Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@08:15:59 GMT

چراتشخیص صحیح کوررنگی مهم است؟

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۲۶۸۳۳

از هر ۱۲ مرد و ۲۰۰ زن در جهان یک نفر به کوررنگی دچار است و تقریبا ۳۰۰ میلیون مبتلا به عارضه کوررنگی وجود دارد. ناطقان:عوامل متعددی در بروز کوررنگی نقش دارند. در اکثریت افراد این عارضه ژنتیکی است و کوررنگی قرمز/سبز و آبی معمولا از والدین به کودک به ارث می‌رسد.

ژن عامل این بیماری با کروموزوم X حمل می‌شود و به همین دلیل مردان بیش از زنان دچار این عارضه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه برخی از افراد در نتیجه ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل دیابت، ام‌اس، بالا رفتن سن یا مصرف برخی انواع دارو نیز به آن دچار می‌شوند.

بیشتر افرادی که درگیر این مشکل هستند می‌توانند همچون دیگران محیط اطراف خود را ببینند اما در تشخیص کامل نور آبی، سبز و قرمز مشکل دارند.

تاثیر عارضه کوررنگی بر افراد می‌تواند خفیف، متوسط یا شدید باشد. به طور مثال حدود ۴۰ درصد از دانش‌آموزان مبتلا به کوررنگی که مقطع راهنمایی را به اتمام می‌رسانند از ابتلا به این عارضه آگاهی ندارند درحالیکه ۶۰ درصد مبتلایان در انجام کارهای روزمره خود با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند.

چرا تشخیص صحیح کوررنگی اهمیت دارد؟

کوررنگی بر عملکرد کودک در مدرسه، در رشته ورزشی انتخابی و اعتماد به نفس او تاثیر می‌گذارد. در بزرگسالان نیز ابتلا به این عارضه می‌تواند بر شغل انتخابی او تاثیر گذاشته و حتی برخی مواقع زندگی کردن با این عارضه ناامیدکننده است.

گروهی از محققان انگلیسی مطالعه‌ای روی ۴۱۹ نفر انجام داده و دریافتند که کوررنگی می‌تواند تاثیر بسزایی بر کیفیت زندگی به لحاظ جسمی، روانی و حتی کار فرد داشته باشد. تشخیص کوررنگی به ویژه در کودکانی که به طور مادرزادی دچار آن هستند و ممکن است از مشکل خود آگاهی نداشته باشند بسیار سخت است.

تشخیص این بیماری به افراد کمک می‌کند تا متوجه شوند در چه مواقعی برای آنکه دچار اشتباه نشوند به یاری دیگران نیاز دارند.

تست‌های بسیاری برای ارزیابی میزان کوررنگی وجود دارد که رایج‌ترین آن آزمون ایشیهاراست. این تست تنها برای تشخیص کوررنگی قرمز/سبز کاربرد دارد و برای تشخیص کوررنگی آبی نیست.

درمان کوررنگی با زمینه ارثی امکان‌پذیر است؟

عارضه کوررنگی ارثی قابل درمان نیست. هرچند اقداماتی برای تعدیل ساختن آن وجود دارد. برخی از مبتلایان به این عارضه به شیوه خود و از طریق روشنایی یا موقعیت رنگ را تشخیص می‌دهند. به طور مثال محل قرار داشتن رنگ قرمز، زرد و سبز در چراغ راهنمایی و رانندگی را به ذهن می‌سپارند. همچنین عینک‌های مخصوص یا لنزهای رنگی که رنگ‌ها را به شکل طبیعی درمی‌آورند قابل دسترس هستند.

به گزارش سایت تخصصی colourblind awareness، همچنین کوررنگی اکتسابی مستلزم آن است که عامل نهفته در بروز آن تشخیص داده شود.

در بسیاری از موارد تشخیص طبیعی رنگ با برطرف شدن بیماری نهفته امکان‌پذیر است. منبع: ایسنا برچسب ها: تشخیص صحیح ، کور رنگی ، عارضه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تشخیص صحیح کور رنگی عارضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۶۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید

پخش زنده نماز جماعت ظهر به امامت یکی از بانوان در دبستان عترت لویزان در روز گذشته، سوالاتی را در فضای مجازی به همراه داشته که آیا امامت بانوان در نماز جماعت، صحیح است یا خیر؟ که به انتشار نظر مراجع عظام تقلید خواهیم پرداخت:

* حضرت آیت الله خامنه ای:

امامت زن در نماز جماعت فقط برای زنان جایز است.

* حضرت آیت الله سیستانی:

در صورتی که امام زن باشد احتیاط واجب آن است که امام زن در صف مأمومین باشد و از صف آن ها جلوتر نباشد.

* حضرت آیت الله مکارم شیرازی:

پیشنماز بودن زن برای زنان اشکالی ندارد.

* حضرت آیت الله نوری همدانی:

امامت زن برای زنان در صورتی که دارای شرایط نماز جماعت باشند، مانع ندارد.

* حضرت آیت الله وحید خراسانی:

امامت زن برای زن صحیح است.

* حضرت آیت الله شبیری زنجانی:

امامت زن بر زنان جایز است و بهتر است که در ردیف یکدیگر بایستند و امام جلوتر از دیگران نایستد.

دیگر خبرها

  • شور و هیجان بی نظیر تماشاگران حاضر در ورزشگاه هنگام صحیح اعلام شدن گل دوم خوسلو
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • جمع‌آوری واکسن آسترازنکا از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • جمع‌آوری واکسن معروف از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • حمایت ویژه از ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی خوزستان
  • تدوین دستورالعمل اجرای صحیح طرح نور در دادستانی کل کشور
  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید