Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@11:35:49 GMT

خوابیدن در اتاق سرد چه فوایدی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۸۳۷۳

خوابیدن در اتاق سرد چه فوایدی دارد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از جام جم،  دکتر کریستوفر وینتر از مرکز عصب‌شناسی و خواب شارلوتویل آمریکا می‌گوید مناسب‌ترین دما برای اتاق خواب در طول شب دمای بین 15 تا 19 درجه سانتی‌گراد است. دماهای بالاتر یا پایین‌تر از این میزان باعث بی‌تابی و بدخوابی در طول شب می‌شود. دمای بدن انسان یک چرخه طبیعی 24ساعته دارد که در طول آن هنگام بعدازظهر به بالاترین میزان و درحدود ساعت 5 صبح به پایین‌ترین حد خود می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی دمای بدن پایین است ما توانایی بیشتری برای به خواب رفتن داریم. بنابراین دمای پایین اتاق باعث می‌شود راحت‌تر به خواب برویم و خواب با کیفیت‌تری داشته باشیم.

محققان دانشگاه استرالیای جنوبی نیز تایید می‌کنند که پایین بودن دمای اتاق خواب، به خواب آرام‌تر ما کمک می‌کند. این محققان همچنین تنظیم نامناسب دمای بدن را با اشکال خاصی از بی‌خوابی مرتبط می‌دانند. افزون بر این خوابیدن در اتاق سردتر باعث می‌شود جوان‌تر بمانیم زیرا دمای بالاتر از 21‌درجه سانتی‌گراد تولید ملاتونین را در بدن متوقف می‌کند. از آنجا که ملاتونین یک آنتی‌اکسیدان قوی است که توانایی عبور از سد خونی مغز را داراست، می‌تواند به پیشگیری از آلزایمر و پیری مغز کمک کند. خوابیدن در اتاق سردتر همچنین به تقویت روحیه کمک می‌کند. دلیلش این است که میان ملاتونین و سروتونین ارتباط وجود دارد. سروتونین یا هورمون حال خوب، پیش‌ماده ساخت ملاتونین است. بنابراین افزایش میزان آن در مغز باعث احساس شادی و خواب راحت‌تر ما می‌شود.

به گفته ناتاشا ترنر، پزشک متخصص طب سوزنی، الگوهای خواب سالم و پایین بودن دما در ترشح هورمون رشد و پایین آمدن سطح هورمون استرس نقش دارد. این دو عامل در ترکیب با یکدیگر به کاهش وزن کمک می‌کند و خطر بیماری‌های متابولیک مثل دیابت را نیز کاهش می‌دهد. علاوه بر افزایش روند سوختن کالری، خوابیدن در اتاق سرد با افزایش حساسیت به انسولین، خطر دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خواب خواب آلودگی خواب آرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۸۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر

ایسنا/خوزستان مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان افزایش ظرفیت سدهای استان در سامانه بارشی اخیر را نتیجه مدیریت تخصصی عنوان کرد و گفت: انتقال آب از سد دز به سد کرخه یک اقدام ارزشمند است.

عباس صدریان فر امروز ۱۵ اردیبهشت ماه در خصوص مدیریت بارش‌های روزهای پنج شنبه و جمعه در استان، اظهار کرد: استان خوزستان و حوضه‌های بالادستی منتهی به آن در دو روز گذشته تحت تاثیر دو سامانه قوی بارشی قرار گرفت.

وی افزود: این سامانه از ۱۰ روز پیش و پس از هشدار سازمان هواشناسی و کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان و وزارت نیرو، تحت رصد قرار گرفت و جلسات متعدد و شبانه‌روزی در این خصوص برگزار شد.

صدریان‌فر با اشاره به اینکه مدیریت این بارش‌ها به دلیل شرایط زمانی و مکانی دشوار است، عنوان کرد: در فصل بهار که روزهای منتهی به آبگیری‌ نهایی سدها است، تصمیم‌گیری برای ذخیره یا رهاسازی دشوار است چرا که سامانه‌های بارشی در این فصل از سال به شدت شرایط متغیری دارند و بارها تقویت و تضعیف می‌شوند و با عدم قطعیت بسیار زیادی مواجه هستیم.

وی ادامه داد: پس از جلسات متعدد و کارشناسی‌های تخصصی به این نتیجه رسیدیم برای مدیریت سامانه بارشی خصوصا در حوضه دز، پیش از آغاز بارش‌ها ۶۵ میلیون متر مکعب آب را از سد دز تخلیه کرده تا ظرفیت کافی برای این سامانه بارشی ایجاد کنیم.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه بارش‌ها از نظر مکانی هم در بالادست و هم در پایین دست سدها رخ داد، خاطرنشان کرد: در جریان این سامانه بارشی هم روان آب در پایین دست و هم سیلاب در بالا دست داشتیم و باید به گونه‌ای رهاسازی آب را از سد دز انجام می‌دادیم که همپوشانی با پیک سیلاب پایین دست نداشته باشد و آسیبی متوجه مردم و مزارع و منازل نشود.

صدریان‌فر افزود: با تدابیر تخصصی و اصولی که در مدیریت این سامانه بارشی اتخاذ شد و با پیش‌بینی ایجاد ظرفیت ذخیره‌سازی پیش از بارش‌ها، توانستیم خروجی سد را به ۱۸۰ متر مکعب بر ثانیه کاهش دهیم و دبی ایجاد شده در پایین دست را به گونه‌ای مدیریت کنیم که برای مردم مشکلاتی ایجاد نشود.

وی با اشاره به اینکه در دو روز گذشته ۲۵۴ میلییون متر مکعب آب به ذخایر سدهای استان افزوده شد، بیان کرد: ۸۱ درصد کل ذخایر سدهای استان آبگیری شده است که به تفکیک در زنجیره کارون ۹۲ درصد، سد دز ۱۰۰ درصد، سد مارون ۸۴ درصد و سد کرخه ۴۷ درصد ذخیره سازی صورت گرفته است.

صدریان‌فر با تاکید بر اینکه با برنامه‌ریزی صحیح توانستیم از این موهبت الهی به بهترین نحو استفاده کنیم، عنوان کرد: از طریق کانال‌هایی که در سال‌های پیش ایجاد شده بود توانستیم حدود ۷۰ متر مکعب بر ثانیه آب را از سد دز به سد کرخه انتقال دهیم و با مسدود کردن کامل خروجی سد کرخه موجب افزایش آبگیری در این سد و تامین دبی مورد نیاز پایین دست کرخه و هور العظیم شد که اقدامی قابل تامل و مهم است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • گل‌زنی داور در لیگ‌ دسته پایین اروپا که سوژه رسانه‌ها شد (فیلم)
  • پیشنهاد عجیب ایلان ماسک در مورد معترضینی که پرچم آمریکا را پایین می‌کشند
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • قیمت مسکن در یوسف آباد ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • نساجی- پرسپولیس؛ نبرد پایین و بالای جدول
  • عریانی مقدمه بی‌حیایی است
  • (ویدئو) گوینده اخبار هواشناسی: جزء طبقه متوسط رو به پایین هستم
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر