Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@03:25:06 GMT

عزاداری امام حسین(ع) و انحرافات

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۰۲۲۹

عزاداری امام حسین(ع) و انحرافات

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، عزاداری برای امام حسین(ع) در راستای زنده نگه‌داشتن نام، فرهنگ و سبک زندگی آن حضرت بوده است تا رشادت‌ها، اخلاق، سبک زندگی و تمامی حرکات انسانی و الهی ایشان در جامعه احیا شود، زیرا تمامی حرکت‌های امام حسین(ع) برای ما الگو است. حرکت عاشورا به عنوان نقطه اوج مبارزه یک انسان با تمام وجود و امکانات مادی و معنوی در راه ایستادگی از ارزش ها و اعتقادات به حساب می‌آید و امام حسین (ع) به عنوان الگوی مبارزه در تاریخ اسلام شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   یکی از مهم‌ترین ارکان حرکت امام حسین(ع) مبارزه با بدعت‌ها و انحرافات بوده است. ما به عنوان داعیه داران نهضت عاشورا، باید با بدعت‌ها مبارزه کنیم. یکی از موضوعات جدی در بحث عزداری ها انحرافاتی است که وارد این مکتب شده و هیچگونه سند نقلی و عقلی برای آنان وجود ندارد در سال های اخیر با رهنمودهای «مقام معظم رهبری» سعی شده است با اینگونه انحرافات مبارزه جدی شود.

پژوهشگر ایرنا با «سید حسن بیناپور» کارشناس مسایل دینی  در مورد انحرافات  عزاداری ها به گفت و گو پرداخت.  

 جهل و نا آگاهی، انحراف عزاداری ها

بیناپور در ابتدای این گفت و گو اظهار داشت:عزاداری های مکتب تشیع با کارکردهای عظیم سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بدون شک همراه  با آفت ها و انحرافاتی  خواهد بود. إمام علی علیه السلام می فرمایند:لکل شیءٍ آفةٌ، هر چیزی آفتی دارد و مسلما فرهنگ عاشورا و عزاداری از این آفت مبرا نیست.  این انحرافات با انگیزه های متفاوت از سوی دشمنان و گاهی بر اساس جهل و نا آگاهی دوستان این مکتب ایجاد می شود.

اولین بنای مکتب تشیع عقل است. هر چیزی خارج از عقل در این عزاداری ها باشد مسلما مکتب ما را از طرف دشمنان مورد وهن قرار می دهد و این یک انحراف  محسوب می شود که به ضرر دین است. در مکتب ما اساس و مبنا قرآن، سنت، اجماع، عقل، چهار منبع استخراج احکام دینی است که به ادله اربعه معروفند  و هر چیزی که خارج این  گزینه ها چه به صورت شکلی و چه ماهوی  بر مکتب ما وارد شود  نمی تواندکارکردی مثبت برای تبین دین داشته باشد.

وی افزود:جهل و نا آگاهی  ریشه بسیاری از انحرافات وارده بر مکتب عاشوراست و کسانی که درک عمیق از فرهنگ حسینی ندارند ناخواسته به گسترش چنین انحرافاتی دامن می زنند. در برخی از مناطق کشور مباحث عرفی عزاداری وارد فرهنگ عزاداری امام حسین(ع) شده است که با مکتب تشیع همخوانی ندارد و باید به شیوه ای نگذاریم که این موضوعات در فرهنگ حسینی باقی بماند.

 بیناپور با  ذکر جمله ای از شهید مطهری می گوید: شهید مطهری جمله ای زیبا در تفسیر عاشورا دارد؛  در عاشورا همان اندازه که تفسیر صحیح، سازنده وحیات بخش است برداشت نادرست و منحرف  می تواند برای جامعه مخرب باشد و ما را از مسیر واقعی دور کند. و این بر خلاف اهداف و مکتب  امام حسین(ع)   است.  از ورود انحرافات ماهوی و شکلی  به عرصه فرهنگ عاشورا باید جلوگیری شود  و نگذاریم به عنوان کارکردهای مکتب حسینی محسوب شوند و جامعه را بر خلاف جامعه مورد نظر امام حسین(ع) هدایت کنند.

این کارشناس مسایل مذهبی همچنین اظهار داشت: عزاداری سید الشهدا شور و هیجانی خاص در جامعه ایجاد می کند.  در ایام محرم هرفرد  با داشتن هر اندیشه ای  تحت تاثیر این موج و هیجان عظیم قرار می گیرد. هئیت های و جلسات  باید با سازمان دهی از انحرافات و بدعت های که خواسته یا نا خواسته وارد این عرصه می شود، جلوگیری کنند.

 مبلغین و سخنرانان اهداف و روش های عزاداری را توجیه و تبین کنند و  نگذارند بدعت ها که باعث وهن مکتب می شود به این عرصه وارد شوند. ما باید به نحوی این مکتب را به جهانیان معرفی کنیم که خلاف عقل نباشد بعضا در جلساتی خواب های نقل می شود بدون هیچ گونه منبع و منشاء که خلاف عقل است و نمی تواند کارکرد مثبتی در تبین فرهنگ عاشورا داشته باشد اینگونه نقل و قول های خواب های بی مایه نیز  نوعی از انحرافاتی است که مبلغین باید مد نظر قرار دهند  و با نقل احادیث زیبای اهل بیت (علیهم السلام) این مکتب را به جهانیان نشان دهند.

بیناپور  با اشاره به آیین قمه زنی از سوی تعداد محدودی در برخی از مناطق کشور گفت:این موضوع هیچ سند معتبری ندارد و باید آگاه باشیم که  امروز دشمن تا چه اندازه از قمه زنی حمایت می‌کند. مکتب امام حسین(ع) و فرهنگ عاشورا در قمه زنی منحصر نشده است ماباید معارف زیبای فرهنگ عاشورا را با زبان معرفت شناسی به دیگران معرفی کنیم و با اینگونه انحرافات به صورت جدی مبارزه نماییم.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عاشورای حسینی امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۰۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جلال‌مآب در حاشیه بازدید شیخ عبدالمهدی کربلایی متولی شرعی حرم امام حسین (ع) از مراحل پیشرفت طرح توسعه حرم که با همت مهندسان، استادکاران و هنرمندان ایرانی در حال ساخت است، گفت: فاز نخست طرح جامع توسعه حرم امام حسین (ع) مزین بنام صحن و شبستان حضرت زینب (س) بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: براساس طرح صحن حضرت زینب (س)، ساخت ۴ شبستان در تراز رو و زیرسطحی به‌نام‌های شبستان حضرت علی اکبر (ع)، شبستان امام حسین (ع)، شبستان باب القبله و شبستان عقیله در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: از این تعداد، شبستان حضرت علی اکبر (ع) در روبروی خیمه‌گاه حسینی و به مساحت حدود ۲هزار و۸۰۰ مترمربع در طبقه همکف قرار دارد و سه شبستان دیگر در تراز زیر سطحی ساخته می‌شود.

به گفته وی، شبستان عقیله به مساحت ۲هزارمترمربع در شمال ساختمان مقام حضرت زینب (س)، شبستان امام حسین (ع) به مساحت ۴هزار و۸۰۰ مترمربع در جنوب ساختمان مقام و شبستان باب القبله به مساحت ۲هزار و۵۰۰ مترمربع در جنوب در باب القبله حرم مطهر همگی در تراز زیر سطح در حال ساخت است.

وی درباره سایر طرح‌ها و اقدامات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: این تشکل مردم نهاد با پشتیبانی خیران و نذر دوستداران اهل بیت علیهم السلام، بیش از ۱۸۰ طرح مرمت، بازسازی، خدماتی – رفاهی و توسعه‌ای را در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، بلد، مسیب عراق و سوریه به اتمام رسانده یا در دست اجرا دارد.

وی یادآور شد: حدود یک سال است که طرح توسعه حرم امام علی (ع) در نجف اشرف مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها به مساحت ۲۳۰ هزار متر مربع به اتمام رسیده و اکنون در حال بهره‌برداری است.

وی‌گفت: در کاظمین نیز طرح توسعه زیرسطحی مزین بنام شبستان حضرت امام محمد باقر (ع) به متراژ پنج هزار متر مربع طراحی شده و در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: پروژه استحکام بنای حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام در سامرا نیز براساس دانش فنی روز و مهندسی پیشرفته در حال انجام است.

براساس این گزارش، علاقه‌مندان به مشارکت در طرح توسعه حرم‌های مطهر در عتبات می‌توانند به تارنمای ستاد توسعه و بازسازی عتبات و قسمت پرداخت آنلاین به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form مراجعه کرده و کمک‌های خود را به میزان دلخواه اهداء کنند.

کد خبر 6092947 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه