Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق آمارهای منتشر شده سالانه هزینه‌های اقتصادی آلودگی هوا برای شهری مانند تهران بین ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان محاسبه شده است که این مقدار معادل با بودجه شهرداری تهران است.

متاسفانه امروزه آلودگی هوا به یکی از مشکلات و معضلات اصلی شهرهای بزرگ و پرجمعیت در کشور تبدیل شده است و گفته می‌شود در ایران سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر جان خود را بر اثر آلودگی هوا از دست می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمارهای منتشر شده سالانه هزینه‌های اقتصادی آلودگی هوا برای شهری مانند تهران بین ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان محاسبه شده است که این مقدار معادل با بودجه شهرداری تهران است و  هر روز تعطیلی این شهر بر اثر آلودگی هوا، ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت که متاسفانه این آمار هر سال رو به افزایش است و تاثیرات اقتصادی این معظل می تواند در آینده نزدیک به شدت رشد اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

از دیدگاه برخی اقتصاددانان باید برای مطالعه تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی علاوه بر شاخص‌های معمول، هزینه های محیط زیستی را هم در نظر گرفت زیرا مشکلات زیست محیطی می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر اقتصاد مردم و یک کشور بگذارد.

هر چند در حال حاضر بیش از ۲۰ سازمان و نهاد دولتی و غیر دولتی پیگیر مبحث آلودگی هوا هستند اما شهرداری ها می توانند تاثیر بسیار مهمی در کاهش آلودگی هوای شهرها داشته باشند.

شهرداری ها به عنوان یک نهاد محلی و مهم در مدیریت و سیاستگذاری شهری می‌توانند با استفاده از انرژی های تجدید پذیر به جای سوخت های فسیلی علاوه بر تامین نیاز خود، فرهنگ سازی و استفاده مردمی از این انرژی های پاک را در شهرها فراگیر کنند.

شهرداری کلان شهری مانند اصفهان سالانه ۹۰ هزار مگاوات برق برای سیستم های آبرسانی، آب نماها، نورپردازی و ... مصرف می کند، تنها در شهر اصفهان ۴۳ هزار پایه روشنایی وجود دارد و در صورتی که انرژی این چراغ ها از انرژی خورشیدی تامین شود کاهش آلودگی و کاهش هزینه چشمگیری اتفاق خواهد افتاد.

همچنین در صورتی که شهرداری ها ناوگان حمل و نقل درون شهری را با وسایل نقلیه برقی جایگزین و بستر عمومی استفاده شهروندان به منظور بهره مندی از این تجهیزات را فراهم کنند، بدون شک آلودگی‌های شهری کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد. استفاده از انرژی خورشید به منظور تامین برق چراغ های راهنمایی و رانندگی یا ساخت ایستگاه‌های شارژ و حتی تامین برق دوربین های کنترل ترافیک و ... از جمله مواردی است که به راحتی می تواند در دستور کار شهرداری‌ها قرار گیرد.

 البته شهرداری ها در سال‌های اخیر گام‌های خوبی در راستای استفاده از انرژی خورشیدی برداشته اند که از جمله آن می توان به نصب آبگرمکن‌های خورشیدی روی سقف سرویس بهداشتی های عمومی اشاره کرد یا بر اساس ابلاغ معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در همه ساختمان های ۶ تا ١٠ طبقه و با زیربنای حداکثر ۵۰۰۰ متر و ساختمان های بیش از ١٠ طبقه و با متراژ بیش از ۵۰۰۰ متر ملزم به نصب آبگرمکن های خورشیدی است که این امر می‌تواند در سال‌های آینده تاثیرات خوبی را در بر داشته باشد

 لازم به ذکر است فرهنگ سازی که شهرداری ها در راستای انرژی خورشیدی انجام می دهند علاوه بر آن که می تواند سبب کاهش آلودگی هوا شود در اقتصاد خانوارها نیز تاثیر بسزایی دارد، بدون شک در نظر گرفتن اقتصاد خانوارها تاثیر بسزایی در  توسعه اقتصاد شهری و اقتصاد شهرداریها خواهد داشت با ایجاد فرهنگ سازی عمومی و در نظر گرفتن اقتصاد شهری وکسب درآمد  خانوارها از انرژی تجدید پذیر درآمدهای شهرداری ها نیز تاثیر خوبی خواهد پذیرفت.

** استاد دانشگاه و کارشناس حوزه انرژی های تجدیدپذیر

کد خبر 388659

منبع: ایمنا

کلیدواژه: انرژی تجدیدپذیر انرژی خورشیدی شهرداری اصفهان شهرداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۵۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، همکاری بین المللی، رشد و توسعه و انرژی سه محوری است که در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در داووس که امروز در ریاض، پایتخت عربستان سعودی و برای اولین بار در خارج از شهر داووس سوئیس افتتاح شد، مورد توجه قرار خواهد گرفت.

این مجمع با شعار «همکاری بین المللی، رشد و انرژی برای توسعه» و با حضور بیش از هزار نفر از جمله سران کشورها، مقامات ارشد و کارشناسان بین المللی از بخش‌های دولتی و خصوصی به مدت دو روز ادامه دارد. برای بحث در مورد مسائل و تحولات مختلف اقتصادی جهانی.

این نشست فرصتی برای تصمیم گیرندگان از سراسر جهان است تا زمینه‌های مشترکی برای ایجاد تأثیرات مثبت جهانی پیدا کنند.

گفتنی است، با وجود اینکه داووس سالی یک بار برگزار می‌شود اما تأثیر آن بر اقتصاد جهانی قابل توجه است، زیرا مهم‌ترین مسائل جهان را برجسته می‌کند، هدف آن یافتن راه حل برای مسائل مطرح شده و دستیابی به ثبات سیاسی و اقتصادی در جهان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده