Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@03:08:52 GMT

انقلاب کربلا برای دگرگون‌سازی جامعه شکل گرفت

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۴۵۱۴۲

انقلاب کربلا برای دگرگون‌سازی جامعه شکل گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، امروز در مراسم عزاداری هیأت عزاداران اصحاب الحسین (ع) در سالن شهدای مرکز بهداری شمال شرق، با بیان اینکه حادثه کربلا از نظر ما که اعتقاد به مقام ولایت داریم ممکن است اثرگذار باشد، گفت: جریان کربلا و عاشورا، انسان‌های منکر اهل‌بیت (ع)، منکر اسلام و حتی منکر خدا را تحت تأثیر قرار داده است، این خصوصیت چیست؟

آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ادامه داد: در بررسی حوادث تاریخی، جنگ‌ها و خونریزی‌ها، دو نوع حادثه داریم، یکی که کشته‌ها، کشته‌های جنگ است که یا در خط کشورگشایی، توسعه قدرت و یا در مسیر کمک و امداد جریان قدرت یاب و قدرت‌طلب بوده است، یک‌طرف جنگ مغلوب و کشته شده است که نظایر آن در هر زمانی هست و اکنون نیز در دنیا زیاد است، این نوع کشته شدن به هر شکلی مردم را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، دومین نوع کشته شدن را کشته‌های انفعالی بیان کرد که بر حسب بمب باران مناطق شهری و کشته شدن انسان‌های بی‌دفاع بیان کرد و افزود: سومین نوع کشته شدن آنجایی است که یک قیام و حرکت شکل‌گرفته، یک جریان در مقابل جریان نابکار دیگر قرار بگیرد، با اینکه از نظر فیزیکی محکوم به شکست است، برای مبارزه با جریان و واقعیتی که در دل آن تهاجم، قصاوتمندی و حاکمیت وجود دارد، به میدان می‌رود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اضافه کرد: جریانی که در درونش عدل است، انسان‌سازی و انسان‌پروری است، قهرمان آن می‌شود یک بچه شیرخوار که در عمق دل‌ها اثر می‌گذارد، پشتوانه و توسعه آن نیز یک جریان خدایی، رمز الهی و قدرت غیبی است.

آیت‌الله علم‌الهدی وجود هیجان‌هایی که به‌نام امام حسین (ع) در هر گوشه‌ای از دنیا به‌وجود می‌آید را محصول اشاره غیبی خدا دانست و بیان کرد: از اول برای خدا این کار صورت گرفته است، قدرت خدا به‌عنوان پشتوانه این جریان نه‌تنها آن را در دنیا زنده نگه‌داشته بلکه روزبه‌روز اثرگذاری و نشان دادن واقعیتش در نسل بشر رو به توسعه است.

وی با بیان اینکه باید بررسی کنیم که آیا قیام سیدالشهدا در کربلا قیام شکست‌خورده است یا پیروز، خاطرنشان کرد: با دقت در فرمایشات حضرت به این نتیجه می‌رسیم که آنچه به‌عنوان هدف مقدس قیام خودشان بیان فرمودند، در آن زمان نه‌تنها اجرا نشد بلکه جریان حاکم به‌عنوان یک جریان ستم‌پیشه‌تر و قصی‌تر بر جامعه مسلط شد.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه نه هدف ظاهری قیام آن حضرت محقق شد و نه در برخورد فیزیکی پیروز شدند، افزود: در تاریخ، آخرین رقمی که قطعی شده برای لشکر سیدالشهدا، ۳۹ سواره‌نظام و ۴۰ پیاده‌نظام است، یک لشکر ۷۹ نفره که از نظر لجستیک زیر صفر بود، یعنی حتی از اولی‌ترین وسایل نیز محروم بود و آب آشامیدنی نیز نداشت، در مقابل، لشکر دشمن حداقل ۱۲ هزار، ۶۰ و تا ۱۲۰ هزار نفر تخمین زده شده، به روایت اکثر مورخین، عدد ۳۰ هزار است، ۳۰ هزار نفر در مقابل ۷۹ نفر با این ویژگی‌ها.

وی اظهار کرد: این جنگ نابرابر باید در پنج دقیقه تمام شود، ۳۰ هزار نفر به سر ۷۹ نفر بریزند، هرچقدر قوی و شجاع اما در برابر ۳۰ هزار نفر غرق در اسلحه، باید با یک حمله این‌ها را از بین ببرند؛ جنگ از طلوع آفتاب شروع و نزدیک غروب آفتاب تمام شد، یک‌طرف ۷۹ نفر شهید و آن‌طرف پنج هزار کشته داد، از نظر نظامی، کشتن پنج هزار نفر در لفافه جمعیت ۳۰ هزار نفره به دست ۷۹ نفر، پیروزی است یا شکست؟

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان این‌که پیروزی و شکست یک قیام و انقلاب را در پایان آن ارزیابی می‌کنند، یادآور شد: انقلاب غیر از جنگیدن است، انقلاب دگرگون‌سازی است، لشکر سیدالشهدا (ع) در مقابل ۳۰ هزار آدم کش می‌گویند می‌خواهیم انقلاب کنیم، قیام سیدالشهدا سرآغاز انقلاب بود، کربلا تمام نشده و هنوز ادامه دارد.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه بعد از انقلاب کربلا، چندین انقلاب الهام گرفته شده از قیام کربلا شکل گرفت که آخرینش، انقلاب اسلامی بود، گفت: امام هشتم (ع) در روایت ریان بن شبیب می‌فرمایند «هروقت به یاد حسین (ع) و اصحاب حسین (ع) افتادی، بگو کاش منم با شما بودم و به فوز عظیم می‌رسیدم»، حجت بالغه الهی و امام زمان دستور می‌دهد که آرزو کن در سپاه سیدالشهدا (ع) بودی.

وی با ذکر این نکته که آرزو باید معقول باشد و آرزوی غیرمعقول، لغو و بیهوده است، بیان کرد: اینکه امام رضا (ع) به او می‌گویند آرزو کن ۱۵۰ سال قبل باشی، حرف عادی نیست، نمی‌توانی در کربلا حضور داشته باشی اما این حرف یعنی انقلاب کربلا تمام نشده، می‌تواند هر زمان به این انقلاب بپیوندد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه چطور می‌توان قضاوت کرد پیروز یا شکست خورده انقلابی که تمام نشده چه کسی بود، گفت: معتقدیم روزی که امام زمان ظهور می‌کنند، می‌فرمایند «ألا یا أهل العالم أنا الإمام القائم، ألا یا أهل العالم أنا الصمصام المنتقم…»، بعد می‌گویند «ألا یا أهل العالم أن جدی الحسین قتلوه عطشان»، «ای مردم دنیا من کسی هستم که جدم حسین (ع) را با لب تشنه کشتند»، مگر امام زمان (ع) برای روضه‌خوانی در یک اعلام جهانی چنین چیزی می‌گویند؟ این اعلام، اعلام این حقیقت است که کربلا تا امروز ادامه دارد، من آخرین نفر کربلا هستم، آن روز کربلا تمام می‌شود.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: کربلا از آن روز با یک لشگر ۷۹ نفره شروع شد و در تمام زمان‌ها ادامه دارد به همین جهت می‌گوییم «کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا»، لازمه تداوم این انقلاب که شروعش کربلای سال ۶۱ بوده است، همین عبارت است، سیدالشهدا (ع) الآن دارد می‌گوید «هل من ناصر ینصرنی» این فراخوان سیدالشهدا (ع) را در زندگی‌مان چطور جواب دادیم؟ شهیدی که شاهد شما هست، شهید مهاجر، بعد از ۳۰ سال آمده بگوید من رفتم جزو کربلایی‌ها، شما هم تا حالا کربلا آمدید یا نه، جواب ما چیست؟ الآن کربلا برای ما قابل تصویر است، باید موقعیت خودمان را بشناسیم که کجای قضیه‌ایم و تا کجا پای قضیه ایستادیم.

کد خبر 4713825

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد ماه محرم هفته دولت ماه محرم بوشهر قزوین شیراز ایلام گرگان شهرکرد استانداری سمنان خرم آباد اربعین حسینی خطبه های نماز جمعه یاسوج مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۵۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی

نیاز به پوشش و پرهیز از برهنگی جزو گرایش‌های فطری است که خداوند متعال آن را در وجود انسان‌ها قرار داده است. علاوه بر تاثیر حجاب در تامین سلامت روحی و فکری، حجاب در تامین سلامت جسمانی افراد جامعه نیز نقش بسزایی دارد. از طرفی شواهد تاریخی نیز فطری، فرامذهبی و فراملی‌بودن حجاب را تایید می‌کند.

در جامعه‌ای که پوشش زنان و حتی مردان از دیرباز یکی از آداب و ارزش‌های اجتماعی بوده و بدپوششی در این جامعه مذموم شمرده شده است، عادی‌شدن پوشش‌های غیرمتعارف، چه در مردان و چه در زنان، زنگ خطر استحاله فرهنگی و ارزش‌های اجتماعی را به صدا درمی‌آورد.

پوشش انسان‌ها صرف‌نظر از این‌که از نظر فطرت انسانی یک ابزار مصونیت است، برای فعالیت‌های اجتماعی زنان و مردان نیز مفید است. هر کسی باید به اندازه‌ای که خود او می‌داند و برایش مصونیت‌آفرین است، به آن عمل کند. حجاب به معنای پوشش بیرونی و عفاف به معنای پوشش درونی است. عواملی که باعث سلامت در جامعه می‌شوند و در صورت نبود این دو عامل، مشکلات و اثرات مخرب زیادی در جامعه به وجود خواهد آمد؛ چراکه اگر حجاب و عفاف که مکمل یکدیگرند، در افراد و جامعه رعایت شود، سبب رشد و افزایش معیار اطمینان و اعتماد در جامعه، تاثیر مثبت بر سلامت روحی و روانی در تربیت و تعلیم فرزندان و محیط اطراف می‌شود. همین امر سبب رشد عقلی و فرهنگی در جامعه و مانعی محکم در مقابل عوامل و تاثیرات منفی و مخرب است.
 
انسان، پوشش‌گریز است یا خیر؟
پیرامون موضوع حجاب و پوشش زنان مسائل مختلفی مطرح می‌شود، اما پیش از هر چیزی باید بررسی شود که آیا انسان بالطبع حجاب‌گراست یا خیر؟ پوشش دینی بانوان و حجاب از اختراعات آیین اسلامی نیست، بلکه ریشه در تاریخ دارد. در تمدن‌های کهن بشری مانند تمدن یونان و ایران نیز موضوع حجاب در بین بانوان دارای جایگاه خاصی بوده است؛ بنابراین نه‌فقط اسلام واضع قانون حجاب نبوده، بلکه در جهت جلوگیری از افراط و تفریط‌هایی که در طول تاریخ در مورد حجاب نیز به وجود آمده، به قانونمند کردن و تنظیم آن همت گماشته و آن را به‌صورتی متعادل، صحیح و متناسب با فطرت انسانی زن و غیرتمندی مرد، آن را ارائه داده است. در پاسخ به این‌که انسان پوشش‌گریز است یا خیر، باید هر دو گزاره آن بررسی شود. اگر فرض بر حجاب‌گریزی باشد، اعتبار و ارزش رعایت حجاب به‌دلیل عقلانیت و پیامد فرهنگ و تربیت فردی است. اگر فرض بر گزاره اول باشد، عدم رعایت حجاب خلاف طبع بوده است. این موضوع در حالی است که در ایران تاکنون حجاب‌گرایی فرض شده و مبنای سیاست‌گذاری بر این اساس انجام گرفته است.
 
محجبه‌های جوان؛ مرکز ثقل مواجهه با بدپوشش‌ها
در مسأله حجاب، حاکمیت با گروه‌های مختلفی روبه‌روست؛ افرادی که صرفا بدپوشش هستند، افرادی که به بدپوششی کمک می‌کنند (مانند تولیدکنندگان البسه نامناسب) و در نهایت افرادی که بی‌حجابی عامدانه را تبلیغ می‌کنند (مانند متعرضان به محجبه‌ها و افراد تبانی‌کننده با عوامل بیگانه). ولی به نظر می‌رسد که محجبه‌ها باید مرکز ثقل این مواجهه قرار بگیرند. یک فرد محجبه و عفیف وظایف بزرگی بر عهده دارد و باید الگوی مناسبی برای دیگران باشد تا آنها نیز از این هدیه الهی بهره‌مند شوند. به هر حال در مقابله با بی‌حجابی، به جای برخورد با بی‌حجابان عادی، باید این پندار که بی‌حجابان در غلبه کمی و کیفی هستند، تضعیف شود. در این راه می‌توان از ظرفیت محجبه‌ها استفاده کرد. با وجود این‌که این موضوع مورد توجه قرار گرفته، اما اجرای آن ناشیانه بوده است؛ چراکه بیشتر این افراد بانوان میانسال بوده، در حالی که بهتر است از جوانان و دانشجویان در این امر استفاده شود. با این حال باید توجه داشت که اعتدال در رفتار با بدحجابی باید رعایت شود؛ زیرا افراط در آن موجب تنش و اضطراب و منجر به عادی‌شدن بدپوششی در جامعه می‌شود. این مسأله نیازمند نهاد ستادی و نظارتی فراقوه‌ای است که منحصرا به مسأله حجاب نپردازد. می‌توان این نهاد را در قالب ستاد مبارزه با مفاسد فرهنگی ــ اجتماعی تشکیل داد. 

ارتقای صنعت مد در موضوع حجاب اسلامی
به نظر می‌رسد باید اقداماتی در جهت کاهش پوشیدنی‌های ناسالم یا نامناسب و افزایش پوشیدنی‌های سالم و مناسب، البته با کیفیت و قیمتی مناسب برای کاهش زمینه‌های فساد و بدپوششی انجام شود. بر همین اساس باید طراحان لباس در یک زیست بوم ایرانی ــ اسلامی تربیت شوند و طرح درس‌ها و نظام آموزشی خیلی قدیمی، چه در طراحی لباس و چه در طراحی پارچه ارتقا پیدا کند. مسئولان این صنعت و این حوزه باید تدابیر لازم را برای پوشش مناسب با قیمت مناسب در اختیار جامعه قرار دهند و نیاز‌های اقتصادی تولیدکنندگان نیز تامین شود. از سویی دیگر تسهیل تشکیل خانواده، تقویت روابط خانوادگی و افزایش اشتغال مناسب می‌تواند در کاهش زمینه‌های بدپوششی نیز موثر باشد. با این حال باید جایگاه حجاب به‌درستی در کشور تبیین و مشخص شود. در برخورد با پدیده بدحجابی باید مشکل فرهنگی و سیاسی آن، از یکدیگر تمایز پیدا کند و متناسب با خاستگاه‌‏های آن به برخوردی سنجیده و برنامه‏ریزی‌شده پرداخت. در برخورد با بی‌حجابان باید دقت کرد تعلیم، موعظه و دعوت به خیر، مقدم بر امر به معروف و نهی از منکر است که در این مسیر نهاد‌های آموزشی اهمیت بالایی دارند.

منبع: روزنامه جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تاریخ بشریت ادامه راه انبیاء در مبارزه با جریان استکبار است
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • سه جریان مخالف استاد مطهری
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • کربلا قطعا جنت الاعلامه + فیلم
  • بازدید دادستان کل کشور از دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس
  • ۹۶ هزار نفر عضو جامعه کارگری و کارفرمایی آذربایجان‌غربی هستند
  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی