Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیمردانی گفت:عدم آموزش کافی از جانب نهادهای اجرایی کشور به خانواده ها باعث افزایش چشمیگر آمار طلاق شده لذا دستگاه های اجرای کشور باید برنامه ای مشخص برای کاهش طلاق در جامعه تدوین کنند.

«مجید علیمردانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری شهادت امام حسین(ع) با بیان اینکه چون مذهب رسمی کشور شیعه است تمام سیاست گذاری های کلی مسئولین بر کاهش طلاق بوده، گفت: بخی از فعالیت هایی که برای کاهش طلاق انجام می شود به صورت ظاهری است، مثلا قانون گذار یا قوه قضائیه راهکار کاهش طلاق را در سخت گیری و طولانی کردن پروسه طلاق می دانند که این مورد موفقیتی در کاهش طلاق ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کارشناس دادگستری با تاکید بر اینکه نباید برای کاهش طلاق به دنبال راهکارهای موقت و ظاهری رفت، اظهاداشت:در سالهای اخیر طرح مشاوره قبل از ارائه دادخواست طلاق به اجرا درآمده که به دور از هرگونه جو احساسی متاسفانه با افزایش تعداد مراجعه کننده و همچنین افزایش پرونده ها مواجه شده است لذا باید دید که قبل و بعد از اجرای این طرح تفاوتی حاصل شده یا نه.

 

علیمردانی ادامه داد:در گذشته هم دادخواست طلاق ثبت می شد اما زوجین منصرف می شدند یا حتی حکم طلاق توافق صادر می شد اما زوجین به دفترخانه مراجعه نمی کردند و منصرف می شدند، پس اگر می خواهیم دید جامع گرایانه داشته باشیم باید به طور دقیق مشخص شود چند نفر دادخواست ارائه کردند لذا باید این موضوع به صورت کارشناسانه و مفصل بررسی شود.

 

وی با بیان اینکه معتقدم که دستگاه قضائی معمولا خروجی عملکرد ناقص سایر دستگاه ها است ولی چون قوه قضائیه به عنوان نقطه اجرایی است لذا ما به خاطر افزایش آمار طلاق به دستگاه قضائی انتقاد می کنیم، افزود:وظیفه اصلی دستگاه قضائی پیشگیری نیست بلکه درمان است.

 

این کارشناس دادگستری گفت:به نظرم وزارت آموزش و پرورش در زمینه مسائل خانوادگی اولین مجموعه ای است که باید پاسخگو باشد ولی هیچکس به این موضوع توجه نمی کند، وزارت آموزش و پرورش باید حق و حقوق و تکالیفی که یک فرد در خانواده دارد را به دانش آموز در حال تحصیل آموزش دهد، متاسفانه ما در سیستم آموزشی قانون را به افراد نمی آموزیم که در نتیجه وقتی شخصی به مشکل برخورد می کند از همگان مشاوره می گیرد و به علت دریافت نظرات مختلف در تصمیم گیری با مشکل مواجه می شود.

 

علیمردانی با تاکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش و دستگاههای مختلف اجرایی کشور وظیفه آموزش قانون را دارند و در کنار اینها سایر وزارت خانه ها هم وظیفه دارند مشکلات را از زندگی زوجین هم از لحاظ اقتصادی و روانی و موارد دیگر رفع کنند.

 

وی با اشاره به اینکه افزایش طلاق در جامعه به علت کم کاری دستگاههای اجرایی است که هر کدام وظیفه خود را به صورت مطلوب انجام نمی دهند، ادامه داد: دستگاه های اجرای کشور باید برنامه ای مشخص برای کاهش طلاق در جامعه تدوین کنند، باید آنقدر در جامعه آموزش ارائه کنیم تا فرد با آگاهی کامل ازدواج کند، شغل مناسب داشته باشند و در یک فضای روانی سالم زندگی نمایند و به وظایف شرعی و قانونی خود هم آگاه باشند.

 

این وکیل پایه یک دادگستری با تاکید بر اینکه هر چه به نهاد خانواده بیشتر توجه داشته باشیم آسیب های اجتماعی دیگر هم کاهش پیدا می کنند، گفت:باید مشاوره تخصصی در زمینه خانواده ایجاد شود و افراد نه تنها مشاور روانشناسی، بلکه مشاوره قضائی و قانونی هم داشته باشند، دستگاه قضائی باید مشاورین را موظف کند تا در خصوص هر مراجعه کننده گزارشی مفصل ارائه بدهند.

 

علیمردانی اظهارداشت: در حال حاضر موضوع ازدواج های سپید را داریم که رهبر معظم انقلاب هم در این خصوص به شدت مخالفت کردند لذا همه دستگاهها باید تلاش کنند تا این موضوع فراگیر نشود که دو نفر در قالب هم خانگی در کنار یکدیگر و بدون رعایت موازین شرعی زندگی کنند اما امکان دارد عملکرد ناقص دستگاه ها به اشاعه این موضوع منجر شود.

 

وی با بیان اینکه وظیفه دولت است که برای زوج هایی که دادخواست طلاق ارائه می کنند مشاوره بدهد و امکان استفاده آن را بدون نیاز به هزینه فراهم کند، گفت:ایجاد امنیت روانی برای خانواده از وظایف دولت است و اگر دولت به هر زوجی که ازدواج می کنند مشاوره های اختیاری به صورت مستمر ارائه کند، آمار طلاق کاهش یدا خواهد کرد.

 

این کارشناس دادگستری با اشاره به اینکه حفظ خانواده از هر موضوعی مهمتر است و سیاست های دولت هم باید بر همین اصل باشد، ادامه داد:یک بخش کوچکی از بودجه عمومی کشور را می توان در راستای مشاوره های اختیاری خانواده ها برای کاهش طلاق در جامعه هزینه کرد چرا که تلاش برای کاهش حتی یک طلاق همانند جهاد در راه خداوند است.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه محرم عزاداری محرم محرم مسجد محرم حسینی رئیس قوه قضائیه کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد استان بوشهر کاهش طلاق دستگاه های اجرایی آسیب های اجتماعی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۶۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته

مدیرکل ثبت احوال کردستان از کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج و ۱.۶ درصدی طلاق در سال گذشته در استان خبر داد.

علی جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۲۵ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد کاهش داشته است.

وی تعداد ولادت شهری را ۱۵۴۵۲ واقعه و روستایی را ۵۶۷۳ واقعه اعلام کرد و افزود: تعداد ولادت ثبت شده پسران ۱۰ هزار و ۹۰۹ واقعه و ولادت ثبت شده دختران ۱۰ هزار و ۲۱۶ واقعه بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان خاطرنشان کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر ۱۰۶.۸ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه دختر حدود ۱۰۷ واقعه پسر به ثبت رسیده است.

جوکار با بیان اینکه بیشترین ولادت ثبت شده مربوط به مادران گروه سنی ۳۴-۳۰ سال با حدود ۱.۳۰ درصد بوده است، ادامه داد: میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۹۵ سال بوده است.

ثبت ۴۰۵ مورد دوقلوزایی در کردستان

وی اضافه کرد: از مجموع ۲۱۱۲۵ واقعه ولادت ثبت شده، ۴۰۵ واقعه دوقلوزایی و ۱۱ واقعه سه‌قلوزایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: فراوانی پنج نام اول پسران سال گذشته در استان به ترتیب شاهان ۴۷۸ مورد، محمد ۴۴۸، آیهان ۳۷۳ مورد، میران ۲۶۹ و آراد ۲۰۲ مورد بوده است.

جوکار فراوانی پنج نام اول دختران را نیز ماهلین با ۳۷۴ مورد، دلوین ۳۶۱، آنیا ۳۳۹، نورا ۱۹۲ و نیلا ۱۳۲ مورد اعلام کرد.

افزایش ۳.۳ درصدی وفات در کردستان

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۱۴۱ واقعه وفات در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان تعداد وفات ثبت شده در مردان استان را ۴۶۴۸ واقعه و در زنان ۳۴۹۲ واقعه اعلام و تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت وفات برابر ۱۳۳.۱ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه وفات ثبت شده در زنان، حدود ۱۳۳ واقعه وفات مردان به ثبت رسیده است.

جوکار اضافه کرد: میانگین سن مردان فوت شده ۶۴.۴۳ سال و میانگین سن زنان فوت شده را ۷۰.۶۵ سال بوده است.

کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج در کردستان

وی گفت: سال گذشته ۱۲۶۰۱ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ سال به تعداد ۳۸۵۷ مورد بوده که به روایتی ۳۰.۶ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار تاکید کرد: بیشترین ازدواج ثبت شده زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ سال به تعداد ۳۳۴۳ مورد بوده که به روایتی ۲۶.۵ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

وی اضافه کرد: میانگین سن ازدواج بار اول مردان استان ۲۸.۲۳ سال و میانگین سن ازدواج بار اول در زنان ۲۴.۱۵ سال بوده است.

کاهش ۱.۶ درصدی طلاق در کردستان

مدیرکل ثبت احوال کردستان تصریح کرد: در سال گذشته ۵۲۲۵ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد کاهش داشته است.

جوکار افزود: بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۱۱۵۶ مورد بوده که به روایتی ۲۲.۱ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین طلاق ثبت شده در زنان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۹۸۹ مورد بوده و به روایتی ۱۸.۹ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار اظهار کرد: میانگین سن طلاق بار اول مردان ۳۶.۹۳ سال و میانگین سن طلاق بار اول در زنان استان را ۳۲.۲۴ سال است.

کد خبر 751027

دیگر خبرها

  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • نصب ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی در گمرکات اجرایی کشور
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است