Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@07:35:49 GMT

صادرات نفت اوپک افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۰۰۰۹

صادرات نفت اوپک افزایش یافت

صادرکنندگان نفت خاورمیانه که عضو اوپک هستند، عرضه نفت‌خام را در اوت به بالاترین حد در چهار ماه گذشته افزایش دادند.

به گزارش ایسنا، آمار گردآوری شده توسط بلومبرگ حاکی از آن است که عربستان سعودی، عراق، کویت و امارات متحده عربی که حدود سه چهارم از تولید نفت اوپک را تشکیل می‌دهند مجموعا ۱۵.۷۳ میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات در اوت صادر کردند که در مقایسه با ژوییه ۷۳۶ هزار بشکه در روز بالاتر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جریان نفت خام و میعانات از سوی چهار صادرکننده از این پنج صادرکننده افزایش پیدا کرد و تنها کویت نفت کمتری در اوت نسبت به ژوییه صادر کرد. بزرگترین افزایش صادرات از سوی عربستان سعودی و امارات متحده عربی صورت گرفت و صادرات هر کدام بیش از ۳۰۰ هزار بشکه در روز رشد کرد. صادرات عراق از پایانه نفتی بصره به میزان ۱۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت. همچنین صادرات نفت ایران نیز ۶۵ هزار بشکه در روز رشد نشان داد. در مقابل صادرات نفت کویت بر مبنای ماه به ماه ۱۰۶ هزار بشکه در روز کاهش داشت.

صادرات نفت از خلیج فارس به هند که نزدیکترین بازار بزرگ است، در اوت نسبت به ماه پیش از آن بهبود یافت. عراق با سهم ۴۵ درصدی، بزرگترین سهم را از این بازار در دست داشت.

جریان نفت به آمریکا نیز برای نخستین بار در ۹ ماه گذشته با رشد صادرات از سوی عربستان سعودی، افزایش پیدا کرد با این حال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۸ درصد کاهش نشان می‌دهد و از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون هر ماه پایین یک میلیون بشکه در روز بوده است.

صادرات بالاتر به آمریکا در آمار واردات که اواسط سپتامبر منتشر می‌شوند، منعکس خواهد شد، زیرا محموله‌هایی که اوایل اوت بارگیری شده‌اند در سپتامبر به خلیج مکزیکو یا وست کاست می‌رسند. کشتی‌های دیگری که مقصدشان نامعلوم است نیز ممکن است به سمت آمریکا در حرکت باشند.

صادرات نفت تولیدکنندکان خاورمیانه به چین بر مبنای ماه به ماه کاهش داشت، اما اگر مقصد نهایی کشتی‌های بیشتر مشخص شود، ممکن است روند مذکور معکوس شود. عراق در اوت صادرات نفت خود به چین را به بالاترین حد از فوریه رساند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، صادرات به ژاپن در اوت نسبت به ژوییه تغییری نداشت و پایین دو میلیون بشکه در روز ماند. امارات متحده عربی و عربستان سعودی با سهم ۴۵ درصدی و ۴۱ درصدی در ماه گذشته، بازار این کشور را در دست داشتند.

اما صادرات نفت به کره جنوبی که یکی دیگر از خریداران بزرگ آسیایی است، در اوت به پایین‌ترین حد از ژانویه سال ۲۰۱۷ رسید. عربستان سعودی و امارات متحده عربی حجم کمتری به این کشور صادر کردند، اما محموله‌های نفتی که به مقاصد نامعلوم در حرکت هستند، ممکن است این تصویر را تغییر دهند.

پیش از این نظرسنجی اخیر رویترز منتشر شد که بر اساس آن، تولید نفت اوپک در اوت ۲۹.۶۱ میلیون بشکه در روز برآورد شده که ۸۰ هزار بشکه در روز نسبت به سطح تولید ژوییه بالاتر بوده است. این افزایش تولید با توجه به این‌که تولید نفت ایران و ونزوئلا کمتر بوده و عربستان سعودی نیز پایبندی بالاتر از سقف تعیین شده به توافق کاهش تولید نشان داده، تعجب‌آور است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نفت اوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد

مدیرکل گمرک استان زنجان گفت: ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

زین‌العابدین گنج‌خانلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: طی سال گذشته عمده کالای صادراتی این استان شامل شمش روی، ترانسفورماتور و متعلقات، پروفیل، میلگرد، نبشی، شمش فولادی، مفتول مسی، فیلم پروپیلن، اسید سولفونیک، کنسانتره روی، لبنیات، شمش سرب، کاغذ فلوتینگ، تست لاینر و مقوا بود.

وی افزود: ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

مدیرکل گمرک استان زنجان گفت: در این مدت حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش تقریبی ۳۱ میلیون دلار از گمرک استان صادر شده است که به لحاظ ارزش حدود ۲۶ درصد افزایش و از نظر وزن ۱۴ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

گنج‌خانلو ادامه داد: همچنین ۳۴ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۱۰.۶ میلیون دلار به صورت موقت وارد استان شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۱۸ درصد و از نظر وزن ۱۹ درصد افزایش دارد.

مدیرکل گمرک استان زنجان با اشاره به افزایش ۲۶ درصدی صادرات از گمرک زنجان گفت: همچنین در رویه ورود موقت نیز شاهد افزایش هستیم که امیدواریم با رونق فعالیت واحدهای صنعتی استان، سطح تجارت خارجی نیز افزایش پیدا کند.

وی افزود: در این مدت همچنین واردات قطعی بیش از ۲۴.۵ میلیون دلار کالا به وزن بیش از ۱۴ هزار تن ثبت شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۵۹ درصد کاهش و از نظر وزنی ۴۲ درصد کاهش دارد.

کد خبر 748375

دیگر خبرها

  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت