Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها درهر کوی و برزن که قدم میگذاری ، محفل سوگواری اباعبدالله (ع) برپا و چراغ مجالس روضه و سوگواری روشن است . این روزها دلهای همه محبان تشنه کسب معرفت از دریای بیکران معارف ناب حسینی است و منتظران ظهور آماده اند تا فلز جان را به صیقل یاد وذکر سجایای حسین(ع) و دیگر خاندان عصمت وطهارت جلا دهند.

دراین زمان است که کار مداحان، روضه خوانان وازهمه مهمتر سخنرانان مجالس بیش از پیش حساس و وظیفه آنها درقبال تبلیغ اسلام ناب و دین حقیقی بسیار سنگین تر میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید به همین دلیل هم هست که کارشناسان و علمای دینی همواره بر آماده کردن خوراک مناسب معنوی این ماه تاکید دارند.

***نگاه ویژه به تبلیغ دین نگاه ویژه‌ای داشته باشند

آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید گفت: تبلیغ درست و ارزشی بر اساس آموزه‌های دینی از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و دست اندرکاران حوزه‌های علمیه کشور باید در کنار امور مختلف علمی و فرهنگی، نگاه ویژه‌ای هم به تبلیغ امور دینی داشته باشند.

وی ادامه داد: امام‌خمینی (ره) همواره بر نگاه خاص مدارس علوم دینی و حوزه‌های علمیه بر امر مهم تبلیغ و داشتن مبلغان مسلط به مسائل مختلف سفارش داشتند .رسالت اصلی طلاب و روحانیون در اصل فعالیت‌های فرهنگی به خصوص ارشادی و تبلیغی است و باید برای این عمل مهم بیش از گذشته اهمیت قائل شد.

***عاشورا هویت ساز است

آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه مجالس عاشورایی مجالس هویت بخشی به جامعه دینی است، اظهار داشت: تمام اتفاقات عاشورا و شهدا و شخصیت های کربلا هویت ساز و جامعه ساز هستند که باید مورد توجه باشد.

وی ادامه داد: سؤال می شود که چگونه مجموعه خوب و بدها هویت جامعه را می سازد؟ اراده، خواست و انتخاب جامعه هویت آن را خواهد ساخت، تصمیم گیری برای انجام یا ترک یک کار مبتنی بر فرهنگ جامعه است یعنی فرهنگ هر جامعه انتخاب و اراده جامعه را جهت می دهد.

وی عنوان کرد: دانشی که ائمه اطهار(ع) به میراث گذاشته اند گنجینه عظیم و بی نهایتی است که از آن بهره برداری نمی کنیم، متأسفانه گاهی نسبت به این گنجینه بی نهایت، کم لطفی می شود؛ جابربن حیان بنیانگذار شیمی در تاریخ بشر است و تمام رسائل جابر که نخستین مجموعه علمی شیمی مدون محسوب می شود، قال الصادق(ع) است، اگر کسی پای منبر امیرمؤمنان می نشست آن زمان مشخص می شد که چه چیزی در گنجینه علمی و معرفتی حضرت وجود داشت.

وی اضافه کرد: رفتار مداوم جامعه اراده آن را شکل می دهد، یکی از تعلیمات دینی این است که انسان از عادت های خوب و مثبت خود مراقبت کند تا آن ها را از دست ندهد، می توان برنامه ریزی داشت تا در مناسبت هایی مانند محرم بر عادات خوب اضافه کرد، انسان تابع اهل بیت(ع) باید اهل ذکر و زنده دل باشد.

***مبلغان تاثیر گذارتر از رسانه ها

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره به اثرگذاری روحانیون مبلغ در جامعه تاکید کرد : نقش یک مبلغ و روحانی در یک محله روستا یا شهر می تواند حتی بیش از رسانه ها اثرگذار باشد.

حجت الاسلام محمد علی نکونام  با بیان اینکه روحانیون  بازوان اصلی سازمان تبلیغات هستند ، افزود: قسمت عمده کار این سازمان  را روحانیون انجام می‌دهند که در مناطق هستند و تبلیغات اسلامی بار اصلی‌اش به دوش یک مبلغی است که در میان مردم است.

به گفته وی، نقشی را که یک روحانی در یک محل در میان مردم و در یک مسجد در ارتباط با مردم ایفا می‌کند ، یک نقش ممتازی است و نمی‌شود آن را حتی با آنچه که صداوسیما، رسانه ها و حتی فضای مجازی انجام می دهد، مقایسه کرد.

وی گفت : یک روحانی پرجاذبه، خوش‌ذوق پرتوان و هنرمند اثرگذار مردم‌دار ، عالم ، متقی و مؤمن در بین مردم اثرگذار است و سازمان تبلیغات باید در این زمان این گونه مبلغان اثر گذار را تربیت کند.

***هیئت های مذهبی پرچمداران دین

حجت الاسلام دریکوند، از هیئت های مذهبی به عنوان پرچمداران دین یاد کرد و گفت: این هیئت ها باید هدفمند فعالیت کنند.حجت الاسلام«روح الدین دریکوند»، افزود: قیام امام حسین(ع) برای احیای سیاست امر به معروف و نهی از منکر بوده است و امروز باید این مهم ترویج شود.

رئیس شورای هیأت های مذهبی لرستان با بیان اینکه هیئت‌های مذهبی و مداحان طلایه داران فرهنگ حسینی هستند، عنوان کرد: هیئت ها باید هدف داشته باشند و در راه نهادینه سازی فرهنگ حسینی نقش آفرینی کنند.وی با تأکید بر اینکه هیئت های مذهبی باید حامی انقلاب، اسلام و لایت فقیه باشند، بیان داشت: باید اهداف قیام امام حسین(ع) در جامعه به ویژه بین نسل جوان نهادینه شود.حجت الاسلام دریکوند تصریح کرد: باید از ظرفیت هیئت های مذهبی در ترویج ارزش ها و اهداف قیام امام حسین(ع) به ویژه بین نسل جوان بهره مند شد.

***جذب جوانان و تبین گفتمان انقلاب

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور با تبیین بیانه گام دوم انقلاب گفت: جذب حداکثری جوانان و واگذار امور به آنها و گفتمان‌سازی اهداف نظام باید محور فعالیت مبلغان دینی، روحانیان و طلاب قرار گیرد.

حجت الاسلام محمد قمی ، افزود: روحانیان از فرصت منابر و محافل دینی برای تبیین دیدگاه‌های مقام معظم رهبری در راستای اجرایی شدن گام دوم انقلاب استفاده کنند.ترویج ارزش‌های انقلاب‌اسلامی ، توجه به نسل جوان و خانواده از اساسی‌ترین موضوع‌هایی است که باید روحانیان و طلاب در طول سال به خصوص در ماه محرم‌ برای تحقق آن بکوشند.

این مسئول با تاکید بر شناخت اهداف دشمنان و هجمه فرهنگی آنها علیه انقلاب تصریح کرد: دشمن کانون خانواده را هدف حملات خود قرار داده بنا بر این باید از مساجد و منابر برای خنثی سازی هجمه دشمن و گفتمان‌سازی و اجرای ابعاد بیانه گام دوم انقلاب بهره گرفت.برای حل مسائل و مشکلات جامعه می توان از فرصت مساجد و مجالس وعظ و خطابه استفاده و با نقشه راه فرهنگی مدون در مسیر تحقق اهداف نظام اقدام کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هیات مذهبی هیات های مذهبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۸۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی با تأکید بر اینکه وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند، گفت: امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های امام، رهبر معظم انقلاب هستند.

به گزارش جماران، صبح دیروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.

نوه امام خمینی (س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند؛ لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی (س)، یادآور شد: تاکنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.

اشراقی با اشاره به آیه ۷۱ سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی (س) ۲۵ دی ماه ۶۷ در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی (ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند». (صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۲۳۹)

نوه امام خمینی (س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب (ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست.

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

دیگر خبرها

  • سپاه همواره در صحنه حضور دارد
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)
  • عنایتی با پیکان جوانان مقابل تیم محرم
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • در معرفی انقلاب به جهانیان ضعیف عمل کردیم
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • فیلم| سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره حادثه طبس
  • ۲ شاخصه مهم «هیئت» از نگاه رهبر انقلاب/ جمعیت ملاک سنجش نیست