Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@03:16:03 GMT

پف صبحگاهی چشم خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۴۱۲۸

تورم زیر چشم یا پف کردن نگرانی رایج بسیاری از افراد و به ویژه زنان و دختران است. ناطقان: پوست اطراف چشم بسیار نازک و لطیف است و عواملی مانند پیری و ژنتیک می‌توانند باعث ضعف بافت‌های اطراف چشم شوند. این امر باعث می‌شود چربی‌ها به سمت پلک‌های تحتانی حرکت کنند و باعث تورم آن‌ها شوند. اما عومل دیگری هم در ایجاد پف چشم موثرند که در ادامه مطلب با تعدادی از آن‌ها و کار‌هایی که می‌توانید برای پیشگیری و درمان آن‌ها انجام دهید، آشنا می‌شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خوردن نمک زیاد
نمک یا سدیم بیش از حد در رژیم غذایی برای بدن یا ظاهر شما مناسب نیست. سدیم اضافی باعث می‌شود بدن شما آب را حفظ کند. آب اضافی باعث پف شدن صورت و بدن می‌شود. این به خصوص در ایجاد پف صبحگاهی چشم‌ها رایج است که ممکن است چند ساعت یا بیشتر طول بکشد. در رژیم غذایی روزانه نمک را کاهش دهید تا به کاهش تورم زیر چشم کمک کند. غذا‌های فرآوری شده و بسته بندی شده که نمک به آن‌ها اضافه شده است را محدود و یا از آن اجتناب کنید و برای کمک به برطرف کردن سدیم مقدار زیادی آب بنوشید. خوردن غذا‌های پر پتاسیم همچنین به مقابله با نمک کمک می‌کند که موز، ماست، سیب زمینی و برگه زردآلو از آن جمله اند.
 

خواب ناکافی
خواب ناکافی می‌تواند تورم زیر چشم ایجاد کند. همچنین می‌تواند باعث افتادگی پلک، قرمزی چشم و حلقه‌های تیره زیر چشم شود. کمبود خواب می‌تواند عضلات اطراف چشم شما را تضعیف کند. همچنین می‌تواند به از بین رفتن کلاژن بافت همبند زیر چشم منجر شود. این باعث می‌شود که مایعات در منطقه جمع شوند و ناحیه زیر چشم شما متورم شود. تورم زیر چشم به دلیل خواب کم ممکن است چند ساعت تا ۲۴ ساعت طول بکشد.  اکثر بزرگسالان هر شب به هفت تا نه ساعت خواب نیاز دارند.
آلرژی
آلرژی می‌تواند باعث ایجاد مایعات در سینوس‌ها و اطراف چشم شما و در نهایت به تورم زیر چشم منجر شود. یک واکنش آلرژیک همچنین می‌تواند چشم شما را قرمز، همراه با خارش و آب ریزش کند. مواد ایجاد کننده آلرژی در چشم معمولا شامل گرده، گرد و خاک، دود، آلودگی، مواد شیمیایی وعطر باشد. آلرژی چشم هم قابل درمان است. تا حد امکان از مواد حساسیت زا دوری کنید تا از علائم آن جلوگیری شود. شستشوی بینی و استفاده از قطرات چشمی مصنوعی برای شستشوی چشم هم کمک می‌کند. دارو‌های بدون نسخه مانند آنتی هیستامین‌ها (کلاریتین، بنادریل)، قطره چشم (Visine، Alaway)  می‌توانند به کاهش تورم زیر چشم کمک کنند.
 

گریه کردن
گریه باعث جمع شدن مایعات در اطراف چشمان شما می‌شود و مدت زمان کوتاهی باعث تورم چشم می‌شود که احتمالاً به خودی خود از بین می‌رود.
سیگار کشیدن
استعمال سیگار می‌تواند چشم شما را تحریک کند و می‌تواند باعث شود تا چشمان شما متورم شود.پس از هر نوع سیگاری خودداری کنید تا از پف چشم و سایر علائم جلوگیری کنید.
 
عفونت چشم
عفونت چشم می‌تواند باعث تورم زیر چشم در یک یا هر دو چشم شود. عفونت و تورم معمولاً در ابتدا در یک چشم اتفاق می‌افتد، اما می‌تواند به سرعت در چشم دیگر گسترش یابد. از لمس یا مالیدن چشم خودداری کنید. عفونت چشم معمولاً طی یک هفته از بین می‌رود وممکن است به درمان آنتی بیوتیکی احتیاج داشته باشید.
مجرای اشکی مسدود شده
مجاری اشکی شما اشک و آب طبیعی چشم را خارج می‌کند و در صورت مسدود شدن، مایعات ممکن است در اطراف چشم جمع شوند. مجرای اشک مسدود شده در نوزادان شایع است، اما ممکن است در کودکان و بزرگسالان هم اتفاق بیفتد. انسداد می‌تواند به دلیل عفونت، ذرات آرایش یا آسیب دیدگی چشم اتفاق بیفتد که در بیشتر موارد، به خودی خود بعد از چند روز درمان می‌شود. علائم و نشانه‌های مجرای اشک مسدود شده شامل چشمان اشک آلود یا بیش از حد آبکی، تاری دید و قرمزی، عفونت چشم یا التهاب، درد، ورم، پوسته پوسته شدن، چرک یا مخاط باشد.
به طور معمول، یک کمپرس گرم و شستن چشم با محلول نمکی استریل به پاک کردن انسداد کمک می‌کند. در موارد جدی‌تر، ممکن است به درمان نیاز داشته باشید. در بزرگسالان مجاری اشک اشک مسدود شده ممکن است به علت تومور اتفاق بیفتد.
جراحت
یک خراش کوچک در اطراف چشم می‌تواند در اثر ناخن انگشت یا یک برس اتفاق بیفتد. جراحت می‌تواند منجر به تورم زیر چشم شود.
 

بیماری گریوز
بیماری گریوز بیماری چشمی ناشی از تیروئید نامیده می‌شود. این اتفاق زمانی می‌افتد که غده تیروئید هورمون‌های تیروئید را متعادل نکند. گاهی اوقات در صورت مصرف بیش از حد دارو‌های تیروئید، هم ممکن است این بیماری اتفاق بیفتد. در این شرایط بلافاصله به درمان احتیاج خواهید داشت. حدود ۳۰ درصد از مبتلایان به این بیماری، علائم چشمی دارند که این موارد شامل پف چشم و تورم زیر چشم است. علائم و نشانه‌های چشم دیگر شامل درد یا فشار، قرمزی، حساسیت به نور، دوبینی، تاری یا از بین رفتن دید است.
مونونوکلئوز
این عفونت گاهی  از طریق عطسه و سرفه منتقل می‌شود. علائم چشمی آن شامل قرمزی، درد و ورم است. مونونوکلئوز توسط ویروس ایجاد می‌شود و آنتی بیوتیک‌ها به درمان آن کمک نمی‌کنند. علائم و نشانه‌های این بیماری عبارتند از گلو درد، خستگی، تب، سردرد، لوزه‌های متورم، تورم در گردن و زیر بغل و بثورات جلدی.
چگونه تورم را کاهش دهیم؟
در بیشتر موارد تورم زیر چشم به خودی خود از بین می‌رود. اما پزشک معالج شما ممکن است روش‌های درمانی زیر را تجویز کند: دارو‌های ضد حساسیت، دارو‌های آنتی بیوتیکی یا ضد ویروسی، پماد ضد باکتریایی، قطره‌های ضد باکتریایی چش و قطره چشم استروئید.
درمان‌های خانگی
در بیشتر موارد می‌توانید با درمان‌های خانگی تورم چشم‌ها را تسکین دهید. یکی از این دارو‌های خانگی را امتحان کنید تا به شما کمک کند بعد از یک وعده غذایی شور یا پس از گریه، چشمان خود را به حالت طبیعی برگردانید.
 
کمپرس سرد
یک دستمال تمیز و مرطوب را به ناحیه چشم خود بمالید و یا یک قاشق را در یخچال سرد کنید و از قسمت پشت قاشق استفاده کنید تا به آرامی منطقه را ماساژ دهید. همچنین می‌توانید کرم یا سرم چشم خود را در یخچال نگه دارید و به عنوان ژل خنک کننده استفاده کنید.

کیسه‌های چای
چای حاوی کافئین است که ممکن است به بیرون کشیدن آب از ناحیه زیر چشم و تورم آن کمک کند. سعی کنید دو کیسه چای را در آب سرد خیس کنید. آن‌ها را روی چشمان بسته خود قرار دهید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دراز بکشید.

ماساژ صورت
برای ماساژ صورت خود از انگشتان دست خود یا یک غلتک فلزی سرد استفاده کنید. به آرامی ماساژ دهید یا به اطراف چشم و سینوس خود ضربه بزنید تا به تخلیه مایع اضافی کمک کند.
 

اگر تورمی در اطراف چشمان دارید بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بین نرفت، به پزشک مراجعه کنید.

عفونت خفیف چشم می‌تواند به تنهایی از بین برود، اما در صورت جدی‌تر بودن، بررسی آن مهم است. در صورت عدم درمان عفونت می‌تواند باعث ایجاد عوارض در چشم شود. در صورت بروز علائم عفونت چشمی مانند قرمزی، درد، مایع سفید یا چرک، تورم فقط در یک چشم، فشار و تب، به مدت طولانی به پزشک مراجعه کنید. درمان زودرس برای جلوگیری از آسیب دیدگی چشم مهم است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: پف ، صبحگاهی ، چشم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پف صبحگاهی چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۴۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است

ایتنا - کارشناسان و متخصصان صدا از مراکز علمی مختلف از جمله مرکز سرطان دانمارک و دانشکده پزشکی پرلمن در دانشگاه پنسیلوانیا می‌‌گویند سروصدای ناشی از ترافیک با بیماری‌های قلبی‌عروقی و عروق مغزی مرتبط است.
طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی،‌ منظور از بیماری‌های قلبی‌عروقی مجموعه‌ای از اختلالات قلب و عروق خونی است. بر اساس توضیح کلینیک کلیولند، بیماری عروق مغزی هم به مجموعه شرایطی گفته می‌شود که بر جریان خون ورودی به مغز تاثیر می‌گذارد؛ مانند سکته مغزی، خونریزی مغزی، آنوریسم مغزی و بیماری شریان کاروتید.

به گفته محققان این پژوهشی که هفته پیش در مجله American Heart Association’s Circulation Research منتشر شد، سروصدای ترافیک باید برای هر دو مورد فوق یک خطر واقعی در نظر گرفته شود. 

دکتر توماس مونزل، نویسنده ارشد این پژوهش، می‌گوید: «تلاش برای کنترل این صدا و همچنین وضع قوانین کاهش صدا در راستای سلامتی عمومی آینده اهمیت زیادی دارد.»

او تاکید کرد: «با توجه به شواهد محکم، بسیار مهم است که صدای ترافیک به عنوان عامل خطر برای بیماری‌های قلبی‌عروقی شناخته شود.»

صدای ترافیک خوابی که به دلیل صدای ترافیک برآشفته می‌شود، می‌تواند افزایش التهاب، فشار خون بالا و اختلالات عروقی را به دنبال داشته باشد که همه این‌ها عامل بروز بیماری‌های قلبی‌اند.  شامل صدای اتومبیل، قطار یا هواپیما، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و میزان مرگ‌و‌میر را افزایش می‌دهد. 

به گفته محققان، سرو‌صدای ناشی از ترافیک به‌ویژه هنگام شب، بسیار آسیب‌رسان است، زیرا افراد را از خواب بیدار می‌کند و در نتیجه خواب بی‌کیفیتی خواهند داشت. خواب منقطع موجب می‌شود ترشح هورمون‌‌های استرس و فشار اکسیداتیو بر مغز و رگ‌های خونی افزایش یابد و بدین ترتیب رادیکال‌‌های آزاد در بدن بیشتر می‌شوند. رادیکال‌های آزاد اتم‌های ناپایدارند که به سلول‌ها آسیب می‌زنند و باعث بیماری و پیری می‌شوند.  

خوابی که به دلیل صدای ترافیک برآشفته می‌شود، می‌تواند افزایش التهاب، فشار خون بالا و اختلالات عروقی را به دنبال داشته باشد که همه این‌ها عامل بروز بیماری‌های قلبی‌اند. 

نویسندگان این تحقیق، مروری بر مطالعات بالینی گذشته را به اشتراک گذاشتند تا تاثیر صدای ترافیک بر سلامت عمومی را نشان دهند. یک پژوهشی جدید در حوزه صدای ترافیک، حاکی از آن است که به ازای هر ۱۰ دسی‌بل صدا، خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی ۳.۲ درصد افزایش می‌یابد. به گفته این نویسندگان، سروصدای ترافیک می‌تواند به طور بالقوه بر تغییر ژن‌ها نیز تاثیرگذار باشد.

دیگر خبرها

  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • فریبا: استقلال دو بازی خطرناک تا قهرمانی دارد
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • ورزش صبحگاهی در شهر تویسرکان
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • وضعیت خطرناک روستای زرانگوش بدره بر اثر سیلاب
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»