن جای زیادی برای افت بیشتر ندارد، چراکه به‌طور تاریخی باید این نماگر فرعی بازار از نماگر اصلی جلوتر بیفتد.

به‌نظر می‌رسد با توجه به احتمال نوسان اندک، اما مثبت دلار آزاد، جو بازار سرمایه در این هفته متعادل‌تر شود، اما در نهایت اگر مقاومت بانک‌مرکزی برای رشد دلار نیما ادامه‌یابد، بازار چاره‌ای ندارد جز آنکه در محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار واحد پناه گیرد.

تابلوی بورس، تابلوی رکود

همچنان ارزش معاملات در بورس تهران اعداد بسیار پایینی به‌ثبت می‌رسد، به‌طوری‌که با وجود ۸ روز معاملاتی نسبتا پررونق در دو هفته گذشته، دوباره ارزش معاملات به زیر ۳ هزار میلیارد‌تومان رسید. همچنین میانگین ارزش متحرک ارزش معاملات خرد نیز حکایت از آن دارد که ارزش معاملات کوتاه‌مدت بازار پایین‌تر از بلندمدت است. کاهش دوباره میانگین ارزش معاملات متحرک ۵‌روزه به زیر ۲۰‌روزه حکایت از تداوم رکود در بازار سهام دارد، ضمن آنکه میانگین‌های متحرک بلندمدت ارزش معاملات به‌هم نزدیک شده‌اند، از این‌رو به‌طور تاریخی در صورتی‌که محرک‌ها بازار را هدایت کنند، عبور میانگین متحرک ۵‌روزه از سایر میانگین‌ها می‌تواند بازار را به سمت ارزش معاملات ۲۰ هزار‌میلیاردی هدایت کند.

این درحالی است که ارزش معاملات دلاری نیز در سطوح پایینی قرار دارد و تا زمانی‌که چند روز متوالی بالای ۱۰۰ میلیون دلار تثبیت نشود، نمی‌توان از بازار انتظار رونق داشت. این شاخص، اکنون در محدوده ۳۰ میلیون دلار قرار دارد. علاوه‌بر این، در اولین روز معاملاتی هفته نزدیک به ۸۰ میلیارد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج‌شده و این درحالی است که از ابتدای سال حدود ۴ هزار و ۳۰۰ میلیاد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج شده‌است.

با بورس چه می‌توان کرد؟

بورس تهران، درگیر چند متغیرسیاسی و اقتصادی است و نمی‌داند به کدام‌سو برود. از سویی با نوسان‌ها نرخ ارز به‌طور موقتی خوشبین و بدبین می‌شود. از سویی دیگر به امید رشد دلار نیما رونق می‌گیرد و دوباره با رکود همراه می‌شود. از طرف دیگر بازار ترجیح می‌دهد با وجود تعدیل P/E بازار سرمایه با انتشار برخی از گزارش‌ها همچنین با P/E زیر میانگین تاریخی خود معامله شود، چراکه هنوز سایه نرخ بهره ۳۰ درصدی سنگینی می‌کند.

همچنین بورس، با درگیری‌های منطقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند و هر لحظه امکان دارد که دشمن‌های منطقه‌ای دوباره تنش‌ها را افزایش دهند، لذا بازار دچار بی تصمیمی شده‌است. هرچند ممکن است در هفته پیش‌رو با نوسان اندک و مثبت دلار فضا متعادل‌تر شده و شاخص‌کل نیز استراحت کند، اما در صورتی‌که رویکرد ارزش دولت تغییری نکند، بازار سهام به روند نزولی ادامه خواهد داد و در آغوش محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار‌واحدی پناه خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم