Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-01@22:12:50 GMT

معلم قرآن کارآفرین!

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۴۳۹۰۵

فاطمه سادات طاهری معلم قرآن و دارای فوق‌لیسانس تفسیر قرآن کریم است که با راه اندازی ۶ کارگاه در حوزه های خیاطی، هنرهای دستی، کیف و کفش، نان های محلی، داروهای گیاهی و شیرینی پزی برای ۶۰ نفر شغل ایجاد کرده است.

فاطمه سادات طاهری معلم قرآن و دارای فوق‌لیسانس تفسیر قرآن کریم از شهر سربداران خراسان‌رضوی برای اعتقادی که به قرآن و مذهب تشیع داشت مسیر زندگی خود را تغییر داد و با سختی‌هایی روبه‌رو شد که کمتر کسی سراغ این موضوع می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها افرادی که درآمد بالایی دارند و مرد و زن شاغل هستند می‌توانند برنامه‌ریزی مالی خوبی برای خود داشته باشند. خانم طاهری هم خودش شاغل است و هم همسرش که با برنامه‌ریزی در طول سال‌های زندگی 4 منزل مسکونی داشتند و از سه تای آنها اجاره دریافت می‌کردند تا اینکه این معلم قرآن تصمیم می‌گیرد تفسیر نهج‌البلاغه را از روی علاقه آغاز کند. زمانی که به این جمله از امام اول شیعیان می‌رسد (از فقر به خدا پناه می‌برم) تصمیم می‌گیرد علاوه بر ترویج تفکر مذهب شیعه، به صورت عملی به این فرموده عمل کند.

پیاده کردن تئوری اقتصادی قرآن

طاهری که اکنون به عنوان یک کارآفرین موفق اقتصاد مقاومتی شناخته می‌شود در گذشته تنها به بخش تئوری قرآن عمل می‌کرد و سعی داشت تفکر قرآن را ترویج کند اما اکنون به صورت عملی وارد ماجرا شده و به قول خودش می‌خواهد برای جامعه مفید واقع شود.

این فعال اقتصاد مقاومتی به شرایط اقتصادی کشور اشاره می‌کند و معتقد است: جنگ اقتصادی بدتر از جنگ نظامی است و برای پیروزی در این جنگ باید همه وارد میدان شوند. هر کس به سهم خود می‌تواند برای جامعه مفید باشد و برای موفق شدن تنها پیگیری، صبر و تلاش می‌خواهد.

او درباره فعالیت خود توضیح می‌دهد: سال 90 بود که تصمیم گرفتم به صورت عملی وارد جنگ اقتصادی شوم و دلیل اصلی ورود به این موضوع، مشکلاتی بود که مردم با من به عنوان معلم قرآن مطرح می‌کردند. در آن زمان فرمانده یکی از پایگاه‌های بسیج منطقه خودمان بودم و مشکلات را به سپاه منتقل می‌کردم که برخی مردم تا چه حد با مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند و آنها نیز به فراخور توانشان کمک‌هایی را می‌کردند که خیلی چشمگیر نبود.

فروش خانه در راه اشتغال

طاهری می‌افزاید: برای رفع مشکلات مردم به شورای شهر و نمایندگان مجلس که خود مردم آنها را انتخاب کرده بودند مراجعه کردم اما متاسفانه نتوانستم کاری از پیش ببرم و هرکدام‌شان به نوعی از سر خودشان باز کردند و در نهایت یک تقدیرنامه به من دادند که پیگیر مشکلات مردم بودم اما به عنوان یک بنده خدا به دنبال تقدیرنامه از افراد و سازمان نبودم و می‌خواستم این افتخار نصیبم شود که در راه خدا کاری انجام داده باشم. برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار کوچک به بانک‌ها، ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف مراجعه کردم اما هیچ‌کدام‌شان ریالی ندادند. من تصمیمم را برای رسیدن به هدف گرفته بودم، به همین دلیل خانه‌ام را فروختم و سرمایه اولیه کار کردم.

این فعال اقتصاد مقاومتی تاکید می‌کند: رئیس سازمان بسیج سازندگی و مدیر روابط عمومی این سازمان برای بنده زحمات زیادی کشیدند و در بحث مجوزها و همچنین راهکارهای توسعه، رایزنی‌هایی انجام دادند که مدت زمان دریافت آنها بسیار کوتاه شد. این کمک‌ها در حالی صورت گرفت که مسئولان منطقه خودمان به راحتی عنوان می‌کردند اگر نمی‌توانید اداره کنید آن را جمع کنید و زمانی که صحبت از بیکاری افراد می‌کردم می‌گفتند که متاسفانه نمی‌توانیم کاری کنیم.

راه‌اندازی 6 کارگاه

وی در ادامه صحبت‌هایش به نحوه جذب نیرو اشاره می‌کند و می‌گوید: برای اینکه بتوانم کار خیر کرده باشم نیروهای مورد نیاز را از میان افرادی انتخاب کردم که یا سرپرست خانوار، بدسرپرست و معلول بودند. اکنون 6 کارگاه مشغول به فعالیت هستند که هر کارگاه حداقل 10 نیروی کار دارد که در مجموع 60 نفر در کارگاه‌ها مشغول به کار هستند.

کارگاه‌های خیاطی، هنرهای دستی مثل سوزن‌دوزی، قلاب‌بافی، ملیله‌دوزی، قالیبافی، گلیم، تابلو فرش، کیف و کفش، گلدان، نان‌های محلی با سبوس، داروهای گیاهی و ادویه‌جات خشک از جمله فعالیت‌هایی است که راه‌اندازی شده و فعال هستند. حتی در یک بخش، خرده پارچه‌هایی که در خیاطی باید دور ریخته شود توسط تعدادی از جوانان با ایده و انگیزه به فرش‌های فانتزی تبدیل می‌شود.

طاهری می‌گوید: بنده از نظر شیرینی‌پزی اصلاً سررشته ندارم اما افرادی که در این زمینه مشغولند تحصیل‌کردگان و فوق‌لیسانس‌های صنایع غذایی هستند که ایده‌های متفاوتی را اجرا می‌کنند. در کارگاه شیرینی‌پزی این تعاونی، شیرینی با ماندگاری بالا بدون مواد شیمیایی تولید می‌شود که به جای استفاده از رنگ خوراکی،  آب‌لبو، ریشه زعفران و مواد غذایی سالم مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین به منظور افزایش سلامت مواد غذایی از گیاهان دارویی نظیر شیرین‌بیان، شیره انگور و ... در تولید شیرینی‌جات این تعاونی استفاده می‌شود. اخیراً یک شیرینی با جوانه عدس، جوانه گندم و جوانه ماش تولید کرده‌اند که به آزمایشگاه سلامت وزارت بهداشت فرستاده‌ایم و از همه نظر نمرات بالایی دریافت کرده است. همچنین در زمینه تولید شیرینی‌های بدون شکر با شیره توت و خرما تبحر زیادی پیدا کرده‌ایم و اصلاً اعتقادی به استفاده از مواد شیمیایی نداریم. در این صورت افراد در رشته خودشان مشغول به کار می‌شوند و به این نتیجه می‌رسند که تحصیلاتشان مفید بوده است. در کارگاه عروسک‌سازی فوق‌لیسانس‌های خیاطی و طراحی مشغول به کار هستند و عروسک‌های سنتی را از همان خرده پارچه‌ها تولید می‌کنند. حتی اکنون طرحی را داده‌اند که شعرهای محلی استان خراسان را روی عروسک‌ها طراحی و بسازند.

وی درباره بازاریابی و فروش محصولات تولیدشده در کارگاه می‌افزاید: به دلیل اینکه افراد در کارگاه انگیزه فعالیت بیشتر داشته باشند محصولاتی که تولید می‌کنند را به صورت تضمینی خریداری می‌کنم که این موضوع در ماهیت تعاونی تعریف‌شده و بعد مسئولان فروش و بازاریابی اقدام به عرضه در سطح بازار می‌کنند.

تسنیم

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000F4O برچسب ها: معلم قرآن ، کارآفرین ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: معلم قرآن کارآفرین بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۳۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از کاهش ۲۳ درصدی فوتی‌های حوادث کار کرمانشاه در سال گذشته خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسن مرادی در نشست خبری امروز (دوازدهم اردیبهشت) یکی از مهمترین اقداماتی که در حوزه روابط کار انجام می‌شود را بازرسی از کارگاه‌ها با هدف اجرای صحیح قوانین و مقررات، صیانت از نیروی کار و کاهش حوادث اعلام کرد و افزود: سال گذشته بالغ بر هشت هزار بازرسی از کارگاه‌های سطح استان صورت گرفت که شامل بازرسی‌های ادواری و موردی بوده است.

وی از وقوع ۲۸۲ حادثه کار در سطح کارگاه‌های استان در سال گذشته خبر داد که نسبت به سال قبل از آن با ۳۰۴ حادثه کار روندی کاهشی داشته و یادآور شد: در آمار فوتی‌های ناشی از حوادث کار که بسیار حائز اهمیت است، سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش ۲۳ درصدی داشتیم و تعدادی فوتی‌ها از ۲۱ مورد به ۱۷ مورد رسید.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه بیشترین حوادث کار را مربوط به کارگاه‌های ساختمانی دانست و ادامه داد: با توجه به تعدد کارگاه‌های ساختمانی و تعداد کم بازرسین اداره کار که تنها ۲۰ نفر هستند این امکان را نداریم که در هر کارگاه یک بازرس مستقر کنیم و برای کاهش حوادث کار خصوصا در بخش ساخت و ساز نیازمند همکاری راه و شهرسازی، نظام مهندسی، شهرداری و خصوصا خود کارگران و کارفرمایان هستیم.

رسیدگی به ۷۶۰۰ دادخواست کارگری در سال گذشته

وی یکی دیگر از اقداماتی که در حوزه روابط کار در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه انجام می‌شود را کارهای شبه قضایی در هیات‌های حل اختلاف و هیات تشخیص اعلام کرد که به اختلافات بین کارگر و کارفرما رسیدگی می‌کند و خاطرنشان کرد: سال گذشته در این بخش ۷۶۰۰ دادخواست دریافت کردیم که منجر به صدور هفت هزار رای شده که از این تعداد ۳۰ درصد معادل بیش از دو هزار رای سازشی بوده است.

مرادی از کاهش میانگین زمان رسیدگی به این دادخواست‌ها نیز خبر داد که در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱۳ روز بوده و در سال ۱۴۰۱ به ۴۹ روز و در سال گذشته به ۴۰ روز رسیده و  گفت: قرار است امسال این زمان به کمتر از ۳۰ روز کاهش یابد.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه یکی از مواردی که منجر به بالا بودن زمان رسیدگی به پرونده‌ها در سنوات گذشته می شد را تعداد کم شعب تشخیص اعلام کرد که در شهر کرمانشاه دو شعبه و در برخی شهرستان‌ها از جمله ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب شعبه نداشتیم، اما اکنون تعداد شعب در کرمانشاه به شش شعبه افزایش یافته و در تمامی شهرستان‌ها نیز شعبه داریم.

۳۰۰۰ نفر در کرمانشاه بیمه بیکاری می‌گیرند

به گزارش ایسنا، مرادی از آخرین وضعیت بیمه بیکاری در استان کرمانشاه نیز یاد کرد که مربوط به افرادی است که خارج از خواست و اراده خود از کار بیکار شده اند و بسته به سابقه کار و همچنین متاهل و یا مجرد بودن می‌توانند از شش ماه تا ۵۰ ماه بیمه بیکاری دریافت کنند.

 مرادی با اعلام اینکه هم اکنون سه هزار نفر در کرمانشاه بیمه بیکاری می‌گیرند، افزود: نمی‌توان گفت همه این افراد بیکار شدگان سال گذشته هستند و تعدادی از این افراد در سنوات گذشته بیکار شده و هنوز از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه بیشترین تعداد افرادی که در استان کرمانشاه در سنوات اخیر بیمه بیکاری دریافت کردند را مربوط به سال ۱۳۹۹ و ایام بیماری کرونا دانست که حدود ۸۶۰۰ نفر بود و گفت: سال ۱۴۰۰ تعداد افرادی که بیمه بیکاری می‌گرفتند در استان ۴۲۰۰ نفر و سال ۱۴۰۱ حدود ۳۶۰۰ نفر بود.

طبقه‌بندی مشاغل در ۸۵ درصد کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر

مرادی یکی دیگر از اقدامات خوبی که در حوزه روابط کار انجام شده ر ا طبقه‌بندی مشاغل اعلام کرد که صرفا در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر انجام می‌شود و هدف آن اجرای عدالت در پرداخت مزد است، بگونه‌ای که با اجرای این طرح دریافتی کارگری که تحصیلات و سابقه کار بیشتری دارد، با کارگران با تحصیلات و سابقه کار کمتر یکسان نیست.

وی با بیان اینکه ماده ۵۰ قانون کار ابزار قانونی است که برای اجرای این طرح در اختیار داریم، از اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در ۸۵ درصد ۳۴۶ کارگاه بالای ۵۰ نفری که در استان داریم، خبر داد.

معاون اداره کار استان کرمانشاه از تعامل خوب تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نیز در استان یاد کرد و افزود: هم‌اکنون ۲۹۵ تشکل فعال در سطح استان داریم و شاهد کمترین میزان تنش بین تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در استان هستم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • گزارش کارگر و کارگاه نمونه استان همدان
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • فرآیند تولید میلیارد‌ها میخ در یک کارگاه پاکستانی (فیلم)
  • پرداخت ۱۲۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی شهر همدان
  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد
  • برپایی کارگاه آموزشی تخصصی قرآن کریم در بابل